Arkadaşlar ben bilgisayarla vakit geçirmeyi seven biri olarak online oyunlardan sıkıldığım için işime yarayabilecek beni geliştirecek işlerle uğraşmak istiyorum.Bundan dolayı Halk Eğitim Merkezindeki kurslardan yararlanmak istiyorum.Grafik ve Animasyon , Web Tasarımı , Autocad kurslarından hangisini tavsiye edersiniz.Hangisi daha çok işime yarar.Tecrübeli kardeşlerimizden ve Ağabeylerimizden düşüncelerini almak istiyorum.
Tam olarak ne yapmak istiyorsun, oyun programlamak mı ya da oyun grafiği hazırlamak mı?
Kendimi proglama konusunda geliştirmek isiyorum belki ilerde oyun grafikleriyle ilglenebilirim. ama sıfırdan başlamak zor olsa gerek ben de web tasarım , site tasarım yada grafik ve animasyon kurslarından başlarsam daha mı kolay olur bilemediğim için forumdan bir bilene danışmak istedim.KISACASI PROGRAMLAMAYA NERDEN BAŞLAMAM GEREKİR...ilginize teşekkür ederim.
Eger programlama yapmak istiyorsan bu kurslarin hic biri programlama kursu degil bilgin olsun. Eger ingilizcen var ise su video serisini izleyerek giris yapmani tavsiye ederim: http://www.lynda.com/JavaScript-tutorials/Foundations-of-Programming-Fundamentals/83603-2.html Butun dilleri tek tek yuzeysel sekilde aciklayan, javascript ve object oriented ders anlatan bir egitim seti.
Super Meat Boy'U kodlayan kişinin güzel bir yazısı var sitesinde; diyor ki hiç programlama bilmiyorsanız başlangıç için Game Maker, Flash, Unity tarzı nispeten daha basit bir program seçin. Bunlarda direk ekrana bir şeyler yapmaya başlarsınız ve öğrenmesi daha basittir. Motivasyonunuzu kaybetmezsiniz. Ama mesela C++ ile işe başlarsanız sıkıntı çekersiniz diyor. Hangi dili kullanalım diye gelen sorulara da şöyle cevap vermiş; hangi dilde kendinizi rahat hissediyorsanız onu kullanın. Sonuçta her programla yapılmış çok başarılı oyunlar mevcut.
MAPACARTA sitenize de şöyle bir göz gezdirdim. Ben bu flash oyunları kursa gitmeden evde kendi başıma öğrenemezmiyim sizce. yani bunun için illaki kursa mı gitmek gerek ?
Ben herhangi bir kursa gitmedim, genelde kitaplardan öğrendim. İngilizce biliyorsan kitap tavsiye edebilirim.
İngilizcen iyi bir seviyede değilse, Türkçe kaynak bulmak biraz sıkıntılı. Benim sitede yarım yamalak dersler mevcut, başlangıç için karışık gelecektir muhtemelen. Özelden ben sana daha detaylı bilgi gönderirim akşama doğru.
Özel mesaj atmaya çalışıyorum ancak anlık bir hata oluştu diyor. Bir kaç kez denedim, atamadım özel mesaj. Sitemdeki iletişim kısmından bana ulaşabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme