Merhaba arkadaşlar, uzun bir zamandır hem yerli hem yabancı kripto para borsalarını inceliyorum, hep uzak durduğum bir konuydu ama belki beni üzmeyecek az bir miktarla bu işlere girebilirim diye düşünüyorum, al ve yat tarzı veya küçük riskler alıp yeni çıkan kripto paralarda şansımı denerim diye düşünüyorum! Ancak bu işler benim gibi yabancı olan kişiler için biraz karmaşık işler, bir sürü kripto para borsası var; Binance, Coinbase, Crypto.com, Btctürk, Paribu, Icrypex, Bitexen, Rain vs. bu platformların hepsinin birbirine göre avantajları, dezavantajları vardır! Ben sadece kendim için değil belki başkaları için de kaynak olması için kullandığınız borsalar hakkında sizin kullanıcı deneyimlerinizi merak ediyorum, hangisi daha kullanışlı, güvenilir, hangisinin komisyonları daha iyi, hangisinde daha fazla altcoin var, bu işlere başlayacak kişiler için hangisini tavsiye edersiniz? Birden fazla borsa kullanıyorsanız avantajlarını, dezavantajlarını karşılaştırarak yorum yapabilirseniz çok sevinirim! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4.5.6 -- 6 Haziran 2022; 18:9:1 > |
Kripto Para Borsası Karşılaştırma
-
-
binance kullan, gerisi boş, ha ben dolandırılmaya müsaitim, 1 yatırır 50 alırım, 1 milyon yatırır... alırım, sorun yok diyorsan binance dışında istediğin borsada takıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında Binance bana da mantıklı geliyor ancak para aktarma konusunda yerli borsalara göre çok konforsuz, adam akıllı bir para yatırma seçeneği olsa çok iyi olacak! Önce Binance TR'ye parayı yatırıp oradan dönüştürüp Binance'a göndermek çok uğraştırıcı!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4.5.6 -- 6 Haziran 2022; 18:49:21 > -
Forumdaşlarım fikrini, görüşünü belirtecek başkları yok mu? Yerli borsalar arasında en çok hangisini tavsiye edersiniz? Yine aynı şekilde yabancı borsalardan da memnun kaldığınız, güvenilir var mı? Bu Binance dört dörtlük mü adamların her şeyi mi mükemmel? Binance'den para yatırmanın ve çekmenin kolayı var mı? Tek yöntem Binance TR mi? Icrypex'in kampanyası varmış 30 TL değerinde BTC veriyormuş, lütfen değerli görüşlerinizi, tecrübelerinizi esirgemeyin!
-
Madem ki acemisin kesinlikle BTCTURK diyorum. Niye dersen, canlı yardım var. Sohbet başlat, kafana ne takılıyorsa sor. Niye öyle dediğimi anlarsın. Hatta üyelik için para vermiyorsun bir de Paribu'dan üyelik aç. Aynısını orada yapmaya çalış. Kalite farkını görürsün. Acemiliğini de atınca Binance, Gate.io gibi büyük borsalarda alım satım yaparsın. Binance TR'nin de müşteri hizmetleri fena değil. Ha şu var, Binance TR'nin de web sitesine bak, BTCTURK'ün de bak. BTCTURK daha sade, daha kolay. (Bana hepsi kolay geliyor da bu işe yeni başlayan tanıdıklardan duydum)
Güvenilirlik demişsin BTCTURK Türkiye'nin en eski borsası ama Binance dahil hiçbir borsa tam güvenlikli değildir. Geçmişte çok büyük global borsalar battı. Ama Paribu'ya gelince mesela şu konuyu oku güven fukarası borsayı gör.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 9 Haziran 2022; 8:1:34 >
-
Teşekkürler, benim de aklımda Binance ve BtcTürk daha ön planda! Peki bugüne kadar BtcTürk ve Binance TR'de uygulamaya girişte, alım satımda vs. bir sıkıntı yaşadığınız oldu mu? Bir de Binance'a, Binance TR dışında kesinti vs. olmadan para gönderme seçeneği yok değil mi?
-
Millet BTC yükselecek diye pozisyon açıyor. Birden BTC % 10 düşüyor. Ne oluyor? Herkes aldığı pozisyonu kapatmak için borsaya girmeye çalışıyor. Haliyle de borsalar bu talebe karşılık veremiyor. (Sınav sonuçları açıkladığı saatlerde ÖSYM sitesi gibi düşün) Ben genelde yatırımımı uzun dönemli yaptığım bu konuda çok bilgim yok. Ama sosyal medyada Binance dahil giremedik, işlem yapamadık mesajlarını görüyorum. Bak hatta madem ki yenisin, sana tavsiye vereyim. Kaldıraçlı işlemi falan öğrenmek bile istemiyorum. Haliyle sektörün içinde olunca ister istemez öğreniyorsun. Benim sana tavsiyem bu tip işlerden uzak dur. Ne bileyim, ters bir şey giderse borsaya bir anda girmen gerekecek yatırımlardan da uzak dur. Mesela duymuşsundur yakın zamanda Luna olayı yaşandı. Sağlam yatırım deniyordu. Doge falan deyince millet onun projesi yok deyip sana cahil gözüyle bakıyordu. Düşün bütün paranı yatırmışsın. Atıyorum köy gibi bir yere bir haftalığına gitmişsin ve telefonun bozulmuş. Dönüyorsun yüzbinlerce liran yüz lira olmuş.
Mesela 1000 TL'ye Gate.io dan A koini alacağım. BTCTURK'e parayı yatırıyorum. Doge alıyorum (Aslında TRX de olabilir) Gönderim ücreti 2 Doge. 1 Doge şu an 0.066 dolar. En çok yarım saate gelmiş ve bütün onayları almış oluyor. Ama USDC alıp göndereyim desem 15-16 USDC ücreti var. Yani 16 dolar. O yüzden doğru koini alırsan gönderim ücreti çok da önemli değil. Gönderim ücretleri her sitede yazar. Mesela Paribu'da Doge gönderim ücreti 5 Doge.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 12 Haziran 2022; 20:11:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X