Şimdi Ara

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.809
Cevap
26
Favori
80.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel hocam
  • Ürün elime sonunda geçti hemen takdım Windows 8 64 bit ile kullanıyorum :)

Performans :

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250)

Windows Puanı 8.1

• oh oh bütün alanlar toplandı, hayırlı olsun
  • benim test sonucuyla alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

benim test sonucuyla alakası yok

testi tekrarlayın hocam ben 5-6 kere üst üste test edince yazma hızı 130 mb yazdı 5 saniye bekledım eskı deger tekrar cıkdı. Diger kızlı programda 480 mb okuma yazma vermişdi bunda 40 mb fazla gosterıyor anlamadım gittim derecelendırme yapdım ondada 8.1 alınca rahatladım ortalama 500 lerde hız
  • aynen farkettim tekrarlayınca durum çok değişiyor ilginç
  • Foxcoon G31MXP (sata 2) eski bir ana kart ile aldığım değerler;

Not: Rapid mod aktif

AHCI mode yok anakartta

Nasıl sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferengur -- 18 Haziran 2014; 20:22:32 >
  • zaferengur kullanıcısına yanıt
    gayet iyi hocam daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

gayet iyi hocam daha ne olsun

Bana da öyle geldi :) Corsair alacaktım ama almadım çünkü Samsung gibi program ile Rapid mod olayı yok onda. Sata 2 kullanan kişiler için çok önemli bir şey rapid olayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferengur

Bana da öyle geldi :) Corsair alacaktım ama almadım çünkü Samsung gibi program ile Rapid mod olayı yok onda. Sata 2 kullanan kişiler için çok önemli bir şey rapid olayı...

aynen öyle bunu okuyanlar görecektir.
  • Bende şimdi aldım ürünü en son baktım bir corsaire bir samsunga en sonunda o kadar samsung magıcıan yazılım yapmıs dedım bunu aldım.Ayrıcada corsaır force gs 30-40tl daha pahalıydı.Değmez vede daha hızlı bir ssd.

Şimdi kutuyu açtım bendede Murattaki gibi seagate barracuda 1 tb var.Şimdi nasıl kurucam seagate barracudayı 2 e ayırdım C diski ve D diski olarak C 250 gb,D ise 750 gb ayırılmıs.C gitsin sıkıntı olmazda D diski 400 Gb dolu bunun gitmesini istemiyorum ne yapmam gerek bilgisi olan varmı ?

Murat yine kızıyoruz sana o kadar ama Monıtordede SSD'dede senın dedıgını aldık bak yine
  • bir kaç ufak ayarla bu iş tamamdır

yanlız ssd nedense beni cezbetmedi 10 kata kadar hızlı deniyordu fakat kopyala yapıştırda özellikle exe değil dağınık dosyalarda saniyede bal gibi 25 30mb görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 18 Haziran 2014; 20:52:27 >
  • quote:

bir kaç ufak ayarla bu iş tamamdır

yanlız ssd nedense beni cezbetmedi 10 kata kadar hızlı deniyordu fakat kopyala yapıştırda özellikle exe değil dağınık dosyalarda saniyede bal gibi 25 30mb görüyor

bende yenı aldım ssdyı 120gblık bakalım bende amd sıstem kullanıyorum (imzamdaki) corsair force gs ile arasında kalmıstım en son samsung magıcıan yazılımı nedenıyle samsung 840 evo almaya karar verdim aldım şimdi montajını yapıyorum format atacam.Ayrıcada yukarıda yazdıgım yazıya cevap verırsen sevınırım seagate barracuda var onun D diskini silmeden nasıl format atacagım ?

Birde windows 7 açılış hızı tuşa bastıgından ıtıbaren kac sanıyede acılıyor ? 22 saniye sanırım...

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Sen kopyalamayı hdd den ssd ye yapıyorsan hdd nin sınırlarına takılacaksın. Ssd nin gerçek sınırını görebilmen için ssd den ssd ye kopyalama yapmalısın.

Ben videosu çekip forumda bi konuya atmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Saniyede ortalama 330 mb dı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Bende şimdi aldım ürünü en son baktım bir corsaire bir samsunga en sonunda o kadar samsung magıcıan yazılım yapmıs dedım bunu aldım.Ayrıcada corsaır force gs 30-40tl daha pahalıydı.Değmez vede daha hızlı bir ssd.

Şimdi kutuyu açtım bendede Murattaki gibi seagate barracuda 1 tb var.Şimdi nasıl kurucam seagate barracudayı 2 e ayırdım C diski ve D diski olarak C 250 gb,D ise 750 gb ayırılmıs.C gitsin sıkıntı olmazda D diski 400 Gb dolu bunun gitmesini istemiyorum ne yapmam gerek bilgisi olan varmı ?

Murat yine kızıyoruz sana o kadar ama Monıtordede SSD'dede senın dedıgını aldık bak yine

Öncelikle MiniTool Partition Wizard programını açın, daha sonra C ye tıklayın ve Delete'ye tıklayın. Daha sonra bölüm silinecektir, sonra birleştirmek istediğiniz bölüme yani D ye sağ tıklayın ve Extend'e tıklayın ve çubuğu sonuna kadar sağa getirin. OK'e tıklayın ve Apply diyerek işlemi tamamlayın. HDD tek bölüm olacak C yi D ye tamamen taşımış olacaksınız.

Ayrıca temiz bir format atın SSD ye. Win 8.1 Pro önerimdir.

Bios dan AHCI modu aktif edin format öncesinde, sonra başlatın formatı. (Sata 3 ve AHCI mod varsa anakartınızda)

Format sonrasında da Samsung Magician ile Rapid modu aktif edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferengur -- 18 Haziran 2014; 21:54:05 >

• Wolftired kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi bir oyun clienti kopyaladım 25'i gördü hdd'den aktarma değil onun farkında olurum

@Wolftired amaç sadece c formatlamak ise format ekranında gb boyutundan anlarsın o bölümü sil demen yeterli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 18 Haziran 2014; 22:07:06 >
  • quote:

bir kaç ufak ayarla bu iş tamamdır

hocam ne ayarlar yapdın şuan test yapıyorum takdıgım 520 lerde cıkan suan 420 lerde en yukse yazma hızı hep 480 üstü ama anlamadım .(

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: zaferengur

aynen öyle bunu okuyanlar görecektir.

hocam rapid mod açmak zararlımıdır hep açık kullansak mesala birde hızım ortalama 420 mb lerde daha 1 saat once ortalama 520 goruyordu ne olmusdur sizce
  • bi kararsızlık var sata portlarını değiştirip magic zımbırtısından high performans yapmıştım oda salak gidip işlemciyi boşta %100 çalıştırıyor saçma yapmış samsung
  • quote:

bi kararsızlık var sata portlarını değiştirip magic zımbırtısından high performans yapmıştım oda salak gidip işlemciyi boşta %100 çalıştırıyor saçma yapmış samsung

napacagımı sasırdım bir testte 490 cıkdı okuma samsung da 415 daha 1 saat oncesınden 510-520 olan deger nolduda bu kadar düştü ürünü yollasammıki geri :(

EDİT :

Yeni testte crystal disk programı ile 505 mb okuma hızı cıkdı 1 saat once bu programda 420 lerdeydi şimdi tam tersi birşey anlamadım galiba normal rapid yapınca 900 lerde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 18 Haziran 2014; 22:42:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.