Şimdi Ara

Kuantum Fiziğine giriş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • feynman ın kitapları ücretsiz olarak online sunulmuş:http://www.feynmanlectures.caltech.edu./
  • M@rKSm@N kullanıcısına yanıt
    Bir yıldan uzun süredir var bu sunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokutg

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Caner Taslaman hocanın bu konuyla ilgili kitabı var ama içinde felsefe de var. Onu okuyabilirsin.

Ahahahahaha kardeşim kusura bakmada arapça bilmeden din felsefecisi diye ortada dolanan bir adamın kuantum ve fizikle ilgili safsatalarını mı öneriyorsun gerçekten??

Taslaman kitaplarında kendine ait görüş bildirmiyor. Yabancı felsefecilerin, kuantum fiziği üzerine kurdukları felsefelerini anlatıyor. Yani kitapları bir çeşit rehber niteliğinde. Taslaman da arada kendi görüşünü bildiriyor. Bizim de görüşümüz böyle diye. Berkeley, Hume'un görüşlerini anlatıyor. İdealist felsefeyi anlatıyor.

Bemce Taslaman rehber niteliğinde okunabilir. Kim, kuantum fiziği üzerine ne felsefe geliştirmiş, yüzeysel olarak bilgi sahibi olmak açısından önemli. Ben hadis düşmanı Taslamanı tasvib etmesem de, yazdığı kitaplar önemlidir. Türkiye'ye kuantum fiziğini anlatmaya çalışan bir insan. Tabi dizilere mübtela olmuş bir millete ne anlatabilirsin orasını bilmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

quote:

Orijinalden alıntı: gokutg

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Caner Taslaman hocanın bu konuyla ilgili kitabı var ama içinde felsefe de var. Onu okuyabilirsin.

Ahahahahaha kardeşim kusura bakmada arapça bilmeden din felsefecisi diye ortada dolanan bir adamın kuantum ve fizikle ilgili safsatalarını mı öneriyorsun gerçekten??

Taslaman kitaplarında kendine ait görüş bildirmiyor. Yabancı felsefecilerin, kuantum fiziği üzerine kurdukları felsefelerini anlatıyor. Yani kitapları bir çeşit rehber niteliğinde. Taslaman da arada kendi görüşünü bildiriyor. Bizim de görüşümüz böyle diye. Berkeley, Hume'un görüşlerini anlatıyor. İdealist felsefeyi anlatıyor.

Bemce Taslaman rehber niteliğinde okunabilir. Kim, kuantum fiziği üzerine ne felsefe geliştirmiş, yüzeysel olarak bilgi sahibi olmak açısından önemli. Ben hadis düşmanı Taslamanı tasvib etmesem de, yazdığı kitaplar önemlidir. Türkiye'ye kuantum fiziğini anlatmaya çalışan bir insan. Tabi dizilere mübtela olmuş bir millete ne anlatabilirsin orasını bilmem.

Amacım tartışma yaratmak değil ancak rehber niteliğnde okunmaması gerekn bir kişi,önceden bende kendisini severdim dinlerdim ancak bu adam bu kadar konuşuyor ama ne başarmış ne yapmış diye araştırınca boş beleş atıp tutan biri olduğunu anladım...

Bilimin ve kuantumun felsefesini öğrenmek için şu an aklıma gelen isimlerden biri Philipp Frank'dır kitaplarını öneririm..Onun dışında Fred alen wolf gibi susskınd gibi insanlar kunatumu çok iyi bilen çok iyi anlatan insanlardır.Feynman mesela..

Berkeley gibi insanlar büyük insanlar..Taslamanın konuştuğu bir çok konuda hiç bir çalışması yok elde tutulan hiç bir şeyi yok..Ciddiye alınan hiç bir bilim camiasında bilim dergilerinde adı geçmez..(sadece kısa bir süre ingilterede öğretim görevlisi oldugunu söyleyip duru)

Onun dışında sanmıyorum'ki taslaman hayatında bir kere lab.'a girsin bir çalışma yapsın bir fizikçi olsun yada bunu anlatmaya yarayan bir matematiği olsun,ondan sonra gelsin bize kitap yazsın..

Hayatında kuantumla ilgili bir çalışma yapmayan bir insanın gelip bize o fikri söyleyenleri anlatması yorumlaması saçma olur..Keza Türk olarak adını hatırlamıyorum ancak boğaz içi üniversitesi fizik başkanı olan hocanın çok net ve basit bir dille anlatılmış kuantum kitabı vardır..Bunu tavsiye edebilirim..

Medya ve bir takım grup tarikat vb.. insanların imkanı var diye kitap yapabilir diye yapması onun önemli biri olduğunu göstermez..Yarın bir gün benim çok param olsa bende bütün kitaplardan atayım tutayım aha kuantum diye satayım...

Sen kimsin ki görüşbildirceksin?Opphenhemir-bhor-haisnberg-sohringer-einstein-curre-otto han...Liste uzar gider bunları oku ki kuantumla ilgili görüşleri öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokutg -- 18 Ocak 2018; 0:43:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.