Şimdi Ara

Kroki çizimli, yardım çağrısı, konu: internet kopması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oturduğum binanın krokisi resimde ki gibidir. ( kendi amatör, paint çizimim )
    yaşadığım sorun internet kopmasıdır. ancak internetten de öte hattın tamamı kopmaktadır. yani modemimde bulunun hem adsl hem internet ışıklarıda sönmektedir. sanıyorum ki yaşadığım kopma telefon hattından kaynaklıdır. dolayısıyla internetimde kopmaktadır.

kullandıgım internet sunucusunun teknik elemanları saha incelemesi yaptıklarında 2 ve 1 numaralı kutular arasındaki kablonun zarar görmüş olabileceğini ve bu yüzden hat kopması yaşandığını söylediler.
    yaşadığım şehirde yazlar çok sıcak iken kışlar soğuk ve yağmur,kar yağışlı olmakta.

YAPMAK İSTEDİĞİM VE ÇÖZÜM OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEY; A bloğun kutusundan, B blok 2. katta ki dairemin salonundaki modeme bina dışından tek bir kablo çekmek.

sorular;
    - kafamdaki planı ve yapmak isteğim şeyi düşündüğümüzde. yaşadığım soruna kesin bir çözüm olacakmı?
    - hava şartları düşünüldüğünde normal telefon kablosu dışında, daha kalın, güvenli olan cat5, cat5e veya cat6 kullanılabilir mi ?
    - başka bir çözüm düşünülebilir mi ?
    - maliyet / performans açısından mantıklı olan nedir ?

şimdiden yardımcı olacak abilerim ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. konuya yorum yapar ve önerilerinizi sunarsanız minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsoktay -- 21 Aralık 2012; 22:54:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.