Şimdi Ara

Kredili Volkswagen Almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredili araba almayın klimalıları var daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazilim_ankara

Merhaba arkadaşlar. Ankara'da yaşıyorum. Dişimden tırnağımdan artırdığım paramla İstanbul'dan VDF 'den kredili bir Vw buldum. Aracın yaklaşık 27 bin lira kredi borcu var. Ankara'dan kalkıp gideceğim. Adamın borcunu kapatacağım. Sonra rehin kalkacak ve aracı alacağım. Ama aracı alacağım kişi sarı çizmeli mehmet ağa. Adama kredi borcu için bir günlük bul parayı borcu kapat nasıl olsa satış esnasında paranı benden alacaksın diyorum. O kadar param yok diyor. Bu durumda işi sağlama almak için ne yapılabilir ?

Adamın borcunu üstlensem ve ben ödemeye devam etsem mesela VDF bunu kabul eder mi ? Yada başka bir çözümü var mıdır ? Çok acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar yarın gitmeyi planlıyorum. Bilen gören duyan yada bu konuda fikir alabileceğiniz bir arkadaşınız varsa bir zahmet yardımcı olur musunuz ?

Aman diyeyim arkadaşım aman

sakın bulaşma

bak ben son anda kurtuldum ve uyarmak için çok önceleri konu açtım.

ne tasadüftürki benim bulduğum araçda istanbulda vdf kredili bir araçtı ve 30.000 TL civarı kredi borcu vardı o zaman için. bulduğunuz araç Passat CC mi acaba eğer öyleyse belkide aynı kişiden söz ediyor olabiliriz.

Bakın burdaki konuyu açın sonuna kadar okuyun,

http://forum.donanimhaber.com/m_87982401/tm.htm

illaki herkes doladırıcı olacak diye bir şey yok eğer aracı çok istiyorsanız ben yukardaki konuda anlattım en iyi çözümü, eğer satıcı o çözüme yanaşmıyorsa zaten hiç bulaşmayın derim.

• "Diş den tırnaktan arttırılan" paralar ile "teferruatlı işlere" girmeye gerek yok.
  • Dikkatli olmanızda fayda var fakat bir problem olacağını düşünmüyorum. Aracı satan kişiyle notere gidersiniz, " şu şasili şu motor no lu şu marka model aracın kredi borcu kapatılıp rehin kaldırıldıktan sonra satışını şu tc no lu kişiye yapacağımı taahhüt ederim " tarzında noter tasdikli bir yazı alırsınız olur biter. Bir problem olursa kapı gibi elinizde noter onaylı taahhütname var ;)

• Her bakımdan şaibeli bi alışveriş olur. Girmeyin bu tip işlere. Millet olarak tuttuğumuzu dolandırmak zihniyetinde olduğumuz için, dürüst insan sayımız devede kulak kaldığından, insanlığımızın kokuşmuş olduğundan mütevellit kendinizi sağlama alın bu tip alışverişlerde.

Tanımadığınız kişiye asla güvenmeyin. Sahtekarlık diz boyu. Avrupa insanı kadar medeni, saygılı, hoşgörülü, dürüst ve insan gibi insan olamadığımız için burnumuz b.ktan çıkmıyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Dikkatli olmanızda fayda var fakat bir problem olacağını düşünmüyorum. Aracı satan kişiyle notere gidersiniz, " şu şasili şu motor no lu şu marka model aracın kredi borcu kapatılıp rehin kaldırıldıktan sonra satışını şu tc no lu kişiye yapacağımı taahhüt ederim " tarzında noter tasdikli bir yazı alırsınız olur biter. Bir problem olursa kapı gibi elinizde noter onaylı taahhütname var ;)

Yukarda verdiğim linki inceleyin,

biliyorum çok saçma ama noterde yapılan sözleşme ve vekaletin bu tür işlerde hukuki bir bağlaycılığı yokmuş,

size vekaleti veren sizden 5 dk sonra notere gidip sizden habersiz tek taraflı iptal ettirebiliyor,

hem avukata sorduk hem notere sorduk. bir bağlayıcılığı yok bu tür işlerde dediler.

siz adamla sözleşme yaptınız ama adam satmadı mahkemeye gittiniz adam aramızda anlaştık satışı iptal ettik dediği zaman elinizde istediği kadar sözleşme olsun bi bağlayıcılığı yokmuş

• hocam peki alternatif araç hiç mi bulamadınız ?
  • Durup dururken macera aramayın bence.
  • mevzu hakkında son durum nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Dikkatli olmanızda fayda var fakat bir problem olacağını düşünmüyorum. Aracı satan kişiyle notere gidersiniz, " şu şasili şu motor no lu şu marka model aracın kredi borcu kapatılıp rehin kaldırıldıktan sonra satışını şu tc no lu kişiye yapacağımı taahhüt ederim " tarzında noter tasdikli bir yazı alırsınız olur biter. Bir problem olursa kapı gibi elinizde noter onaylı taahhütname var ;)

Yukarda verdiğim linki inceleyin,

biliyorum çok saçma ama noterde yapılan sözleşme ve vekaletin bu tür işlerde hukuki bir bağlaycılığı yokmuş,

size vekaleti veren sizden 5 dk sonra notere gidip sizden habersiz tek taraflı iptal ettirebiliyor,

hem avukata sorduk hem notere sorduk. bir bağlayıcılığı yok bu tür işlerde dediler.

siz adamla sözleşme yaptınız ama adam satmadı mahkemeye gittiniz adam aramızda anlaştık satışı iptal ettik dediği zaman elinizde istediği kadar sözleşme olsun bi bağlayıcılığı yokmuş

Adam kötü niyetliyse ben bu taahhüdü vereceğini sanmıyorum, caydırıcılığı var, ama dediğiniz gibi riskli bir iş. Yasal bir hükmü yoksa adam seni parmağında oynatabilir.

• ya bu hangi aracmış da senin gözün bukadar boyanmış aşık olmuşssun merak ettim ...satılık ilanın lingini koyarmısın..(not ben hayyatta boyle bir işe girmezdim bu arada kesin katakullili bir iş bu..)
  • rehin kaldırma olayında önceden yaşadığımız bir durumu paylaşayım. kredi kuruluşu kişinin veya şirketin farklı borçlarından dolayı rehin konulan aracın borcunu ödeseniz dahi güvence olarak rehni kaldırmayabilir.
  • Araba almak için ayrı ve size zora sokmayacak bir bütçe gerekir, dişinizden tırnağınızdan arttırdığınız para ile otomobil işine girmeyin derim.
  • Bende böyle kredili araç sattım.. 26 bin lira borç vardı, alıcı güvendi ve ödemeyi bankaya yaptık.. Sonra VDF'ye gidip rehni kaldırdık, oradan notere gidip kalan ücreti alıp satışı verdik.. Güvenmekten başka yol yok gibi.. Para yattıktan sonra adam ortadan kaybolursa, hiç bir hak iddaa edilemez..
  • Bu aracı almam ancak illa ki bu aracı alacam dıyorsan blokelı çek verebılırsın anlaşmalı bankalardan ya da kendı aranızda şahitli akit ımzalayabılırsınız o da olmadı araç fıyatı kadar adamdan senet alırsın o sana guvensın , sonuçta acıl stmak ısteyen o . onun daha cok guene ıhtıyacı var
  • Daha öncede yazmıştım yine yazıyorum ; burdaki adamlara kalırsa araba falan alamazsınız.Çoluk çocuk konudan haberi yok hayatındaki tek arabayı babası almış gelmiş burda akıl veriyor.

geçen cuma günü kredili ve rehinli aracımı sattım.

Alıcı ile anlaştık,
    1-aracı çektim bankanın önüne
    2-bankada adam borcu kapattı ve açıklama olarak aracın plakasını ve satışı için olduğunu yazdı.
    3-borç kapandı ve 30dk içinde rehin kalktı.
    4-anahtarları teslim ettim
    5-noterde 10dk içerisinde satışını verdim
    6-hgs yi iptal ettim
    7-alıcıyı uğurladım.

Aracı alacağınız adama şöyle bir bakın 2 kişi gidin araçta farklı bir rehin yoksa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
  • Sonuç : Uzun zamandır internete giremedim ancak şimdi yapabiliyorum. Aracı tavsiyelere uyarak ve icimdeki sesi dinleyerek almadım. Ben bu riske giremedim benden 2 gün sonra bir başkası bu riske girerek borcu kapattı. Araci ayni gun aldi.

Ama pişman miyim değilim.
    Yardımlarınız için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.