Şimdi Ara

kulaklık ses sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba forumda arattım ama çare bulamadım. sorunum şu; lenovo y530 laptopum var windows 7 32 yüklü. laptopumun normal üstünde olan hopörlöründen çok iyi ses alıyorum normal laptoplarla kıyasladıım ses çok kaliteli yüksek ve net gel gelelim kulaklığı cihaza taktığımda hani dışardan kimse duymasın diye kısık seste dinlersiniz ya o şekilde son seste o sesi alıyorum.

realtek ses sürücüsü yüklü en son versiyonu ama yok yani hç bi şekilde yükses ses alamıyorum. denetim masasından ses efekti vs. herşeyi en ince ayrıntısına kadar karıştırdım ama nafile. kulaklıktan dicem 2 tane philips sph-250 ve sph-1900 var başka laptoplarda da denedim muazzam ses veriyor acaba bende niye böyle. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler saygılar.

• realtekte ayarları olması lazım
  • malesef yok realtek in arayüzünde karıştırmadığım yer kalmadı.
  • kulaklık çıkışında sorun var gibi görünüyor
  • şöyle bir yöntem var bu genellikle kulaklık çıkışı bozulmuş laptoplar için. realtek ayarlarından ses çıkışınızı 5.1 kanala getiriyorsunuz böylece line-in ve mic in girişleri de ses çıkışı haline geliyor kulaklığı bu iki girişten birine takıp ses duymanız gerekiyor
  • kardeşim dediğini şöyle yaptım realtek in arayüzünden 'digital output' var orda sadece 5.1 kanala getiriliyor. orda getirdim varsayılan aygıt yap dedım hc bi şekilde ses çıkmıyo mıkrofon girisinede taktım cıkmadı. speakers ı varsayılar aygıt yapınca cıkıyor ses ordad 5.1 yok 24 parça studyo kalitesi fln var. çıkışın bozuk olcağını sanmıyorum çünkü ses kısık ama net geliyo yinede bilmiyrorum tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametçelik

kardeşim dediğini şöyle yaptım realtek in arayüzünden 'digital output' var orda sadece 5.1 kanala getiriliyor. orda getirdim varsayılan aygıt yap dedım hc bi şekilde ses çıkmıyo mıkrofon girisinede taktım cıkmadı. speakers ı varsayılar aygıt yapınca cıkıyor ses ordad 5.1 yok 24 parça studyo kalitesi fln var. çıkışın bozuk olcağını sanmıyorum çünkü ses kısık ama net geliyo yinede bilmiyrorum tabi.

görememişsin digital output fiberoptik ses çıkışı için ana ekranda hoperlör yapılandırması var oradan 5.1 kanal yapıcaksın jak saptama etkin olucak mic girişine kulaklığı taktığında ne aygıt taktın diye soracak sen ön hoparlör dersen mic girşinden kulaklık çıkış sesi alırsın
  • malesef yok realtek in arayüzünde hçbir şekilde hoperlör yapılandırması gibi şey yok sen heralde farklı versiyonla karıştırıyorsun. çıkışta sorun olmadığı kesinleşti. şimdi şöyle birşey yaptım realtek i bilgisayardan kaldırdım yeniden başlattı pc yi kendi otomatik high definition audi device yüklendi dedi. kulaklığı taktım ses süper fakat bu seferde pc nin kolonları bağımsız çalıyo. benım laptop 4+1 olduğundan örneğin lcd nin altındakı 2 ufak kolon bir çalıyo denetim masasında sesten değiştiriyorm bu sfer yandaki iki kolon calıyo diğerleri çalmıyo birşetirme gibi bir şansım var mı acaba acıklayabildim mi?
  • Driveri kaldırın Windowsun kurduyla deneyin bakalım düzgün olacak mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Driveri kaldırın Windowsun kurduyla deneyin bakalım düzgün olacak mı ?

şimdi yaptım dediğinizi oldu fakat yukarıda bahsettiğim sorunla karşılaştım.
  • quote:

quote:

Anladığım kadarıyla hep laptopdan hemde ses sisteminden mi ses geliyor..
  • quote:

quote:

quote:

Anladığım kadarıyla hep laptopdan hemde ses sisteminden mi ses geliyor..

yok anlatamdım. harici ses sistemim yok 4+1 dediğim laptop un üstünde olan ön tarafta 4 tane hoparlör 1 tanede altt pilin hizasında sub. diye söyledikleri kare bi hoparlör var. lenovo y530 laptop google bakarsan daha iyi anlarsın. sorun dediğimi gibi mesela normal kulaklık olmadan müzik açtığımda alttaki tek kolon çalıyor. denetm masasından ses e geldiğimde orda 4 tane spekears çıkıyo örneğin birini varsayılan yap diyorum alttaki kolon çallmıyo usteki iki tane çalıyo dıgerını yapıyorum diğeri susuyo. bilmem yine anlata bildim mi kardeşim saygılar.

• Anladım kusura bakma ama hiç bir fikrim yok :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.