Şimdi Ara

KÜP Şeklinde Kasa (3D Resimler Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Modifiye işiyle uğraşanlar için, farklı bir şey olsun diyenler için. Hızlı bi şekilde kafadan uyduruk bi küp şeklinde kasa çizdim.
    Belki Modifiye etmek isteyenlerin işine yarayabilir.

Buyrun SketchUp 3D Çizimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 24 Temmuz 2014; 12:12:56 >

• Buna benzer bir deneyimim oldu. Çok ciddi ısınma sorunu yaşamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dayance

Buna benzer bir deneyimim oldu. Çok ciddi ısınma sorunu yaşamıştım.

Selam Hocam.

Hadi ya... Gerçekten de çok aşırı derecede ısınıyor mu? Deneyiminiz hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?

- Stok işlemci soğutucu mu kullandınız?
    - Kaç fan takmıştınız? (kaç mm lik? vs. Teşekkürler.

Peki hocam benim asıl yapacağım diğer masaiçi PC konusunda ısınma sorunu olur mu? (Aşağıdaki linkteki projeme sıcak bakıyorum)
    O gayet geniş ve büyük bir masa onda açıkcası ısınma ile çok da sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.
    Geniş iç hacimi sayesinde Isınacağını pek zannetmiyorum ama.

Diğer Projem:

http://forum.donanimhaber.com/m_84666526/tm.htm

• quote:

aşağıdaki Projemde toplamda 7 tane fan kullanmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 31 Aralık 2013; 9:44:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

Selam Hocam.

Hadi ya... Gerçekten de çok aşırı derecede ısınıyor mu? Deneyiminiz hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?

Peki hocam benim asıl yapacağım diğer masaiçi PC konusunda ısınma sorunu olur mu? (Aşağıdaki linkteki projeme sıcak bakıyorum)
    O gayet geniş ve büyük bir masa onda açıkcası ısınma ile çok da sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Diğer Projem:

Çok profesyönel bir çalışma olmamıştı sizinki gibi. Mdf den yapmıştım. Boyut olarak middle tower bir kasanın küp hali kadardı. 4-5 tane fan kullanmıştım ama ölçülerini hatırlamıyorum uzunca zaman oldu. Sistemi ahşap kasa ile 1-2 hafta kullanabilmiştim. Sistem sorun çıkarmaya başlayınca ve bunun çok aşırı ısınmadan kaynaklandığını farkedince eski metal kasaya dönmüştüm.

Diğer çalışmanızı da inceledim. Gayet başarılı. Ama ahşap malzeme bu iş için pek uygun değil gibi. Metal gibi doğal haliyle soğuk bir madde de değil. Başka riskler de mevcut. Yanıcı olması gibi

• quote:

quote:

quote:

Selam Hocam.

Diğer Projem:

Çok profesyönel bir çalışma olmamıştı sizinki gibi. Mdf den yapmıştım. Boyut olarak middle tower bir kasanın küp hali kadardı. 4-5 tane fan kullanmıştım ama ölçülerini hatırlamıyorum uzunca zaman oldu. Sistemi ahşap kasa ile 1-2 hafta kullanabilmiştim. Sistem sorun çıkarmaya başlayınca ve bunun çok aşırı ısınmadan kaynaklandığını farkedince eski metal kasaya dönmüştüm.

Diğer çalışmanızı da inceledim. Gayet başarılı. Ama ahşap malzeme bu iş için pek uygun değil gibi. Metal gibi doğal haliyle soğuk bir madde de değil. Başka riskler de mevcut. Yanıcı olması gibi

Cevap için çok teşekkürler.
    Aslında dediğinize takılıyorum. Ahşap malzemede, metale göre sıcaklık illaki daha yüksek olacaktır. o projeyi Metalden yapmayı düşündüm ama maliyeti çok çok pahalı olunca + daha fazla işçilik ve zaman gerektirdiğinden vazgeçmek zorunda kaldım. Ahşap olarak Kuru sıcaklıktan MDF nin kolay kolay yanmayacağını söylüyorlar. Çoğu kişi yanma sorunu ile karşılaşılmayacağını söyledi. Sıcaklık sorununu ise özellikle işlemci soğutucuyu iyisinden alıp elimdekini satıp sağlam bişey almayı düşünüyorum.

Fanlarla ilgili olarak da gerekirse 200 mm lik Dev fanlardan 3-4 tane takabilirim. Şuanda tam karar vermedim.
    Ama böyle bi masa yapmayı çok istiyorum, hevesim var.
    Yapmazsam içimde kalır valla

Sıcaklık sorunu olursa da yapacak bişey yok, sağlık olsun.

• Kolay gelsin o zaman :) Yaparsanız sonuçları paylaşın.
  • quote:

Kolay gelsin o zaman :) Yaparsanız sonuçları paylaşın.

Teşekkür ederim.
    Hocam bunu değil de Allahtan bir mani gelmez ise yaza doğru aşağıdaki projemi yapmak için kolları sıvıyacağım.

http://forum.donanimhaber.com/m_84666526/f_//tm.htm#85969567

Bu projeyi boş zamanımda çizdim, acaba ortaya nasıl bişey çıkar diye bişeyler yaptım. Diğeri daha iyi, (soğutma açısından)

• Hoş bir kasa olmuş
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi ya :)) taşınılabilirlik acısındanda idealimsi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

Gayet iyi ya :)) taşınılabilirlik acısındanda idealimsi

Taşınabilirlik açısından iyi olmasına iyi ama soğutma açısından pek de performanslı bişey olmaz gibime geliyor. zaten yorumları da okuduysanız bi arkadaş denemiş küp kasa küçük olduğundan ısı problemi ile karşılaşmış.
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    @arycanda66

Hocam tabi ısınma sorunları oluşmuştur ama tahta ile alakalı olduklarını iletmişler, ben direk aluminyum kasa olarak düşündüm, ve sadece fanlı sogutma sistemi ile içerisinde güzel bi hava akımı oluşturulursa, en rahat soguyan kasa olur diye tahmin ediyorum.

Tabi teori ile gerçek her zaman ters düşebilir
  • tutmaz + iğrenç bir tasarım
  • ama sen beğendiysen sorun yok
  • geliştirilmeli hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: leqvar

geliştirilmeli hocam

evet haklısınız. +1
    zaten bu proje gerçekte hayata geçirildiğinde, daha da ince elenip sık dokuyarak, üzerinde kafa yorarak modifiye edilebilir.
    Aslında aklımda şöyle değişik bi tasarıma sahip bi kasa yapıp (Ahşap veya Metal farketmez) çizimini yapıp satmak, para kazanmak istiyorum da herkesin hoşuna gideceği şöyle değişik bi şey bulamadım.
    Aklımda bi kaç model var da ama kafa yorup uğraşmak lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leqvar

geliştirilmeli hocam

evet haklısınız. +1
    zaten bu proje gerçekte hayata geçirildiğinde, daha da ince elenip sık dokuyarak, üzerinde kafa yorarak modifiye edilebilir.
    Aslında aklımda şöyle değişik bi tasarıma sahip bi kasa yapıp (Ahşap veya Metal farketmez) çizimini yapıp satmak, para kazanmak istiyorum da herkesin hoşuna gideceği şöyle değişik bi şey bulamadım.
    Aklımda bi kaç model var da ama kafa yorup uğraşmak lazım.

böyle şeyler emek ister sen yaparsın

• optik sürücü ve fan kontrolcü kasa üzerinde okadar küçük kaldıysa kasanın boyutu bir koltuk kadar olacak heralde
  • Hava akımı iyi değil gibi şu an kasada bu arada siz siz olun kendiniz kesip biçmeyin olmuyor veya çok iyiyim diyorsanız. Hazır çok iyi şeyler var güzel mod için kasa alın onu özelleştirin çok daha iyi işler çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWomenNoCry..

optik sürücü ve fan kontrolcü kasa üzerinde okadar küçük kaldıysa kasanın boyutu bir koltuk kadar olacak heralde

Evet hocam çok doğru bir tespit. Bu kasayı birebir ölçülere uygun çizmedim. Kafadan sallamatik bişey oldu.
    Kısacası asıl amacım şeklinin nasıl olacağı, içinin nasıl yerleştirileceği vs.

Bu çizimin boyutları çok aşırı büyük. boy 2 metre falan vardır. genişlik de bi o kadar
    Asıl gerçek çizimleri proje kafama yatarsa çizecektim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.