Şimdi Ara

Kullandığınız hazır metotların kaynak kodlarına/mantığına bakıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela bu aralar Android Studio'da çalışıyorum daha çok birkaç mobil uygulama için. İşime lazım olan şeyleri Google'dan bulup kullanıyorum ama hiçbir zaman o kullandığım fonksiyon/metotların kaynak koduna bakıp nasıl çalıştığını anlamıyorum. Mesela, Timer nasıl kullanılıyor diye Google'dan bulup deniyorum ve işimi görüyorsa devam ediyorum. Disiplin olarak bunları incelemem gerekir mi? Tabii incelesem güzel olur ama vakit kısıtlı sonuçta. Sizler inceliyor musunuz?

Mesela Gradle nasıl çalışıyoru öğrenmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 23 Nisan 2020; 9:39:14 >

• Hayır gerekmez. Konu hakkında bilgin yoksa kaynak kod okuyarak bişey anlaşılmaz zaten.
  • Programlar sorun cıkarınca, sorun çıkarak kısımı incelemek için bazen kaynak kodlara bakmak gerekebiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından profesyonel bir yazılımcı nasıl kod yazıyor diye bakıp codereview yapabilirsin

bir kaç tarz kapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 23 Nisan 2020; 13:38:22 >
  • Sadece işime yarayan bölümlerine bakmak için başkalarının kodunu incelerim. Hazır bir modül kullanmamı gerektirecek kadar ciddi işlerle uğraşmıyorum. Anlayamadığım bir algoritmayı da kullanmam.
  • terosini bilmende fayda var. direk satir satir bakmana gerek yok fakat atiyorum collections icindeki data structure'lar maliyetlerini filan bilirsen daha optimize kod yazabilirsin. gibi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 23 Nisan 2020; 15:2:52 >
  • Cevaplarınız için teşekkürler.
  • adamın biri android üzerinde 45kb lık bir program yapmış

aynı şeyi yapan 45 MB lık program da var !

şimdi aynı işe yarıyorsa hangisini kullanırsın bilemem ama

ben 45kb lık olanı kullanıyorum.

bu basit bir şey, sıradan bir tercih

ama günü gelince cep telefonunda yer kalmayınca işe yaramayan programları değilde

genelde gereksiz yere fazla yer işgal eden programlar zaman içinde kullanım sayısı ciddi bir şekilde düşüyor.

ne kadar emek verirsen bunun karşılığını elbet bir şekliyle alıyorsun.

45 kb lık program yazan adama helal olsun yani !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 3 Mayıs 2020; 8:28:18 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 24 Mayıs 2020; 23:41:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.