Şimdi Ara

kuluçka (civciv) makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kuluça makinası yapmak istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

• yardım edecek kimse yokmu??? bu makinalara yüzünden yurt dışına milyarlarca para veriyoruz yapımı çok kolay ama çok pahalı makinalar...
  • bunlar türkitede üretiliyor. google da arama yaptınmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

bunlar türkitede üretiliyor. google da arama yaptınmı
    Sıcaklık ve nemi kontrol etmek yeterli. Gerisi nette..

Edit: arada sırada yumurtaları çevirmek de gerekli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erroraesthumanum -- 1 Ocak 2007; 23:34:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erroraesthumanum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

evet tam bir kaynağa ihtiyacım var hem nem oranı hem sıcaklık hemde çevirme oranı

• quote:

Orijinalden alıntı: realend

quote:

evet tam bir kaynağa ihtiyacım var hem nem oranı hem sıcaklık hemde çevirme oranı

Alıntıları Göster
    1. Bir satıcıdan alıcı gibi detay bilgi isteyebilirsin.
    2. Bir fakülteyle bağlantıya geçebilirsin. (Sanırım zootekni kürsüleri ilgileniyor. Zıraat fakültelerinde bile var bu bölüm, ne alakaysa. )

• quote:

1. Bir satıcıdan alıcı gibi detay bilgi isteyebilirsin.
    2. Bir fakülteyle bağlantıya geçebilirsin. (Sanırım zootekni kürsüleri ilgileniyor. Zıraat fakültelerinde bile var bu bölüm, ne alakaysa. )

Alıntıları Göster
    belki dalga geçiorm sanıcaksınız ama izmirde bi arkımın dayısı kuluçka makinası yapmış.baya baya anlatmıştı işte uygun sıcaklık yok bilmemne diye unuttum ama ilgimi çekmişti bayaa.yapılabilir bişi yani imkansız değil.biraz bilgi topla yardım al yapabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: disast3r

belki dalga geçiorm sanıcaksınız ama izmirde bi arkımın dayısı kuluçka makinası yapmış.baya baya anlatmıştı işte uygun sıcaklık yok bilmemne diye unuttum ama ilgimi çekmişti bayaa.yapılabilir bişi yani imkansız değil.biraz bilgi topla yardım al yapabilirsin

Alıntıları Göster
    Bizim lisede bile var, kuluçka makinası yani bulunması zor birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shinning Star

Bizim lisede bile var, kuluçka makinası yani bulunması zor birşey değil.

Alıntıları Göster
    Çok eski bir tarihte böyle bir makine için yaklaşık saatte bir çevirme yapan küçücük bir devre tasarlamıştım. Optimum sıcaklığı zaten dijital ya da analog bir termostat ile ayarlayabilirsin. Basit bir makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elitel

Çok eski bir tarihte böyle bir makine için yaklaşık saatte bir çevirme yapan küçücük bir devre tasarlamıştım. Optimum sıcaklığı zaten dijital ya da analog bir termostat ile ayarlayabilirsin. Basit bir makine.

Alıntıları Göster
    bana net kaynaklar gerkiyor yapmak kolay ama kapsamlı bilgi lazım
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: realend

Arkadaşım: Millet senin için araştırsın yayınlasın istiyorsun. Elinin altında net var, biraz zahmet edip araştırsana. Araştırma sonucu aklına takılanları sor, elimizden geldiğince yanıtlayalım. Sen hiç çaba göstermiyorsun..

• quote:

quote:

Arkadaşım: Millet senin için araştırsın yayınlasın istiyorsun. Elinin altında net var, biraz zahmet edip araştırsana. Araştırma sonucu aklına takılanları sor, elimizden geldiğince yanıtlayalım. Sen hiç çaba göstermiyorsun..

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Arkadaş haklı.Ama ben yine de bir iki şey söylemek istiyorum.
    Öncelikle bu tarz projeleri yabancı sitelerde arat.Çünkü home made ve DIY projeler yabancı kaynaklarda çok.
    Başında making ya da building yazıp aratırsan çok iyi sonuçlara ulaşıısın.
    Bu yolla güneş fırını,teleskop,sismometre gibi bir siri ev yapımı alet bulabilirsin.
    Ama İngilizce lazım.
    Mesela kuluçka makinası için

'making incubator' diye arat.
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=making+incubator&btnG=Google%27da+Ara&meta=
    http://www.arbreptiles.com/cages/incubator.shtml
    http://www.urbanext.uiuc.edu/eggs/res20-incubator.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters İntegral

quote:

quote:

Arkadaş haklı.Ama ben yine de bir iki şey söylemek istiyorum.
    Öncelikle bu tarz projeleri yabancı sitelerde arat.Çünkü home made ve DIY projeler yabancı kaynaklarda çok.
    Başında making ya da building yazıp aratırsan çok iyi sonuçlara ulaşıısın.
    Bu yolla güneş fırını,teleskop,sismometre gibi bir siri ev yapımı alet bulabilirsin.
    Ama İngilizce lazım.
    Mesela kuluçka makinası için

'making incubator' diye arat.
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=making+incubator&btnG=Google%27da+Ara&meta=
    http://www.arbreptiles.com/cages/incubator.shtml
    http://www.urbanext.uiuc.edu/eggs/res20-incubator.html

Alıntıları Göster
    haklısınız ama ben tam olarak yumurtaları çevirme oranını anlayamamdım hangi peryotlarda ne aralıkta çevrim yapılacak???..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realend -- 5 Ocak 2007; 21:16:30 >

• quote:

haklısınız ama ben tam olarak yumurtaları çevirme oranını anlayamamdım hangi peryotlarda ne aralıkta çevrim yapılacak???..

Alıntıları Göster
    quote:

Embriyo bir tarafta çöküp kalmasın diye yumurta çevrilir. Soruna soru: Bir tavuk kuluçkaya yattığı yumurtaları günde kaç kez çevirir?

Bence saatte bir 180 derece çevirmen çok bile.

Şimdi aklıma geldi, yumurtalar tek eksende mi çevrilecek? Embriyoyu tutan kordonlar aşırı burulmaz mı?

• quote:

quote:

Embriyo bir tarafta çöküp kalmasın diye yumurta çevrilir. Soruna soru: Bir tavuk kuluçkaya yattığı yumurtaları günde kaç kez çevirir?

Bence saatte bir 180 derece çevirmen çok bile.

Şimdi aklıma geldi, yumurtalar tek eksende mi çevrilecek? Embriyoyu tutan kordonlar aşırı burulmaz mı?

Alıntıları Göster
    erroraesthumanum arkadaşım saolasın en azından kafamdaki bazı soruları cevapladım ama yinede maki,nayı yapacak kaar bilgi toplayamadım aramızda veteriner fakültesinden mezun olan arkadaşlarımız olsa sorunu daha kolay çözebilirdik

• quote:

erroraesthumanum arkadaşım saolasın en azından kafamdaki bazı soruları cevapladım ama yinede maki,nayı yapacak kaar bilgi toplayamadım aramızda veteriner fakültesinden mezun olan arkadaşlarımız olsa sorunu daha kolay çözebilirdik

Alıntıları Göster
    Eh be realend, bezdirdin beni. İstediğin bilgiler aşağıda, makinayı deneme haberlerini fotolarıyla birlikte yayınlamazsan vebalim boynuna!

"Ticari işletmelerde kuluçka randımanı %75 ve üstünde olmalıdır.

Tohumlu yumurtalar makinaya konulmadan önce 13-18 derece sıcaklık ve % 70-80 nisbi nemde saklanmalıdır. Bu şartlarda 7 günden fazla bekletilen yumurtaların verimi düşer. Böyle durumlarda yumurta sarısının kabuğa yapışmasını önlemek için yumurtaları her gün 30-40 derece sağa-sola hareket ettirmek gerekir.

ABD Maryland Zirai Araştırma Merkezinin verilerine göre: Kuluçkacılıkta optimal sıcaklık 37.8, nisbi nem % 60, Oksijen konsantrasyonu % 21, CO2 oranı % 0.5 olması gerekir. Nem son 3 gün % 70 olmalıdır.

Kuluçka makinesindeki yumurtaların duruş vaziyetlerinin günde en az dört kez değişmesi gereklidir."

Kaynak: Tavukçulukta Temel Bilgiler ve Önemli Hastalıklar, Nurettin Gürsoy.

Yeterli mi?

• quote:

Eh be realend, bezdirdin beni. İstediğin bilgiler aşağıda, makinayı deneme haberlerini fotolarıyla birlikte yayınlamazsan vebalim boynuna!

"Ticari işletmelerde kuluçka randımanı %75 ve üstünde olmalıdır.

Tohumlu yumurtalar makinaya konulmadan önce 13-18 derece sıcaklık ve % 70-80 nisbi nemde saklanmalıdır. Bu şartlarda 7 günden fazla bekletilen yumurtaların verimi düşer. Böyle durumlarda yumurta sarısının kabuğa yapışmasını önlemek için yumurtaları her gün 30-40 derece sağa-sola hareket ettirmek gerekir.

ABD Maryland Zirai Araştırma Merkezinin verilerine göre: Kuluçkacılıkta optimal sıcaklık 37.8, nisbi nem % 60, Oksijen konsantrasyonu % 21, CO2 oranı % 0.5 olması gerekir. Nem son 3 gün % 70 olmalıdır.

Kuluçka makinesindeki yumurtaların duruş vaziyetlerinin günde en az dört kez değişmesi gereklidir."

Kaynak: Tavukçulukta Temel Bilgiler ve Önemli Hastalıklar, Nurettin Gürsoy.

Yeterli mi?

Alıntıları Göster
    saolasın bu bilgiler yeterli zaten dün bir veterinerle görüştüm bu bilgileri ondanda aldım elimdeki işleri bitirip en yaklın zamanda kuluçka makinası yapmaya başlıycağım...

• quote:

saolasın bu bilgiler yeterli zaten dün bir veterinerle görüştüm bu bilgileri ondanda aldım elimdeki işleri bitirip en yaklın zamanda kuluçka makinası yapmaya başlıycağım...

Alıntıları Göster
    SLM ARKADASIM BE ANKARA ODTU TEKNOKETTE BİR SİRKETTE CALIŞIYORUM VE BEBEKKUVÖZ MODULU TASARIMI YAPTIK VE YAKLASIK 3 YIL ICERISINDE 700 ADET E YAKIN SATIS YAPTIK BEBEK KÜVOZ MODULU BIRAZ DAHA HASSAS BLIYORSUN
    EGER U KULUCKA MAKIASIN YAPMAYI BENDE DUSUNMUSTUM VE BELLI BIR NOKTAYA KADAR GELMISTIM A<MA ONCELIKE SUNU SOYLEEK ISTIYORUM BUNU TICARI MACLI YAPMAK ISTIYORSAN URUN SATISININ 200 YTLYI GECMEMESI GEREKMEKTEDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedatceylan

SLM ARKADASIM BE ANKARA ODTU TEKNOKETTE BİR SİRKETTE CALIŞIYORUM VE BEBEKKUVÖZ MODULU TASARIMI YAPTIK VE YAKLASIK 3 YIL ICERISINDE 700 ADET E YAKIN SATIS YAPTIK BEBEK KÜVOZ MODULU BIRAZ DAHA HASSAS BLIYORSUN
    EGER U KULUCKA MAKIASIN YAPMAYI BENDE DUSUNMUSTUM VE BELLI BIR NOKTAYA KADAR GELMISTIM A<MA ONCELIKE SUNU SOYLEEK ISTIYORUM BUNU TICARI MACLI YAPMAK ISTIYORSAN URUN SATISININ 200 YTLYI GECMEMESI GEREKMEKTEDIR.

Alıntıları Göster
    elbette ticaret için yapacağım .. ilk makinayı kendim kullanacağım eğer yüksek verim alırsam işi ticarete dökerim .ben GOP üniversitesi tokat meslek yüksek okulu elektirik bölümünde okuyorum bu makinayı yapmakta zorlanmayacağımı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realend -- 7 Ocak 2007; 18:23:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vedatceylan

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: vedatceylan

Arkadaşım, sanırım Teknokent demek istiyorsun. Mesajını anlamakta olduça zorluk çektim. Yayınlamadan bir kez daha okusan keşke.

200 YTL'yi geçmeyen satış fiyatı hangi kuluçka makinası için geçerli? Tek yumurtalık mı? O bile zor, çünkü yakın zamanda aldım, en uygun fiyatlı termostat 65 YTL. Bir kuluçka makinesini ticari üretmek istiyorsanız, en düşük kapasitenin elektrifikasyonuna 2000 YTL inanılmaz ucuz. Sizin modüller kaçtan satılıyor ve kaç parametreyi kontrol ediyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.