Şimdi Ara

kulaklık tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
47.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sonw nw-a3000 in kulaklığının sağ tarafı çok cızırdamaya başladı rahatsız oluyorum bunun tamiri yapılabilirmi yada yenisinimi almak gerekiyo??

• hayır dostum tamiri mümkün değil aslında kenarındaki yumuşak çarçeveyi çıkarıp ön kapağı açtıktan sonra diyaframı temizleyebilirsin ama o da kesin bir sonuç vermez
    bence git cx 300 al ve sonynin keyfini onunla yaşa
  • dostum ben şimdiye kadar çok kulaklık tamir ettim.elindeki ilk seçenek şu:kulaklığın üst kabını çıkar.içinde mıknatıslı bir bölüm var.bu bölüme arkadan sert bir biçimde üfle,düzelmezse ucu sivri olmayan bir iğneyle düzeltmeye çalış.bu da etkimezse yapabileceğin başka birşey var:tamir.bunun için gerekli olan şey kulaklığın içindeki malzemelere çok hassas davranmak.kulaklığın içini açtıktan sonra eline bir maket bıçağı al,önce yapışkan yerlerini bıçakla güzelce sök,sonra çok dikkatlice söktüğün yeri iyi bir yapıştırıcıyla yapıştır.1saat sonra da yapıştırdığın yerleri bir cisimle bastır.kılıfı tak.kulaklık yine ilk günkü gibi! bunları tamir ettiğim en az 5-6 kulaklık deneyiminden sonra söylüyorum..(kaçını tamir edemediğimi sorma)

• peki kablodaki kopuklukları nasıl amir ettirebiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: luciferian

dostum ben şimdiye kadar çok kulaklık tamir ettim.elindeki ilk seçenek şu:kulaklığın üst kabını çıkar.içinde mıknatıslı bir bölüm var.bu bölüme arkadan sert bir biçimde üfle,düzelmezse ucu sivri olmayan bir iğneyle düzeltmeye çalış.bu da etkimezse yapabileceğin başka birşey var:tamir.bunun için gerekli olan şey kulaklığın içindeki malzemelere çok hassas davranmak.kulaklığın içini açtıktan sonra eline bir maket bıçağı al,önce yapışkan yerlerini bıçakla güzelce sök,sonra çok dikkatlice söktüğün yeri iyi bir yapıştırıcıyla yapıştır.1saat sonra da yapıştırdığın yerleri bir cisimle bastır.kılıfı tak.kulaklık yine ilk günkü gibi! bunları tamir ettiğim en az 5-6 kulaklık deneyiminden sonra söylüyorum..(kaçını tamir edemediğimi sorma)
    saolasın hep yapmıyo ama açmadan üfledim düzeldi gibi ama yakında yine yapar

• hiç uğraşma dostum 25YTL ye tertemiz 1 aylık EP630 satıyorum.
  • kulaklık tamirine bencede gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Kablosu Tamiri
    2 yıl önce açıldı
    İZMİR KULAKLIK TAMİRCİSİ
    10 yıl önce açıldı
    Ankara'da Kulaklık Tamiri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herşeyi bırak yapsan bile izolasyonu sağlayamazsın..iletim olsa bile ses çok dadik gelir..hiç uraşma bünyeye zarar..
  • ya tabiiki işi kusursuz yapacak ustalar vardırda genede zahmetli
  • kablonun içini açtığın zaman birçok ince kablolardan oluştuğunu göreceksin, onları yapmak çok zor, benimde bozuldu ben yapamadım. lehim oturmadı yani.

quote:

Orjinalden alıntı: tsuthebasa

peki kablodaki kopuklukları nasıl amir ettirebiliriz?
  • sinirlerimi bozdu bu kulaklık.sağ tarafı basstan mahrum kaldı. benim kulaklıkmı dandik yoksa kulaklıklar bukadar hassas aletlermi korumak için tutmamamız gereken yerlermi var?? çarmadım bişey yapmadım ama baya müzik dinledim yazın sonunda aldım her gün kullanıyorum günde en az 3 4 saat müzik ömrümü azaldı acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slipknotcu_velet -- 2 Nisan 2007; 23:07:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsuthebasa

peki kablodaki kopuklukları nasıl amir ettirebiliriz?

aslında bu içini açıp da diyaframı temizlemekten daha kolay bir uygulama yapman gereken bir elektronik parçacısına git, stereo kulaklık kablosu ve 3.5mm stereo jak fis -kulaklık girişi- al sonra bir ucunu stereo jak fişe bir ucunu da -zaten ikiye ayrılır- kulaklıklara lehimlersin bunun için ön kapağı açmana gerek yok sadece kulaklığın kenarındaki plastiği çıkarıp kulaklığı yuvadan çıkarman yeterli zaten orada görürsün lehimleri eğer yapmayı gözün keserse ben takılırım bu başlığa veya pm den ulaşabilirsin ben çok yaptım bu işi -eğer lehim yapmayı biliyorsan- tamamiyle risksiz bi iş bu
    bu arada yeni kulaklık almak kolaydır ama tamir etmek zor ve zevkli bi iştir bence doğru yoldasın dostum tamir edemezsen en fazla kulaklık bozulur -ki zaten bozuk- ama bu sana tecrübe kalır tamir etmeyip yenisini alırsan o kulaklık zaten kullanılmayacak ve sonuç değişmeyecek hiçkimse en basitinden lehim yapmayı bile okuyarak ya da yenisini alarak öğrnemez YAPARAK öğrenir
    Kolay gelsin
    İyi forumlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: slipknotcu_velet

sinirlerimi bozdu bu kulaklık.sağ tarafı basstan mahrum kaldı. benim kulaklıkmı dandik yoksa kulaklıklar bukadar hassas aletlermi korumak için tutmamamız gereken yerlermi var?? çarmadım bişey yapmadım ama baya müzik dinledim yazın sonunda aldım her gün kullanıyorum günde en az 3 4 saat müzik ömrümü azaldı acaba??

dostum biraz saçma gelecek ama kulaklığın yuvarlak çarçevesini hava almayacak şekilde dudağına dayayıp diyaframdan çok hafif "çıtır çıtır" sesi duyacak kadar nefes alıp ver eğer yine olmazsa ön kapağı açıp tozları temizlemekten başka çaren yok
    kolay gele
    İyi forumlar...

• arkadaşım sen ciddimisin
  • tsuthebasa T kullanıcısına yanıt
    @tsuthebasa @tsuthebasa Simdi arkadasim kulakliklardaki kablo kopukluklari yahut ezilmeleri icin ilk once elinde lehim pasta olmasi sart, simdi diyelimki kulakliginin kablosu @tsuthebasa koptu bir yerden kulaklik kablolari boyali oldugu icin yanmadan lehim asla tutmaz ve yapamazsin.tahminim mikrofon girisleri flan yoksa 3 kablo olmasi lazim o kablolari cakmak yardimi ile yakiyorsun ama oyle uzun bir yakma degil 3 sn flan tut yeter zaten anlarsin yaktiktan sonra asil kablolar meydana cikar ve rahatlikla lehim yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

dostum ben şimdiye kadar çok kulaklık tamir ettim.elindeki ilk seçenek şu:kulaklığın üst kabını çıkar.içinde mıknatıslı bir bölüm var.bu bölüme arkadan sert bir biçimde üfle,düzelmezse ucu sivri olmayan bir iğneyle düzeltmeye çalış.bu da etkimezse yapabileceğin başka birşey var:tamir.bunun için gerekli olan şey kulaklığın içindeki malzemelere çok hassas davranmak.kulaklığın içini açtıktan sonra eline bir maket bıçağı al,önce yapışkan yerlerini bıçakla güzelce sök,sonra çok dikkatlice söktüğün yeri iyi bir yapıştırıcıyla yapıştır.1saat sonra da yapıştırdığın yerleri bir cisimle bastır.kılıfı tak.kulaklık yine ilk günkü gibi! bunları tamir ettiğim en az 5-6 kulaklık deneyiminden sonra söylüyorum..(kaçını tamir edemediğimi sorma)

hocam benim kulaklik da yere dustu biri calisiyor oteki calismiyor. butun kulakliklarim boyle ama bunu tamir etmek istiyorum acaba pmden ss yollasam adim adim yardimci olur musunuz

• bende de philiips in kulak içi kulaklığı var durduğu yerde bozulur mu bu. anlayamadığım şey kulaklıkların her ikisi de aynı mekanik boğuk sesi veriyor. .sanki equalizer ayarını değiştirmişim gibi.. yani seste bir kesilme vs yok sadece acayip çıkıyor. acaba böyle sistem yüklemesi gibi bir şey yapılabilir mi buna (saçma mı oldu)
  • rampage sn-ew 6 raptor kulaklık kulanıcısıyım ama hangı bılgısayarda taktıysam ısıskları yanıyor tıtresımlı kulakluk tıtresıını acıp kapatıyorum ama hıc bır bılgısayar okumuyor bunun tamırı yapılırmı???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.