Şimdi Ara

Korsan oyunlar ve kul hakkı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Müslümanlıkta kul hakkı sayılıyor olsa gerek.

Çünkü o oyunu yapmak için uğraşan çok büyük bir ekip var. Yazılımcılar, grafikçiler, yöneticiler, şirket binasının hizmetlisi bile insanların verdiği paralarla ailesini geçindiriyor. Bir emek var ortada. Sense o emeğin karşılığını internetten ücretsiz indiriyorsun. Etik değil, günah.
  • aslında mantıken baktığımızda adamlar emek ediyor oyun yapıyor sen emeğin karşılığını vermiyorsun ama bi de 21.yy tarafından baktımız zaman caizdir gardaş
  • Telifsiz oyun, film indirme işi sakat. Ben de bu işten sabıkalıyım. Bırakmaya çalışıyorum.

Yarın kiminle hesaplaşman gerektiğini bilemezsin. Hak sahibine hakkı teslim edilmeden zekat, dua kurtarmaz. Oyunu para ile almak mantıklı bir çözüm bence.

Gayrimüslimlerin malını karşılıksız almak gibi bir imkan tanınmamış, fikir, emek hırsızlığı oluyor sonuçta.

Cennete gitme şansı olmayan gayrimüslimlerin hesap günü senin sevabına da ihtiyacı olmaz, ona iman lazım, senin imanından alır diye bir yorum da okumuştum.
  • Bir oyunu indirip bir haftada bitirip başka bir oyunu indireceğine

O oyunu orjinal al bir hafta singleplayer ını oyna 3 hafta multiplayer ını oyna sonra eline muhtemelen para geçmiş olur. Yeni oyun al o parayla.Hem Multiplayer ından mahrum kalma , Hem oyunu türkiye den aldığın için yapımcının sonraki oyunu türkçe çıkartması için bir neden ol.

Öğrenciyim ,Her ay para veremem diyorsan.
    Öğrencinin oyunla işi ne, git ders çalış şimdi çalışmazsan ileride bırak oyunu pc bile alamazsın.
    Zaten oyunların çoğu 18 yaş üzeri için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Değerli kardeşimiz;
    Ticaret kastı olmaksızın bir tane indirmek dinen haram değildir. Ancak kanunlarına göre yasaklanmışsa kanunlara uymak gerekir. Bu sebebten tavsiye etmiyoruz.

Korsan cd. veya ktapları almak haram değildir. Ancak dolaylı da olsa ilk sahibine zararı olacağından tavsiye etmiyoruz.

Selam Ve dua ile
    Sorularla İslamiyet'ten alınmıştır.

Sorularla İslamiyet ne çok bilmiyormuş öyle. Dedikleri suna çıkıyor. Ben gidiyorum marketten bir şey çalıyorum ama yemedigim için günah değil Adam oyuna emek vermiş o oyunu yapmış, ulaşma imkanından var ama sen bedavaya kullanmak istiyorsun. Bu da sanal hırsızlık oluyor, kul hakki sonuçta. Tabi ben de oyun indiriyorum günah olsa da gücümüz yetmiyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Behzat Amirim

quote:

Orijinalden alıntı: TR.Eates

Dostum seni üzmek istemem fakat o kul hakları senin sevaplarını eksiltecek. Bu kul haklarını ödeyebilmek için iyilik yaparsan senin için iyi olur.

hocam zekat verip kişi için dua edince ödenmiş sayılıyormuş o şekilde zekat vericem bundan sonra da oyun vb... şeyler dikkatli olacağım.

Doğrudur hocam. Allah iyiliklerinizi kabul etsin.

• Adamlar tavsiye etmiyoruz diyorlar. Ama yinede kardeşim biraz için rahat olsun. Ama yinede istediğin bir oyunu indirimde alman güzel ahlaklı bir davranış olur durumun yoksa sorularla islamiyetin dediğini kabul edebilirsin. ben islam alimi değilim bu tarz konularda fetva da çıkaramam ancak olan fetvayı size gösterebilirim. bu site dini konular üzerine yıllarını harcamış insanlar tarafından yazılıyor ha için rahat etmez bilemem ama bence onlara güvenebilirsin.
  • Oha kafaya bak. Ulan kul hakkını düşünüyorsun da sana verilan bedenin hakkını nasıl duşunmuyorsun?

O bedeni zamanı ve sıhhati kafirin seni oyalamak için ürettiği oyunla mı ziyan ediyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

Oha kafaya bak. Ulan kul hakkını düşünüyorsun da sana verilan bedenin hakkını nasıl duşunmuyorsun?

O bedeni zamanı ve sıhhati kafirin seni oyalamak için ürettiği oyunla mı ziyan ediyorsun?

ediyorum sana zararı yoksa uza.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Behzat Amirim

quote:

Dostum seni üzmek istemem fakat o kul hakları senin sevaplarını eksiltecek. Bu kul haklarını ödeyebilmek için iyilik yaparsan senin için iyi olur.

hocam zekat verip kişi için dua edince ödenmiş sayılıyormuş o şekilde zekat vericem bundan sonra da oyun vb... şeyler dikkatli olacağım.

Doğrudur hocam. Allah iyiliklerinizi kabul etsin.

amin kardeşim hepmizin

• Bence oyunu satın alırsan sıkıntı kalmaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.