Şimdi Ara

Kuba Fighter 50 cc aldım. İzlenimlerim (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
8
Favori
168.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu 50cc motorun ruhsatında kw kaç yazması gerekiyor. Nasıl anlıyacaz 50 cc olduğunu çünkü 80likleride var. Ruhsatta kw yazıyor. Onun kaç olması lazım. Yanlışlıkla ikinci el alırken 80 lik almayalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmazici

Arkadaşlar.

Bu 50cc motorun ruhsatında kw kaç yazması gerekiyor. Nasıl anlıyacaz 50 cc olduğunu çünkü 80likleride var. Ruhsatta kw yazıyor. Onun kaç olması lazım. Yanlışlıkla ikinci el alırken 80 lik almayalım

3 beygir 2.235kw yapıyo. 50cclikler genelde 3 beygir civarı oluyor. Oradan ayarla işte bi şeyler :)
  • İkinci el almak için birisini aradım. Benim kuba 50cc diyor ama sigorta yaptırmış. 2017 mart çıkışlıymış. Motor gücü 2.7kw dedi. Şimdi bu motor ruhsatta 50 lik mi 80 lik mi sizce. Trafik sigortası zorunlu mu bu olayı çözemedik.

• gmazici G kullanıcısına yanıt
    Hayir degistirmeden kullanabilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: gmazici

İkinci el almak için birisini aradım. Benim kuba 50cc diyor ama sigorta yaptırmış. 2017 mart çıkışlıymış. Motor gücü 2.7kw dedi. Şimdi bu motor ruhsatta 50 lik mi 80 lik mi sizce. Trafik sigortası zorunlu mu bu olayı çözemedik.

Karşı taraftan ruhsat resmini göndermesini isteyin .Eğer ruhsatta motorlu bisiklet ve sınıfı L1 yazıyorsa 50cc dir.
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim... Sağolun.
  • gmazici G kullanıcısına yanıt
    1-Bütün Küba Figterlar ruhsatlarında 49cc - Motorlu bisiklet ve L1 sınıfı diye geçer.

2- 2018 Ocak ayından itibaren, alım satımların hepsi NOTER ler tarafından yapılır ve ALIM SATIMDA TRAFİK SİGORTASI YOK.

3-2017 Aralık sonuna kadar gelen Figterların hepsi, 49 cc yazmasına rağmen, 3,62 Hp, yani 80 lik motor gücündedir.

ANA BAYİSİNDEN ALDIĞIM KESİN BİLGİ: 2018 SENESİNDEN İTİBAREN GELECEK PARTİLERİN, MOTOR GÜCÜ DÜŞEREK 2,62 HP OLACAK VE ESKİLERİ GİBİ ÇEKİŞ GÜCÜ OLMIYACAK. (Fakat bunu da , beyne bir ilave ve yazılımla hallediyorlar)

4- DİKKAT ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİ KONU:
    BU GÜN KÜBA MOTOR FABRİKASI İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM VE BANA ALTTAKİ RESİMDEKİ YAZIYI E-MAİL İLE GÖNDERDİLER-
    -- 49 CC MOTORLU BİSİKLETLER TRAFİKTE GEZERKEN TRAFİK SİGORTALI OLMAK ZORUNDA DEĞİL--(Paranızı boşuna sigortacılara kaptırmayın-kaza anında bile bir hükmü yok-ama KASKO yaptırırsanız o başka. O da bu sınıf motorlara KASKO yapılıyor mu sormak lazım) )

ALTTAKİ YAZIDA KANUN MADDELERİ VE TRFK ŞB MÜDÜRÜNÜN İMZASI DA VAR (ÇIKTISINI ALIP SİZİ YOLDA ÇEVİREN POLİSE GÖSRERİN)-- FENNİ MUAYENEDE (TÜV) DE TRFK SİGORTASI ARAMIYOR

Kuba Fighter 50 cc aldım. İzlenimlerim

• erdenbay E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. bu bilgiler pek çok insanın işine yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenbay

1-Bütün Küba Figterlar ruhsatlarında 49cc - Motorlu bisiklet ve L1 sınıfı diye geçer.

2- 2018 Ocak ayından itibaren, alım satımların hepsi NOTER ler tarafından yapılır ve ALIM SATIMDA TRAFİK SİGORTASI YOK.

3-2017 Aralık sonuna kadar gelen Figterların hepsi, 49 cc yazmasına rağmen, 3,62 Hp, yani 80 lik motor gücündedir.

ANA BAYİSİNDEN ALDIĞIM KESİN BİLGİ: 2018 SENESİNDEN İTİBAREN GELECEK PARTİLERİN, MOTOR GÜCÜ DÜŞEREK 2,62 HP OLACAK VE ESKİLERİ GİBİ ÇEKİŞ GÜCÜ OLMIYACAK. (Fakat bunu da , beyne bir ilave ve yazılımla hallediyorlar)

4- DİKKAT ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİ KONU:
    BU GÜN KÜBA MOTOR FABRİKASI İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM VE BANA ALTTAKİ RESİMDEKİ YAZIYI E-MAİL İLE GÖNDERDİLER-
    -- 49 CC MOTORLU BİSİKLETLER TRAFİKTE GEZERKEN TRAFİK SİGORTALI OLMAK ZORUNDA DEĞİL--(Paranızı boşuna sigortacılara kaptırmayın-kaza anında bile bir hükmü yok-ama KASKO yaptırırsanız o başka. O da bu sınıf motorlara KASKO yapılıyor mu sormak lazım) )

ALTTAKİ YAZIDA KANUN MADDELERİ VE TRFK ŞB MÜDÜRÜNÜN İMZASI DA VAR (ÇIKTISINI ALIP SİZİ YOLDA ÇEVİREN POLİSE GÖSRERİN)-- FENNİ MUAYENEDE (TÜV) DE TRFK SİGORTASI ARAMIYOR

Kuba Fighter 50 cc aldım. İzlenimlerim

Bu evrak iyi oldu. En büyük sıkıntı resmi bir evrağın olmamasaydı polislere anlatamıyorduk. Çıktısı alıp attım cüzdana Teşekkürler

• korna bozuldu servis inşallah garanti kapsamında yapar hiç sevmiyorum şu kubanin servislerini.
  • 2,7 kw ya da 3.62hp diye geçen motor 80 cc değil, sadece çinlilerin çoğunda kullanılan 3hp lik 139qmb tipi motordan farklı ve 137qmb diye bir motor.

137qmb, şu anda sym orbit 2, peugeot kisbee gibi modellerde de kullanılıyor. Kuba sonradan bu motoru değiştirir mi, farklı üreticilerle anlaşırsa tabiki değiştirir. Standart bir fighter motorundan bahsetmek mümkün değil, bence en az 3 tipi var.

• Selam arkadaşlar bu motor yeni çıkmış 50cc ama 125 cc gucunde ve sinifinin en güçlüsü diyor sizce alinabilirmi... Simdiden teşekkürler....

• Servisi düzgünse neden alınmasın. İnternet sitesinde beygir gücü 2.23kw yani 3hp gözüküyor. Nasıl en güçlü 50cc iddiasındalar bilemedim. En güçlü 50 likler vespayı, piaggioyu saymasak, peugeot kisbeedeki çin motorudur.

Bu aslında 80 likmiş, 99 lukmuş 125 likmiş mevzusu, birilerinin başını ağrıtacak gibime geliyor. Bu hacimdeki motorlara sigortasız ve vergisiz binilmesi için yapılan (yapılıyorsa gerçekten) alenen evrakta sahteciliktir, hatalı beyandır. Bu mevzu şikayet edildiğinde, ya tüvtürk muayene standardını değiştirip bunu tespit eder, ruhsat değişikliği gerekir. Ya da 50cc avantajları kaldırılır ve hepsine vergi, sigorta zorunluluğu getirilir.

• futan5500 kullanıcısına yanıt
    satıcı sallamış durmuş.

ramzey diyor bu firma batalı kaç yıl oldu.

motorun üzerinde rapid yazıyor. satıcı kaç tane motor resmi koymuş. satan adam ilgi çeksin diye karıştırıp çorba yapmış.

• Reco. kullanıcısına yanıt
    Valla kardes halen araştırıyorum ayni motoru farkli saticilarda acmis onlardada 125 cc gucunde yaziyor şaşırdım bende... Neyse mutlaka alan kullanan olur artılarini eksilerini yazar bakalim dedikleri gibimi cikacak... Beklemedeyiz arastirmaya devam... Tsk... :))

• quote:

Orijinalden alıntı: futan5500

Valla kardes halen araştırıyorum ayni motoru farkli saticilarda acmis onlardada 125 cc gucunde yaziyor şaşırdım bende... Neyse mutlaka alan kullanan olur artılarini eksilerini yazar bakalim dedikleri gibimi cikacak... Beklemedeyiz arastirmaya devam... Tsk... :))

Açıkçası inanmamıştım ;motorun teknik özelliklerini internette bulamadım ama dedikleri doğru galiba

Adam kafa biri başka videoları daha var.Kuba Dragon ile İzmir İstanbul yapacakmış.

Kuba Dragon ile bunun arasında kaldım keşke Dragonunda böyle güçlü versiyonu olsaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 15 Mart 2018; 21:6:6 >

• RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim videoları inceledim mükemmel birşey o zaman...bakalım hayirlisi...

• bu modelde konjektöre giren yeşil kabloyu soketten çıkarırsanız şarz sorunu kalmıycaktır, ben bu şekilde çözüm buldum , yinede 11 aylık 2800 km motor akü bitti şarz tutmuyor artık
  • RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    kuba fighter da düz yolda 90 a kadar çıkabiliyor.

benim zamanımda bu olsaydı bunu alırdım. tek kişi için hız sıkıntı olmuyor ama 2 kişi binince 125 cc nin ihtiyacı o zaman anlaşılıyor.
  • Motor kodu, ruhsatta yazıyor. Mesela kuba twisterda kw137qmb... diye başlıyor. Bu rmg de 152qmi kodlu motor var ve teknik bilgileri incelendiğinde heralde piston çapına göre değişsede 125-150cc arası bir motor. Bunlar ruhsatta açıkça yazarken, bakanlıktan

nasıl onay alınıyor, çözebilmiş değilim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.