Kedi elimi 2 hafta önce tırmalamıştı, dün ise ısırdı. Fakat kedinin kuduz olmadığından eminim. Kediyi bir ayı geçik süredir tanıyorum, ne sudan kaçıyor, ne iştahı kesik, ne saldırgan, ne dengesi bozuk yürüyor, ne de ağzı köpükleniyor. Beni ısırmasının sebebini ise akşam anladım, tırnaklarımı kafasına sürtüyordum, bundan hoşlanmıyor. Yoksa çok uysal bir kedi, kuduz olmadığı gök gibi aşikar. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler neommy, ilk müdahaleleri yaptım ve yarını bekliyorum doktora gitmek için.
Bugün doktora gittim. Doktor bana eğer kediyi 10 gün sonra sağ görürsem bir daha gelmem gerekmediğini söyledi. Lazım olabilir bazı arkadaşlara, güncel.
Lise Sondayken köpek ısırmıştı karnımdan 6 tane filan aşı yapmışlardı .
quote:
Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum
quote:
Orijinalden alıntı: metintosyali
Istanbuldaysan Haseki hastanesinde kuduz bolumu var. Gecen sene kedi elimi tirmalamisti 3 tane kuduz asisi yaptirdim. Ustelik tamamen ucretsiz hizmet veriyor.
Benim de elimi kedi tırmalayıp ısırdı. Demek 3 aşı yapıyorlar, yuh. Gerçi hayvan tanıdık, hiçbir kuduz belirtisi yok ama yine de ciddiye almak gerek, ucunda ölüm var.
dostum hayvan evcilse aşı kartını iste sahibinden kuduz aşısı fln tamsa sana aşı yapmazlar kediyi gözlemlemeni isterler sadece benide köpek ısırmıştı bu şekilde oldu yani
quote:
Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum
quote:
Orijinalden alıntı: metintosyali
Istanbuldaysan Haseki hastanesinde kuduz bolumu var. Gecen sene kedi elimi tirmalamisti 3 tane kuduz asisi yaptirdim. Ustelik tamamen ucretsiz hizmet veriyor.
Benim de elimi kedi tırmalayıp ısırdı. Demek 3 aşı yapıyorlar, yuh. Gerçi hayvan tanıdık, hiçbir kuduz belirtisi yok ama yine de ciddiye almak gerek, ucunda ölüm var.
eğer kediyi götürebilirseniz kediyi götürün ki bunu genelde doktorlarda sorar. Çünkü kuduz aşısının az bir ihtimal olsada beyinde iltahaplanmaya yol açarak ölümünüze sebep olma ihtimali var.
Evet, aşının da riski olduğunda doktorlar da işi kesine almak istiyor. Kedi hakkında konuştum, zaten kediyi biliyorum, yıllardır yaşayan bir kediymiş, arkadaşım daha yakın biliyor hayvanı. Beni ısıralı 2 gün oluyor, 8-9 gün daha sayıp hayvanı gözlemleyeceğim. Ama hiçbir kuduz belirtisi göremedim şu ana kadar hayvanda, o yüzden endişelenmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Mêrcedes
Hevet Tostum baban Dj olsa bilem Yaptır ne holur ne holmaz
Tüm devlet hastaneleri 24 saat kuduz ve tetanoz aşısı yapıyor. Randevu almanıza gerek yok. Devlet hastaneleri acil bölümlerine gidip kayıt yapıtırıyorsunuz, önce sizi genel cerrahiye yönlendirip tetanoz aşısı yapıyorlar. Daha sonra enfeksiyon hastalıkları bölümüne yönledirip ilk kuduz aşınızı yapıyorlar ve diğer 4 aşının hangi günlerde yapılması gerektiğini belirten takvim veriyorlar. Sıra beklemiyorsunuz ve çok zaman alan bir işlem değil. Başıma geldiği için paylaşmak istedim.
nasıl teşhis koyuluyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme