Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
678
Cevap
26
Favori
199.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: peletshop.com

Mekanik ve tasarım anlamda sorunları olsa da Türkiye şartlarında idare eden bir soba firması
    Herşey bu yukarıdaki mesajınız ile başladı. Bunu yazan ben değilim. Ürün yelpazesinde ister kaliteli ister kalitesiz pelet, fındık fıstık kabuğu, zeytin vişne vs. çekirdeğinden tutunda hemen hemen bütün geri dönüşüm yakıtları yakabilen kazanlarıda var. Pel serisi kazanlar. Bir araştırın bence. Atar yapanda sizsiniz. Mesajlarinizi tekrar okumanızı tavsiye ederim. Whatsapp dan yazar gibi parçalı yazınca da cevap vermem zor oluyor. "Milletimiz okumazmış." Bu mazeret değil. " Bilginin görev olduğu bir yerde bilgisizlik suçtur." demiş Thomas Paine. Kanunlarımız bu duruma 'kullanici hatası' diyor. Üretici ürünlerin üzerine uyarılar koymuş, kullanım kılavuzu koymuş. Sen bunları göz ardı edersen bildiğini sandığın yanlışları yaparsan kusur öncelikle sendedir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim uriel bilgilendirme için. Haklısınız. Iyi çalışmalar dilerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Petekli kullanim icin pelet sobasi alacagim. Bu alanda bilgi sahibi kisi bana ozelden ulasirsa cok makbule gecer. Kis gelmeden halletmek istiyorum.

• Lidya compact proplus oda termostatı kullanımına gerek varmıdır, yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...

• ensei kullanıcısına yanıt
    İsteğe bağlı. İsterseniz kullanabilirsiniz. Kullanmaz iseniz su sıcaklığına göre çalışır. Bende 3 yıldır kazanımı su sıcaklığına göre kullanıyorum. Oda termostati daha konforlu olur.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    hocam bilgili ve fazla foruma giren birisiniz sanırım. yardımcı olursanız sevinirim. acemice kroki çizdim ve belirttiğim yere pelet üflemeli soba kurmak istiyorum. karşısında 2 adet oda kapısı bulunacak. iki odada 15 m2 ve koridorda 9 m2. yani ortalama totalde 40 - 45 m2 gibi bir alanı ısıtmak istiyorum. evin yalıtımı iyi düzeyde değil sadece oturma odasında yalıtım mevcut. mümkün olan en uygun fiyatlı sobayı önerirmisiniz. annemin evine kuracağım doğalgaz yok Kömür sobasının pisliğiyle artık uğraşmasını istemiyorum. gerekirse numaramı verebilirim. hızlıca halletmeliyim. soğuklar başladı. eskişehirdeyim. şimdiden teşekkür ederim

• sertsarı S kullanıcısına yanıt
    İlginç bir yer seçimi. 2 odayı ısıtmak istiyorsunuz. Antre ile beraber 40m2 yeri ısıtmak için yalitiminiz kötü olarak ele alırsak yaklaşık 6.5kw lık bir ısıtıcı kullanmanız gerekiyor. Size önerebilecegim tek ürün Kozlusan Magnesia 9kw pellet sobası. 11kw lık Airsmartpel de alabilirsiniz. 2 el de alabilirsiniz.

üreticilerden bilgi aldığım kadarıyla ısıtır dediler. ama net cevap alamadım. şuan klimaya döneceğim sanırım. klima daha mantıklı gelmeye başladı sizin görüşünüz nedir
  • sertsarı S kullanıcısına yanıt
    Pellet soba kutuplarda olsanız bile ısıtır. Dış hava şartlarına bağlı çalışmaz. Ama klimanın performansı tamamen dış hava şartlarına ve bulunduğunuz iklime bağlıdır. Size 6.5 kw lık ısıtıcı yetecek iken 9kw lık soba tavsiye ettim. Verdiği ısı soba gibidir. Klimanında eğer kullanacak kişiye bir zararı olmayacaksa tercih edilebilir. Ama sobada ki sıcaklığı klimada beklemeyin.

• Ankara' da yaşıyorum. Kozlusan AirSmartPell kullanıyorum. Geçen sezon kullandığım peletten çok memnun kalmadım, hem fazla kül çıkartıyordu hemde ısıtması iyi değildi. Bu yüzden yeni bir pelet temin edebileceğim yer arıyorum.
    Var mı Ankara ve civarı öneride bulunabilecek, hatta denemelik satın almaya 3-5 çuval alıp kullanabileceğim perakende satan yerler?
  • Iyiki cadel marka soba almadınız.
    Lalem iklimlendirme bursa satiyor.
    Soba tam bir fiyasko.
    Servis yedek parca konusu ise buyuk rezalet.
    Kimseye tavsiye etmem

• Yaklaşık iki hafta önce iç mekan kozlusan Lidya 25 alarak pelet dünyasına ve bu konuya katılmış oldum.
    #Uriel arkadaşımız sağolsun bu konudaki bilgi ve tecrübeleri ile oldukça güzel bilgiler verdi.
    Daha servis gelmedi, onlar gelip açacakmis.Pelet yakıtı da bekliyorum, şimdilik 2 ton istedim. Tonu 950 lira.

Şimdi internetteki videolara bakarken bu sobalarla ilgili olarak; iç mekanda ses yaptığı, üflemeli olmadığı, bayinin bana dediği gibi iç ortama aman aman bir sıcaklık vermediğini gördüm. Sizlerin bilgisi ve deneyimleri nedir bu konularda? Ses ve ısı üfleme ?

• dsgtan D kullanıcısına yanıt
    Hocam Kozlusan bu konudaki doğru marka bende iki yıl önce bu aileye katıldım. Bu markanında en iyi ürünü seçenekler içinde Lidya25. Ses konusunda maalesef Kozlusan'ın alması gereken çok yol var. Beni rahatsız ediyor ama sizi bilemem bu konu biraz göreceli. Eğer bu sobayı almadan önce test sürüşü gibi bir hakkım olsaydı kesinlikle dış mekan olanlardan alır balkonumuda koyar daha rahat ederdim. Görüntü olarak ateşine kandım diyebilirim. Şömine gibi izler kışın çayımı içerim dedim ama ateşin harlı yanması sadece ilk etapta veya ısıyı yukarıya çektiğinizde oluyor. Dolayısıyla salonda durmasının yer işgalinden başka bir olayı yok ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt
    Bu sobayı kullanmıyorum ama bilgim dahilinde cevaplayayim;
    1. Bu sobada ses yapacak 3 şey var. Baca fanı, sirkülasyon pompası ve pellet besleyici. Sirkülasyon pompası ve baca fanı sessizdir. Sesininden rahatsız olabileceğiniz tek şey pellet besleyici motordur ki oda 16-20 sn de bir 1-1.5sn çalışır. Bu sobayı kullanan arkadaşlarımız var. Sesle alakalı hiçbir şikayetlerini duymadım.
    2. Airsmartpel veya Magnesia modelleri gibi üflemeli değildir. Sadece ön camından bir sıcaklık verir. Oda olsa olsa 1-1.5kw gibi bir değer olacağını tahmin ediyorum. Düşük değil ancak tek başına bulunduğu odayı ısıtacak kadarda yüksek değil. Sadece Kozlusan değil bütün markalardada iç mekan sulu sistem pellet sobaları böyledir. Bayinin bilgi eksikliği. Belkide size bu ısı yeterli gelecektir...

• @tuyo @Uriel teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
    Terasa koyacaktik ilk başta ama üstü kapalı olmasına rağmen yanlar açık birde onu kapattirma ile uğraşmak istemedim o yüzden iç mekan aldım. Zaten sobanın olduğu oda faal olarak kullanılan bir oda değil, ses olursa da alışırız sanırım. Ama dediğiniz gibi sesten şikayet eden yoksa sevindim. Daha kullanmadım havalar güzel gidiyor. En iyi yorumları kullanınca veririm.

• merhaba daiwa dp-24 kullanan var mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

Bu sobayı kullanmıyorum ama bilgim dahilinde cevaplayayim;
    1. Bu sobada ses yapacak 3 şey var. Baca fanı, sirkülasyon pompası ve pellet besleyici. Sirkülasyon pompası ve baca fanı sessizdir. Sesininden rahatsız olabileceğiniz tek şey pellet besleyici motordur ki oda 16-20 sn de bir 1-1.5sn çalışır. Bu sobayı kullanan arkadaşlarımız var. Sesle alakalı hiçbir şikayetlerini duymadım.
    2. Airsmartpel veya Magnesia modelleri gibi üflemeli değildir. Sadece ön camından bir sıcaklık verir. Oda olsa olsa 1-1.5kw gibi bir değer olacağını tahmin ediyorum. Düşük değil ancak tek başına bulunduğu odayı ısıtacak kadarda yüksek değil. Sadece Kozlusan değil bütün markalardada iç mekan sulu sistem pellet sobaları böyledir. Bayinin bilgi eksikliği. Belkide size bu ısı yeterli gelecektir...
    Merhabalar

Sizi buradan farklı forumlardan takip ediyorum.Öncelikle değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Yeni bir ev aldım ve nasip olursa ilkbaharda taşınacağım.Yer Antalya ben biraz daha yukarılardan aldım ve merkeze göre 4-5 derece fark ediyor.Ev dublex en üst kat.Bölgede doğal gaz var ama mahalleye gelmemiş.Komşulardan aldığım duyumlar eve 3-4 yıldan önce gelmeyeceği yönünde ama resmi bilgide bulamadım.Ev antreler falan dahil 180 m2 civarında doğu ve güney cepheli.Ben çocuğumun eski usul odun sobası ile ısınmasını ve hem de bu deneyimi yaşamasını istiyorum.

Sormak istediğim Antalya'da kış 3-4 sürer sonra havalar ısınır.Doğalgaza gelen zamlardan sonra halen Peletten ekonomik mi onu sormak istiyorum.Şimdiki evimde ilk kez doğal gaz kullanım 1 hafta kadar 28m3 için 68 TL fatura ödedim.Birim maliyet açısından doğal gaz halen avantajlımı ?.Yoksa pelet artık daha ekonomik ve bu nedenle doğalgaz olsa bile pelet tercih edilebilir mi ?

Eğer doğal gaz derseniz 40m2 alan için pelet soba tavsiyeniz ne olur.Sadece salona bunu kurabilirim ve sonra doğal gaza geçebilirim.Eğer Pelet derseniz bu ev için nasıl ne önerirsiniz.

Şimdiden cevabınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

• Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Yeni eviniz hayırlı olsun. Güle güle oturun. Öncelikle pelet sobası kısmına degineyim. 40m2 için size tavsiyem Kozlusan Magnesia 9kw pellet sobası. Veya ikinci elinide bulabileceğiniz yine Kozlusan Airsmartpel 11kw. 60-70m2 ye kadar rahat isinirsiniz. Bu ikisinde sulu sistem olmayan sıcak hava üflemeli pelet sobası. Başka marka bakmayın. Kozlusan yerli üretimler içinde en iyisidir.
    İkinci olarak pelletin hala ekonomik olup olmadığına deginelim. Matematik yalan söylemez.
    Öncelikle sizin orada doğalgaz çok pahalıymis. 68/28= 2.42₺ m3 fiyatı ki İzmir Aliağa'da bu 1.95₺ civarı. Bir yanlışlık olmasın? Neyse biz yinede doğalgazın m3 2₺ miş gibi hesap yapalım.
    Doğalgazın alt ısı değeri 8250 kcal. Biz 8500kcal olarak alalım. Kaliteli Yoğuşmalı kombilerde verim %109 yazsada bu 40-45° su sıcaklığı için en yüksek yoğuşma yapabildiği su sıcaklığında geçerlidir. Sonuçta doğalgazı yaktigimizda ortaya çıkan ısının bir kısmı bacadan kaçacak iken bu kullanıyor yoğuşmalı kombiler. Gerçekte %100 verim bile imkansız. Mutlaka bir kısmını bacadan ve kombinin gövdesinden dışarı ısı olarak çıkar. Bu sebeplerden ötürü gerçekçi olması için kombinin verimini %95 alalım. 8500*0.95=8075kcal. Yani 1m3 dogalgaz yakıp 2₺ harcadığınız da 8075kcal ısı elde edersiniz. Pellete gelirsek; Isı değeri yaklaşık 4500-4600kcal olup biz 4500kcal varsayalım. %1 kül ve %8-9 nemin ısıya dönüşmeyecegini göz önüne alırsak pelletde verim %90 çıkar. A sınıfı iyi bir kazan veya sobanizin olduğunu varsayalım. (Kozlusan Propel,Slimpel, Lidya vs) ve verimide yaklaşık%90 dır. Sonuç olarak ise; 4500*0.9*0.9=3645kcal yapar 1 kg pellet için. 8075kcal elde etmek için ise 8075/3645=2.2 kg pellet yakmam gerekir. Ben pelleti temmuz ayında 850₺ ye temin ettim. Sizede eğer kullanacaksanız yazın pellet temini yapmanızı öneririm. Hadi diyelim tonu 1000₺ ye buldunuz. Kilogramıda 1₺ yapar. 1m3 doğalgazın maliyeti 2₺ ve ısı değeri 8075kcal. Aynı ısı değerini elde etmek için 2.2 kg pellet yakmali ve 2.2₺ harcamalarsınız. Sonuç; Bu değerler üzerinden pellet doğalgaza göre %10 daha pahalı.

Tekrar Merhaba

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Kendi Faturamı ve komşumun faturasını kontrol ettim.

Sayaçtan okunan Hacim m3 Benim 28m3 Fatura Tutarı 68 küsür TL = 68/28=2.42 TL

Komuşumun 54m3 Fatura Tutarı 123 küsür TL . = 123/54 = 2.27 TL

Bizim apartmanda kafasına göre tarife var yada hacimin düşük olması rağmen standart alınan bir ücret var bu nedenle fazla çıkıyor.

Birde bu fiyatlara daha zam gelmesi olası gibi görünüyor.

Bu şartlar altında Pelet daha uygun gibi geldi :)

Lidya 25kw iç Ortam benim için uygun mudur.Evin dublex olması üst katlara sıvı akışında sorun çıkartır mı ? Yoksa sistemi üst kata kurmak mı daha mantıklı olur.Birde daha önceki yorumlarda ses şikayeti var gibi görünüyor.Lidya 25 de ses sorunu var mıdır ?

Eğer bu sistem uygun olmaz ise klimaya döneceğim öyle bir çözüm yolu bulacağım.

SAYGILARLA

• Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Yaz başı alım yaparsanız en uygun fiyata gelir.
    Tavsiye ettiğim her iki sobada hava üflemeli. Lidya gibi sulu sistem değil. Lidya evinizi rahatlıkla ısıtır. Üst ya da alt kat konusunda bilgim yok ama mevcut pompasının dublex için yeterli olduğunu biliyorum. Ses konusunda ise çevremde kullanan arkadaşlarım rahatsız değil. Yaşam odasında kullanılacağı için sesi olsa bile rahat etmeyeceğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.