Şimdi Ara

KURAN-IN ŞİFRESİ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

ebced hesabı vardır ve kullaılır ama asıl olan önceden dediğim gibi Kur an ın emirleridir

onları konuşmak daha da faydalı olacaktır kanaatindeyim...
  • bizlerin ne hazırlıgı var kıyamete,böyle şeylerle ınsanların kafalarını karıştırıyorlar.sen islamın emrettiği şeyleri yapabiliyormusun ne mutlu sana.gerisi abesle iştigal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavera -- 31 Mart 2005, 17:38:39 >
  • BENCEDE DEEP... AYRICA ŞİFREYİ ANLATMAYA ÇALIŞAN ÇOCUK BUNU SÖYLEDİ... "KUR'AN'IN ESAS AMACI BİZE ALLAH'IN KURALLARINI AKTARMAK ONLARI UYGULAMAMIZ VS. BEN İSE KUR'AN'IN BİR BAŞKA YÖNÜNÜ GÖSTERİYORUM" BENDE KATILIYORUM BU SÖZÜNE YURTDIŞINDAYKEN İNSANLARA İSTEDİĞİN KADAR ANLAT "ALLAH BİRDİR" DİYE DİKKAT ÇEKMİYOR İLGİLENMİYORLAR... AMA BU ŞEKİLDE BİLİMSEL SOMUT ÖRNEKLERLE AYETLERİ DESTEKLERSEN (BUNA GEREK YOKTUR DİYEBİLİRSİNİZ Kİ DOĞRULUK PAYI ÇOK YÜKSEK)İNSANLARIN KUR'AN'A BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞİYOR... BEN BİLİYORUM ADAM KONUŞMAMIZIN ERTESİNİ GÜNÜ KUR'AN ALMIŞ FRANSIZCA... DÖNDÜKTEN SONRA ORDAKİ ARKADAŞLARDAN VE ADAMIN MAİLLERİNDEN ÖĞRENDİM MÜSLÜMAN OLMUŞ CAMİYE GİDİP ORUÇ TUTMAYA BAŞLAMIŞ... BUNU SADECE "ALLAH BİRDİR" DİYE ANLATAMIYORSUN YUKARIDA BİR ÇOK KİŞİNİN İTİRAZ ETTİĞİ OLAYLARLA BİR KİŞİ MÜSLÜMAN OLDU... BUNDA KÖTÜLÜK NERDE OLUMSUZLUK NERDE???
    quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

bence bu konuda fazla söze gerek yok

ebced hesabı vardır ve kullaılır ama asıl olan önceden dediğim gibi Kur an ın emirleridir

onları konuşmak daha da faydalı olacaktır kanaatindeyim...

• prof dr davut aydüz (konu ile ilgili yazısı)

Kur’an’da her şey vardır; fakat çapına, azametine, önemine, mâhiyet ve kıymetine göre vardır. Fakat Kur’an’da en önemli mesele; tevhîd, nübüvvet, haşir, kulluk, ebedî saadeti kazanma, azaptan korunma... Bunlardan başka, Allah’ın kâinattaki icraatı, san’atlarının teşhiri, sıfât ve esmâsının tecellileri, sistem ve kürelerin muhteşem bir nizam ve âhenk içinde bunu ifâde etmesi... Bütün bunlar en ince ayrıntılarına kadar açık seçik anlatılmış ve şimdiye kadar Müslümanlar bunlardan istifade ettiği gibi, bundan sonra da istifade etmeye devam edecektir.

Ayrıca, belli devrelerde ortaya çıkacak ilmî gelişmeler ve teknik buluşlar da, ehemmiyet ve kıymetine göre açıkça olmasa da, ya işâreten veya remzen Kur’an’da vardır. Fakat, herkes her şeyi onda olduğu gibi göremeyeceğinden, çalışma, tefekkür ve ilhamla erbabının anlayabileceği nişanlar, işaretler, alâmetler ve ipuçları halinde vardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orjinalden alıntı: VatooVatoo

quote:

Bunlar insanların (haşa) yaratması falan değldir. Bunlar ihami olarak

gönderilmiştir. Hz Ali'nin(R.A), Şâh-ı Geylanî'nin(R.A.) Bediüzzaman'ın

(R.A.) kullanmış olduğunu da göze alırsak elbette vardır diyebiliriz.

benim söylediğim ebced hesabının insanlar (şairler) tarafından oluşturulduğu,
    kuranı kast etmedim

saydığın bütün şahıslar normal insan olup sadece biraz daha iman mertebesinde allaha yakın imişler. onların kullanması ebced hesabının ilahi bir hesab olduğunu göstermez

Peki bir de şunu oku...
    Bir zaman Benî-İsrail âlimlerinden bir kısmı huzur-u Peygamberî'de sûrelerin başlarındaki آلم { كهيعص gibi mukattaat-ı hurufiyeyi işittikleri vakit, hesab-ı cifrî ile dediler: "Ya Muhammed! Senin ümmetinin müddeti azdır." Onlara mukabil dedi: "Az değil." Sair sûrelerin başlarındaki mukattaatı okudu ve ferman etti: "Daha var." Onlar sustular.

kaynak:
    http://www.nur.web.tr/icsayfa.php?action=book&tree=4&id=2408&book=4

Bravo sana hocam Kısaca Fetullah Gülen kaynak desene.

• Belki tekrar olacak ama :
    İtidal yani orta yolu tercih ediyorum ben. Evet Kur'ân-ı Kerîm'de geleceğe dair haberler vardır. Fakat baştan sona bir ŞİFRELER kitabı da değildir. Mesela Istanbul'un fetih tarihi BELDETÜN TAYYİBETÜN kelimesinde açıkça yeralır. Ama bu gerçek FETİHten sonra ortaya çıkmıştır. Önce çıksaydı ortaya Ebu Eyyub El-Ensari (R.A.) şimdi Eyüb semtinde olur muydu?
    Bir de :
    Kuran değil Kur'an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milletperver -- 3 Nisan 2005, 1:41:28 >
  • peki bir de ben bir şeyler ekliyeyim izin verirseniz tartışılan kur'an-ı kerim in içinde şifreler var mı yok mu meselesi.bizim kitabımız diğer kitapları nesh ettikten sonra kıyamete kadar bütün zamanları kapsıyor mu evet. Allah tarafından korunuyor mu bu da evet.14 asır önce yaşayanların kültür ve toplum seviyeleri de dikkate alınarak tebliğ zamanı esas alınarak bu konuda uygun bir kelam seçilmiş mi ,bu da evet.tabii ki bazılarının iddia ettiği gibi esatirul evvelin değil.çok güzel yorumlarınız olmuş ve biliyorsunuz ki o zaman araba olacak yok uçak olacak cep telefonu olacak falan denseydi inanılırlık seviyesi o dönem için biraz düşük olabilirdi değil mi?en basite indirgemek istiyorum yanlış anlamayın.bu tartışmanızın basit olduğu anlamına gelmiyor elbette.ayetlerin bazıları çok açık ve tartışılmaz bazıları da yorum açık bırakılmıştır ve bunun dışında hafi olanlar da var biliyorsunuz. ilk ayetten örnekle "oku"yacağız, araştıracağız,tartışacağız elbette.güncelleştireceğiz Rabbimizin kelamını.katılıyorum ebced hesabı ve buna benzer denemeler var.Bu Hz. Ali(K.V.) tarafından da, Pir Abdülkadir Geylani(K.S) tarafından da, Bediüzzaman Hz.'leri tarafından da ve daha bir çok ulema tarafından da kullanılmış.Bu tip Söylemler için sadece zahir değil batın ilimler de gerekmekte.Ve bu her kula nasip değil.Biz önce Kur'anımızı anlayıp hayatımıza geçirmeye çalışalım da şifresi ondan sonra gelsin.Şöhret peşinde olmak,ben şunu buldum diye ortaya daha eli öpülesi niceleri varken atlamak ne yazık ki nefsi emmaredendir.yani benim diyeceğim bir ona mı kalmış ben kur'anı çözdüm demek.Fahri kainat efendimiz Hz.MuhammeD (S.A.S) bile Ben gaybı bilmem.Gaybı Yanlız Allah (C.C.)bilir derken... bir şey daha bu forumda sizin gibi gerçekten değerli kardeşlerimi bulmak beni ayrıca memnun etti. gelin hep birlikte daha yararlı tartışmalar bulmaya çalışalım belki bir işlere de yararız.Vesselam...

• quote:

Bir de :
    Kuran değil Kur'an

senin bilmediğin şey o ne kuran ve nede kur'an
    sen türkçeleştirdiğin için kur'an diyorsun

onun doğrusu GOR'AN

şimdi yabancı bir dilden alıpta bu doğru bu yanlış demen bence çok saçma

ben kuran diyorum sende kur'an de

ve ayrıca hiç kuranı okudunuzmu, belki okuyanınız çıkmıştır, belkide hatim eden de çıkar (hiç sanmıyorum!)
    ben hatim ettim kaç kez, harika öğütleri var, ideal hayata varmanın yollarını bu dünyada ve oteki dünyada anlatmış, insanlarla davranış tarzımızdan tutun, namaz, oruç, helal, haram ve... bize açıkça söylemiş
    ama ne yazıkki insanlar kuranın bu sözlerini bırakıp onun içinde bir şifre varmı diye kurcalamaya başlamışlar ve tabi bazıları da onları destekliyorlar (ne garip)

• quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

quote:

Bunlar insanların (haşa) yaratması falan değldir. Bunlar ihami olarak

gönderilmiştir. Hz Ali'nin(R.A), Şâh-ı Geylanî'nin(R.A.) Bediüzzaman'ın

(R.A.) kullanmış olduğunu da göze alırsak elbette vardır diyebiliriz.

benim söylediğim ebced hesabının insanlar (şairler) tarafından oluşturulduğu,
    kuranı kast etmedim

saydığın bütün şahıslar normal insan olup sadece biraz daha iman mertebesinde allaha yakın imişler. onların kullanması ebced hesabının ilahi bir hesab olduğunu göstermez

Peki bir de şunu oku...
    Bir zaman Benî-İsrail âlimlerinden bir kısmı huzur-u Peygamberî'de sûrelerin başlarındaki آلم { كهيعص gibi mukattaat-ı hurufiyeyi işittikleri vakit, hesab-ı cifrî ile dediler: "Ya Muhammed! Senin ümmetinin müddeti azdır." Onlara mukabil dedi: "Az değil." Sair sûrelerin başlarındaki mukattaatı okudu ve ferman etti: "Daha var." Onlar sustular.

kaynak:
    http://www.nur.web.tr/icsayfa.php?action=book&tree=4&id=2408&book=4

Bravo sana hocam Kısaca Fetullah Gülen kaynak desene.

Bu yazı Hoca Efendinin değil. Bediüzzaman Said Nursî'ye aittir. Risale-i Nur Külliyatı'ndan alıntıdır. Aralarında dağlar ve daha bir çok şey var.........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 4 Nisan 2005, 9:27:21 >

• quote:

quote:

Bir de :
    Kuran değil Kur'an

onun doğrusu GOR'AN

ve ayrıca hiç kuranı okudunuzmu, belki okuyanınız çıkmıştır, belkide hatim eden de çıkar (hiç sanmıyorum!)
    ben hatim ettim kaç kez, harika öğütleri var, ideal hayata varmanın yollarını bu dünyada ve oteki dünyada anlatmış, insanlarla davranış tarzımızdan tutun, namaz, oruç, helal, haram ve... bize açıkça söylemiş
    ama ne yazıkki insanlar kuranın bu sözlerini bırakıp onun içinde bir şifre varmı diye kurcalamaya başlamışlar ve tabi bazıları da onları destekliyorlar (ne garip)

Senmi Kur'an-ı Kerim'i hatim ettin? Eğer sen bir kere bile açıp okumuş olsaydın onun ne kadar muhteşem bir kitap olduğunu ve içinde ne müthiş mucizevi sırlar olduğunu görürdün! Sonuçta Kur'an Allah'ın bizzat kendi cümleleridir ve herşeyi yüzeysel olarak geçiştirecek kadar da basit bir kitapta değildir! Eğer dediğin gibi olmuş olsa bukadar Kuran yorumları kitaplar, açıklamalar olurmuydu? Risale-i nur külliyatlarını okudun mu sen hiç? Gör bakalım senin birseferde anlıyamıycağın ne detaylar gizli Kuranda! Senin ağzını defalarda açık bırakacak ve hakketen bunu hiç düşünemezdim dedirtecek ne yorumlar yapmış Bediüzzaman! hem sen Kuran'ı okusanda ancak kısıtlı türkçeyle çoğu manadan uzak mealini okursun!

Demişsinki bazıları da onları destekliyor, ne garip! Evet ben destekliyorum! ama Ömer Çelakılı değil İslam alimlerinin Kuran mucizelerini görüpte asıl anlatmak istenenden ziyade bu gibi şifrelerinde olduğunu söylemelerini destekliyorum! Senin gidiş noktan yanlış kardeş, tabiki bizde biliyoruz önceliğin nerde olduğunu ama topic bunla alakalı!

Şunuda ekliyim; Kuran'da namaz kılın der ama namazın nasıl kılınacağını anlatmaz! Onları peygamber efendimiz hayatıyla göstermiştir!

• quote:

Orjinalden alıntı: GurkanLee

quote:

quote:

Bir de :
    Kuran değil Kur'an

onun doğrusu GOR'AN

Senmi Kur'an-ı Kerim'i hatim ettin? Eğer sen bir kere bile açıp okumuş olsaydın onun ne kadar muhteşem bir kitap olduğunu ve içinde ne müthiş mucizevi sırlar olduğunu görürdün! Sonuçta Kur'an Allah'ın bizzat kendi cümleleridir ve herşeyi yüzeysel olarak geçiştirecek kadar da basit bir kitapta değildir! Eğer dediğin gibi olmuş olsa bukadar Kuran yorumları kitaplar, açıklamalar olurmuydu? Risale-i nur külliyatlarını okudun mu sen hiç? Gör bakalım senin birseferde anlıyamıycağın ne detaylar gizli Kuranda! Senin ağzını defalarda açık bırakacak ve hakketen bunu hiç düşünemezdim dedirtecek ne yorumlar yapmış Bediüzzaman! hem sen Kuran'ı okusanda ancak kısıtlı türkçeyle çoğu manadan uzak mealini okursun!

Demişsinki bazıları da onları destekliyor, ne garip! Evet ben destekliyorum! ama Ömer Çelakılı değil İslam alimlerinin Kuran mucizelerini görüpte asıl anlatmak istenenden ziyade bu gibi şifrelerinde olduğunu söylemelerini destekliyorum! Senin gidiş noktan yanlış kardeş, tabiki bizde biliyoruz önceliğin nerde olduğunu ama topic bunla alakalı!

Şunuda ekliyim; Kuran'da namaz kılın der ama namazın nasıl kılınacağını anlatmaz! Onları peygamber efendimiz hayatıyla göstermiştir!

Sen o küçük beyninle kendini ne sanıyosun
    sen benim araştırdığım kadar eğer islam tarihin, islam felsefesini, islami yorumları, kuran tefsirlerini okumuş olsaydın eğer benimle aynı fikirde olurdun.
    Ben hayatımın 12 senesini bu yolda harcadım. senin gibi cahil kendini bilmez abtal cahillerle hiç ve hiç uğraşıcak zamanım yok. ben burada bazı arkadaşın araştırmacı düşünceleri olduğunu düşünüp onları doğru bilgilendirmek istemiştim ( örnek olarak en sevdiğim arkadaş Impact ) şayet sizlerde meraklanıp araştırmaya başlarsınız diye, ama ne yazıkki.
    bazıları fetullahcı çıktı bazıları da nurcu ve diğer gruplardan.

üstelik ben diğerlerinden kastim diğer hoca ve alimlerdir, sen yada seningibiler değil. sen kendini kim sanıyorsun ki diğer olasın.

ben arapça ve farsçada iyi derecede bilirim.

ayrıca kuranda doğru soylüyorsun namaz kılın der ama nasıl kılın demez. kuranda beni okuyun der ama bana yorum yapmayın der ve yapanları islamın en büyük düşmanı olarak ilan eder. (bilgin olsun diye söyledim cüce beyinli çok bilmiş efendi)

bu bölümde bu benim son mesajımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatooVatoo -- 4 Nisan 2005, 21:08:50 >

• Konuşmalarından belli oluyo senin ne kadar islamı araştırdığın ve nekadarını anlayabildiğin! Sen ne araştırması yaparsan yap bu gidişle hiçbiryere ulaşamazsın! Önce adam olupta insan gibi konuşmasını öğren! Asıl sen kim oluyorsunda beni ve islam bilgimi yargılama cesaretini kendinde bulabiliyosun? İslam sadece senin gibi kendini bişey sananların araştırmasıyla bulunabilecek bir din değil! Sen hayatının 12 yılını bu işe vermiş olsan ne olacak! Ben kendimi bildim bileli bu uğurda araştırmalar yapıyorum.
    Tekrar söylüyorum kanaatimce kuranda asıl anlatılmak istenenden ziyade şifreler, gizler vardır! Ha ama sen bu şifre sözcüğünden maksat ne anlarsın onu bilemem!
    Neyse lafı uzatmıyorum, sana uzatacak lafım yok zaten çünkü seni geniş görüşlü sanıp muhattap aldığıma pişman oldum! Sen olayı aynı görüş insanların fikir alışverişlerinden çok, sert bir tartışmaya çevirdin!
    Ettiğin hakaretleride katmeriyle sana geri iade ederdim ama senin seviyene inmiycem zaten bana yakışmaz!Genelde de senin gibi eğitim zahiyatları kendilerini beğenmiş oluyorlar!

Ne demişler; kafirler süte, müminler tereyağına benzer! Süt ekşidiğinde birşey olur ama tereyağ bozulduğunda hiç birşey olmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgürkan911 -- 5 Nisan 2005, 12:36:11 >

• MOD @ssm
    dini içerikli bir konu
    bilgilerinize
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.