|
Kuran-ı Kerim'i Anlamak İstiyorum (2. sayfa)
-
-
Kur'an'ı Anlamak için Arapça diye sadece Kur'an Arapçası'na dönük bir kitap çıkmış. Kitabın sitesinde tüm bilgiler var:www.kuranianlamakicinarapca.com
Bir de tanıtım videosu var Youtube'da:https://www.youtube.com/watch?v=ik-_LQIrdx4
Önsözün küçük bir kısmından alıntı:
"Bu kitabın amacı, sadece dilbilgisi öğretmek değildir. Aynı şekilde modern Arapçayı, Arapça yazmayı ve konuşmayı öğreten bir kitap da değildir. Bu kitabın amacı; Sonsuz Yu¨ce Allah’ın kitabı Kur’an’ı doğrudan anlayarak okumak isteyenlere yardımcı olmak ve son evrensel Rahmet Elçisi’nin insanlığa bıraktığı Kur’an’ı ve Kur’an’da ki “İslam”ı anlamaya hizmet etmektir. Unutulmamalıdır ki Kur’an, ilim çağında Kıyamete kadar “elçilik” yapacak ve tüm insanlık bu “Yüce Kitap” tan hesap verecektir."
Sitede içindekiler, kitabın nasıl hazırlandığı ve önsöz gibi kısımlar mevcut.
Kur'an'ı Anlamak için Arapça
-
Çok eski bir konu ama, bu başlık sayesinde (çok teşekkürler) geçtiğimiz aydan itibaren ingilizce sitesinden arapça öğrenmeye çalışırken, dün, ingililizce sitesinin Türkçe'ye de çevrilmiş olduğunu gördüm. Youtube ta 33 video ile Kur-an'ı Kerim'deki kelimelerin %70'i açıklanıyor. Son derece faydalı bir çalışma olmuş. Benim gibi, başkalarının da faydalanması için buyrun sitenin adresi: YouTubeKolay Yolla Kuranı Anlamahttps://www.youtube.com/playlist?list=PLgCJL-BPSGZqi8HWVu5RduwARl9tfSw-U
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar meraba.. yıllarca kuran i anlamak için denemediğim yöntem almadığım kitap kalmadı fakat bir türlü öğrenemedim. taki arapça özel ders veren biriyle tanışana kadar. Sadece 40 günde kuran i anlayacak seviyeye geldim hemde kitap defter kalem olmadan. Bu arayış içerisinde olan birçok insan öldüğünü biliyorum bu yüzden heryere yazıyorum boşuna zaman kaybetmeyin kitaplara boşuna bir sürü para vermeyin..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kuranın nesi zor anlamadım?
Allah herkes anlasın diye o cümleleri kuruyor.
Gizemli olsun diye değil.
-
Anlayamazsın.. Her arapça bile anlsayadı, tüm araplar alim olurlardı... Senin anladığın şey sadece senin anladığındır, Kur'an-ı Kerim değildir.
Bak burda çok güzel açıklanmış, aç oku..
dinimizislam.comKur’an-ı kerimi nasıl anlarız - Dinimiz İslamhttps://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=471dinimizislam.comArama Sonuçları - Dinimiz İslamhttps://dinimizislam.com/search_google_cse.asp?q=kuran%C4%B1+anlamak&x=0&y=0#gsc.tab=0&gsc.q=kuran%C4%B1%20anlamak&gsc.page=1
-
Değerli kardeşlerim kuran 'ın yüzde yüzünü hiç kimse anladığını iddia edemez. Amacım burda polemik çıkarmak değil sadece geliştirilen pratik yöntemlerle çok hızlı öğrenildiğini sizlere duyurmak. Kuran da Istediğiniz sayfayı acın size mealini cevirebilirim suan. Ve bu seviyeye çok kısa süre içerisinde geldim. Kitaba falan para vermeden yazıp çizmeden hemde. Benim yaşadığım sancıyı yaşayan binlerce müslüman olduğunu bildiğim için burda yazmayı kendime borç bildim. yıllar önce biri bana bu yolu gösterseydi bir sürü kitaba video ya boşuna para vermez zaman kaybetmezdim..
Sadece arapcasini okuyup anlamaktan bahsediyorum mealden veya tefsirden okuyup anlamaktan degil.. yani camide imam namazda okurken Allaah in ne dedigini ne emrettigini anlamaktan bahsediyorum..
Işte biz yıllarca böyle düşündüğümüzden kurandan uzak kaldık. Uzaklaştırıldık. Kuran i sadece alimler anlar hocalar anlar diyerek bizi uzaklaştırdılar. Az bir çabalamayla arzu ve istekle kuran ayetlerini her müslümanın meal ve tefsir olmadan anlayabileceğimiz inanıyorum. Değerli kardeşim keşke yanında olsam beni bir imtihan etsende anlamadigim yerleri bn de bir görsem. Ha birde kuran i anlamakla alım olunmaz yaşamakla olunur.. bu yüzden kuran 'ın tamamını anlaşan bile yaraladıktan sonra anlayan birinden hicbir farkın olmaz..
bu yüzden kuran 'ın tamamını anlasan bile yasamadiktan sonra anlamayan birinden hicbir farkın olmaz..
Kuran 'ın yaklaşık % 5 lik kısmı mutesabihtir ve bu ayetlerde Allah 'ın tam olarak neyi murad ettiği tartışmalıdır, değişik görüşler vardır. Fakat diger kismina yani % 95 lik kismina gelince arabini da getirsen ayni seyi anlar rusunu da getirsen ayni seyi anlar. Yani arap olmaya gerek yok. Hatta şunu diyebilirim kuran i anlamak için harcanan emekten dolayı asıl dili arapça olmayan kişilere kuranın kendisini daha çok açtığını dusunuyorum. Arada araci olmadan birseyler anlamanin nasil bir duygu oldugunu bilmenizi gercekten cok isterim..
Abicim KURAN insanın nasıl yaşaması ve ne yapması gerektiğini AÇIKÇA anlatıyor.
Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz?
Kadının adet döneminden erkeğin boşanmasına kadar her şey gayet net.
Kuran'ı put olarak görüp eşya olarak görüp ona taparsanız putperestlikten farkınız kalmaz.
Bunun dışında 'insan çamurdan yaratılmıştır' kısmında çamurun diğer anlamı ister ateş ister ot ister fasulye olsun. Ne önemi var?
Nuh tufanında 50 hayvan ön kapıdan değilde arka kapıdan bindirilmiş olsun. Ne önemi var?
Bunların sizin ibadet ve yaşam tarzınızla hiç bir alakası yok.
Kuranı putlaştırmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 23 Nisan 2022; 22:22:34 > -
Bu mesajı yazarken konunun buralara geleceği gerçekten aklımın ucundan geçmezdi. Gelen cevaplar;
●kuranın nesini anlamıyorsun?
● kuranı hiç kimse anladığını iddia edemez!
●Kuran i putlastirmayin!
● her arapça bilen kuranı anlayamaz!
●kuranı anlasan alim olurdun! vs.
Değerli arkadaşlar meramımı açık bir şekilde yeniden ifade ediyorum.
Her müslüman kuranı bilmek anlamak ve yaşamak zorundadır. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur sanırım. Peki bunun kaç yolu var?
1) meal ve tefsirden okuyarak anlama
2) anlayan birinden sorup ogrenme
3) arapça bilip kuranı okuyup direk anlama, hicbir kitaba meale tefsire ve kişiye ihtiyaç duymadan
(Başka seçeneklerde olabilir ekleyebilirsiniz)
Şimdi bn sizlere diyorumki geliştirilen pratik yöntemlerle (yazmadan çizmeden ezber yapmadan, kitaba falan para vermeden) kısa sürede kuranı , meale tefsire ya da başka birine ihtiyaç duymadan kendiniz sadece arapçasını okuyarak anlayabilecek kadar arapça öğrenebilirsiniz. Yani yukarıdaki 3. Şıktaki anlamayı tercih edebilir "kuranı sadece araplar ve hocalar anlar" düşüncesinin hicbir gecerliliginin olmadigini, kuranın son derece basit bir dille indirildiğini bizzat kendiniz görmüş olursunuz..
Ben 9 yaşında hafız oldum. Kuranı sayısız defa ezbere hatim ettim fakat okudugum kurandan bir kelime dahi anlamamak bir yerden sonra beni cok rahatsiz etmeye basladi. En azından namazda okuduğum ayetlerin neden bahsettiğini bilmek anlamak arzusu çok fazla artmaya başladı ve arayışa girdim bir sürü kitaba yığınla para verdim videolar izledim bazı kurslara katıldım fakat çok fazla mesafe katedemedim. Rabbim sonunda birini karşıma çıkardı sadece 40 günde yıllarca öğrenemediğimi öğrendim. Birkaç ay içinde okuduğum her ayeti hicbir meale ihtiyaç duymadan anlayacak seviyeye geldim..
Istedimki benim yaşadığım bu sancıyı yaşayanlar varsa bilsinler çok kolay yoldan öğrenildiğini..
herkese saygılar selamlar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuyla alakasız biliyorum ama okuduğum bazı yerlere göre
ücretli bir şeyi (program, cd gibi) 1 kere kullanmak için alınca değil, onu çokca alıp ticaretini yapınca kul hakkı oluyormuş. Sorularlaislamiyetten okumuştum ve söylemek istedim sizde bakabilirsiniz
10 yıl geçmiş ama umarım görürsünüz.
Karşınıza çıkan kişi kimdir acaba yani kurs veriyor mu?
madem böyle bir yöntem var Allah için paylaşın da hepimiz faydanalım lütfen
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X