Şimdi Ara

kriptik tonsillit (bademcik iltihabi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
86.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: H.B.V

quote:

Orijinalden alıntı: ChicharitoHernandez

Bende de var bu illet. şu anda bilgisayarın bile başına zor geçebildim.
    Her yerim, eklemlerim ağırıyor. inanılmaz bir halsizlik var.
    yüksek ateş var, her yerim yanıyor.
    4-5 gündür sağ bademcikte iltihap vardı. dün gece ağrılara artık dayanamadım ve doktorun sürekli geçerli olan bir reçetesi sayesinde(daha önce çok oldu ama bu sefer ki çok ağır) gecenin 12sin de acile gittim. deposilin'i yaptırdım g ece biraz rahatlamış gibi oldum. ama bu sabah çok kötü kalktım. ateşiim daha fazla arttı. sağ bademcikte ağrı azalırken bu sefer sol bademcikte inanılmaz bir iltihap başladı...
    ayaklarım, kollarım her erim ağırıyor şu an.
    bu kaçıncı... her yaz çekiyorum bu sorunu. sanırım tek çözüm: tonsillerin alınması.
    burada ki doktorlar önerir mi? bir sakıncası var mıdır? yardımcı olurlarsa minnettar kalacağım...

Seni çok iyi anlıyorum çeken bilir. Deposilin yada türevi bir ilaca bağışıklık kazanmış olmalı yada dozu yeterli değildir tekrar doktora gidin zaman kaybetmeden. Bunun derinlerine inmek lazım aslında neden enfeksiyon kapıyoruz, normal insanların iki günde geçerken neden bizde hayatı felç eder.

hocam gitsem de muhakkak ki geçici bir çözüm olacaktır bu.
    çünkü annem hatırlattı çocukken de olurmuşum. hatta iltihap aykalarıma yayılmış bir süre yürüyememişim.(hatırlıyorum zaten biraz.)
    ameliyat olup bademciklerden de iltihaplarından da kurtulmak ilk hedefim. ramazanın bitmesini bekliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah sifa versin insallah

• Amin hocam, cümlemize...

• mrhunt M kullanıcısına yanıt
    merhabalar benim kızımda yüksek ateş heray boğaz iltihabı diyorlar çok sık hatalanmasından dolayı pfapa teshisi koydular acaba böyle birşey olabilirmi acaba ama tavsiyenizi bugün kızıma başlıycam. inşallah şifa buluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gül09

merhabalar benim kızımda yüksek ateş heray boğaz iltihabı diyorlar çok sık hatalanmasından dolayı pfapa teshisi koydular acaba böyle birşey olabilirmi acaba ama tavsiyenizi bugün kızıma başlıycam. inşallah şifa buluruz.

Allah şifa versin inşallah
    bu pfpa teşhisini başka bi arkadaş daha söylemişti
    o da kullanmaya başlayacaktı udihindiyi
    sonradan tecrübelerini yazmadı keşke öğrenebilseydik
    daha önce de bahsettim ama bir kez daha söyleyeyim
    biz udihindiyi kullanmaya başladık düzenli olarak sabah akşam veriyorduk
    hasta değilkende kullanmaya devam ettik
    ilk başlarda pek etkisini göstermiyormuş gibi geliyordu
    ama sonraları hastalığı tekrarlasa da ayakta geçirebilmeye başladı
    hastalık zamanı iştahı eskisi kadar kesilmiyordu
    6 aydan sonra tekrarlama sıklığı da azalmaya başladı
    1 seneden sonra da hastalığı unutmaya başladık
    önceden dondurma yerken aman hızlı yeme yanında su iç filan derken şimdi maaşallah udihindiyi de kulllanmadığımız halde bi sıkıntı olmuyor

• teşekkür ederim.Bizde başladık bakalım yutması kızım için zor oluyor. 4 yaşında kendisi yavrucağım yinede itiraz etmiyor bakalım inş şifamıza sebep olur.Pfapa teşhisi konulan arkadaşa ulaşım olsa sonuçlarını ve tecrübelerini bize anlatırdı.:(..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gül09

teşekkür ederim.Bizde başladık bakalım yutması kızım için zor oluyor. 4 yaşında kendisi yavrucağım yinede itiraz etmiyor bakalım inş şifamıza sebep olur.Pfapa teşhisi konulan arkadaşa ulaşım olsa sonuçlarını ve tecrübelerini bize anlatırdı.:(..

o arkadaşa özelden mesaj attım ama cevap vermedi
    bilgi alırsam paylaşırım
  • bende bu sayfada okuduktan sonra 10 gun önce vermeye başladım balla sabah akşam.bayramda unuttuk ara verdik .akşam ateşi olunca tekrar vermeye başladım.bi yazıda içine toz zencefil ve tarçında katıldığını okudum.acaba dahamı etkili olur.deneyen bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.teşekkurler
  • ......
  • es34 E kullanıcısına yanıt
    ateşi kronik olarak her 15 güne tekrarlıyormu acaba evet zencefil ve tarçının etkili olduğu söyleniyorr denemekten zarar gelmez...
  • mrhunt M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: es34

bende bu sayfada okuduktan sonra 10 gun önce vermeye başladım balla sabah akşam.bayramda unuttuk ara verdik .akşam ateşi olunca tekrar vermeye başladım.bi yazıda içine toz zencefil ve tarçında katıldığını okudum.acaba dahamı etkili olur.deneyen bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.teşekkurler

zencefil biraz daha anti oksidan ve solunum yolları için ama 2 yaşından küçüklere verilmiyor.
    çocuklarda çok az miktarda verilebilir
    tarçında tadını güzelleştirir ayrıca soğuk algınlığına faydalı bağışıklık kuvvetlendirici
    bence zencefile gerek yok ama tarçını seviyorsa çocuk verilmesinde fayda var
  • SELAMÜN ALEYKÜM BEYLER AYNI HASTALIK ŞUAN BENDE DE VAR AYNI
    DÜN ACİLE GİTTİM KRİPTİK TŞHİSİ KOYDULAR 10 TANE İECİLLİNE ÇOK AĞIR Bİ İĞNE VURULDUKTAN SONRA 15 DK MÜŞAREDE ALTINDA TUTULMASI GEREKİYO ALERJİ ETKİSİ VAR GARGARA 2 TANEDE HAP YAZDI
    1-Yutkunamama
    2-Herhangi birşey yiyip içememe
    3-halsizlik
    4-yüksek ateş
    5-titreme
    6-baş ağrısı
    7-bel ağrısı
    8-göz ağrısı (sürekli kapanmak ister)
    9-ishal
    10-e yeme içme olmayınca kilo kaybı tabiki (4günde 4kg)
    11-yürüyememe...
  • quote:

Orijinalden alıntı: proexot

Merhaba Arkadaşlar

Bu illet hastalığı tam 4 gündür çekmekteyim. Hayattan bezdirdi. Hastalık lafta bademciğe etki ediyor. Şurada ufaktan etkilerini sıralamak istiyorum.

1-Yutkunamama
    2-Herhangi birşey yiyip içememe
    3-halsizlik
    4-yüksek ateş
    5-titreme
    6-baş ağrısı
    7-bel ağrısı
    8-göz ağrısı (sürekli kapanmak ister)
    9-ishal
    10-e yeme içme olmayınca kilo kaybı tabiki (4günde 4kg)
    11-yürüyememe...

ve benzeri bir çok etkisi var. hayatım boyunca geçirdiğim en beter hastalık. hayatı zindan ediyor.

geçmesi için yaptıklarım
    penisilin
    cec 1000 antibiyotik
    katerin
    asprin
    vermidon
    gargara
    zencefil+bal karışımı
    kanyak+şurup karışımı
    salep
    limonsuyu
    karadut reçeli (şurubu varmış ama bulamadım hiç bir yerde bende reçel alıverdim)

hala bir gelişme yoooooooooook. olursa yazayım nasıl geçtiğini

Konuyu hortlatmıs gıbı olucam ama hastalıgınız hangi ilaçla geçti acaba 4 gundur bende bu durumdayımda

• Beyler deposilin de yok artık eczanelerde, ayda bir vurul-korun da yapamayacağız.
  • Bu hastalık kript denen illetten hızlı kurtulma ile biter. Kriptik tonsillit olan bir kişinin derhal bir kbb uzmanına görünmesini salık veririm.

Muhtemel verilecek tedavi:

Alfacid, duocid vb antibiyotikler,
    Kuvvetli bir ateş düşürücü/ağrı kesici,
    Bazı ek rahatlatıcılar-duruma göre-

Bazı durumlarda dr tarafından batikonlanmış gazlı bez çubuğuyla tuşe edilmesi suretiyle yapılacak mekanik temizlik faydalı olur ama bu kısacık müdahale hastayı oldukça acıtır.

Soft mekanik temizlik maksadıyla batikon çözeltisi ile gargara iyi bir yöntemdir. Günde 5 kez tekrarlayabilirsiniz. Hazırlanışı: bir fincan içine 1/2 yemek kaşığı batikon ve 2 yemek kaşığı oksijenli su.

Ateş nöbetleri geldiğinde örtünmeyin, biraz üşüseniz de kısa kollu olarak bekleyin.

Vücudunuzun her yerindeki dayanılmaz ağrıların azalması ancak ateş düşürücü/ağrı kesici ve diğer ilaçların düzenli kullanımı ile ikinci gün bittikten sonra gerçekleşir. Sabır çok önemlidir.

Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• gecen sene basladı bende de bu ıllet hastalık gecen sene 2 kere yakalandım 1-2 haftaya anca gecmıstı hastanede serum parol fılan yemıstım zor gecıyordu...
    genelde ıgne tedavısı var bu grıpte ama ıgneye fılan gerek yoktur aslında ılla penos var bu hastalık ıcın kuvvetlı bır antıboyotiktir
    bu senede basıma geldi erken basladım dırek bogazım agrır agrımaz kesın yıne bademcık ıltıhaplanması olucak dedım ılaca basladıgımın ertesı gunu dogru teshıs koymusum sabah uyandıgımda bembeyazdı bademcıkler yataktan kalkamıyordum basımın agrısı fılan ama bu ılaclar ve erken baslama ıle 2 gune gecti1-2 haftalık arası gecen sey

gunde 3 adet 6 saat arayla penos 1000mg antibiyotik
    günde 2 adet nurofen
    günde 1 adet c vitamani
    ve bol bol ılık sıvılar ıhlamur ada cayı vs vs
    ve 1 -2 tane gün ıcersınde naneli pastil
    ve yataktan cıkmıcaksınız 24 saat boyunca kalkcasınız o yatakta ne kadar cok yatarsanız o kadar cabuk toplar vucut
    tabı penosu kutu bıtene kadar kullanmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlxattack -- 25 Mayıs 2014; 12:33:02 >

• Selamun aleyküm. Yaklasyk dört gündür bu meretin pençesindeyim. Doktora gittim. Önce 500mg antibiyotik yazdy.iki gün kullandym bi faydasn göremedim bi daha gittim doktora igne yazdy.simdiye kadar üç tane igne vuruldum ama hiç bir gelisme olmady.7 ignem daha var ama ben ümitsizlige kapyldym. Bogazymdaki kocaman beyaz iltihap oldugu gibi duruyo. Ne yapmalyyym.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suotekin -- 10 Temmuz 2014; 16:08:17 >
  • suotekin S kullanıcısına yanıt
    acil olarak yapılabilecek tek şey istirahat. sık tekrarlıyorsa toz haline getirilmiş udihindi bitkisini balla karıştırıp sabah akşam bir çay kaşığı emmeye devam edin faydasını görürsünüz inşallah
  • suotekin S kullanıcısına yanıt
    gargara yapıyor musun ? gargarada vermiştir umarım, antibotik, iğne.

tekrar başka doktora git. kullandığım hapların keşke isimlerini yazsaydım. ama geçti gitti.

geçmiş olsun tekrardan yaz yaz bu hastalık öldürüyor adamı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.