Şimdi Ara

Kurban Eti Taşıma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ibreti alem icin hocam. Biz fakirken bize verilerdi. Simdi devir degisti. Amarok arkasinda dana kesip hemen kestigimiz parcalari dagitmayi dusunuyoruz. Bir nevi seyyar sekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kurbanda memlekete gittigim için 2.5 3 saatlik yoldan geliyorum. Şuana kadar hic bir bozulmaya rastlamadım sıkıntı olmaz okadar mesafeden.

• quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

Ibreti alem icin hocam. Biz fakirken bize verilerdi. Simdi devir degisti. Amarok arkasinda dana kesip hemen kestigimiz parcalari dagitmayi dusunuyoruz. Bir nevi seyyar sekilde.

Kurban ibadeti sadece allah rizasi icin yapilir. Birilerine bisey ogretemezsin bu sekilde. Sokakta et dagit, ne zenginler gelir alir ayirt edemezsin. Fakirin hakkini da baskasina vermis olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Her kurbanda memlekete gittigim için 2.5 3 saatlik yoldan geliyorum. Şuana kadar hic bir bozulmaya rastlamadım sıkıntı olmaz okadar mesafeden.

Ne sekilde getiriyorsunuz

• Etleri bir poşete koyuyoruz altınada kap suyu akarsa arabaya gelmesin diye , birazcıkda hava alsın diye bütün eşyaları koyup en öne eti koyuyoruz bu kadar. Zaten okadar kısa sürede bozulmaz et.

• 2 ay önce küçükbaş kestirdim (Allah kabul etsin).

Kesim yapıldıktan sonra aracımın bagajında (araç mitsubishi colt - sedan kasa değil) etin bir kısmını mavi çöp poşetinde ve ağzı açık şekilde diğer kısmını ise tamamen hava alacak şekilde sevk etmek zorunda kaldım. kesim işleminden sonra yaklaşık 3 saat boyunca etler dolaba girmedi.

Kesim yapmadan önce kasaba danıştım "sorun olmaz, zaten etin dolaba girmeden önce bir gün dinlenmesi lazım" demişti. Bilmiyorum benimki tesadüf mü oldu ama hiç sorun yaşamadım.

Allah ibadetlerimizi kabul etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kabul etsin.

Kasabin dedigi dogru et eger hava aliyorsa 1 gun bozulmaz. Ama burdaki sorun agzi acik bile olsa kovaya konan etin alt tarafi hava almayacak. Bu sekilden tasiyan oldu mu. Ben tum hisseleri kendim getireceğim icin kovaya koymak zorundayim. Malesef yayamiyorum ve dagitamiyorum 2 3 parcaya

• Mesafe kisa bisey olmaz .ama uzun olsaydi sucuk yaptir derdim.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Kalkıp adama çıkışmışsında yalan mı kardeşim ülkedeki kurban kesen her 10 kişiden 9'u buzdolabına atıyor o yüzden buzdolabı bayramı diyor haksızda değil. Eskiden benim çevremde de görürdüm herkes fakirlere dağıtırdı şimdi 1 tane dağıtan yok. Adam yan komşusuna bile vermiyor artık.
  • Kurban kesme konusunda arkadaşın haklılık payı var. Bu ibadet aslında çok güzel bir amaca hizmet ediyor olsa da günümüzde ve özellikle de Türkiye'de şova dönmüş durumda. Eti kesip yarısını dolaba atıp gerisini fakire veren mi ararsın, 3 tane evi olana fukara gözüyle görüp et veren mi görürsün, neler neler var...

Benzerini oruç konusunda da yapıyorlar, sabahtan akşama kadar oruç tutup ezan sesi ile lüks lokantalarda abartılı yemekler, kabarık hesaplar falan... Bunlar dinin dışındaki şeyler, her şeyi amacından saptırdılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Kalkıp adama çıkışmışsında yalan mı kardeşim ülkedeki kurban kesen her 10 kişiden 9'u buzdolabına atıyor o yüzden buzdolabı bayramı diyor haksızda değil. Eskiden benim çevremde de görürdüm herkes fakirlere dağıtırdı şimdi 1 tane dağıtan yok. Adam yan komşusuna bile vermiyor artık.

O onların sorunu. Ben 4 de birini dağıtıyorum çevremde çoğu da öyle yapıyor. 40 kilo etim varsa 10 kilosunu tartar dağıtırım hatta 13 14 kilo olur o fazladan. E gerisinide afiyetle yerim.

Sadece et almak için hisseye giren de var. Bu adamı tutupta bak işte müslümanlar böyle diyerek göstermek gerekmez heralde.
  • Biz 800 km uzaktan getirmiştik , gerçi o zaman dolapda dondurup getirmiştik bu yüzden buzları çözülmemişti ama ortalama 45 dakikalık yerdende direk bagajın içine atip gelmişliğimiz de oldu kovayla uğraşmadan , tercih sizin risk almak istemiyorsaniz parça parçada taşıyabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimalı tabut -- 7 Eylül 2016; 13:42:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

O onların sorunu. Ben 4 de birini dağıtıyorum çevremde çoğu da öyle yapıyor. 40 kilo etim varsa 10 kilosunu tartar dağıtırım hatta 13 14 kilo olur o fazladan. E gerisinide afiyetle yerim.

Sadece et almak için hisseye giren de var. Bu adamı tutupta bak işte müslümanlar böyle diyerek göstermek gerekmez heralde.

Insan kestigi hayvanin 3 te 1 ini dagittiktan sonra kalanini afiyetle misafirlerinede ikram eder difrize de atar.. Buna Allah bile razi iken size ne oluyor..

• Metroda strafor kutulari var. Epey genis. Her boyu var. 2 3 takim da buz akusu al tamamdir. 1 gunluk yolda bile sorun olmaz

• Koroplastın yada başka markaların ısı geçirmez torbaları var marketlerde satılıyor onlardan 8-10 tane alıp içlerine etleri ve buz kalıplarını atacaksınız sorunsuz taşıyacaksınız. Ben bu şekilde 6 saatlik yol gittin sorunsuz etler bozulmadan yerine ulaştı.

• ben daha önce memlekette kestirip dondurup bavula getiriyordum.2 saat yolculukta çözülmüyordu donmuş etler.artık uğraşacak halim kalmadı.zamanla yolculuk insanı bitiriyor,10 senedir yolculuk yapıyorum düzenli olarak.
  • Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçen sene kurban etlerini plastik çöp kovalarına koyduk. 1.5 saatlik mesafede çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. Otobanda camlar açık gittik, trafik olduğunda da klimaları açtım, araç HB olduğundan bagaj da güzel hava aldı.

gerekli olacak arkadaşlar için şunu söyleyeyim bazı yorumlarda strafor kutu öneriliyor. Strafor kutu içine buzlu bir şey konulduğunda uzun bir süre hava almazsa çözülmüyor ve işe yarıyor, hemde ekonomik.3*4 gün güneş altındaki çadırımızın içinde duran 5 lt lik su 3 günün sonunda hiç çözülmemişti. Orda maksat hava almamasını sağlamak ama kurban eti donmamış ise hava almadığı için pişme ve çürüme oluyor. arkadaşların denemeden önce iyi araştırmalarını öneririm.

Rabbim ibadetlerini kabul etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.