Sadece ses duymak,duyurmak başka bir iddia "Müzik dinleyeceksin" demek bambaşka. Teneke gibi çalan hoparlorden de müzik dinleyip rahatsız olmayan insanlar var. Yani telefon düşünün, bunun dahili hoparlorü ile müzik dinleyip tatmin olanlar var, kalburüstü kulaklığı ile dinleyip beğenmeyenler, daha fazlasını isteyenler de. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 16 Kasım 2020; 9:46:33 > |
Kulaklıkların sonunu getirecek teknoloji: Sesi kulağa ışınlayan hoparlör geliştirildi! (2. sayfa)
-
-
Hoparlör benim kulağımı tanıyıp sesi bana mı gönderecek? Menzildeki herkes duyacak sesi sonuçta. Pazarı çok çok kısıtlı bir iş. Belki apple laptoplarına koyarsa tutabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hopeyoung
Hoparlör benim kulağımı tanıyıp sesi bana mı gönderecek? Menzildeki herkes duyacak sesi sonuçta. Pazarı çok çok kısıtlı bir iş. Belki apple laptoplarına koyarsa tutabilir.Amaç lazer ile ışıkta yapılanı bir oranda ses ile gerçekleştirmek...
Duyabildiğimiz ses bandında baslar 360 derece yayılır.
Tizler, özellikle uç frekanslarda huzmelenmeye (beaming) başlar.
Bu yeterli olmadığından ses sinyali 40-50 kHz gibi kulağımızın duyamayacağı bir ultrasonik frekansa "bindirilir" (modüle edilir).
Bu ses dar bir huzme olarak yol alır. Pürüzlü bir yüzeye çarptığında, örneğin kulağımıza, kulağımızın duyabileceği sinyal ile ultrasonik sinyal kendiliğinden ayrışır (demodüle olur) ve sesin duyabileceğimiz kısmını duyarız.
Bu ultrasonik sinyalin frekansı ile oynayarak sinyalin duyulabileceği açısal alan düzenlenebilir.
Neticede çok karmaşık bir sistem değil.
Hatta bir lise öğrencisi okul projesi olarak bile yapabilir.
Tabi hangi eğitimden, hangi lise öğrencisinden bahsettiğimize bağlı...
-
Kulaklıkların ve hatta dümdüz hoparlörlerin sonunu filan getirmez, geçin o işi. Ayrıca bunun yeni bir teknoloji olmadığı bolca dile getirilmiş. Bunca yıl kulaklık ve hoparlörlerin sonu gelmediğine göre yine gelmeyecek, gene gelmeyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Kasım 2020; 19:22:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hep bu tarz şeyler çıkıyor haberleri oluyor ama piyasada göremiyoruz. Umarım etkili bir şekilde şundan bir örnek görürüz de şu kulaklık derdinden kurtuluruz. Ben sıkıldım artık kulaklık takmaktan. Ama insan beklentiye de giremiyor, şu direk kulak üstünden sinyalle ses veren kulaklıkları da bekledim satıldığını görmedim. Yav yapın da rahatlayalım arkadaş.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Well that just sounds like a speaker with extra steps!
oldu olacak kendimize çip takalım bitsin bu mevzular..
-
Nasıl click bait yapılır başlıklı makale
-
100 de 100 katiliyotum hatta bu hoperlorler kars muzesinde bile mevcut daha cok distorsiyonlu midrange ses uretiyor dersenizki bunun daha kalitelisi yapildi tamam buseferde daha kaliteli muze hoperloru icat etmis oluruz ama bas sesler icin bunu yapmak cokzor cunku bas dogasi geregi yayilan bir ses bir ara fourier serilerini kullanarak srs firmasi mid seslerden bas elde etme yoluna gittiydi srs trubass denilen teknolojiyle sonra bu birma dts e satildi trubass teknolojisi bas sesleri ciddi oranda arttiriyordu ama a bas taki canlilik sanki sonuyordu. Teknolojiyi merak eden srs sandbox uygulamasini yada ms media playerin srs trubass ozelligini deneye bilir.
Sene 2051... Kulaklıkların sonu gelmedi...
-
Şöyle bir senaryoda faydalı olabilir. Diyelim ki bilgisayarda film izliyor ya da müzik dinliyorsunuz. Aynı odada bulunan başka biri kitap okuyor. Ses bilgisayara doğru bakan kişiye çok net bir şekilde ulaşırken bilgisayarın arkasında ya da doğrudan karşısında olmayan bir konumdaki kişi sesi hiç duymadan kitabını okuyabilir.
-
Çok güzel bir gelişme, ama bir 20 yıl sonra gelebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X