Şimdi Ara

Körfezde Çılgın Levrek Macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatımda yapmış olduğum çılgınca balık avı maceralarımın birinden bahsedeceğim.

Arkadaşım Ferdi Çelik ile bir akrabasının teknesiyle beraber balık avına çıkmak üzere akşam saatlerinde kocaeline hareket ettik. Zaman kaybetmeden tüm malzemelerimizi alıp, sandal ile hareket ettik. Ferdi'nin akrabası o mevsim körfezden bir yerden levrek alındığını duyduğunu ama nereden alındığını bulamadığını söyledi.

Aklına körfezde bulunan büyük gemiler için yapılan limanın altına girmek geldi. Gece karanlığında büyük bir yük limanının altına tekneyi sokup içerisinde balık avı yapmaya karar verdik. Gizlice bir limanın kenarına gittiğimizde su ile limanın altında ki mesafenin bizim teknenin geçebileceğinden daha az mesafe bıraktığını farkettik. 3 kişi sandalın önüne gelip ağırlık yapıp sandalın ön kısmının limanın alt kısmı ile suyun arasına girmesini sağladık. Sonrasında zaten suyun ufak dalgalanması ile sandal limanın altına adım adım girmeye başladı.

Fakat söyle bir durum vardı tekne limanın altına sürte sürte girerken bizim teknede kalacağımız yer sınırlıydı. Hemen teknenin orta kısmında ki motorun yanında ki boş kısımlara girip limanın üzerimizden geçmesini bekledik.

İçeriye girdiğimizde limanın alt kısımlarının oda şeklinde olduğunu farkettik, girdiğimiz kısım ufak bir oda gibiydi.

Fakat tek sorun suyun dalgalanması ile sürekli odanın duvarlarına çarpıp durmaktaydık. Hızlıca zaman kaybetmeden oltalarımızı suya attık. Fakat balık vurmuyordu ve dalgalanmadan dolayı sürekli sandalımız sağa sola duvarlara çarpıyordu.

Limanın altından çıkıp daha kıyıya doğru gidip zeminin kayalık olan kısımlarına gidebilirsek oralarda levrek olabileceğiniz tahmin edip buna karar verdik.

Sandalı girdiğimiz şekilde tekrardan zorda olsa limanın altından çıkarmayı başarıp limana paralele olarak kıyıya doğru gittik. 1-2 km kadar kıyıya doğru gittikten sonra tekrardan limanın altına yine sandalın ön kısmına ağırlık yapıp, sonrasında da orta kısmında ki boşluğa girerek limanın altına girdik.

Bu defa girdiğimiz oda şeklinde ki kısım diğerine göre daha genişti ve sandalın duvarlara vurma olasılığı daha da azalmıştı.

Burada 1-2 vuruş aldık ama istediğimiz levreği bu kadar uğraşa rağmen halen alamamıştık.

1 saat civarı burada deneme yapmamıza rağmen maalesef başarılı olamayıp geri dönme kararı aldık. Fakat ufak bir sorunumuz vardı su biz içerideyken azda olsa yükselmişti ve sandalın ucu limanın betonları ile su arasına giremiyordu. Sandalın ucuna 3 kişi geçip zıplamaya başlamıştık, son çare olarak sandalın içine su alacaktık ama bu çok istemediğimiz bir olaydı. Zıplayıp ellerimizlede betonu yukarıya doğru itmeye başlamışken tekne bir anda limanın betonu ile su arasına girmişti.

Ben nasıl olduğunu anlamadan teknenin en önünde iken en arka kıç kısmında buldum kendimi. Ferdi'nin iki ayağıda bacaklarına kadar limanın alt betonu ile tekne arasına sıkışmış hareket edemiyordu. Diğer arkadaşımızında 1 ayağı sıkıştığı için hareket edemiyorlardı. Önemli bir sağlık durumu teşkil etmiyordu fakat hareket kabiliyetlerini ikiside yitirdiği için tekne o şekilde sıkışıp kalmış durumdaydı. Hızlıca yardım edip ikisininde ayaklarını kurtarıp teknenin orta kısmına tekrardan girdik, tekne limanın altından çıktıktan sonra gece karanlığında ne derece heyecanlı bir o kadarda çılgın bir iş yaptığımızın farkındaydık, fakat buna rağmen yinede bir levrek maceremızdan elimiz boş dönmüştük.

Hepinize hayırlı ve bol heyecanlı avlar,

Kaynak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.