Şimdi Ara

KÖTÜ BÖLÜM MÜ İYİ BİR UNİVERSİTE Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kotu bolum + Hacettepede okuyan birisi olarak Iyi bolum + Istanbul veya Ankarada herhangi bir okul diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soruda bi mantıksızlık var iyi bölüm mü iyi üni mi olmalı ya iyi bölüm için kötü üni mi yoksa iyi üni için kötü bölüm mü olmalıydı :D neyse iyi çalışmalar gençler.
    .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dragontooth11 kullanıcısına yanıt
    burnumu kaşıyorum şuan kaşıdıktan sonra düzeltirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    MOOC dediğiniz olay sınavsız, kredisiz derse girmeye benziyor. Evet kendinizi geliştirebilirsiniz ama bunu belgeleyemezsiniz. Sertifikası var demeyin şimdi. Sınavda kopya mı çektin, projeleri başkasına mı yaptırdın o bile belli değil MOOClarda. Yazılım sektöründe daha çok yetkinliğe ve github profiline bakılabiliyor Amrika'da. Amerikalıysanız lise mezunu olarak silikon vadisine gidebilirsiniz ama MOOClarla Türkiye'den nereye gidersiniz ben onu merak ediyorum. Belge değeri yok o kursların, udacitynin kursları biraz daha farklı sanırsam hatta Ameirkalılara iş bulana kadar ücretini ödememe gibi seçenekler vardı yanılmıyorsam.
    Ameirka'da yine aynı şekilde her yer coding bootcamp kaynıyor. 3-12 ay arası çok yoğun eğitim alıp sektörde iş bulabiliyor çoğu kişi. Türkiye'deki ve Amerika'daki IT sektörlerini ve genel işsizlik oranlarını, alınan maaş ortalamalarını, üretilen proje sayısını ve boyutunu, sektörlerin büyüklüğünü bir karşılaştırın isterseniz.

Peter Norvig onu demiş, Bill Gates de FB kurusucusu falan da üniversite terk vs ama bunlar Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmıyor. Avrupa'da da üniversite diploması bildiğim kadarıyla şart gibi, Amerika biraz daha esnek bu konuda zaten bir sürü startup var ufak birine girip başlayabiliyorsun. Olmadı kendi startupını kurarsın. Uzmanlığını yapmış doktor maaşları da senelik 200K$ dan başlıyor. Kısacası biz ayrı dünyaların insanlarıyız. Lise mezunu olarak silikon vadisine gidiyorum dediğinizde daha vize aşamasında takılır kalırsınız büyük ihtimalle.
    Er geç klasik üniversite eğitimi anlayışı yerini online alternatiflere bırakacak ama ne zaman olacak belli değil, Amerika'da college sektöründe çok büyük paralar dönüyor ücretsiz online eğitimin önünü kolay kolay açarlar gibi gelmiyor bana. Şu an için yanınızdaki adam ben Boğaziçi, İtü bilgisayar bitirdim derken siz mok bitirdim diyip işi kıvırabilecek misiniz?

Hepsinin üzerine, bölümün önemli olduğunu düşünüyorum. En kötü bilgisayar mühendisliğine girse arkadaş MOOClarla açığını kapatabilir bir şey ispatlaması da gerekmez, çünkü zaten bilgisayar diploması olur elinde. Öbür türlü, gıda mühendisliği girip MOOClarla stanford cs bitirmiş ayara geleceğim hayalleri gerçekle hiç buluşamayabilir. Dediğiniz gibi iyi üniversite çok isteniyorsa yakın bölümler arasında seçim yapılabilir belki ama matematikle bilgisayar arasında kağıt üzerinde temelleri aynı gibi dursa da pratikte öyle olacağını hiç sanmıyorum. Matematikten fazla anlamayan gayet iyi programcı olabiliyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 28 Ocak 2019; 4:16:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.