Şimdi Ara

Kültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
22.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende bu bölümü açıktan okuyorum yeni başladım kitapları nereden temin ediyoruz ?
  • Ben biraz araştırdım bu bölümü, çok tavsiye etmiyorlar. evliysen aileden uzak olacan, sabahın altısında kalkıp gece 10-11 lere kadar turistlere rehberlik edecen felan.
  • Bu bölümü bitirince rehber olma ihtimali yok. Bu bölüm sadece keyfine okunacak bir bölüm ( tarihe, turizme ilgisi olanlar ve gezmeyi sevenler için bir bölüm )
  • bile isteye seve seve okunabilecek nadir bölümlerden biri. dersler çok eğlenceli. ders kitapları sıkıcı değil herşeyi öğrenesi geliyor insanın. bende bu sene ikinci üni. ile başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meytab

bile isteye seve seve okunabilecek nadir bölümlerden biri. dersler çok eğlenceli. ders kitapları sıkıcı değil herşeyi öğrenesi geliyor insanın. bende bu sene ikinci üni. ile başladım.

Bu bölümden sonra Tarih ya da Uluslararası İlişkiler iyi gider aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traxxas

quote:

bile isteye seve seve okunabilecek nadir bölümlerden biri. dersler çok eğlenceli. ders kitapları sıkıcı değil herşeyi öğrenesi geliyor insanın. bende bu sene ikinci üni. ile başladım.

Bu bölümden sonra Tarih ya da Uluslararası İlişkiler iyi gider aslında.

düşünmedim değil
  • Arkadaşlar vizeler ne zaman açıklanır ? Bir de bu bölümün çan eğrisi tablosunu paylaşacak bir arkadaş olsa ne kadar iyi olurdu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu bölümü bitirince rehber olma ihtimali yok. Bu bölüm sadece keyfine okunacak bir bölüm ( tarihe, turizme ilgisi olanlar ve gezmeyi sevenler için bir bölüm )

Öyle şey mi olur ya. Devlet haybeye mi koymuş bu bölümü. Rehber olabilirsin ama işte biraz zor bi iş. Önce bu bölümü bitireceksin, sonra dil sınavı, sonra 1 aylık staj geçersen kokart alıyorsun. Sonra ver elini bir turizm acentası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayko1933

quote:

Bu bölümü bitirince rehber olma ihtimali yok. Bu bölüm sadece keyfine okunacak bir bölüm ( tarihe, turizme ilgisi olanlar ve gezmeyi sevenler için bir bölüm )

Öyle şey mi olur ya. Devlet haybeye mi koymuş bu bölümü. Rehber olabilirsin ama işte biraz zor bi iş. Önce bu bölümü bitireceksin, sonra dil sınavı, sonra 1 aylık staj geçersen kokart alıyorsun. Sonra ver elini bir turizm acentası.

Turist Rehberi olabilmek için gerekli şartlar TURİST REHBERLİĞİ MESLEK KANUNU'nda yazmaktadır.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120622-2.htm

İKİNCİ BÖLÜM

Turist Rehberliği

Mesleğe kabul

MADDE 3 – (1) Turist rehberi unvanı mesleğe kabulle kazanılır ve mesleğe kabul için aşağıdaki koşullar aranır:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Başvuru tarihi itibarıyla onsekiz yaşını doldurmuş olmak.

c) Üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinin önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olmak veya üniversitelerin turist rehberliği bölümü dışındaki diğer bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olduktan sonra, birliklerin ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin ortak önerileri ve Bakanlığın onayıyla turizm sektörünün ihtiyaçları da dikkate alınarak belirlenen dillerde, gerektiği hâllerde belirlenen bölgelerde, yönetmelikle kurs ve sınavlara ilişkin belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Bakanlığın gözetimi ve denetimi altında birlikler tarafından düzenlenen ülkesel veya bölgesel turist rehberliği sertifika programını başarıyla tamamlamak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxxas -- 11 Aralık 2014; 21:27:25 >

• Bölümde ilk senem. Sınava çalışmadan girmiştim, sonuçlar böyle
    Kültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_06

Bölümde ilk senem. Sınava çalışmadan girmiştim, sonuçlar böyle

Başarılar dilerim tam ortada gelmiş notlar, final daha zor olacak yalnız. Belki ortalamadan geçme durumu söz konusu olursa diye, finale çalışın derim.

• Kültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışma

http://www.muzekart.com/

Bu bülümü okuyacak olanlarda, okuyanlarda olmazsa olmaz bir kart.

• vee final sonuçlarım :)
  • Kültürel Miras ve Turizm Bölümü -2014 Yılı Güz Dönemi- Harf Notu Dağılımları (1. Sınıf-1. Dönem)

Kültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışmaKültürel Miras ve Turizm Bölümü yardımlaşma dayanışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_06 -- 10 Şubat 2015; 18:56:39 >

• quote:

vee final sonuçlarım :)

Benim notlarım berbat ya kalmayı tek başaran benim sanırım Tebrik ederim seni

• quote:

Tebrikler
  • quote:

quote:

İlk senemde yıllık sistem vardı. Derslerin yarısından kalmıştım, o zaman bütünleme vardı, o sayede geçmiştim.
    2. senemde dönemlik sistem geldi. Derslere normal çalıştım. Açıkçası çalışmadan ders geçmenin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum.

Herkes nedense vizeye önem vermiyor. Asıl önemli olan vize, sadece 4 üniteye çalışıyorsunuz. Hadi diyelim 2 sine çalıştınız sadece, bu da 50 almak demek. Sadece vizeye normal çalışıp finale hiç bakmadan geçilebilir diye düşünüyorum. Sonuçta final sınavında ilk 4 üniteden yaklaşık 8 soru çıkıyor.

Ha birde kitabı ezberlemek için okumuyorum, sadece ilkdefa okurken önemli gördüğüm yerlerin altını kurşun kalemle çiziyorum. 2. defa okurken daha da önemli gordugum yerlerin altını sarı fosforlu kalemle çiziyorum. böylece 20 sayfalık bir ünitede sadece 3-4 sayfaya inmiş oluyor. ve sadece vizeye önem vererek her 2 sınavda da iyi not alınabiliyor.

+ geçmiş sene sorularını ezberlemenin büyük faydasını gördüm. Vize final tek ders hepsini indirip çıktılarını alıp ezberledim.

• quote:

quote:

quote:

İlk senemde yıllık sistem vardı. Derslerin yarısından kalmıştım, o zaman bütünleme vardı, o sayede geçmiştim.
    2. senemde dönemlik sistem geldi. Derslere normal çalıştım. Açıkçası çalışmadan ders geçmenin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum.

Herkes nedense vizeye önem vermiyor. Asıl önemli olan vize, sadece 4 üniteye çalışıyorsunuz. Hadi diyelim 2 sine çalıştınız sadece, bu da 50 almak demek. Sadece vizeye normal çalışıp finale hiç bakmadan geçilebilir diye düşünüyorum. Sonuçta final sınavında ilk 4 üniteden yaklaşık 8 soru çıkıyor.

Ha birde kitabı ezberlemek için okumuyorum, sadece ilkdefa okurken önemli gördüğüm yerlerin altını kurşun kalemle çiziyorum. 2. defa okurken daha da önemli gordugum yerlerin altını sarı fosforlu kalemle çiziyorum. böylece 20 sayfalık bir ünitede sadece 3-4 sayfaya inmiş oluyor. ve sadece vizeye önem vererek her 2 sınavda da iyi not alınabiliyor.

+ geçmiş sene sorularını ezberlemenin büyük faydasını gördüm. Vize final tek ders hepsini indirip çıktılarını alıp ezberledim.

Klasik bahane olacak ama iş güç yoğun olunca çalışmaya vaktim yetmiyor üniteyi bitiremeden sınav günü geliyor haliyle afallıyorum bende :)). Çalışmadan geçilmiyor kesinlikle

• Sınava 2 ay var. Sadece 1 tane kitabı alıp, 2 saat hızlıca okuyunca 4. ünite okunmuş oluyor. Ezberlemek için değil sadece okumak için.
  • quote:

Sınava 2 ay var. Sadece 1 tane kitabı alıp, 2 saat hızlıca okuyunca 4. ünite okunmuş oluyor. Ezberlemek için değil sadece okumak için.

Bugün edindim kitaplarımı. Yarından başlıyorum okumaya

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.