Şimdi Ara

Kullanıcı adının geçtiği mesajlarda kullanıcı uyarılsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir konu başlığında bir şey paylaşıyoruz, 3 gün sonra o konu başlığına bir giriyoruz ki konu 10-15 sayfa ilerlemiş, kendi mesajımızı bulmamız, bize verilmiş yanıtlara ulaşmamız vs boşa vaktimizi alıyor. Ya da bir konu başlığında ismimiz geçiyor, özel mesaj dışında biri bizden bir şey talep ediyor farkedemiyoruz. Çok basit anlamda, kullanıcı adının önüne eklenecek @ vs gibi karakterler kullanıcı adının o konu başlığında kullanıldığına dair kullanıcıya bir uyarı mesajı gönderebilir. Bence çok kullanışlı olur.

• Arkadaşlar fikir hoşunuza gitmediyse, fikri birlikte düzenleyip, geliştirip tekrar sunalım. Yorum bekliyorum.
  • Facebook'daki etiketleme tarzı diyorsun.Güzel fikir aslında ama kötüye de kullanılma ihtimali var, olur olmaz kişiler saçma sapan konularda @Peerless yazdı diyelim bunların önüne geçilmesi gerek.Forumda bunu oyun(!) haline getirebilecek çok kişi vardır emin olun.Herşeyde @xxx ile karşılaşma durumumuz olabilir.Bu tarz şeylere çözüm üretilirse örneğin gereksiz kullanımda uyarı vs. tarzı gayet güzel olur.
  • Bildirim durumu ilgili üye tarafından da ayarlanabilir, adım geçtiğinde haber verilsin, verilmesin, yada şu bölümlerde adım geçtiğinde haber verilsin gibi. Tabi olay biraz üsttekilere ve Citi'ye bağlı.
  • O dediğiniz de olabilir ama yine de suistimal edilmesini önlemek için önlem alınmalı.
  • Her konuda olduğu gibi bunda da kötüye kullanım olabilir tabii ki ancak sizin dediğiniz gibi önlemler alınabilir; belirli kategorilerde bu işlev geçerli olur. Konu dışı, gereksizler vs gibi işlevi kötüye kullanacak kullanıcıların yoğun olabileceği kategoriler işlev dışı bırakılabilir.
    Kodsal uygulanabilirliği ve serverlara getireceği yük düşünülüyor sanırım ilk adımda, değil mi @Citizen (:
  • Eğer bu sistem uygulanırsa, önüne koymak için daha zor bir karakter olabilir. Yoksa benim halimi düşünebiliyor musunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kullanıcı adı değiştirme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Eğer bu sistem uygulanırsa, önüne koymak için daha zor bir karakter olabilir. Yoksa benim halimi düşünebiliyor musunuz?

• Güzel fikir...

quote:

Orijinalden alıntı: WoraZ

Bir konu başlığında bir şey paylaşıyoruz, 3 gün sonra o konu başlığına bir giriyoruz ki konu 10-15 sayfa ilerlemiş, kendi mesajımızı bulmamız, bize verilmiş yanıtlara ulaşmamız vs boşa vaktimizi alıyor. Ya da bir konu başlığında ismimiz geçiyor, özel mesaj dışında biri bizden bir şey talep ediyor farkedemiyoruz. Çok basit anlamda, kullanıcı adının önüne eklenecek @ vs gibi karakterler kullanıcı adının o konu başlığında kullanıldığına dair kullanıcıya bir uyarı mesajı gönderebilir. Bence çok kullanışlı olur.

• fikir güzel ancak şu an eposta ile uyarı bile doğru düzgün çalışmıyor :(
  • Fikir güzel ama bundan önce bu yorumu beğenme, teşekkür etme gibi butonlar olması lazım ama inat ediliyor sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Fikir güzel ama bundan önce bu yorumu beğenme, teşekkür etme gibi butonlar olması lazım ama inat ediliyor sürekli.

Yorumu beğenme vs bana da sorarsanız pek uygun değil DH için. Ama nasıl olur, teknik yardım konularında ya da sistem tavsiyeleri, telefon tavsiyeleri vs tavsiyeleri gibi konularda verilen yanıtlara, yapılan tavsiyelere değerlendirme yapılabilir. Yahoo Answers'daki gibi en iyi, yararlı, güvenilir tavsiye ya da çözüm seçilebilir. Bunu da dile getirmek lazım güzel bir şekilde kafada oturttuktan sonra.

• Aslında profil ayarı olarak eklenebilir. Yalnız implementasyonu zor olabilir. Mesela bir konu açıldığında, konu içerisinde acaba birisinin kullanıcı adı geçiyor mu diye sorşulama yapılacak. Bu sorgulama veritabanına ağır bir yük bindirir. Düşünün kaç tane üye var. Bütün bu üyelerin kullanıcı adları ile konuda geçen onlarca/yüzlerce kelime eşleştirilmeye çalışılacak.
  • Guncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Aslında profil ayarı olarak eklenebilir. Yalnız implementasyonu zor olabilir. Mesela bir konu açıldığında, konu içerisinde acaba birisinin kullanıcı adı geçiyor mu diye sorşulama yapılacak. Bu sorgulama veritabanına ağır bir yük bindirir. Düşünün kaç tane üye var. Bütün bu üyelerin kullanıcı adları ile konuda geçen onlarca/yüzlerce kelime eşleştirilmeye çalışılacak.

Bu şekilde yapılmasına gerek yok. Mesaj yazarken spoiler özelliği gibi bir özellikle o kişiyi biz belirtiriz sisteme.
  • aklıma gelmişti benimde konu açmayı unutuyodum bende destekliyorum :)
  • Twitter'ın sistemine benzer birşey olabilir.@KullanıcıAdı şeklinde mesaj gönderildiğinde Ö.M ile "X konusunda y size z mesajını yazdı." şeklinde kişiye iletilebilir.Burada kullanıcı adı çok kullanılan kelimelerden oluşan üyelerin bu olaydan etkilenmemesi için [user][/user] veya [uye][uye] benzeri bir bbcode veya işin içine AJAX'ıda dahil edip @user; veya @uye; senlinde yazıldığında googledaki arama tahmini gibi kullanıcı adı araması yapılabilecek minik bir kutucuk çıkacak ve buraya kullanıcı adını yazınca script veritabanında kullanıcı adını kontrol edip onay verecek ardından üye cevabını yazacak.Tabi bunun için cevap alanın normal textboxdan çıkıp diğer forumlardan bildiğimiz gelişmiş yazı editörlerindeki yapıya geçmesi gerek.PHP ile yapılabilecek birşey ancak ASP konusunda bilgim olmadığı için tam olarak demek istediğim şey yapılabilir mi bilmiyorum.

Biraz karışık gibi görünebilir ama güzel bir sistem olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TriguneXtreMe

Twitter'ın sistemine benzer birşey olabilir.@KullanıcıAdı şeklinde mesaj gönderildiğinde Ö.M ile "X konusunda y size z mesajını yazdı." şeklinde kişiye iletilebilir.Burada kullanıcı adı çok kullanılan kelimelerden oluşan üyelerin bu olaydan etkilenmemesi için [user][/user] veya [uye][uye] benzeri bir bbcode veya işin içine AJAX'ıda dahil edip @user; veya @uye; senlinde yazıldığında googledaki arama tahmini gibi kullanıcı adı araması yapılabilecek minik bir kutucuk çıkacak ve buraya kullanıcı adını yazınca script veritabanında kullanıcı adını kontrol edip onay verecek ardından üye cevabını yazacak.Tabi bunun için cevap alanın normal textboxdan çıkıp diğer forumlardan bildiğimiz gelişmiş yazı editörlerindeki yapıya geçmesi gerek.PHP ile yapılabilecek birşey ancak ASP konusunda bilgim olmadığı için tam olarak demek istediğim şey yapılabilir mi bilmiyorum.

Biraz karışık gibi görünebilir ama güzel bir sistem olabilir.

hocam iyide ayrı pencereden nicki bul falan derken çok uzun sürer uğraşmaz kimse alt tarafı bi mesaj yazıyoruz

edit: bu arada 2 dakka arasınıdada yapıcak bişiyimiz olur oda ayrı konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 16 Şubat 2011; 19:38:01 >

• Çok kullanişli olur iyi fikir.
  • Fikirle ilgili görüşüldü mü acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.