< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum. (10. sayfa)

-
-
2.7 ye kim alıyor sütü ? süt birliğinin kesintisi gibi şeyler ayrı ama 2.7 ye süt satıyo olamazsınız eğer ki öyleyse net düdüklüyorlar sizi.
-
Çiftciden 2.5-3 tl ye alınıyor süt :)quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08sen nerede büyükbaş hayvancılığı yapıyorsun? sütün kilosu olmuş 7-8tl hala bu işten para kazanamıyorum diyorsanız bu işi bırakın zaten.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni hayatınızda başarılar diliyorum burada yapılan olumsuz yorumlara bakmayın kendi fikirlerinizi hayata geçirin
küçük bi tavsiye koyun işini de biraz araştırın eğer bulunduğunuz bölgeye çok kar yağmıyorsa ot yiyerek te yaşayabiliyor koyunlar yani yem alma gibi bir derdiniz olmaz
-
Keşke gidebileceğim bir köyüm olsa. Köyünden uygun fiyata ev vs. ayarlayacak dostlarım olsa.
-
aynen dediginiz gibi oldu. Herkes geldi "Istanbul" oldu..
-
Ekonomik anlamda kişi güvende hissediyorsa kendini , bence alaska vs gibi yerlere yönelmeli. Köy hayatı güzel yalnız benim kendi memketim için sölüyorum(trabzon) insanı inanılmaz yobaz/cahil katlanılmıyor bu yüzyılda bu zekaya. Buı yüzden kadıköy doğumlu ve istanbulda yaşayan birisi olarak memnunum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 30 Eylül 2021; 12:3:3 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hauntedd
Çiftciden 2.5-3 tl ye alınıyor süt :)
Alıntıları Göstero sizin orada öyle biz sütü kendimiz satıyoruz ve fiyatı 7tl. ha oldu da sütü satamazsak onu peynir veya yağ yapıp daha da pahalıya satıyoruz.
-
O fiyattan anca son kullanıcıya satarsınız. O zaman harcanan zamanı ve yakıtı göz önüne alırsak 7 liraya satmış olmuyorsunuz. Giderleri düşmeniz lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğma büyüme İstanbullu olarak 2 sene önce çalıştığım şirketin Sakarya Pamukova şubesine geçiş yaptım. İlçe merkezinden uzakta, dağlara yakın oturuyorum. Kendimize yetecek kadar sebze/meyve yetiştirdiğimiz bir bahçemiz var. İklime uygun bir kaç tane meyve ağacım var. Yaz boyu pazardan tek bir sebze veya meyve almadım. Tavuklar sağolsun ufak tefek ambalajlar dışında çöpüm bile çıkmıyor. Önümüzdeki senelerde inek almayı da planlıyoruz. Soba yakıyorum. Şu anda aldığım maaşın 3-4 katını bile verseler İstanbul'da gidip çalışmam.
İstanbul'dan ayrılmak demek tüm medeni imkanlardan feragat edip bir dönüm alanla zengin olma hayali kurmak demek değildir. Sakin bir hayatı seviyorsanız, ailenizi zor durumda bırakmayacak kadar gelir kapınız varsa, neden kalabalık içinde boğulasınız ki ? Emin olun alışveriş yapacak yerler İstanbul dışında da var :)
Birisi; "evde oturup vlog izlemek gibi değil" demiş. Evet haklı, yaşaması izlemesinden daha güzel. İmkanı olan herkese nacizane tavsiyem biran önce İstanbul'dan kaçmaları. Halen beklenen deprem olmamışken.
-
Herkes köye taşınırsa kalabalık olur, bim a101 açılır, hayat pahalılaşır. 😄
quote:
Orijinalden alıntı: Cacophony.Doğma büyüme İstanbullu olarak 2 sene önce çalıştığım şirketin Sakarya Pamukova şubesine geçiş yaptım. İlçe merkezinden uzakta, dağlara yakın oturuyorum. Kendimize yetecek kadar sebze/meyve yetiştirdiğimiz bir bahçemiz var. İklime uygun bir kaç tane meyve ağacım var. Yaz boyu pazardan tek bir sebze veya meyve almadım. Tavuklar sağolsun ufak tefek ambalajlar dışında çöpüm bile çıkmıyor. Önümüzdeki senelerde inek almayı da planlıyoruz. Soba yakıyorum. Şu anda aldığım maaşın 3-4 katını bile verseler İstanbul'da gidip çalışmam.
İstanbul'dan ayrılmak demek tüm medeni imkanlardan feragat edip bir dönüm alanla zengin olma hayali kurmak demek değildir. Sakin bir hayatı seviyorsanız, ailenizi zor durumda bırakmayacak kadar gelir kapınız varsa, neden kalabalık içinde boğulasınız ki ? Emin olun alışveriş yapacak yerler İstanbul dışında da var :)
Birisi; "evde oturup vlog izlemek gibi değil" demiş. Evet haklı, yaşaması izlemesinden daha güzel. İmkanı olan herkese nacizane tavsiyem biran önce İstanbul'dan kaçmaları. Halen beklenen deprem olmamışken.
Kendine yetecek kadar sebzenin işi ağır gelmez.
Öyle 150-200 metre bahçeye hobi bahçesi diyoruz.
30-40 dönüm tarla ek işle ondan sonra hak verirsin youtubeden izleyip köye gelmek istiyorlar dediğime
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: unchange2.7 ye kim alıyor sütü ? süt birliğinin kesintisi gibi şeyler ayrı ama 2.7 ye süt satıyo olamazsınız eğer ki öyleyse net düdüklüyorlar sizi.
1) üslubuna dikkat et.
2) Süt üreticiden maksimum 3 TL'ye alınıyor
3 TL'ye üretilen sütü marketten 9 TL'ye alıyorsun o dediğin kelimeyi otur bide kendi açından düşün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 1 Ekim 2021; 19:14:18 >
9 tl ye sadece pınarın sütü var hepsi 9 tlymiş gibi konuşmak anlamsız.Üreticinin para kazanamaması üzücü evet ancak süt fiyatı artmakla çözüm bulunmaz girdi maliyetlerinin düşmesi lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: unchange9 tl ye sadece pınarın sütü var hepsi 9 tlymiş gibi konuşmak anlamsız.Üreticinin para kazanamaması üzücü evet ancak süt fiyatı artmakla çözüm bulunmaz girdi maliyetlerinin düşmesi lazım.
Süt fiyatları yükseltilsin demiyorum o konuda hem fikiriz ama kaliteli sütler 9 TL üzeri ama ne olduğu belirsiz sütler daha ucuz olabilir
Torku falan 10-12 Tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 1 Ekim 2021; 22:24:5 >
kardeşim ne yaptın taşındın mı. forumda verdiğin karar eleştirildi belki ama şuan haklı çıktığını düşünüyorum zira herşey ateş pahası
-
Hayırlı olsun dostum. Benim de hayalim hemen yan şehrin olan Trabzon'da gerçekleştirmek bu fikrim. 50 sene önce ekmek için buraya gelmiş dedem, şimdi torunu kaçacak geldiği şehirden
İnsanların en büyük hatası şu, köy hayatını yaşanmaz olarak betimlerken verdikleri örnekler yanlış. Hep geleneksel bir yaşamı baz aliyorlar. Köydeki Usman Ağa'nın yaşantısını baz alırsan tabi sehirliye tabi zor gelir. Bak adam internet üzerinden iş alıyorum diyor, fındığım var diyor. Köyde yaşayıp köy hayatını bir nezbe de olsa modernize edebilirsin yani. İlla tezek karistirmana gerek yok.
Ne bu Usman ağa fetişizmi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X