Şimdi Ara

Korkak albino kuşum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi kuşum çok korkak.

Yaklaşık 2 ay önce bir muhabbet kuşu almıştım 2 aylıktı ve 4 aylık oldu. Fakat hala ilk gün olduğu gibi korkak. Kafeste elimi bekletiyorum gelmiyor, elimi azıcık yakınlaştırsam hemen kafeste uçup debeleniyor falan. Milletin kuşu eline geliyor, saçına konuyor, oyun oynuyor ne güzel. Aldığım günden beri usandım arkadaşlar, hayır araştırdığım o kadar ve erkek çıktı. İlk aldığım kuşum böyle değildi, maviydi ve çok cana yakında ben daha kafese açmaya giderken elimi bile ısırırdı heyecandan. Neyse arkadaşlar sonuç olarak ne yapabilirim, nasıl diğer kuşum gibi olabilir?

• up
  • up
  • zaman ile benim ilk kuşum 1 sene civarinda olmustu alıstı.Ve mutlaka bir sey yapmısın güven bakımıdan .

Ek olarak zamana bırak ve kafesi vs eline sokma daha hızlı olması içinde kafese 7-24 açık kalsın ve kafasına göre dısarı çiksin . kapıyı mutlaka kapatın baska odalara gidip kaçmasın diye camlarıda dikkat edin
  • Ya kafesten falan açık bırakıyorum böyle 1-2 saat çıkmıyor. Çıktıktan sonra da benimle hiç oynamıyor ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodknife31

Ya kafesten falan açık bırakıyorum böyle 1-2 saat çıkmıyor. Çıktıktan sonra da benimle hiç oynamıyor ki.

Kuşun suanda kac aylık yada yaşına girdimi. Bazı kuşlar cana yakın oluyolar oynamayı seviyorlar. Benim dişi yavru kuşum var mesela çok oyuncudur normalde dişi kuş zor alışır ama bunda ayrı bi sevimlilik var ve hiç ilgilenmesem bile ya omuzuma gelir ya ayağıma çıkar hatta başıma çıkıp kafamı kaşır. Öyle kafesini 7/24 saatte açık bırakmam çünkü dışarda durmayı çok seviyo ve bi gün haberim yokken ezerim diye korkuyorum ve açık birakmiyorum kafesini ama diğer Yavrularim hergün açık onlarda bana alışık geliyolar ama dişi kuşum kadar oyuncu değiller. Ve ben eğitmek için hiç bir çaba sarfetmedim ve tek olmamalarina rağmen yinede bana alıştılar. Demek istediğim önce güvenini kazanman gerekiyor ve sonradan herşey yoluna giriyor. Ama tabi biraz zaman tanı kuşa arkadaslarindan ayrılıp yeni bi ortama girdi ve onun için zor. Yaşıda biraz gecikse yani 5~6 aylık olması bile yetiyor alismamalari için o kadar varsa kuşun yaşı artık bi ümit zamanla alismasini bekleyeceksin. Kafes dışında fazla vakit geçir. Diyebilecegim bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bendede Albino var dişi ve çok ısırgandı 2 yıl oldu ki kuşlara çok hassas davranırım elime bile almam parmağımda durursa çok az öper birde koklarım şimdi 8 tane yumurtladı son yumurta 3 gün önce oldu dün yemlikleri temizledim yeni yem koyarken kafesin kapısını açık unuttum fırladı omuzuma kondu kulamı kemirdi ısırmadan 10 saniye olmadan kefese kendi gitti içine girdi yumurtalarınla ilgilenmeye başladı yemin ederim ağlamamak için zor tuttum kendimi hiç beklemediğim bir hareketti o yüzden belli olmaz sen kuşu korkutma yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASLANLARrrrr -- 22 Aralık 2014; 5:30:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Ya kafesten falan açık bırakıyorum böyle 1-2 saat çıkmıyor. Çıktıktan sonra da benimle hiç oynamıyor ki.

Kuşun suanda kac aylık yada yaşına girdimi. Bazı kuşlar cana yakın oluyolar oynamayı seviyorlar. Benim dişi yavru kuşum var mesela çok oyuncudur normalde dişi kuş zor alışır ama bunda ayrı bi sevimlilik var ve hiç ilgilenmesem bile ya omuzuma gelir ya ayağıma çıkar hatta başıma çıkıp kafamı kaşır. Öyle kafesini 7/24 saatte açık bırakmam çünkü dışarda durmayı çok seviyo ve bi gün haberim yokken ezerim diye korkuyorum ve açık birakmiyorum kafesini ama diğer Yavrularim hergün açık onlarda bana alışık geliyolar ama dişi kuşum kadar oyuncu değiller. Ve ben eğitmek için hiç bir çaba sarfetmedim ve tek olmamalarina rağmen yinede bana alıştılar. Demek istediğim önce güvenini kazanman gerekiyor ve sonradan herşey yoluna giriyor. Ama tabi biraz zaman tanı kuşa arkadaslarindan ayrılıp yeni bi ortama girdi ve onun için zor. Yaşıda biraz gecikse yani 5~6 aylık olması bile yetiyor alismamalari için o kadar varsa kuşun yaşı artık bi ümit zamanla alismasini bekleyeceksin. Kafes dışında fazla vakit geçir. Diyebilecegim bunlar.

Ya... Şey... Oyna falan diyorsun da ben oynamaya gidiyorum ama kaçıyor, uçuyor. Dışarıya bırakınca öyle oluyor. Ya bi' köşede bekler, biraz uçar yine bekler. Benimle hiç oynamıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Ya... Şey... Oyna falan diyorsun da ben oynamaya gidiyorum ama kaçıyor, uçuyor. Dışarıya bırakınca öyle oluyor. Ya bi' köşede bekler, biraz uçar yine bekler. Benimle hiç oynamıyor.

Kafes dışında vakit geçir yani konuş yanına gidersen tabi ki kaçar sana alışık olmadığı için hemen oynamasını bekleme. Ben birde pinpon topu koyuyorum kafese canı sıkılınca onunla oynar dışarı cikarincada topu atarım arkasından gider topun. Kafese ayna falan takma seni dinlesin sadece seninle ilgilenmeyi ogrensin. Başka şeylerle ilgilenmesin. Kafesten cikarttiginda geriye katmak için yakalamaya çalışma kovalama ordan oraya yani. Kafesini eline al durduğu yere götür kendisi girsin. Senden bi zarar gelmeyeceğini anlasın. Hareketlerin çok yavaş olsun konuşurken kısık sesle konuş sen onunla sürekli konuşunca artık zamanla karşılık vermeye başlar. Kafesin içindeyken elini dışardan yavaş hareketlerle göster alissin bişey yapmayacağını anlasın. Gercekten ben bişey yapmadım alıştırmak için. Onlar artık benim çocuklarım gibi onlarda beni kendileri gibi görüyorlar artık. Önce guvenmeli kuş senden korkmamali. Bunuda sabrederek yavas yavas halledeceksin. Hemen olmaz çünkü karsindaki bi hayvan o seni hemen anlayamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.