Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

quote:

Orijinalden alıntı: maeglin3

arkadaşlar uygun başlık burası mı bilemedim ama şimdi ev kredisi için 90.000'e yakın bir kredi çekmek istiyoruz, aylık ortalama 1200-1300 TL tutarlarında ödeme çıkıyor ve 59000 civarında da bir faiz uygulanıyor. ancak bilmek istediğim bir nokta var, krediyi kullandıktan yaklaşık 3 5 ay içerisinde 30.000 liralık tek bir seferde ödeme yapma durumum var. böyle bir durumda o ödemeyi yaptıktan sonra toplamda faiz tutarımda bir düşme olacak mı yoksa faiz tutarı sabit kalıp anapara'dan mı düşme olacak? erken ödemelerde %2 gibi bir ceza uygulandığını duymuştum ama bana getirisi ne olabilir, bu konularla haşır neşir olmadığım için pek bir fikrim yok.

yani 90000TL faizli ödeme olarak 149000 oluyor
    60000TL faizli ödeme olarak 102000 civarında olmakta.
    90000 çekip ara ödeme 30000 olduktan sonra nasıl bir ödeme planım olur, fikre ihtiyacım var çok.

90000 krediyi çektiniz. örneğin 1300 Aylık ödemeniz var Toplam ödeyeceğiniz rakamda dediğiniz 149000 olsun.
    6 ay sonra ara ödeme yapacaksınız diyelim.
    Şöyle hesaplanıyor
    149000 - (1300X6) - 30000(araödeme) + %2 erken kapama cezası = Kalan Tutar(111800)
    Yeni aylık ödeme = Kalan tutar / kalan ay sayısı

NOT: %2 ceza, ara ödeme yaptığınız tutarın %2 sidir. Bu örnekte 600 TL olur.

bu durumda ara ödeme yapmamızın pek bir mantığı yok gibi duruyor. anladığım dkadarıyla

• quote:

arkadaşlar uygun başlık burası mı bilemedim ama şimdi ev kredisi için 90.000'e yakın bir kredi çekmek istiyoruz, aylık ortalama 1200-1300 TL tutarlarında ödeme çıkıyor ve 59000 civarında da bir faiz uygulanıyor. ancak bilmek istediğim bir nokta var, krediyi kullandıktan yaklaşık 3 5 ay içerisinde 30.000 liralık tek bir seferde ödeme yapma durumum var. böyle bir durumda o ödemeyi yaptıktan sonra toplamda faiz tutarımda bir düşme olacak mı yoksa faiz tutarı sabit kalıp anapara'dan mı düşme olacak? erken ödemelerde %2 gibi bir ceza uygulandığını duymuştum ama bana getirisi ne olabilir, bu konularla haşır neşir olmadığım için pek bir fikrim yok.

90000 çekip ara ödeme 30000 olduktan sonra nasıl bir ödeme planım olur, fikre ihtiyacım var çok.

http://kredi-geri-odeme-plani.hesaplama.net/
    buradaki hesaplama % 99,99 banka ile denk gidiyor.

90.000 kredi hesaplarken vade ve faiz oranı önemli. kapatma miktarından 30.000 düşüğüyle yeni bir kredi çekmiş olacaksınız. 30 bin eksiğiyle vadeyi hesaplayarak toplam ödeyeceğiniz faizi de görebilirsiniz.
    vade bilgilerini verirseniz buradan yardımcı olmaya çalışırız.
    unutmadan yeni tüketici kanunu mayıs 2014 te yürürlüğe girecek. krediyi kapattığınız da ya da başka bankaya transfer ettiğinizde % 2 ceza ödemeyeceksiniz.

• merhaba. ben son 6 yıl içerisinde 4-5 tane tüketici ihtiyaç kredisi çektim. dosya masraflarının dekontlarıda elimde. kredi çeker iken bankada dosyada neye imza attığımızı bilmiyoruz tabiki. tüketici hakem heyetine başvuracağım ama banka bizi mahkemeye verip haklı çıkarsa birde avukat parası ödemekten korkuyorum. 1 ocak 2014 de yeni tüketici yasasında banka davayı kazanırsa avukat parası ödemeyeceğiz diyorlar. ne yapalım
  • her banka yapiyo mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasir1905

merhaba. ben son 6 yıl içerisinde 4-5 tane tüketici ihtiyaç kredisi çektim. dosya masraflarının dekontlarıda elimde. kredi çeker iken bankada dosyada neye imza attığımızı bilmiyoruz tabiki. tüketici hakem heyetine başvuracağım ama banka bizi mahkemeye verip haklı çıkarsa birde avukat parası ödemekten korkuyorum. 1 ocak 2014 de yeni tüketici yasasında banka davayı kazanırsa avukat parası ödemeyeceğiz diyorlar. ne yapalım

kazanıcaksınız sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twonokta

Benimde bu ay bitiyor dask ve konut sigortam aradığımda bana her ikisininde mecburi olduğunu söyledi konutu yaptırmasam bir sakıncası olurmu banka açısından bana..?

çok sıkıntı yaparlarsa başka sigortadan yaptırırsınız olur biter bir şekilde sizden para kazanamazlar ki zorunlu da değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brother-II

quote:

http://kredi-geri-odeme-plani.hesaplama.net/
    buradaki hesaplama % 99,99 banka ile denk gidiyor.

90.000 kredi hesaplarken vade ve faiz oranı önemli. kapatma miktarından 30.000 düşüğüyle yeni bir kredi çekmiş olacaksınız. 30 bin eksiğiyle vadeyi hesaplayarak toplam ödeyeceğiniz faizi de görebilirsiniz.
    vade bilgilerini verirseniz buradan yardımcı olmaya çalışırız.
    unutmadan yeni tüketici kanunu mayıs 2014 te yürürlüğe girecek. krediyi kapattığınız da ya da başka bankaya transfer ettiğinizde % 2 ceza ödemeyeceksiniz.

şimdi 120 ay vadeli çekeceğm krediyi. kayınpeder gayrimenkul satışa çıkardı ama ne zaman satılacak belli değil, ortalama 1 yıl sonra diyelim, oradan bana 30.000 kadar destek olacak ben de en geç 1 yıl içinde geri ödeme yapacağım o 30.000lik tutarı. durum bundan ibaret yani.

• Orijinalden alıntı: maeglin3

...

hayırlısı o zaman
  • Konut kredisinde konut sigortasının zorunluğu olmadığını gösterir herhangi bir mahkeme kararı veya kesin kaynak gösterebilecek var mı bana? vakıfbank şubeyi aradığımda bunun zorunlu olduğunu söylüyorlar sürekli.
  • parcifal P kullanıcısına yanıt
    Benimde kredim vakıfbankdan ve 3 farklı şubeyi aradım sordum hepside zorunlu dedi bana bende fazla uzatmadım yaptırdım..
  • Benim gibi başka sigortadan yaptırabilirsiniz :) madem öyle size böyle :)
  • merhaba, dosya masrafı, kredi kullanım bedeli, kredilendirme komisyonu, ipotek fek ücreti, aynı bankadan kredilerin düşmesi sebebi ile yapılandırma yapılmış ise bunun için alınan ceza, masraf, kesin geri alırsınız.

sigortayı istemeyin kesin geri alamazsınız, erken ödeme yaptıysanız cezayı alamazsınız, farklı bankadan yapılandırma yaptıysanız önceki bankaya ödediğiniz cezayı alamazsınız,

ekspertizde bankalar 200-250 TL aldılarsa hiç istemeyin, Ankara Altındağ Tüketici Hakem Heyeti 2013 için 350,00 TL üzeri alınan ekspertiz ücreti haksızdır diye kapısına ilan yapıştırmıştır. Örneğin ekspertiz için 1000 TL alındıysa 650 TL sini istiyorum diyebilirsiniz. Dava konusu olunca da eğer banka ekspertizle ilgili gerçek bir masraf belgesi ibraz ederse alamazsınız. (Genelde belge sunmuyorlar, ama sunanlar da var)

hakem heyetinden karar çıkınca banka öder diye beklemeyin icra takibi yapın

bankalar işi yokuşa sürmek için dekont parası istiyorlar, vakıfbank 77,50 TL istiyor ekstre isteyin 37,50 TL , Ziraat ekstre için 3,00 TL alıyor, diğer bankalarda değişiyor. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez yine de :)

örnek kararlar için dthukuk.com

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    sayın yasin toprak. bir yıl önce halkbank tan ev kredisi çektim.. krediyi çekerken ekspertiz ücreti ....lira, dosya masrafı ..... lira olmak üzere 120 ay işte yüzde bilmem kaçtan kredi çekmeyi kabul ettğimi belirten bir yazı aldılar benden. miktarları hatırlamıyorum onun için yazmadım... aradan altı ay geçti ve krediler düşünce yapılandırmak istedim ve vadeyi de düşürerek krediimi yapılandırdım. benden yüzde 2 gibi bir erken kapatma parası aldılar. ve gene o malum belgeyi yazdırdılar bana...şimdi ben ne yapmalıyım. cevabınızı bekliyorum.
  • Stilt_Skin kullanıcısına yanıt
    (FAZİLERİN DÜŞMESİ SEBEBİ İLE AYNI BANKADAN YAPILAN YAPILANDIRMADA ) KENDİ EL YAZISIYLA YAPILANDIRMA İÇİN %2 CEZAYI KABUL EDİYORUM İTİRAZIM YOKTUR DİYE YAZAN MÜVEKKİLİMİZ ADINA İADE İÇİN AÇTIĞIMIZ DAVA OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.
    BU KONUYU MERAK EDEN ARKADAŞLAR VARDI. BİZ BANKALARIN BU ŞEKİLDE ALDIKLARI YAZILARIN HAKSIZ ŞART OLDUĞUNU VE HUKUKSUZLUĞU MEŞRULAŞTIRMAYACAĞINI SAVUNMUŞTUK.
  • Krediyi başka bankaya taşırken kesilen %2'lik kesinti alınabilir mi? @av.yasin toprak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eriond

Krediyi başka bankaya taşırken kesilen %2'lik kesinti alınabilir mi? @av.yasin toprak

MALESEF GERİ ALINAMIYOR
  • Sadece ipotek fekki için dava açalım o zaman :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    halkbankasından çekmiş oldugum kredi dosya masrafı 500 tl kesildi dava açsam geri alabilirmiyim

ben 2013 yılında mart ayında kredi kullandım ve bana kredimi çekerken banka ile karşılıklı dosya masrafını anlaştım mütabakata vardım gibilerinden kendi el yazımla uzunca yazı yazdırıp altınada imzamı attırdılar
    tek korkum bundan mahkemeye versem geri alabilirmiyim

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

halkbankasından çekmiş oldugum kredi dosya masrafı 500 tl kesildi dava açsam geri alabilirmiyim

ben 2013 yılında mart ayında kredi kullandım ve bana kredimi çekerken banka ile karşılıklı dosya masrafını anlaştım mütabakata vardım gibilerinden kendi el yazımla uzunca yazı yazdırıp altınada imzamı attırdılar
    tek korkum bundan mahkemeye versem geri alabilirmiyim

teşekkürler

500 TL için hakem heyetine başvuracaksınız, Biz İzmir de Vakıfbank a karşı müvekkilden kendi el yazısı ile alınan masrafları kabul ediyorum itirazım yoktur mutabakata vardık ibareli yazılara rağmen Mahkemede kazandık, sizin geri alma ihtimaliniz yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

(FAZİLERİN DÜŞMESİ SEBEBİ İLE AYNI BANKADAN YAPILAN YAPILANDIRMADA ) KENDİ EL YAZISIYLA YAPILANDIRMA İÇİN %2 CEZAYI KABUL EDİYORUM İTİRAZIM YOKTUR DİYE YAZAN MÜVEKKİLİMİZ ADINA İADE İÇİN AÇTIĞIMIZ DAVA OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.
    BU KONUYU MERAK EDEN ARKADAŞLAR VARDI. BİZ BANKALARIN BU ŞEKİLDE ALDIKLARI YAZILARIN HAKSIZ ŞART OLDUĞUNU VE HUKUKSUZLUĞU MEŞRULAŞTIRMAYACAĞINI SAVUNMUŞTUK.

Bankamıza iletmiş olduğunuz bildiriminiz incelenmiş olup, şikayetinize konu kredi sözleşmesini okuyarak, imzaladığınız tespit edilmiştir. Böylelikle 18.04.2008 tarihli, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4822 Sayılı Kanunla değişik 6. maddesine uygun olarak, Bankamız nezdinde, sözleşmenin tamamını, her bir maddesini inceleyip, içeriğini ve koşullarını anlayarak ve kabul ederek imzaladığınız ve işbu sözleşme hükümlerinin kredinin tasfiyesine kadar geçerli olacağını, kabul, beyan ve taahhüt etmiş olduğunuz görülmüştür.

Tarafınız ile Bankamız arasında imzalanan sözleşme sabit faizli konut finansmanı sözleşmesidir. Faiz oranı ve kredinin vadesi vade sonuna kadar değiştirilemez. Faiz oranının ve/veya vadenin müşteri lehine değiştirilmesi Banka tarafından tek taraflı yapılan bir işlem değildir. Şubemize müracaat ederek kredinizin yapılandırılmasını talep ettiğinizde müşteri temsilcimiz (İmzalanan sabit faizli konut finansmanı sözleşmesine göre Bankanın faiz indirme ve vade değiştirme zorunluluğu bulunmamasına rağmen) müşteri memnuniyeti çerçevesinde söz konusu işlemin koşulları hakkında sizi bilgilendirmiştir. Bu çerçevede Şubeye hitaben yazdığınız dilekçede, kullandığınız konut kredisinin komisyon bedeli ödenmek suretiyle yeniden yapılandırma talebinde bulunduğunuz açıkça görülmektedir.

Kredi sözleşmesinin “Vergi ve Masraflar" başlıklı 6. Maddesinde "İşbu sözleşme, ekindeki belgeler ve kredi ile ilgili her türlü işlemin gerektirdiği tescil, onay, fek, vesaireye ait her türlü vergi, harç, fon payları ve giderler/masraflar, mevcut veya ileride yasalarla öngörülebilecek tüm vergi, fon, harçlar ile Bankaca yapılacak diğer tüm masraflar tamamiyle müşteriye aittir.” hükmü yer almaktadır. Alınan ücret ve masraflar iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizlik yaratmadığı gibi, mevzuata aykırılık da teşkil etmemektedir. Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren tüm bankalar tarafından kullandırılan krediler için de benzer ücret ve masraflar alınmakta ve bu kredilere ilişkin faiz oranları, alınacak masraf tutarları, aylık ve yıllık toplam maliyet bedeli de açık bir şekilde belirtilerek, internet sayfalarında ilan edilmektedir.

Şikayetinize konu, yeniden yapılandırma komisyonu adı altında ödenen tutarlar, Kredi Sözleşmeleri kapsamında üstlendiğiniz bir yükümlülüğünün yerine getirilmesini teminen Bankamıza ödenmiştir. Bankamızdan kullandığınız kredi nedeniyle, kredi sözleşmelerinin Bankamıza verdiği yetkiye istinaden, tarafınızdan tahsilât yapılmış olmasında hukuka herhangi bir aykırılık bulunmamaktadır.

Sözleşmede yapılan değişiklik aleyhinize değil lehinize ve bilginiz dahilinde gerçekleştirilmiş bir işlem olduğundan itirazınıza olumlu yanıt veremediğimizi bildiririz.
    Not:Talebinizin devam etmesi durumunda, bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

ben yasal yollara başvurmadan siteden bulduğum ve incelediğim mahkeme kararlarıyla ilgili bankama gönderdiğim mail e cevap olarak geldi.
    ben iki kere yapılandırma yaptım ve odeıgım komısyon 3600tl cıvarında ben dekonlarımı bankadan ıstedıkten sonra nasıl bır yol ızlemelıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessigeveze -- 4 Şubat 2014; 17:39:32 >

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.