Şimdi Ara

Kulak çınlaması, Sürekli sinyal sesi duymak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
37.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 12 yaşımdan beri bende yaşıyorum aynı sinyal sesini kuzenime sormuştum o da duyduğunu söylemişti o zamandan beri kafam rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lise de stajı tekte yaptım büyük bir santral vardı orayı sadece 30 sn kulak tıkacı olmadan girdim o günden beri kulağım çınlıyor ne zarda ne bir şeyde sorun var işitme testine de girdim sorun yok diyorlar bende üstelemedim ama gece sıfır sesizlik olunca başlıyor zıırrr ötmeye ama düşünmeyince yok alıştım yani belki de beyinde sorun vardır 10 15 senedir ötüyor artma yok millet hiç duymuyor yine bugüne şükür dedeminde devamlı ötüyordu rahmetli 95 yaşında bana dert yanıyordu hiç susmaz mı şu diye.. genetik olabilir gerçi o beyin kanaması geçirmişti hayırlısı
  • annemde de var tedavi bulamadık bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigilante

Benim de başıma geliyor ama çok sık değil. İlk başta çevrenin ses seviyesi iyice düşüyor ve anlıyorum sinyal geliyor

Doğal değil, asla normal karşılanacak bir sıkıntı da değil

Olağanüstü bir baskı yaratıyor olmalı zihninizde...

• benim de bi 7 yıl olacak var...

son 2 yıl tamamen bitmisti bir gece ansızın tekrar geldi lanet olasıca cınlamayla beraber geldi benim bilgisayar fanı sesiydi.

Sessizligi hic bilemiycem diye korkuyordum unutmustum nerdeyse ama 2 yıl boyunca gecince bol bol tadına vardım
  • Öncelikle kbb doktoruna muayene olup odyoloji bölümünde odyo testi yaptırmanız gerekmektedir. Odyo testinden sonra yüksek ihtimalle 4k Hz'de işitme kaybı olduğu ortaya çıkacaktır. Muhtemelen yüksek şiddette gürültüye veya uzun süreli gürültüye maruz kalmışsınız. İç kulaktaki corti organı daha doğrusu sinirler boş kalmayı sevmezler. Siz muhtemelen tiz bir ses duyuyorsunuz. Bu da 4-6kHz'e takabül ediyor. Sinirler çalışmadığı için daha doğrusu işitme uyaranı olmadığı için sessiz ortamlarda daha çok dikkatinizi çekecek çınlama yani tinnutus oluşmaktadır. Net bir tedavisi olmamakla birlikte psikolojiktir. Bu sesi arka plana atıp dikkatinizin dışına atmalısınız. Bunun için iki farklı yöntem geliştirildi. Birinci yol çınlama frekansınız kaçtaysa o bölüme başka bir ses yollamak olacaktır. Buna maske gürültüsü diyoruz. Bir diğer yol ise Norch Therapy'dir. Bunu işitme cihazları firmalarından bir tanesi cihaz geliştirdi. Bu cihaz ile kulağınız ilk yöntemdeki gibi iptal olmuyor, diğer sesleri de duyabiliyorsunuz. Çünkü sadece kayıp olan kısıma okyanus sesi dinletilip çınlama olan sesi farklı frekanslara kaydırıp terapinin sonunda bundan kurtulmanızı sağlamak olacaktır. Günde en az 4 saat işitme cihazı ile bu terapiyi uygulamanız gerekmektedir. Yorgunluğunuzun bir sebebi de sinirlerin sürekli çalışması ve psikolojik yıpranmadır. Stresten uzak durun. Geçmiş olsun ihmal etmeyin.

• aynı dertten ben de muzdaribim. Özellikle sessiz ortamda gece huzurunu bozuyor. Doktora gittim kulak temizliği, test falan sonuçlar normal ama sinyal sesi duyuyorum. Bilgisayarla aşırı zaman geçirmeye başladıktan sonra oluştu. 1,5 yıldır bu şekilde devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 23 Şubat 2018; 0:23:59 >
  • Öncelikle geçmiş olsun. İlk olarak KBB'ye görünüp odyometri testlerini yaptır, eğer tintunus veya işitme ile ilgi bir problem varsa tespit edilsin. Daha sonrasında depresyon, anksiyete gibi teknikleri kontrol etmek lazım. Küçüklükten beri var demişsin, küçüklüğünden beri huzursuz veya mutsuz musun? Bu aralar stresle aran nasıl, göğsünde bir çarpıntı vs. oluyor mu? Eğer bunlar varsa semptomlar da sıkıntı olabilir. Vitamin eksikliği varsa, özellikle B12 sinir sistemini etkiler ve bu tür sıkıntılara yol açar, bunları ayrıntılı bir kan testinde baktır. Eğer fiziksel olarak bir sorun çıkmazsa psikiyatrik bulgulara bakılır, ona göre bir tedavi uygulanır. Eğer uyumanı vs. engelliyorsa uyumana yardımcı ilaçlar verilebilir. Eğer gün içerisinde dediğim gibi mutsuzluk, sebebi belli olmayan çarpıntı gibi şeyler varsa depresyon, disosyatif bozukluklar veya anksiyeteden şüphelenilebilir.

Ayrıca takıntı yaptığın, sürekli kafanda dönen bir şey var mı? Eğer varsa, buna ilaçlar pek yardımcı olmaz ve psikoterapi gerekir. İlk olarak fiziksel tedavini yaptır, bir şey çıkmazsa psikolojik etmenler araştırılır.

• bi tansiyon ölçtür
  • Zamanında kalsiyum tabletlerini fazla eritip içmemden banada olmuştu. Tabi 1 gece olmuştu sabah geçmişti. Kalsiyumu azaltınca tamamen bitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ara bende de vardı çınlama. Ama benim ki grip yüzünden olmuştu. Grip olunca kulaklarım tıkanıyor hava boşluğu falan oluyor Ben de bı keresinde açmaya çalışınca kulak zarı iltihap kapmisti. Kbbye gitmiştim kulak damlası verdi. 2 hafta falan o çınlama ile yaşamıştım. İnanılmaz zor bir durum.

Küçük görünebilir ama ciddi ciddi çok büyük bir sorun. Bazen gece 4 te kalkiyodum sesten uyuyamiyordum. Sonra bir gün bi anda bitti gitti.

Allah'a şükürler olsun.

• JoeyBane kullanıcısına yanıt
    Ben de ortaokuldan beri sağ mı sol mu hangi kulağımdan geldiğini anlayamadığım bir şekilde rüzgar sesiyle karışık tiz ses duyuyorum. Kaç kere MR çekildi, kulaklarıma bakıldı fakat birşey bulunamadı. Psikolojik olsa bile yaklaşık 9 yıldır böyle. Hiç mi geçmez bu illet ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirty Sprite -- 24 Şubat 2018; 5:20:15 >
  • Ben kendimi bildim bileli bu çınlama ile yaşıyorum. Hiçbir zaman kesilmedi. Sadece gürültülü ortamlarda duyamıyorum. Odaklanırsam gürültü olsa bile duyuyorum. Gece yatarken duyduğum iki ses var. Soluk alış-verişim ve kulağımdaki çınlama. Alıştım böyle yaşamaya. Seviye hep aynı kaldı. Frekans ne arttı ne de azaldı. Çok tiz bir ses. Kalıcı bir çözümü de yok. Mezara da böyle girecem sanırım.

• Bendede var aynı problem bu hiçbir şekilde gecmez. Sadece kendini o sese verme ozaman geçer ve unutur gidersin. Ne zaman sesin orda var olduğunu düşünürsün gene gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cladeusx

Ben kendimi bildim bileli bu çınlama ile yaşıyorum. Hiçbir zaman kesilmedi. Sadece gürültülü ortamlarda duyamıyorum. Odaklanırsam gürültü olsa bile duyuyorum. Gece yatarken duyduğum iki ses var. Soluk alış-verişim ve kulağımdaki çınlama. Alıştım böyle yaşamaya. Seviye hep aynı kaldı. Frekans ne arttı ne de azaldı. Çok tiz bir ses. Kalıcı bir çözümü de yok. Mezara da böyle girecem sanırım.

Yaşadığım durumun aynısını yazmışsınız hocam. Sessizliği hiç tadamadım

• Çok sessiz yerler de bana da oluyor bir de sınıf gürültüsü yanımda cocuk bağırması vs olunca kulağım uğulduyor çok rahatsız edici bir durum

• Forumda 6 sene önca olması gerektiği gibi "sinyal" olarak konusu açılan ve benim uzun süredir bahsettiğim büyük sorun, ülke içinde beraber yaşadığımız ama varlıklarını gizleyen kimilerinin gerçek yüzü...

Bazen "klima yapıyorlar" olarak ifade ettiğim durumlardan biri de bu kulak sinyali; sanki birilerinin ellerinde bir rehber var veya otomatiğe bağlanmış bir sistem kurulmuş, ne zaman muhalif bir davranışta bulunsam olayın içeriği veya hedefimdeki AK teröristin masonik yapılanmadaki derecesine göre bana bir yaptırım uygulanıyor, özellikle kulak çığrından çıktı, dövmekten beter ediyor umarım tanışmadınız veya size yapılamıyordur çünkü gerçekten bildiğiniz gibi değil...

911...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.