Şimdi Ara

Korona ve Semavi Dinler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Novagate

abdi ibrahim ilaç firması işe yarıyor diyor, yarar mı yaramaz mı belli olur.
    onun dışında benim verdiğim linkte virüsün izole edildiğinden bahsediyor, senin verdiğin kaynak ise virüsün diizlimi ile ilgili, ikisinin birbiriyle ilgisi yok..

Alıntıları Göster
    Virüsü izole etmeden genomunu nasıl çıkarmayı düşünüyorsunuz

Abdi İbrahim ticari bir firma. İşe yaramadığını söylemeyecektir elbette. Klorokin olsun, hidroksiklorokin olsun; bunların hastalığa iyi geldiğine dair bilimsel bir kanıt yok şu anda. Ben de aspirin iyi geliyor diye sallarım, bilim beni onaylamadıktan sonra dediklerimin hiçbir değeri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

Virüsü izole etmeden genomunu nasıl çıkarmayı düşünüyorsunuz

Abdi İbrahim ticari bir firma. İşe yaramadığını söylemeyecektir elbette. Klorokin olsun, hidroksiklorokin olsun; bunların hastalığa iyi geldiğine dair bilimsel bir kanıt yok şu anda. Ben de aspirin iyi geliyor diye sallarım, bilim beni onaylamadıktan sonra dediklerimin hiçbir değeri yok.

Alıntıları Göster
    senden hala cevap bekliyoruz, virüs türklerden önce izole edebilmiş kaynak gösterecektin, sen gittin dizilimi bulanları gösterdin.
    aşı için en önemli şey virüsün izole edilmesidir, bunu bulan da türklerdir.

• Pek bir şey değişmeyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

senden hala cevap bekliyoruz, virüs türklerden önce izole edebilmiş kaynak gösterecektin, sen gittin dizilimi bulanları gösterdin.
    aşı için en önemli şey virüsün izole edilmesidir, bunu bulan da türklerdir.

Alıntıları Göster
    Sesinizi keseceğini zannetmiyorum ama aşağıda bilgiler mevcut.

"The first lab to isolate and study the virus, known provisionally as 2019-nCoV, was at the epicentre of the outbreak: in Wuhan, China. A team at the Wuhan Institute of Virology led by virologist Zheng-Li Shi isolated the virus from a 49-year-old woman, who developed symptoms on 23 December 2019 before becoming critically ill."

• İrfan Galip Bey kullanıcısına yanıt
    Zaten ne işe yaradığını tam bilmeden ilaç vermek aslında çok tehlikeli de olabilir. Hemofili hastası Aleksey'e asprin (kan sulandırıcı etken) veren Romanovların durumuna düşebilirsiniz. Koskoca Avrupalı bir hanedanlık ama yapılan bilimdışı bir iş. Sağlık sisteminin kapasitesine ve İtalya örneğine aldırmadan sürü direncinde ısrar eden ve geç önlem alan İngiltere başbakanı Boris Johnson belki de ölecek. Zaten acaba kaç kişi 2007'de Koreli araştırmacıların Çin'deki beslenme alışkınları yüzünden vahşi hayvanlarda taşınan SARS korona virüsü her an patlamaya hazır bir saatli bomba olarak bekliyor sonucuna ulaştığını biliyor? Bilim dünyasını yeterince ciddiye almıyoruz, esas sorun burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Zaten ne işe yaradığını tam bilmeden ilaç vermek aslında çok tehlikeli de olabilir. Hemofili hastası Aleksey'e asprin (kan sulandırıcı etken) veren Romanovların durumuna düşebilirsiniz. Koskoca Avrupalı bir hanedanlık ama yapılan bilimdışı bir iş. Sağlık sisteminin kapasitesine ve İtalya örneğine aldırmadan sürü direncinde ısrar eden ve geç önlem alan İngiltere başbakanı Boris Johnson belki de ölecek. Zaten acaba kaç kişi 2007'de Koreli araştırmacıların Çin'deki beslenme alışkınları yüzünden vahşi hayvanlarda taşınan SARS korona virüsü her an patlamaya hazır bir saatli bomba olarak bekliyor sonucuna ulaştığını biliyor? Bilim dünyasını yeterince ciddiye almıyoruz, esas sorun burada.
    Maalesef önceden yapılan uyarılara hep kulak tıkandı. SARS/MERS geçti gitti diye o konularda yapılan araştırmalara verilen destekler kesildi. Kendi ayağımıza sıkmış olduk bir anlamda. Bu salgınlar gelecekte de hayatın gerçeği olmaya devam edecek. Umarım bu sefer yeterli dersler çıkarılır. Gerçi çıkarılsa da ölen insanlar yüzünden değil, batan ekonomiler yüzünden dikkate alırlar ya.

• Arkadaşın paylaştığı kaynak Nature. Daha az teknik olmakla beraber Science ile ikisi dünyadaki en önemli bilim dergileri. Güvenilirliğinden emin olabilirsin.

• quote:

abdi ibrahim ilaç firması işe yarıyor diyor, yarar mı yaramaz mı belli olur.
    onun dışında benim verdiğim linkte virüsün izole edildiğinden bahsediyor, senin verdiğin kaynak ise virüsün diizlimi ile ilgili, ikisinin birbiriyle ilgisi yok..

Alıntıları Göster
    Virüs nasıl izole edilir bana Bilal'e anlatır gibi anlatabilir misin? Bir de genomu nasıl çıkarılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Virüs nasıl izole edilir bana Bilal'e anlatır gibi anlatabilir misin? Bir de genomu nasıl çıkarılıyor?

Alıntıları Göster
    Ted Mosby'e anlatır gibi anlatsam yine anlamazsın
  • quote:

Ted Mosby'e anlatır gibi anlatsam yine anlamazsın

Alıntıları Göster
    Muazzam laf, ilkokuldan kalma sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Muazzam laf, ilkokuldan kalma sanırım?

Alıntıları Göster
    muazzam laf tabi, ilkokuldan kalma değil 2020 nisan 14.
  • espri yaptığını sanıp mhahah yazıyor, forum ergen çöplüğüne dönmüş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.