Şimdi Ara

Kürt olupta Atatürkçü olmak garip birşeymi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi biliyorum ırkçılar gelicek ama baştan söyliyim onları muhattap bile almam kendime. Çevrem biraz geniş etrafımda kürdüyle türküyle lazıyla bi dünya insan var. Ama kürtlerden atatürkü seven tanıdığım çok fazla yok (bu normal bişey gayet). Ama mesela ben sonua kadar atatürke gerçekten sevgiyle bağlı bir insanım ve bu çoğu kişiye garip geliyor. Sen kürtsün neden seviyosun falan diyenler oluyor. Irkçılık anlamda söylemiyolar tabi merak ettiklerinden soruyolar. Ben kürt olduğum halde Atatürkü bu kadar severken onu sevmeyen türklere hiç anlam veremiyorum. Abi adam napsın daha söyleyin bana onu sevmemeniz için bir sebep söyleyin. Bazı dincileri ülkeden kovdu diye sevmiyosunuz ama fethullahın baş düşmanı olan tayyipe tapıyosunuz. Alkol içmiş falan bundan size ne? Adam müslüman olmasa da size ne? Sen bu ülkede özgür bi şekilde kimseye bağımlı olmadan yaşıyosan o adam sayesindedir. Zamanında kürtleri ülkeden kovmuş olsa biz kim bilir şimdi nerelerde sürünüyoduk neler çekiyoduk. Böylr bir insanı nasıl sevmem. Gerçekten onu sevmemenizin nedenini merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendinle çelişiyorsun bazı kelimelerde. "bu normal bişey gayet" diyerek sanki bir sebep varmış da o yüzden sevmiyormuş gibi bir algı oluşturuyorsun sonra neden sevmiyorlar diye hezeyanda bulunuyorsun. Atatürk'ü sevmemek için tek neden cahil olmaktır bunun başka izahı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

Kendinle çelişiyorsun bazı kelimelerde. "bu normal bişey gayet" diyerek sanki bir sebep varmış da o yüzden sevmiyormuş gibi bir algı oluşturuyorsun sonra neden sevmiyorlar diye hezeyanda bulunuyorsun. Atatürk'ü sevmemek için tek neden cahil olmaktır bunun başka izahı yok.

Türklee neden sevmiyor diyorum. Kürtlerin sevmemesi normal. Senin kürtlerin atasını veya almanların atasını sevmemen ne kadar normalse oda o kadar normal

• quote:

Orijinalden alıntı: torres10

quote:

Kendinle çelişiyorsun bazı kelimelerde. "bu normal bişey gayet" diyerek sanki bir sebep varmış da o yüzden sevmiyormuş gibi bir algı oluşturuyorsun sonra neden sevmiyorlar diye hezeyanda bulunuyorsun. Atatürk'ü sevmemek için tek neden cahil olmaktır bunun başka izahı yok.

Türklee neden sevmiyor diyorum. Kürtlerin sevmemesi normal. Senin kürtlerin atasını veya almanların atasını sevmemen ne kadar normalse oda o kadar normal

Kürtlerin sevmemesi neden normal ? Kürtler demiyor mu biz kurtuluş savaşında beraber savaştık. Ülkeyi beraber kurtardık. Ee kurtuluş savaşı'nı başlatan Atatürk dolaylı olarak onların da lideri oluyor. İşte senin bu yaptığın ayrımcılıktır. Bu kafanın değişmesi lazım. Atatürk, bu ülkede yaşayan herkesin lideridir ve yolundan gidilmesi gereken bir liderdir. Eğer bir kürt kendini bu ülkeye ait hissediyorsa bu ülkenin değerlerine de sahip çıkmalı ve Atatürk bu ülkenin en büyük değerlerinden bir tanesidir.

Temennim sen ve senin gibi kürtlerin çoğalması ve senin bir kürt olarak diğer kürtleri doğru yola sevk etmen.

• Ne geldiyse Atatürkün kurdugu derme catma sistem yüzünden geldi madem ülkende 70 yakin irk toplum yasiyor neden her milliyeti kucaklayan bir sistem yaratmadin ?
    Tabiki yarin öbürgün Kürdü lazi cerkezi arabi bosnagi pomagi arnavutu hak idda etmeye kalkarsa ne olacak Türkiyede sadece Türkler yasamadigina göre birazda diger toplumlarin hakki verilseydi bugün bu sorunlari yasamamis olurduk.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: torres10

quote:

Kürtlerin sevmemesi neden normal ? Kürtler demiyor mu biz kurtuluş savaşında beraber savaştık. Ülkeyi beraber kurtardık. Ee kurtuluş savaşı'nı başlatan Atatürk dolaylı olarak onların da lideri oluyor. İşte senin bu yaptığın ayrımcılıktır. Bu kafanın değişmesi lazım. Atatürk, bu ülkede yaşayan herkesin lideridir ve yolundan gidilmesi gereken bir liderdir. Eğer bir kürt kendini bu ülkeye ait hissediyorsa bu ülkenin değerlerine de sahip çıkmalı ve Atatürk bu ülkenin en büyük değerlerinden bir tanesidir.

Temennim sen ve senin gibi kürtlerin çoğalması ve senin bir kürt olarak diğer kürtleri doğru yola sevk etmen.

Kardeşim çünkü kürt onlar türk değil. Atatürk türklerin lideri. Her insanın içinde bi ufak milliyetçilik vardır. Kürt olan adam ben kürtüm neden seveyim başka ırkın liderini demesi normal. Sen neden atarkü seviyorsun çünkü türksün.bu böyledir yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: nadeto

Ne geldiyse Atatürkün kurdugu derme catma sistem yüzünden geldi madem ülkende 70 yakin irk toplum yasiyor neden her milliyeti kucaklayan bir sistem yaratmadin ?
    Tabiki yarin öbürgün Kürdü lazi cerkezi arabi bosnagi pomagi arnavutu hak idda etmeye kalkarsa ne olacak Türkiyede sadece Türkler yasamadigina göre birazda diger toplumlarin hakki verilseydi bugün bu sorunlari yasamamis olurduk.

Atatürk o sistemi kurduğunda ülke bile yoktu. Ne zorluklar içinde yaptığını sen nerden biliceksin. Nw yapabilirdi onuda söyle bari madem bu kadar iyi biliyosun. Kürtlerin hak idda etmeside atatürkle uzaktan yakından alakasız birşey. Kürtlere yapılan zulümlerden sonra pkk kuruldu. Kürtçe konuşmanın yasak olduğu dönemler vardı bu ülkede. İstediğiniz kadar karşı çıkın ülkenin huzurunun bozulması hep ırkçı insanlar yüzünden. Kardeş kardeş yaşamayı bilemediler. Gelip geçici dünya burası. Kimse kürt yada türk yada ermeni yada rus olmayı kendisi seçmiyor. Ben anlam veremiyorum işte buna. Kardeşim adam dünyaya geldiğinde ırkını kendisimi seçtiki sen onu ırkıyla yargılıyosun?

• Merhaba bende kürdüm ve siyasi anlamda Ataturkcuyum ve kendimi Türk hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.Chopin -- 15 Kasım 2015; 1:22:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk'ün kürt evlatlık oğlu vardı.Şaşılacak bir şey değil.
  • Bende kürdüm Atatürke saygım büyüktür, severimde. İlla ki her insan gibi onunda yanlışları olmuştur ama yaptıkları bunu fazlasıyla kapatıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.