Şimdi Ara

kulaklik kablo kopmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
28.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mp3 playerla hasir nesir olan bi insanim ama aldigim bi kulaklik en fazla 4 5 ay dayaniyo. Belli bi sureden sonra, ya sol kulakliktan ya da sag kulakliktan ses gelmiyor, yani ince kablolar icten kopuyor. mefta olan bi kulaklikta sorunlu kismin oldugu yeri kestim bi temas yaratiyim, sonra makaronla kapatirim diye ama temas yaratinca da degisen birsey olmuyor, elimle degdiriyorum olmuyor, gecici lehim yapiyorum yine olmuyor..bu kulaklik kablolari farkli bir ozellige mi sahip ve nasil tamir ediliyo bilen var mi arkadaslar?

• Selamlar..
    Bazı kulaklıkların kablolarının üstünde yalıtımları olabiliyor. Çok ince değilse çakmakla yakın. İnce kabloda yanabiliyor dikkat etmek lazım. Sorununuz bu sebepten olabilir.
    Saygılarımla
  • bahsettıgım sorunu 4 5 farklı model phılıps kulaklıkta yasadım arkadaslar, kulaklık kablolarında ozel bı sıstem mı var bılgınız var mı? ayrıca ıyıce bakıyorum kablonun ıcındekı ınce tellere bı yalıtım varmıs gıbı gozukmuyor..

Daha da enteresanı, yeni bır phılıps kulaklıgım vardı 35 lira para vermıstim eve geldım aynı gun ewde kapının koluna takıldı ve sadece sag kulaklık fızıksel ayrılma seklınde kopmaya ugradı. barız bir sekılde gorunuyordu ıcınde bı kırmızı bır de sarı kablo var hem kopan kısımda hem de ana kısımda, elimle birlestiriyorum ancak sag kulaklıktan ses gelmıyordu dıkkatlıce ınceledım ınce tel kabloları bırbırıne kesin olarak degdirdim dogru sekılde ancak yine tık yok.ayrıca ucu acık olan kulaklık tablosuna 1 cm aralıkla multımetrenın kısa devre modunda probları degdırıyorum, kabloyu evırıp cevırıyorum, kesinlikle temas kurdum 1 cm arayla kablo uzerinde ancak kısa devre sesi de cıkmadı multimetreden..

ancak tamir edildigini biliyorum cunku servistekı elemandan rica etmistim makaronla tamirini yapmıstı bir kere ama sonra yine cıktı makaron..

farklı bir olay var sanırım burda bıraz, bir türlü ögrenemedigim..

• kablonun görevi sinyal ve elektriği iletmektir... başka püf nokta yok bu işin.... ya başka bi noktada da temas etmiyordur veya kablolar birbirine temas ediyordur... bu öğrenmenin kesin yolu da ölçü aletiyle temas durumunu kontrol etmektir... ölçü aletiniz yoksa biraz zor çözülür sorun... yani ohmmetre veya teması bib sesiyle gösteren bi ölçü aletiyle anlaşılır.
  • tamam ıste aynı kablo uzerınde bip sesine getirip probları kablonun 1 er cm arayla iki noktasına degdiriyorum ses fln gelmıyo, ama kablo bariz, gozle gorulebilir bir sekilde saglam, ustelik cok sayıda kulaklıkta denedım hep aynı durum..
  • Kopan kulaklıklara yapabileceğin pek fazla birşey yok zaten teller incecikler.
    lehim yapsan bile ses kalitesi baağ düşer kulaklığı kullanmayı öğrensen daha kolay olur.
    kabloyu uç kısmından kıvırma ve kırılmasına engel ol çekme germe kibar davran birşey olmaz.
    bende samsung un yanında gelen kulaklğu kullanıyorum cebime falan da koyuyorum ama kopma falan yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Kopan kulaklıklara yapabileceğin pek fazla birşey yok zaten teller incecikler.
    lehim yapsan bile ses kalitesi baağ düşer kulaklığı kullanmayı öğrensen daha kolay olur.
    kabloyu uç kısmından kıvırma ve kırılmasına engel ol çekme germe kibar davran birşey olmaz.
    bende samsung un yanında gelen kulaklğu kullanıyorum cebime falan da koyuyorum ama kopma falan yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burdan acık ve net sekilde gectigimiz 2 yılda cıkardıgım dersi söyliyim simdi:

1- philips in mp3 playerlarda kullandıgımız kulaklıklarını tavsiye etmiyorum; nitekim 2 senede nerden baksanız 5 6 tane kulaklıgım aynı nedenden sebepsiz yere mefta oldu. Kulaklıga kibar davranıyorum ediyorum ancak bi cantama atıyım diyorum bigun okula giderken, ondan sonra kulaklıklardan biri calısmıyo kesin..cok dandik, ayrıca bugune kdr mefta olan kulaklıgın icinde 30-35 milyonluk philips modelleri de var, paranız bosa gitmesin philips almayın..

2-Kulaklık kabloları biraz farklı bi olay galiba, nitekim elektronik muhendisligi okuyorum butun sene 50 kere lehim yapmıs birisiyim, nitekim bozulan philips kulaklıklardan bir tanesini bile lehim yoluyla tamir edemedim..
  • sorunlu yeri biliyorsan ;
    kabloların üstü boyalıdır(mesela kırmızı-kahve yada kırmızı yeşil gibi ) lehim aletinin ucuyla kabloya bastırarak,kabloyu çek böylece kablonun üstündeki yalıtıcı boyayı sıyırmış olursun.sonra uçları birbirine lehimle.

ben mesela nokia telefonun orjinal kulaklığını kestim.1 liralık kulaklıkların kablolarını alıp ekleme yaptım.şu anda bilgisayarda kullanıyorum.

bir de şunu söyleyeyim nokia orjinal kulaklıkların dehşet bir sesi var.sony yanında halt etmiş.

kopması zor kulaklık istiyorsan kabloları ipli olanlardan al.
  • bndeki kulaklığın kablosu kouk? nasıl lehim yaparım ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeroquz

bndeki kulaklığın kablosu kouk? nasıl lehim yaparım ???

Şimdi sorunun hası burda . ısıt havyanı al lehim telini bas geç .. Lehim bilgin yoksa zaten hiç bulaşma elini kolunu ya da kulaklığı yakarsın
  • peki nasıl yaptırabilirm ? güzel bi kulaklık ucuz bişey de değil.
  • bende bir kaç saatlik deneyimimi ve çıkarımlarımı yazayım. gerçi arkadaşlar çözmüş olayı. bende bir kaç bir şey eklerim belki. veya olay daha açıklığa kavuşur. ben elektronikçi falan değilim. sıradan bir kullanıcıyım.
    1-bir kere yalıtıcı olmasa idi kablolarda kopuk kablo uçlarını bağlar gibi bağlayınca direkt çalışması gerekirdi. demekki yalıtıcı var. kabloları ayırmayada gerek yok zaten birbirlerine değiyorlar değilmi? evet. demekki yalıtıcı olduğu kesin!
    2- öyle ise öncelikle yalıtıcıyı gerekli yerlerden sıyırmak gerekiyor. böylece yalıtıcıdan arındırılmış uygun uçları birbirine temas ettirince al sana ses. gerisi zaten kolay ve herkesin kendi yaratıcılığına kalmış.

bu konuyu açan elektronik mühendisliği okuyan arkadaşın hocasının elini öpmek lazım :) herkes açıkça anlatmış olayı o hala anlamamış. yaltım var kablolarda bundan arınıdırıp birleştir demiş kaç kişi. yani mantıken bunun başka lamı cimi olabilirmi?

bense amacım deneme yanılma yoluyla bir çok kulaklıktan en iyi kombinasyonu yapmak için bu işe giriştim. :)
    kulağıma uymayan ama iyi ses veren sony kulaklığını kulağa giren kısımları kestim oraya kulak içi 7.tl ye aldığım dandik bir markanın kulaklıklığını ekledim. neymiş kulağa giren kısımın kalitesi önemliymiş.yoksa kulağıma iyi otursun diye dandik bir kulak içi kulaklığı bağlamak iyi ses elde etmeyi sağlamıyormuş. bunu öğrendim :)

birde jak kısımlarından kesip denemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

bende bir kaç saatlik deneyimimi ve çıkarımlarımı yazayım. gerçi arkadaşlar çözmüş olayı. bende bir kaç bir şey eklerim belki. veya olay daha açıklığa kavuşur. ben elektronikçi falan değilim. sıradan bir kullanıcıyım.
    1-bir kere yalıtıcı olmasa idi kablolarda kopuk kablo uçlarını bağlar gibi bağlayınca direkt çalışması gerekirdi. demekki yalıtıcı var. kabloları ayırmayada gerek yok zaten birbirlerine değiyorlar değilmi? evet. demekki yalıtıcı olduğu kesin!
    2- öyle ise öncelikle yalıtıcıyı gerekli yerlerden sıyırmak gerekiyor. böylece yalıtıcıdan arındırılmış uygun uçları birbirine temas ettirince al sana ses. gerisi zaten kolay ve herkesin kendi yaratıcılığına kalmış.

bu konuyu açan elektronik mühendisliği okuyan arkadaşın hocasının elini öpmek lazım :) herkes açıkça anlatmış olayı o hala anlamamış. yaltım var kablolarda bundan arınıdırıp birleştir demiş kaç kişi. yani mantıken bunun başka lamı cimi olabilirmi?

bense amacım deneme yanılma yoluyla bir çok kulaklıktan en iyi kombinasyonu yapmak için bu işe giriştim. :)
    kulağıma uymayan ama iyi ses veren sony kulaklığını kulağa giren kısımları kestim oraya kulak içi 7.tl ye aldığım dandik bir markanın kulaklıklığını ekledim. neymiş kulağa giren kısımın kalitesi önemliymiş.yoksa kulağıma iyi otursun diye dandik bir kulak içi kulaklığı bağlamak iyi ses elde etmeyi sağlamıyormuş. bunu öğrendim :)

Cladeusx bu iletiye cevap verdi uyarısı gelmiş nerde cevap göremedim. ? :)

• quote:

quote:

bende bir kaç saatlik deneyimimi ve çıkarımlarımı yazayım. gerçi arkadaşlar çözmüş olayı. bende bir kaç bir şey eklerim belki. veya olay daha açıklığa kavuşur. ben elektronikçi falan değilim. sıradan bir kullanıcıyım.

Cladeusx bu iletiye cevap verdi uyarısı gelmiş nerde cevap göremedim. ? :)

Hocam kulaklik kablolarinin yalitimini nasil yok edecegimi sormustum. Kulakligim kopmustu tamir ettim. Gerek kalmadi diye sildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kulaklık kablosunun üzerinde yalıtkan bir kaplama var onu çakmakla yakıp temizlemen gerek yoksa lehim yapamazsın
  • benimde yıllardır sıkıntı çektiğim bi konu bu kulaklık işi.özellikle philips lerde çok yaşadım.demek sorun buymuş
  • Eger kulak ici sart deilse sony z-300 tasinabir kulaklik var cok kaba durmuyor ama studyo kalitesinde sesi var onun kablolarini koparman icin ozel ugrasman lazim

Yok ill a kulak ici dersen her hangi bir kulakligi al bildigimiz elektirk bantiyla (aynirenk olnaiyla) iki 3 kez gec ustunden daha uzunsure dayanir

Ama kesin cozum istersen bluetooth Kulaklık al kablo derdi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı sorunları yaşadım, kulaklığımın sağ tarafından ses gelmiyordu, içini açtım kablo izolelerini çakmakla ayırdım, lehimledim ve çalıştı. fakat 1 ay sonra yine aynı sorunla karşılaştım. belki bilgisayarınızdaki özelliği bileniniz vardır, hoparlöre sağ tıklayıp, kayıttan yürütme aygıtları kısmından, aktif olan hoparlör simgesinde özellikler kısmına geliyorum burda düzeyler bölümü olcak ordan dengeye tıklayıp sağ sol ayrı ayrı test edebiliyorum müzikle. işte ben kulaklığı lehimledim sağ tarafın sesini kapatsam da açsam da iki kulaktan da ses geliyor, solu kapatınca iki kulağın sesi de gelmiyor. kulaklık stereo garanti verebilirim daha önce bu testi yaptığımda ayrı ayrı ses alabilmiştim, hem de çok sefer. kulaklık böyle olunca bende evde eski bir kulaklık buldum daha önce aldığım Sonic Boom OK-750 diye 20 tl lik bi kulaklık, bunun jak kısmı tam yerine oturmadığı için kaldırmıştım şimdi ise planım şuydu bozulan kulaklığın jak çıkışının olduğu yerden bi 10 cm kesip Sonic Boom marka kulaklığın da jakını kesip birbirine bağlamaktı, karşıma iki kablodan da ufak 3'er kablo çıktı, kolay olsun diye kabloların izolelerini yine açtım ve kabloların her birine alüminyum folyodan parçalar lehimledim çünkü iki kulaklığın kabloları da farklı renkte ve folyo parçalarına numaralar yazdım not defterimi yanıma aldım ve denediğim tüm kombinasyonları denedim ama hepsinde ya iki kulaktan da ses geliyo ya da ikisinden de gelmiyor (bunu denerken bilgisayarın sesini sadece sol kulak olarak ayarladım böylece sağ kulaktan ses gelmediği zaman olduğunu anlayıp lehimleyecektim). Ayrıntılı bir biçimde bu kulaklıkların Right Left ve Ground kablolarının tespitinin nasıl yapılacağı ile ilgili bir bilgiye nasıl ulaşabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCrysisPlayer -- 7 Ocak 2019; 22:5:0 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.