Şimdi Ara

KULAKLIK TERCİH REHBERİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.217
Cevap
53
Favori
134.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fortress34

Bas konusunda biraz eksik kalmasa sm3 den sonra da tercih edilebilir bence.. Beni tek dusunduren tarafi bu..
    Hemen hemen denk gibi goruyorum ikisini..
    Aradaki 70 dolar fark kisisel zevkler icin aman aman bir meblag degil..

bir buluşma düzenlemek farz oldu sabahtan akşama kadar denemeler , karşılaştırmalar flac paylaşımları yapmak fena olmaz değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Bas konusunda biraz eksik kalmasa sm3 den sonra da tercih edilebilir bence.. Beni tek dusunduren tarafi bu..

bir buluşma düzenlemek farz oldu sabahtan akşama kadar denemeler , karşılaştırmalar flac paylaşımları yapmak fena olmaz değil mi

Hocam sen yine Ankaradasin, ya biz napalim..
    Gerci soyle genis kapsamli bir haftasonu bulusmasi olursa Konyadan gelmeyi bile dusunebilitim..

• listede baktım fakat bulamadım. yok mu 50 tl civarı iphone ile işimi görecek bi kulaklık. normal takıp dinlerim pro falan değilim yani.
  • quote:

quote:

quote:

Gerci soyle genis kapsamli bir haftasonu bulusmasi olursa Konyadan gelmeyi bile dusunebilitim..

Aslında çok iyi olur ayarlanabilirse. Özledim buluşmaları Ayrıca 222 GB FLAC arşivi var söylemesi ayıp

• V-MODA kulaklıkları işini fazlasıyla görür o fiyat aralığında. Mikrofon, yanıtlama-şarkı değiştirme düğmesi falan da var kolaylık sağlıyor epey. eBay'da ve forumun ikinci el bölümünde bulabilirsin

quote:

Orijinalden alıntı: slybzkrt

listede baktım fakat bulamadım. yok mu 50 tl civarı iphone ile işimi görecek bi kulaklık. normal takıp dinlerim pro falan değilim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

quote:

quote:

quote:

Aslında çok iyi olur ayarlanabilirse. Özledim buluşmaları Ayrıca 222 GB FLAC arşivi var söylemesi ayıp

222gb mi?
    Kesin gelirim o zaman:))

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

222gb mi?

Abi istersen Konya'ya da getiririz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

222gb mi?

Abi istersen Konya'ya da getiririz

Eksik olma kardesim.. Cok tesekkur ederim..
    Flac bahane, maksat beraber olmak..

• quote:

V-MODA kulaklıkları işini fazlasıyla görür o fiyat aralığında. Mikrofon, yanıtlama-şarkı değiştirme düğmesi falan da var kolaylık sağlıyor epey. eBay'da ve forumun ikinci el bölümünde bulabilirsin

quote:

listede baktım fakat bulamadım. yok mu 50 tl civarı iphone ile işimi görecek bi kulaklık. normal takıp dinlerim pro falan değilim yani.

bulunması daha kolay bişe olsa daha iyi olur. 1 saattir bakıyorum bulamadım.

• http://forum.donanimhaber.com/m_38231896/tm.htm

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: H.

http://forum.donanimhaber.com/m_38231896/tm.htm

quote:

hangisini önerirsiniz acaba?
    ses açısından ipod un kulaklığı bile beni yeterince tatmin ediyordu.
    şıklık önemli benim için ve de V-Moda Vibe II nin tasarımı hiç hoşuma gitmedi.

• Aralarında en iyisi Vibe II, bence onu alın tasarımı kafaya takmayıp. Ki gerçekte dah güzel gözüküyor.
  • arkadaşlar; özellikle hasan bey!
    testleri yapan Joker kişisinin tiz sever olduğu tiz kulaklıkları daha sempatik bulduğu veya daha yüksek sound puanı verdiğinden bahsedip duruyorsunuz; bunu iem ler için mi söylüyorsunuz? kafaüstüler için de geçerli mi? öyle ise nasıl oluyor da kafaüstü kulaklıklarda ath-m50 yada hd25 bu kadar üst sıralarda yer alıyor...?
  • Az biraz objektiftir o kadar da değil

quote:

Orijinalden alıntı: bey_as

arkadaşlar; özellikle hasan bey!
    testleri yapan Joker kişisinin tiz sever olduğu tiz kulaklıkları daha sempatik bulduğu veya daha yüksek sound puanı verdiğinden bahsedip duruyorsunuz; bunu iem ler için mi söylüyorsunuz? kafaüstüler için de geçerli mi? öyle ise nasıl oluyor da kafaüstü kulaklıklarda ath-m50 yada hd25 bu kadar üst sıralarda yer alıyor...?
  • quote:

İEM ler konusunda bu durumu gayet bariz görüyoruz..
    Kafaüstüleri incelemedim..
  • fortress34'ün dediği gibi, ordaki kulaklıkların birçoğunu deneyen bir insan net olarak bunu söyleyebilir.

Portatif kafaüstlerinde ise IEMlerdeki gibi tizli kulaklık pek yok, neredeyse hepsi kapalı tip olduğu için. Birçoğunu da dinlemediğimden portatif kafaüstüler konusunda yorum yapamam. Ama o listedeki bir çok kafaüstünün bir CK10 veya DBA02 gibi tizleri olmadığından eminim.

Bir de şunu eklemek istiyorum: SM3 veya 1964'ü dinledikten sonra CK10 veya DBA02'yi yeniden verseler, belki o kadar puan vermez. İnsan çok fazla denememişken bir kulaklık çok daha fazla etkileyebiliyor...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 30 Mart 2011; 12:38:51 >

• anlaşılan kafaüstü tablosu tiz ağırlıklı değil. iem için en kolay olan şey zaten bas ses üretebilmek değil mi? çok basit bir iem bile niteliksiz de olsa bangır bangır bas frekans üretebiliyor.tabi bir ie8 basından bahsetmiyoruz elbetteki.iemlerin esas scalası tiz frekanslarda belli olacak elbet.alt frekanslara nazaran daha zor kulakiçinde tiz kalitesi elde etmek.belki bu yönden joker objektif esasen ama Jeep tabiki arazide test edilecek otobanda denemek fazla bişi ifade etmiyor, daha doğrusu o kadar parayı arazi yeteneğinden ötürü hakediyor yada etmeli.örnek Jeeplerin kullanım alanı değiştiğinden olaya tam oturmamış olabilir ama jeepler eskiden öyleydi en azından
  • Dinamik sürücülü kulaklıklar için bas üretmek kolay olabilir, doğrudur. Fakat armatür sürücüler için de tiz üretmek kolay, bas üretmek tize göre daha zordur.

Şimdi bu açıdan bakmasak bile, problem şurda: Puanlamanın başlığı Sound yani genel ses kalitesi/çözünürlüğü olması gerek. Fakat mesajın en başında yazdığı şey şu: "Sound puanlaması ses rengine göre puanlanmıştır"

Ses renginden dolayı puanlama yapılmaz bu zaten "bana göre" kesin birşey.

Tahminimce tizli/nispeten bassız kulaklıklar sevdiğinden zevki biraz işin içine karışıyor. (Ki bunu hatırladığım kadarı ile biryerde belirtmişti)

Üstüne bir de tizli/bassız kulaklıkların genel olarak daha net ve açık ses vermesinden dolayı psikolojik olarak daha ayrıntılı ses verdiğine kapılma hissi vardır. Bu hisse kapılıyor olabilir.

Ben tabloya her baktığımda bunu çok kez görebiliyorum en başından beri. Birçoğunu da dinlediğim için tablodaki kulaklıkların, ben tahmin yürütmek yerine, kafamdaki gerçekleri yazıyorum.

Ha tabloya tamamen yalan yanlış denilemez, bence çok büyük ve güzel bir kaynak. Genel olarak birçok konu hakkında fikir veriyor ama gene de bilin, bakın, daha fazla araştırın diyoruz.

quote:

anlaşılan kafaüstü tablosu tiz ağırlıklı değil. iem için en kolay olan şey zaten bas ses üretebilmek değil mi? çok basit bir iem bile niteliksiz de olsa bangır bangır bas frekans üretebiliyor.tabi bir ie8 basından bahsetmiyoruz elbetteki.iemlerin esas scalası tiz frekanslarda belli olacak elbet.alt frekanslara nazaran daha zor kulakiçinde tiz kalitesi elde etmek.belki bu yönden joker objektif esasen ama Jeep tabiki arazide test edilecek otobanda denemek fazla bişi ifade etmiyor, daha doğrusu o kadar parayı arazi yeteneğinden ötürü hakediyor yada etmeli.örnek Jeeplerin kullanım alanı değiştiğinden olaya tam oturmamış olabilir ama jeepler eskiden öyleydi en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 30 Mart 2011; 16:17:33 >

• Kafaüstü kulaklık incelemesinede 2 kulaklık daha eklendi, Audio-Technica ATH-SQ5 ve Audio-Technica ATH-FC700

ilk mesaj güncellendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Dinamik sürücülü kulaklıklar için bas üretmek kolay olabilir, doğrudur. Fakat armatür sürücüler için de tiz üretmek kolay, bas üretmek tize göre daha zordur.

Şimdi bu açıdan bakmasak bile, problem şurda: Puanlamanın başlığı Sound yani genel ses kalitesi/çözünürlüğü olması gerek. Fakat mesajın en başında yazdığı şey şu: "Sound puanlaması ses rengine göre puanlanmıştır"

Ses renginden dolayı puanlama yapılmaz bu zaten "bana göre" kesin birşey.

Tahminimce tizli/nispeten bassız kulaklıklar sevdiğinden zevki biraz işin içine karışıyor. (Ki bunu hatırladığım kadarı ile biryerde belirtmişti)

Üstüne bir de tizli/bassız kulaklıkların genel olarak daha net ve açık ses vermesinden dolayı psikolojik olarak daha ayrıntılı ses verdiğine kapılma hissi vardır. Bu hisse kapılıyor.

Ben tabloya her baktığımda bunu çok kez görebiliyorum en başından beri. Birçoğunu da dinlediğim için tablodaki kulaklıkların, ben tahmin yürütmek yerine, kafamdaki gerçekleri yazıyorum.

Ha tabloya tamamen yalan yanlış denilemez, bence çok büyük ve güzel bir kaynak. Genel olarak birçok konu hakkında fikir veriyor ama gene de bilin, bakın, daha fazla araştırın diyoruz.

quote:

anlaşılan kafaüstü tablosu tiz ağırlıklı değil. iem için en kolay olan şey zaten bas ses üretebilmek değil mi? çok basit bir iem bile niteliksiz de olsa bangır bangır bas frekans üretebiliyor.tabi bir ie8 basından bahsetmiyoruz elbetteki.iemlerin esas scalası tiz frekanslarda belli olacak elbet.alt frekanslara nazaran daha zor kulakiçinde tiz kalitesi elde etmek.belki bu yönden joker objektif esasen ama Jeep tabiki arazide test edilecek otobanda denemek fazla bişi ifade etmiyor, daha doğrusu o kadar parayı arazi yeteneğinden ötürü hakediyor yada etmeli.örnek Jeeplerin kullanım alanı değiştiğinden olaya tam oturmamış olabilir ama jeepler eskiden öyleydi en azından

çok teşekkür ederim.gerçekten bu doyurucu açıklama sonrası tabloyu nasıl okumam gerektiği tamamen netleşti benim için.tablodan yararlanmayı düşünen diğer arkadaşlara da çok iyi bir açıklama oldu.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.