Şimdi Ara

korsana destek veriyormuyuz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

korsana destek veriyormuyuz?

(En Son Oy Tarihi: 18.6.2021)
Giriş
  • Elimden geldiğince orijinal almaya çalışıyorum ama tabi paranın yetmediği zamanlar oluyor. Kısacası bazen mecbur kalınıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps'yi kirdirdim millet 150₺ ye Battlefield 3 alırken bedava oynuyorum.

E-kitap aldım istediğim kitabı indirip okuyorum.

Hem hafta yüksek kaliteli filmler izliyorum.

20 gb düzenlenmeyi bekleyen müziğim var.

Neden mi böyle yapıyorum ? Çünkü fakirim!

Müzikal sanatçılar konserle vs bi şekilde yolunu buluyor

Film hasilatlari ortada

Oyunlarda online oyun sayesinde beklenenin üstünde gelir alıyorlar.

Bi kitap yazarları yaş tahtaya basıyor işte. Diğerleri normal.

Kısacası zenginler ölsün torentciler olarak selamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde korsan kullanırım diyenleri eksileyenler olmuş. Arkadaşlar afedersiniz ama sizin kafanızmı güzel ? Yahu yeni çıkan bir oyun 150-200 Tl civarlarında geziyo 2 tane oyun alsam ben ailemin market masrafını oyuna yatırmış oluyorum. Korsan kullanmayıp açmı gezelim ? Aylık maaşım 2500 Tl bile olsa gidip almam,alamam. Yazık günah o kadar paraya gidip sokakta gördüğünüz aç bir insanı doyurun daha iyi.
  • Hak edene hak ettiği kadarını elimden geldiğince vermeye çalışırım fakat 60$' lık oyunu, 85$ gibi fahiş bir fiyata satan sisteme de o 25$' ı verecek değilim. Bir PS4 sahibiyim, oyunlara o kadar para vermek mecburiyetindeyim, spot olmasa halimiz fena. DVD, Kitap ve Müzikler de bu şekilde. Her şey bize pahalı. Almanya' da 3£ olan çikolata burada 20TL! Benzin fiyatları almış başını gidiyor. Ben bu hayatta her şeyin orjinalini almaya kalksam aylık gelirimin üst düzey olması gerekir. Daha demin gördüm internette, elin Fransız yayıncısına 69.000£ bağış yapılmış Twitch üzerinden. Mesela o adam korsan alsa demediğimi bırakmam ama bizim ortalama 1.500TL maaş alan milletimize korsan aldığı için laf etmem. Parası olmayan korsan alır, parası olan korsan alırsa hata zaten.
  • Oyunları orjinal alırım.

Filmleri internetten izlerim
  • destek vermiyorum
  • Cok sacma ama hicbir zaman korsan kitap alamam, ama bir muzige filme para verdigimi de hatirlamiyorum..

Galiba somut olarak elde tutup gozle gorulemeyen seylerden sorumlu olmayacagimizi saniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Cok sacma ama hicbir zaman korsan kitap alamam, ama bir muzige filme para verdigimi de hatirlamiyorum..

Galiba somut olarak elde tutup gozle gorulemeyen seylerden sorumlu olmayacagimizi saniyorum

O olay bana da oluyor . Kitap sürekli gözümüzün önünde ama filmi izleyip geçiyoruz ondan galiba.

• Gerçekten hiç paranız yoktur, ama maddi durumunuzu düzeltince korsan kullandığınız ürünleri satın alacaksanız belki olabilir ama parasını diğer gereksiz işlere harcayanlar neyi savunuyor? İnsanlar o kadar emek verirken bunu çalmayı kendinize nasıl yediriyorsunuz? Siz çalışıyorsanız onlar da çalışıyor.

Benim de şu an imkanım yok, bilgisayarım yok, almak için aylardır para biriktiriyorum. İnsanların emeğini anladıktan sonra onları çalmayı kendime yediremedim.

Dinlediğim 8-9 albüm vardı, korsan olduğu için çoğunu sildim. Birkaç tane kaldı, onları da dinlemiyorum. Korsan izlediğim bir yabancı dizi ve birkaç film var, onları da bilgisayarı alınca hakkını ödemek için satın almayı veya kiralamayı düşünüyorum. Oyun oynayacak PC olmadığı için oyun oynayamıyorum, eskiden korsan oynadıklarımı da alabilirim ilerde.

Hayır bu yorumları 2007-2010 gibi yıllarda yazsanız anlarım da günümüzde imkanlar acayip gelişti.
    Müzik için Spotify, Deezer, YouTube gibi servisler var. Satın alacaksanız iTunes'ta albümler ucuz. Ya da sevdiğiniz bir şarkıyı 89 kr. gibi bir fiyatla alabilirsiniz.

Filmler de yine iTunes'ta 3,99 gibi fiyatlarda var. Netflix, Hulu gibi servisler henüz ülkemizde yok ama örneğin Dailymotion Plus ayda 7,99 TL.

Oyunlar konsollarda çok pahalı ama PC'de Steam, Origin gibi servisler özel günlerde çok güzel indirimler, hatta ücretsiz oyunlar oluyor. Örneğin PC alana kadar ücretsiz oyunları almak için Origin ve Steam hesabı açtım. Origin'de Battlefield 3, Sims 2 ( Tüm eklentilerle), Dragon Age: Origins gibi oyunlar bedavaydı. Bunun yanında irili ufaklı birkaç oyun, Game Time ile süre sınırlı oyunlar da var. Steam'da yine Payday vs. ücretsizdi, indirimlerle efsane oyunların 7-8 lira olduğu bile oldu. Humble Bundle, GOG gibi servisler zaten harika, hâla oyunlar pahalı geliyorsa Playstore ve Steam ve Origin uyumlu Key satan siteler var.

Mobil oyunlarda bile kampanya ile ücretsiz alma imkanınız var. Amazon Store'dan Farming Simulator gibi oyunları ücretsiz aldım.

Windows çok pahalı ama onun bile çaresi var, Microsoft Store'da 129 TL'ye ögrencilere özel fiyatla, DreamSpark Programı ile, 29 TL'ye yükseltme kampanyası ile(şu anda kutulu olarak 79 TL), G2A'da 50$'a alma imkanı mevcut. Bu bile pahalı gelebilir ama yıllarca kullanacaksınız, Microsoft sisteminizi yeni sürüme ücretsiz yükseltirse bu süre daha da uzar.

Yine Windows alternatifi Linux dağıtımı dolu Mint, Elementary OS, Ubuntu, Steam OS gibi.

Paralı uygulamalar için alternatifler özgür yazılımlarda, Photoshop - GIMP, Illistrator - Inkscape, Microsoft Office - Libre Office diye uzar gider.

Kısaca şunu demek istiyorum. O kadar emeği bu şekilde elde etmek doğru degil. Bilgisayar ortamında olduğu için hırsızlık gibi gelmiyor olabilir ama bunun fiziksel bir mağazayı soymaktan farkı yok.

Müzisyenleri, oyuncuları, yazılımcılar tam anlamak için onların yaptıklarını yapmanız lazım. Bir müzik aletinde virtüöz olmak veya binlerce satır kod yazmak ne kadar zor, isterseniz deneyin.

Not:Fiyatlar yanlış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 26 Ocak 2015; 1:06:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Milk with Oreo

Daima orijinalden yanayım. Telefonumda 450 müziğim var ve hepsi orijinal. Crysis ve NFS gibi çok sevdiğim oyun serilerini hep orijinal alıyorum. Şuan 17 yaşındayım ve filmleri 6 yaşımdan beri gerek ailemin aldıkları olsun gerek benim sonradan bu alışkanlığı devam ettirerek aldıklarım olsun hep VCD veya DVD olarak alıyorum. Eğer bizim gibi orijinal alanlar olmasa o oyunların Türkiye'ye giriş yapacağını mı sanıyorsunuz? Korsanı destekleyen birçok bilinçsiz kişi yüzünden, oyunlara Türkçe dil desteği getirmek için neredeyse hiçbir firma uğraşmıyor. Siz bir albümün, filmin ya da oyunun yapımcısı olsanız ve tam anlamıyla gecenizi gününüze katarak o oyunu ya da filmi hazırlasanız ve size tek bir kuruş dahi ödenmeden o medyaya ulaşılsa emin olun çok rahatsız olurdunuz. Keşke Türkiye'deki insanlar küçük yaşlardan bilinçlendirilse ve korsan yollara destek verilmese ama malesef Türkiye'de işleyiş uzun yıllar bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

yanlış anlama ama daha yaşın küçük. belliki durumunuz iyi; ama durumu olmayan senin yaşında ki arkadaşların, senin dinlediği müziği dinlemesin mi? ya da oyunu oynamasın mı? adam alıyor 800 lira. oyun olmuş 200 lira. ordan atlamayın 800 lira alan adam da almasın diye; seninki can da onunki patlıcanmı bre adam. orjinal almayı herkes ister ama fiyatı uygun olmalı. yurtdışındaki adamın 200 de 1ine tekabül eden kitap burda 30 da 1ine tekabül ediyorsa ve de adamın geçindirmek zorunda olan bi ailesi varsa orjinal alması biraz zor olabilir. ama ne demişler bekara karı boşamak kolay, ekmek elden su gölden yaşayın:)

• quote:

Orijinalden alıntı: XraTiNq2

quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Cok sacma ama hicbir zaman korsan kitap alamam, ama bir muzige filme para verdigimi de hatirlamiyorum..

O olay bana da oluyor . Kitap sürekli gözümüzün önünde ama filmi izleyip geçiyoruz ondan galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Gerçekten hiç paranız yoktur, ama maddi durumunuzu düzeltince korsan kullandığınız ürünleri satın alacaksanız belki olabilir ama parasını diğer gereksiz işlere harcayanlar neyi savunuyor? İnsanlar o kadar emek verirken bunu çalmayı kendinize nasıl yediriyorsunuz? Siz çalışıyorsanız onlar da çalışıyor.

Benim de şu an imkanım yok, bilgisayarım yok, almak için aylardır para biriktiriyorum. İnsanların emeğini anladıktan sonra onları çalmayı kendime yediremedim.

Dinlediğim 8-9 albüm vardı, korsan olduğu için çoğunu sildim. Birkaç tane kaldı, onları da dinlemiyorum. Korsan izlediğim bir yabancı dizi ve birkaç film var, onları da bilgisayarı alınca hakkını ödemek için satın almayı veya kiralamayı düşünüyorum. Oyun oynayacak PC olmadığı için oyun oynayamıyorum, eskiden korsan oynadıklarımı da alabilirim ilerde.

Hayır bu yorumları 2007-2010 gibi yıllarda yazsanız anlarım da günümüzde imkanlar acayip gelişti.
    Müzik için Spotify, Deezer, YouTube gibi servisler var. Satın alacaksanız iTunes'ta albümler ucuz. Ya da sevdiğiniz bir şarkıyı 89 kr. gibi bir fiyatla alabilirsiniz.

Filmler de yine iTunes'ta 3,99 gibi fiyatlarda var. Netflix, Hulu gibi servisler henüz ülkemizde yok ama örneğin Dailymotion Plus ayda 7,99 TL.

Oyunlar konsollarda çok pahalı ama PC'de Steam, Origin gibi servisler özel günlerde çok güzel indirimler, hatta ücretsiz oyunlar oluyor. Örneğin PC alana kadar ücretsiz oyunları almak için Origin ve Steam hesabı açtım. Origin'de Battlefield 3, Sims 2 ( Tüm eklentilerle), Dragon Age: Origins gibi oyunlar bedavaydı. Bunun yanında irili ufaklı birkaç oyun, Game Time ile süre sınırlı oyunlar da var. Steam'da yine Payday vs. ücretsizdi, indirimlerle efsane oyunların 7-8 lira olduğu bile oldu. Humble Bundle, GOG gibi servisler zaten harika, hâla oyunlar pahalı geliyorsa Playstore ve Steam ve Origin uyumlu Key satan siteler var.

Mobil oyunlarda bile kampanya ile ücretsiz alma imkanınız var. Amazon Store'dan Farming Simulator gibi oyunları ücretsiz aldım.

Windows çok pahalı ama onun bile çaresi var, Microsoft Store'da 129 TL'ye ögrencilere özel fiyatla, DreamSpark Programı ile, 29 TL'ye yükseltme kampanyası ile(şu anda kutulu olarak 79 TL), G2A'da 50$'a alma imkanı mevcut. Bu bile pahalı gelebilir ama yıllarca kullanacaksınız, Microsoft sisteminizi yeni sürüme ücretsiz yükseltirse bu süre daha da uzar.

Yine Windows alternatifi Linux dağıtımı dolu Mint, Elementary OS, Ubuntu, Steam OS gibi.

Paralı uygulamalar için alternatifler özgür yazılımlarda, Photoshop - GIMP, Illistrator - Inkscape, Microsoft Office - Libre Office diye uzar gider.

Kısaca şunu demek istiyorum. O kadar emeği bu şekilde elde etmek doğru degil. Bilgisayar ortamında olduğu için hırsızlık gibi gelmiyor olabilir ama bunun fiziksel bir mağazayı soymaktan farkı yok.

Müzisyenleri, oyuncuları, yazılımcılar tam anlamak için onların yaptıklarını yapmanız lazım. Bir müzik aletinde virtüöz olmak veya binlerce satır kod yazmak ne kadar zor, isterseniz deneyin.

Not:Fiyatlar yanlış olabilir.

korsan oyun kullanmamanı anlıyorum zaten oyun oynatacak nitelikte bilgisayarın yok ok. müziği de radyodan takıl fln ok onu da anlarım da şu sonradan alacağım olayını sallamayalım. sen onu almaya niyetlendiğinde yüksek bi ihtimalle o gruptaki müzisyenler ölmüş olur gerek kalmaz (: mesut bunu sevdi; destekli atıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Emreuzunoglu

quote:

Daima orijinalden yanayım. Telefonumda 450 müziğim var ve hepsi orijinal. Crysis ve NFS gibi çok sevdiğim oyun serilerini hep orijinal alıyorum. Şuan 17 yaşındayım ve filmleri 6 yaşımdan beri gerek ailemin aldıkları olsun gerek benim sonradan bu alışkanlığı devam ettirerek aldıklarım olsun hep VCD veya DVD olarak alıyorum. Eğer bizim gibi orijinal alanlar olmasa o oyunların Türkiye'ye giriş yapacağını mı sanıyorsunuz? Korsanı destekleyen birçok bilinçsiz kişi yüzünden, oyunlara Türkçe dil desteği getirmek için neredeyse hiçbir firma uğraşmıyor. Siz bir albümün, filmin ya da oyunun yapımcısı olsanız ve tam anlamıyla gecenizi gününüze katarak o oyunu ya da filmi hazırlasanız ve size tek bir kuruş dahi ödenmeden o medyaya ulaşılsa emin olun çok rahatsız olurdunuz. Keşke Türkiye'deki insanlar küçük yaşlardan bilinçlendirilse ve korsan yollara destek verilmese ama malesef Türkiye'de işleyiş uzun yıllar bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

yanlış anlama ama daha yaşın küçük. belliki durumunuz iyi; ama durumu olmayan senin yaşında ki arkadaşların, senin dinlediği müziği dinlemesin mi? ya da oyunu oynamasın mı? adam alıyor 800 lira. oyun olmuş 200 lira. ordan atlamayın 800 lira alan adam da almasın diye; seninki can da onunki patlıcanmı bre adam. orjinal almayı herkes ister ama fiyatı uygun olmalı. yurtdışındaki adamın 200 de 1ine tekabül eden kitap burda 30 da 1ine tekabül ediyorsa ve de adamın geçindirmek zorunda olan bi ailesi varsa orjinal alması biraz zor olabilir. ama ne demişler bekara karı boşamak kolay, ekmek elden su gölden yaşayın:)

Babam memur, annem çalışmıyor. Yaşıtlarım gibi paramı gereksiz şeylere harcamadığım için rahatlıkla alabiliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Babam memur, annem çalışmıyor. Yaşıtlarım gibi paramı gereksiz şeylere harcamadığım için rahatlıkla alabiliyorum.

Tamam işte baban memur durumun iyi. Adamlar 1250tl maaş alıp 400tl.ye sobalı evde kirada oturuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: meshood

quote:

quote:

quote:

Tamam işte baban memur durumun iyi. Adamlar 1250tl maaş alıp 400tl.ye sobalı evde kirada oturuyorlar.

Durumu çok çok iyi olup asla orijinal almam diyen insanlar tanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aslında memur maaşıyla yine iyi başarıyolar. bende memurum daha öncesinde durumum yokken sahte oyunlar vs indirirdim korsan kitap okurdum şu an durumumu az çok toparladım orjinal kitap alıyorum orjinal oyun almaya çalışıyorum. arkadaşın dediği gibi 1250 tl maaş alıp 400 tl kira veriyolar yakıt 200 elektrik su derken 200 de o bunlar yiycek de yiyo illa hasta vs de oluyolar maaşlarından çok gideri oluyor bu insanların 200 tl oyun alması çok zor. onun için tabiki orjinallikten yanayız fakat durumlar elvermiyor. bir de amerikan vatandaşları 50k kazanırken oyunları 30$ a alıyor biz 10k yıllık ortalama kazanıyoruz oyunları 50$ seviyesine alıyoruz. yani oran yaparsak 8$ seviyesine satsalar hepimiz alsak sürümden kazanırlar ama bu ülkenin şartları böyle

• Çok beğendiğim film, dizi, müzik, oyunları satın alıyorum. Örnek çok sıkı bir Metallica fanı olduğum için albümlerini orijinal aldım emeğe saygı. Ancak o cd lere verdiğim para içimi acıttı. Örne: Metallica bir albümünün üzerine 3.90 dollars diye baskı yaptırmış albüm kapağına. Niye? Hak edildiğinden fazla verilmesin diye. O albümü alacaktım ki, fiyatının 20 tl olduğunu öğrenmem üzerine sinirlerim bozuldu. Daha düzgün bir ülkede yaşasam her şeyi orijinal alırdım.

• quote:

korsan oyun kullanmamanı anlıyorum zaten oyun oynatacak nitelikte bilgisayarın yok ok. müziği de radyodan takıl fln ok onu da anlarım da şu sonradan alacağım olayını sallamayalım. sen onu almaya niyetlendiğinde yüksek bi ihtimalle o gruptaki müzisyenler ölmüş olur gerek kalmaz (: mesut bunu sevdi; destekli atıyorsun

Ben orada neredeyse bir makale yazmışım, sen bunu 1-2 cümleyle çürütecek misin? Ne düşünüyorsan açık açık yaz böyle olmaz.

Hem neden gerek olmasın ben onları dinlemeden önce ölmüş veya bestecisi öldükten sonra albümü çıkmış müzisyenler var.

Zaten orada yazmışım, dinlediğim 8-9 albüm var diye. Bunları iTunes'tan alsam 100 liradan fazla etmez ki, bilgisayarı aldığım anda bütün albümleri veya oyunları alamam hemen. Hemen D&R'a bakıp ağzınızın açık kalmasına gerek yok. Mesela Aşık Veysel veya Barış Manço, bu adamların kendileri şimdi yok ama müzikleri satılıyor. Bu müziklerin plaktan günümüz dijital ortamına aktarılmasında emeği geçen firmaların da bir nevi hakkı olmuş oluyor. Gerek kalmaz diye bir şey söylemek pek mümkün değil. Adam ölmüş olsa bile eser onun olduğu için yine hakkı var.

Hadi 100 TL'de fazla Spotify bir ara kampanya ile 3 Ay/10 TL olmuştu, her ay 3 TL verebilir diye düşünüyorum forumdaki arkadaşlar.

Bilgisayar derken de tam olarak benim olmayan eski bir bilgisayar var. Low detayda - düşük çözünürlükte bazı oyunları çalıştırıyor. Bununla birçok oyunu korsan oynadım, ama o zaman dijital ortamdan alma imkanım yoktu (dijital ortam da oturmamıştı) ve pek farkında değildim.

Eski oyunlar da yine müzikler gibi satılıyor. En klasik 2 örnek vereceğim.

GTA:VC an itibariyle Steam'da 18 TL. GTA serisinin 5 oyunu paketli halde 75 TL.

Call of Duty 4, ayda yılda bir internet kafede arkadaşlarımla oynarım o da Steam'de 31 TL. İnternetin saati 1.5 olmuş, her gidişimizde 6 TL harcasak 5 gidişte orjinal oyunun parası çıkıyor ve oyun sonsuza kadar senin.

GOG'da eski oyunlar dolu ve ucuza gelebiliyor.

Yanlışımın farkına vardığımdan itibaren zaten elimden geldiğince korsan ürünleri bıraktım. O yazdığım 1 dizi ve birkaç film de sınıf ortamında mecburen izlediklerim. Yine sınıfta izlenen çoğu filme bakmıyorum bile.

Dijital hırsızlığın normal hırsızlıktan pek farkı yok. Düzgün bir bilgisayarım yok diye gidip bilgisayar mı çalayım? Benim de eğlenmeye hakkım var değil mi sonuçta? Yorum yapan bazı arkadaşların mantığı böyle.

İnsanların vicdanına kalmış bir şey bu. Bir firma korsan kullanım yüzünden batma noktasına gelmedikçe çok büyük bir tepki vermem.

Korsanın bana göre etik olacağı 2 durum var, birini ilk mesajda yazdım, ikinci durum firma tamamen tekel olup fahiş fiyatlarla bizi kazıklarsa belki boykot için korsan kullanılabilir.

Tartışıyorsak hakarete veya iftiraya gerek yok. Üslubun doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 26 Ocak 2015; 14:51:49 >

• Aral'ın distribütörlüğünü yaptığı oyunlar için korsanı destekliyorum.
  • İçeriğin kalitesine bağlı.

Korsana tamamen karşı değilim.

Bazı yasal kopya (yani orjinal ürün) kullanıcıları şunun farkında değil, eğer içerikleri uygun fiyattan bulabiliyorsak bu; korsan sayesindedir.

Korsan olmasaydı içerik üreticileri activision, aral game kafasında bize dayatmaya devam edeceklerdi.

Kutulu sürümü, sayısal kopyadan pahalı satan distribütörlere maruz kalıyoruz bu ülkede.

Alamayana saygı gösteririm. Ben de bir zamanlar korsan kullandığım için değil, gerçekten alamadığı içindir.

Hani bazı arkadaşlar diyor ya her gün kenara 1 TL atsan alırsın diye, şunun farkında değiller; öyle an geliyor ki kenara 1 TL atsan dahi alamıyorsun, kenara atacak 1 TL dahi artmadığı aylar oluyor.

Asgari ücretli insan bile 2.500 liralık mobil cihazı almanın derdine düşüyorken, bunu tartışmamışızın zamanı değil diye düşünüyorum.

Daha temel konuları tartışmamız gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.