Şimdi Ara

korna ile selamlaşmayalım. gereksiz yere kornaya basmayalım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir de Adana'da kornaya asılma taktiği vardır (insan gözlerini kapatabilir ama kulaklarını kapatamaz fizyolojik gerçekten mütevellit), durup kavga etmenin bir önceki safhasıdır.

Yavaşlayıp uzun uzun kornaya tek seferde ("monoton") basmak ve cezalandırmaya çalışılan sürücüye (kabahat işlemiş olan karşı taraf) küfür niteliğinde bir tane "sallamak". Bir tür "proksimite" (yakınlık) durumudur. Silahlar çekilmiştir ama kimse tetiği çekmek istemez. Uzun uzun kornaya basar, içinden de "bu sana ha!" der, çekip gider.

Testosteron seviyesi ile de âlâkâlıdır sanırım. Pek hoş bir durum değildir.
  • Ben en çok eve dönen misafirlere gıcık oluyorum..

Be adam zaten gecenin 12'sinde sohbeti anca bitirip kalkmışsın, daire kapısındaki vedalaşma yetmemiş sokakta elli defa öpüşüp amcaya dayıya teyzeye halaya bir sürü selam söylemişsin, penceredekilere bile uzaktan "hadi hoşçakalııın!! Allahaısmarladıııık!! siz de gelin haaa!!" falan filan bağıra bağıra bir sürü şey söylemişsin,
    bütün bunların üzerine arabana binip hareket etmeye başladığın anki o son "DAT!!" sesi ne?
    Zaten sayende uykumuzdan uyandık, o "DAT"a hiç gerek yoktu..

uzun lafın kısası korna sadece "sonuç"tur... sebep ise kemikleşmiş düşüncesizliğimiz ve saygısızlığımız..

Ekleme: Gündüz sokak arasında DIT yapmadan büyükler, DAAAAT yapmadan da çocuklar çekilmiyor, o yüzden sık sık kullanmak zorunda kalıyorum.. Selamlaşma için ise genelde selektör kullanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 16 Kasım 2010; 0:23:48 >

• Kornayı en az kullananlardan biriyim. Çok fazla zorunlu hissetmediğim anlar hariç kornayı neredeyse hiç kullanmam. Selamlaşma ve veda uktelerinde baş, el veya selektör selamı yetiyor. Sıkışık trafikte korna sesleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Bunun çözümü için ise müziğin sesini yükseltiyorum. Gülümser, rahat, sakin ve alaycı tavırlarım insanları şaşırtıyor. Olumsuz durumlardan, olumlu paylar çıkartıp şevk ve zevk alabilme örneğini sunuyorum. Bazen "çat çat" korna taktırıp delirmiş insanları daha da deli edesim gelsede, gerek yok.

• Gelde basma
  • ben şu an kornayı çok az kullandığımı fark ettim sadece sokak aralarında 4 sokağın birleştiği yerlerde kullanırım trafikte ise çok nadir
  • Ben minibüs kornasından şikayetçiyim. Taksilerin öyle rahatsız ettigini görmedim. Minibüsler sürekli düt düt düt diye kornaya basıyorlar bknz minibüs yolu...

Bunun haricinde bayan kornası var çok uzuun ve gereksiz korna türüdür.. Kadınlara özgüdür, paniksel kornadır... Hafit dit yapsan yeter ama bu tür kornalar düüüüüüüüüüüüüüüüüüüüt şeklindedir...

Bu korna illeti her ne hikmetse istanbulda herkes de bir takındı minibüscüye kızsakda kırmızı ışıkta dat düt dart durt diye arkadan korna çalan arabalar da mı minibüs?
  • mınubus ve taksıcıler harıc bence cok onemlı bır konu degıl
  • Bir aralar kornayı yasak etmişler memlekette bu sefer millet arabanın kaportasına eliyle vurarak korna yapmış kendine :)
  • Gece vakti bile evde onların korna sesini dinliyorum. Nasıl kediyi 'gel pisi pisi' diye çağırırsın; minibüs şoförleri de yolcuları kornaya basarak çağırdıklarını düşünüyorlar sanırım Üşenmesem güzel bir şikayet dilekçesi yazıp Kadıköy, Maltepe ve Kartal belediyelerine teker teker veririm ama bu adamlar yasak nedir bilmezler kesinlikle.

Ben bir de ışıklarda beklerken önümde taksi-dolmuş-otobüs olursa saniyeyi takip eder tam yeşile dönerken bir kısa korna yapar içimde biriktirdiğim toplu taşıma aracı şoförü nefretimi bir nebze olsun dışarı atarım. Diğer zamanlarda çok zorunda kalmadıkça korna kullanmam, kullananı sevmem.

quote:

Orijinalden alıntı: glazer

Gereksiz korna : maltepe-kadikoy minibus yolu... Insanin dayanacak hali kalmiyor cogu zaman yan yollara,sahilyoluna,e5'e cikmak zorunda kaliyorum

• Korna çalmam, çalanı da sevmem. İstisnası var tabi, bazı durumlarda yolun ortasından yürümeye israr eden koyunlara hafif bir dıt gerekiyor. Medeni insan korna çalmaz arkadaşlar. Çaldığınız korna ile medeniyet durumunuz ters orantılı ona göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ben en çok eve dönen misafirlere gıcık oluyorum..

Be adam zaten gecenin 12'sinde sohbeti anca bitirip kalkmışsın, daire kapısındaki vedalaşma yetmemiş sokakta elli defa öpüşüp amcaya dayıya teyzeye halaya bir sürü selam söylemişsin, penceredekilere bile uzaktan "hadi hoşçakalııın!! Allahaısmarladıııık!! siz de gelin haaa!!" falan filan bağıra bağıra bir sürü şey söylemişsin,
    bütün bunların üzerine arabana binip hareket etmeye başladığın anki o son "DAT!!" sesi ne?
    Zaten sayende uykumuzdan uyandık, o "DAT"a hiç gerek yoktu..

uzun lafın kısası korna sadece "sonuç"tur... sebep ise kemikleşmiş düşüncesizliğimiz ve saygısızlığımız..

Ekleme: Gündüz sokak arasında DIT yapmadan büyükler, DAAAAT yapmadan da çocuklar çekilmiyor, o yüzden sık sık kullanmak zorunda kalıyorum.. Selamlaşma için ise genelde selektör kullanırım..

bizim ülkemizde arabaları da bir kişilik olarak görmemiz nedeniyle misafirlik dönüşü insanlarla 50 kere vedalaşsakta arabaya binince arabanında hoşçakal dememesi saygısızlık olarak gözüküyor ki insanlar arabalarınada dat dat daaaaat ile hoşçakal dedirtiyor.
    kornayı yerinde kullanmayan ülkeler genelde bizim gibi insanları eğitimden nasibini almamış 3.dünya ülkeleri. gecenin bir yarısı adam apartmandaki karısına çocuğuna komşusuna dert anlatmak için kıçını kaldırıpta zile basmıyor yada parasına kıyıpta telefon açmıyor. arabanın kornasına saatlerce basıp sesini duyurmaya çalışıyor. mahallede uyuyan çocuk varmı, hasta varmı düşünmez.

• merhabalar. korna meselesı neyse ama dunyanın neresınde var akan trafık ıcınde gunduz gozuyle sellekör yaparak ıletısım kuran bır mıllet. kımılerı gunduz gozuyle yapıyor bunu....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.