|
KURTAY OTO RENAULT ÖZEL SERVİS (2. sayfa)
-
-
donanımhaber forumlarından hep bilgi almak için girerdim. İlk defa üye oldum ve aracım suan kurtay oto adlı yetkili serviste bu serviside buradan buldum. Baskı balata, fren diskler, motor genel bakım, fren balatalar, sağ aks, klima bakımı, sağ sol tabyalar değişecek. Suan aracım orada çıkınca detaylı müşteri izlenimimi yazarım. -
Bugün Safrane model aracımı kurtay Oto'dan teslim aldım. gerçek anlamda geçirme zihniyeti içerisinde olmayan bir firma.. Sağ aks sıfır yan sanayi yerine orjinal çıkma alıp benim eski aksımla sıfır orjinal aks yapan ve gerçekten kaliteli işçilik hoş sohbet insanların işlettiği bir yer.. Kurtay OTO çalışanlarına tekrardan teşekkür ederim.. Cebimdeki parayı pozitif anlamda benden daha fazla düşünen helal para peşindeki güzel insanlar.. -
Daha önce Toyota,Honda,Ford marka araçlarım için forum sitelerinden bulduğum tüm özel servislere araç almadan önce fikir alışverişi yapar, ona göre alır ve bakımlarını o servise yaptırırdım.(toyota için dörtnal,honda için hondacı mehmet,ford için öner oto tuncay usta)nitekim bu seferde megane 2 almaya karar verdim ve burdaki yorumlardan dolayı kurtay otoyu aradım.megane 2 dizel otomatik exper için müsaitliklerini sordum,exper yapmadıklarını söylediler,genel anlamda araç nasıldır kronik problemi varmı baş ağrıtırmı diye sordum,şanzımandaki selenoidler dışında problem yok,o da 600 TL.Güzel arabalar,alabilirsinz dediler.Neyse ben aracı aldım ve alırken bildiğim iki problemi(sağ üst körük,motor takozu(kulakçığı) )yaptırmak ve genel olarak göstermek için gittim.Hamza usta yoktu,zafer usta araca baktı,bu iki problem dışında arkada tekerlerde bir parçanın çatlamış olduğunu değiştirmem gerektiğini söyledi.Hepsi için 750 TL istedi.İndirim istedim kabul etmedi.Kart sordum bir miktar peşin verirsin geri kalanı parçacıdan taksit yaptırırız dedi ve bu işlemlerin 5 saat süreceğini söyledi.Aracı bıraktım.Bu sırada orada bulunan servis elemanına tekrar sordum megane 2 dizel otomatik nasıl araç? aldık iyimi ettik kötümü ettik,kullanırken neye dikkat edeyim vs..Bu sefer daha önce telefonda söylediklerinin aksine yanlış anlama ama bu araç nazik araç,az yakar çok kaçar ama elektronik aksamı,mekanik aksamı çabuk problem çıkarır dedi. Şaşırdım.çünkü daha önce aracı almadan önce telefonla özellikle arayıp sormuştum ve güzel araba problem yaşamazsanız demişlerdi, Neyse 3 saat sonra aracın hazır olduğunu ama antifrizin eksik olduğunu söylediler,tamamlayalım dedim.Aracı almaya gittiğimde 750 TL olmuş 800 TL.Sebep antifiriz. Yine Şaşırdım çünkü daha önceki araçlarımda servisler antifiriz için ücret talep etmiyolardı. Neyse bu arada aracın şurası problem çıkarabilir şu kadar,burası problem çıkarabilir. kadar falan sanki dört gözle aracın bozulsunda para kazanalım der gibilerdi.(içindemde kızıyorum almadan önce sordum özellikle telefonla sordum kronik problemi varmı bu aracın diye) Normal periyodik bakımını bir önceki sahibi yaptırdığı için yaptırmadım.Ama yinede ücretini sordum 350 TL dediler.İşçilik 80 TL, yağ,yağ filtresi,mazot filtresi,polen filtresi,hava filtresi için ise 270 TL dediler.Yine şaşırdım. Çünkü parçaçılara bu parçaların orjinalllerinin fiyatını sorduğumda 160 -170 TL maksimum fiyat verdiler.Diğer özel servislerde işçilik dahil orjinal parçalarla 250-300 TL arasında fiyat verdiler.(Bu arada kendi sitelerinede 335 TL yazmışlar)
Sonuç itibariyle bende bıraktıkları izlenim pahalı ve çok tutarlı ifadeleri olmayan bir servis.İlk açıldıklarında belki kendileri duyurmak için, ucuz ve kaliteli iş yapmış olabilirler.Ama bence pahalı bir servis.Ustalıkları hakkında yorum yapamam çünkü bu yaptırdığım işlemler çok kompleks işlemler değildi. Birde benim işlemleri 15 yıl yetkili serviste çalışmış olan Hamza Usta değil yanındaki diğer usta yaptı.Hamza ustayla sadece teste çıktık.Tekrar gidermiyim bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
2011 senedinde bu foruma girmiş bugüne kadar tek mesajınız var oda bu Öncelikle niyet çok önemli yazdıklarınızı tasvip etmiyorum özellikle bedava antifiriz ve parça fiyatları kesinlikle hiç bir servis bedava antifiriz veremez konuşmalarda yanlış anlaşılma olabilir yalnız kesinlikle hakka ve hakkaniyete riayet ederiz elemanım sizi davet edip izahatte bulunmak için telefon ile aradı yoldayım meşgulüm dediniz bu yazıyı paylaştınız.Müşteri velinimettir servisimize gelir iseniz yaptığım işlemleri ve fiyatlarını tek tek izah edebilirim.saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk2922 -- 2 Kasım 2017; 7:57:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2011 senesinde foruma girmiş olmam ve tek mesajımın olması neyi değiştirir.Daha önce netten bulduğum hiç bir yerde böyle bir durumla karşılaşmadımki.O yüzden burdan paylaşma ihtiyacı hissetmedim.
Niyetim belirli kendime göre olumsuz yaşadığım durumu forumdaki diğer üyelerle nezaket sınırları içerisinde paylaşmak.
Elemanınız aradığında müsait olmamam sizi niye rahatsız etti anlamadım? Kaldıki ben bakım için bile zor vakit ayırabiliyorum, işyerinize gelip neden aynı şeyleri dinlemeye geleyim..
İşyerinize gelip memnun olanlara saygı duyuyorum ama ben ilk kez geldim,memnun kalmadım.Durum bu. -
quote:
Orijinalden alıntı: drkozi
Hocam ben söylemiyorum Allah söyletiyor herhalde. "İnsanlara yardım etme olgusunu suistimal ederek reklam da yapamayacağız yaw" demek haa
İnsan bu cümleyi ağzıyla söylese dili sürçtü falan diye savunabiliriz belki de insanın eli sürçer mi yaw
Arkadaşlar ben istemeden bu konunun güncel tutulmasına sebep oldum ve bundan hiç hoşnut değilim. Konu sahibinden konudaki malum arkadaşlara kadar herkesi blokluyorum. Böylece istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz sizi daha fazla rahatsız etmicem.
Bu arada haklı çıktınız.Benim yorumuma konuyu açan kendini deşifre etti ve konunun reklam için işletme sahibi tarafından açıldığı belli oldu
-
Yazınıza istinaden sizinle ve diğer forum kullanıcıları ile gönül rahatlığı içinde aracınıza yapılacak işlemleri paylaşmak isterim.Önemli olan iş yapmak değil,yastığa başını koyarken gönül rahatlığı ile koymaktır.Aracınız da yapılacak olan işlemler ve kullanılacak malzemelerin,orijinal referans numaraları ile birlikte fiyatları şu şekildedir.
Motor Yağı
ELF evolotion 900SXR 5W-40 Satış fiyatımız:100Tl Liste fiyatı:160Tl
Yağ Filtresi 8200768913 Satış Fiyatımız:15Tl Liste fiyatı:23Tl
Hava Filtresi 8200820859 Satış Fiyatımız:40Tl Liste fiyatı:66.55Tl
Polen Filtresi 8201370532 Satış Fiyatımız:35Tl Liste fiyatı:87Tl
Mozot Filtresi 164004298R Satış Fiyatımız:80Tl Liste fiyatı:169Tl
Bakım İşçiliği: 80Tl
Toplam:350Tl
Parça referanslarını dahil yazmamın nedeni,fiyat karşılaştırmasını direkt Renault Mais den sorugulamanız içindir.Bizim fiyatlarımız ile liste fiyatları arasındaki fark,toptan alışımızdan ve liste fiyatlarındaki iskontodan kaynaklanmaktadır.Ayrıca parçalar tamamen ORİJİNAL olup,gerektiğin de Renault Mais'den tedarik edilmektedir. Ayrıyeten bu forum da olmamın nedeni Renault kullanan insanlara iyi hizmet verebileceğim konusun da,16 senelik Mais geçmişim ve deneyimlerimden kaynaklı olarak,kendime olan inancım ve güvenimdir. Yaptığımız işin her zaman arkasındayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk2922 -- 10 Kasım 2017; 21:58:1 >
-
Sayfaya yeni kayıt oldum. Fakat sürekli takip ettiğim web sayfalarından birisidir. Kurtay Oto hakkındaki bu başlığı ve altında yazılanları okuyunca üye olmaya ve Kurtay Oto hakkındaki kendi düşüncelerimi yazmaya karar verdim.
Temmuz 2017'de ikinci el, çok temiz 2012 model Clio Icon 0.9 TCE aldım. Arabanın garanti süresi dolmuş olmasına rağmen araç benim elime geçene kadar hep Renault Yetkili Servislerinde bakımları vb. işlemleri yapılmış. Aracı aldıktan sonra Ağustos 2017'de aracın bakımını yaptırmak için önce yetkili servislerle görüştüm. Hem yapılmış ve yapılması gerekenleri öğrendim hem de fiyat bilgisi öğrendim. Açıkçası kendi adıma, sanayilerimizde çok kaliteli, dürüst, güvenilir ve işi uygun fiyatlara çözebilecek tecrübeli ustalarımızın olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı paramı gereksiz yere (kendi adıma) harcama derdinde değilim ve Ankara'da bu şekilde bir usta arayışına girdim (her araç sahibi gibi).
Öncelikle kendi çevreme sordum soruşturdum ve herkesten başka başka cevaplar aldım. Dedim bir de internette arayayım. Ve bu sayede şans eseri Kurtay Oto ile tanıştım. Yorumları okudum ve açıkçası bana çok güvenilir bir yer olarak göründü. Aradım Hamza Ustayı numaradan ve sağolsun randevusunu verdi. Randevu tarihinde gittim. Tabi bir çekingenlik vardı ilk başta. Orada benden sonra gelenlerle görüştük, herkes memnuniyetini paylaştı ve üzerine Ankara'da usta tanımadıklarını falan söylediler. Benden sonra gelen ve kendini akıllı sanan bir akadaşa usta gereken uyarıyı yaptı ve sıranın bana ait olduğunu arabasını yan tarafa çekmesi gerektiğini söyledi. Sonra Hamza Usta bana dedi ki, "Beyefendi araç bu saatten sonra benim arabam sizin değil, siz buyrun oturun." İşte ben burada dedim ki galiba doğru yere gelmişim...
Arabaya ait her türlü bakım gayet itina ve güler yüzle yapıldı. Usta tek tek bütün parçaların kendi alış fiyatını ve bana verdiği fiyatları tek tek kıyas yaptı. Bütün parçalar orijinal parçalar. Ve yetkili servisten aldığım fiyatların neredeyse yarı fiyatına benim arabanın bütün bakım işi bitti. Ve oradan çıkarken gayet memnun ve ön yargısız bir şekilde çıktım.
Bu Cumartesi tekrar yanına gittim. Arabanın sağ ön tarafından ses geliyor ara ara. Usta sağolsun aldı arabayı test ettik. Ve gelen sesleri bir türlü alamadık. Usta arabaya binince benim arabanın sesi soluğu kesildi :) Usta defelarca kez denedi, sonra içiniz rahat etsin dedi, aldı arabayı lifte kaldırdı, komple altını kontrol etti. Üstüne kapıların yağlarını falan tazeledi, elemanlar antifiriz ölçümü, far kontrolü, cam suyu, yağ kontrolü vb. herşeyi kontrol ettiler. En son arabayı teslim ettiler. Ustam kaç para borcum dediğimde aldığım cevap: "Beyefendi birşey yapmadık ki, ne parası. Yolunuz açık olsun" dedi... Ben kısaca Kurtay Oto'yu bu şekilde tanımlıyorum. Gerisi size ve vicdanınıza kalmış ;)
-
Yazmayayım diyordum ama ucuz reklamlar devam ediyor demek, insanı esnaftan soğutuyorsunuz. -
quote:
Orijinalden alıntı: drkozi
Yazmayayım diyordum ama ucuz reklamlar devam ediyor demek, insanı esnaftan soğutuyorsunuz.
Konuyu hortlatmış olacağım ama yeni bir renocu olarak ben sanırım gidip tanışacağım çünkü henüz bir usta bulamadım :)
Tanıştıktan sonra gerçek olduğundan emin olacağınız yorumlarımı paylaşacağım 👍🏻
Aracımda bir sorun var, araç elektronik olarak algılamadı bu sorunu. Bilgisayara bağlandığında şu noktaya bakın demeyecek araba. Ustamızın ustalığını sınamak değil tabi maksat, ama kısa süre içerisinde yorumlar abartı mı değil mi paylaşırım
İyi forumlar
Aracı teslim ettim bugün Hamza ustaya. Araç triger sıyırmış. Perşembe ya da cuma teslim edecekler. İlk gün için herşey çok iyiydi ama işlem sonuçlanmadan yorum yapmam çok realist olmaz. O nedenle arabayı teslim aldığımda tüm izlenimlerimi paylaşacağım :)
İyi forumlar
Herkese merhaba. Konuya en son yorum 2018 de yapılmış gibi görünüyor. Biraz güncellemiş olalım. Arabasını servise götürmeden önce bu yazımı okuyan var ise oldukça faydalı olacaktır. sabır ile sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum. Amacım kimseyi övmek veya kötülemek değil. Şahsen yaşadığım tecrübeyi paylaşacağım. Sonucunu siz çıkarırsınız. Vicdanen rahat olma açısından bunu bir zorunluluk olarak hiss ettiğim için yapıyorum. Yaşadığım tecrübeyi burayı ziyaret edeceklere tavsiye babında yazmaya karar verdiğim için üye oldum. Bir süre önce ankarada Renom için usta arayışına ve servis taramasına giriştim. bir çoğunuz gibi ben de aramlarım sonucu bu sayfaya ve konu ile ilgili yukarıda isimi geçen birkaç servis adı ile karşılaştım. Aralarında tercih yapmak zorunda idi ve genel anlamda Kurtay otodan memnuniyet yazıları görünce pek de düşünmeden oraya gitmeye karar verdim.
Hamza Usta ile telefonda görüştüm. kendisi pek iş yerine salgından dolayı gitmediğini söyledi ama oradaki arkadaşların ilgileneceğini bana iletti.
O yüzden İş yeri sahibi Hamza ustayı yazacaklarımdan ayırmak zorundayım, çünkü kendisi ile telefon harici hiç karşılaşmadım, araca muhtemelen müdahelesi de olmadı. o yüzden onun vebaline giremem, onu ayırıyorum. şimdi, genel anlamda usta bulmanın zor olduğunu biliyoruz. yani usta denilince sadece iyi iş yapan değil, hem işinde hem de aynı zamanda usta kelimesine sığacak karaktere sahip olunması gerektiği kanısındayım. Bu verilen söz anlamında, işe yaklaşma anlamında, müşteriyi veli nimet görme anlamında, nasıl derseniz deyin. Aracımı kontrol için bıraktığımda bakımını yapıp baya yüklü bir rakam önerdiler, açıkcası şaşırdım, ama yanına gittiğim ustanın sözüne de güvenmek isterim. Belki de gerçekten ihtiyacı var arabanın bu bakımlara diye düşündüm. Ve karşı çıkmadım. Aslında sezgilerime güvenirim, saf adam da değilim, ama güvenmeyi tercih ettim. Bahsettiğim bu yüklü miktar onarım çalışma yoğunluğuna bağlı 4-5 gün sürmesi lazımdı (bu birkaç yerden sorularak elde ettiğim sonuç) ama araç 2 günde hazır hale geldi. Teslim almaya gittiğimde garip durumlarla karşılaştım. Mekanikten anlamadığım için o konuda bişey diyemem, ama görünen ve basit noktalardaki ihmal bende anlamadığım ve göremediğim yerlerle alakalı daha ciddi şüphe ve endişe uyandırdı. Parçaların tamamını orjğnal konuşmamıza rağmen ne oldu emin değilim. Haklarını yiyemem. Ama çok basit sorunlar beni gerekten rahatsız etti. mesela klima kontrol edilmeden gaz yüklemesi yapıldı. Çalıştırıldığında ise kompresör arızası denildi. gaz boşa gitti.sonradan araştırarak öğrendiğim kronik airbag sargısı arızası vardı, o konu 750 tl ye başa gelir dendi, halbuki sargı yenileme 100 tl ye zaten yapılan bir işlem ve sanayide bunu yapan bir çok insan mevcut. özensiz işçilikten kaynaklı elektiriksel arızalar, çalışan diğer insanların umursamaz yaklaşımları. Bunların tamamı beni çok rahatsız etti. Aslında yazacak daha çok detay var ama daha da bulanıdırmamak için yazmıyorum. Tekrar belirteyim, Hamza ustayla karşılaşmadım, onu bu mevzudan kenar tutuyorum. ama diğer sorumlu kişilerin yaklaşımı, müdahelesi ve ilgisi maalesef üzücü tecrübe oldu. (maddi tarafı ne oldu ne bitti, az mı oldu çok mu oldu,bilemiyorum) orasını Allaha havale ediyorum. Tabii ki kazanacaklar insanlar, bu yüzden emek harcıyorlar. O sıcakta o ağır şartlarda. ama kazanmanın da bir insani ölçüsü olmalı. Bana çok samimi gelmedi, ama yinede Allah bilir, belki de haklı kazanç. O halde bir durum var ise 2 bin tl ilk işçilik de olsa helal olsun. ama eğer bana gösterilen rakamın üzerinde bir işçilik kazancı var ise bu tamamen bir oyundur. İnsanların güvenini boşa çıkarmaktır. Belkide Hamza usta yılların emeğini tecrübesini ortaya koyarak bir iş yeri ayakta tutmaya çalışmıştır. bir daha diyorum onun hakkında bişey diyemem, ama düşüncem şu ki, belki kendisi olsaydı bu sıkıntıları yaşamaya bilirdim. Dolayısı ile kendi bu yazıyı okursa, etrafındaki insanları gözden geçirmesini öneririm. İnşallah ben yanılıyorumdur. Sonuçta zarar gördüğümü düşünüyorsam, benden sonra kimse görmez. Ama yanılmıyorsam, yazıktır günahtır, gelen bir çok insanı mağdur edersiniz. konuyu özetle bitirmek istiyorum. Çok fazla para alındığını ve bunun karşılığının yapılmadığını, aynı zamanda kağıt üzerinde gösterilen işçilikten çok daha fazlasının alındığını, buna rağmen işin özensiz yapıldığını (bu net) düşünüyorum. Eğer bir hesap gününün varlığına inanıyorsanız, bir daha orada hesaplaşmak üzere görüşmemizi dilediğim için her şeyi Allaha havale ettim. Söylediklerimden yanıldığım varsa hep tedbirli davranarak kesin ifadelerden kaçındım. Hamza usta ile karşılaşmadığım için onu bu söylediklerimin dışında tuttum. Ama genel olarak konu Allaha havale arkadaşlar. Bundan sonraki hesabı görecek O dur.
-
Hocam aynı işlemler için başka yerden fiyat aldınız mı veya yapılan işlemleri ve tutarı belirtir misiniz
Amasya’dan Captur 2013 model aracımın aks problemi için servis arayışında iken forumdan iyi-kötü yorumlarını okuyarak karar verdim KURTAY dan hizmet almaya. 11.11.2024 için randevu oluşturdum. Sabah 9:00 da servisteydim. Hamza usta ile test sürüşü akabinde şikayetim değerlendirildi ve parça araştırmaya geçildi. 3 gün sonraya gelebileceği konuşulurken sağolsun hamza usta tüm olanakları değerlendirerek ertesi gün için planlama yapıldı ve yaklaşık 2 saat içerisinde söz konusu şikayetim giderildi. Bu süre zarfında ihtiyaç gördüğüm başka konularda da son derece yardımsever davranarak beni yönlendirdiler. Hazır Ankara sanayisinde iken diğer işlerimi de halletmiş oldum.
Yazılan tüm yorumları okudum, bir çok markanın gerek özel gerekse yetkili servisini kullanmış biri olarak bu kadar tertipli, temiz bir özel servis görmedim. Sen aracını dışarıya koysan da sıranı takip ediyorlar. İç sesinizi boşa yormanıza gerek kalmıyor. Aracınıza o kadar nazik davranıyorlar ki, alt takım yaptıranlar hatırlasın sağa sola çekiçle harala gürele vuranları, dişçi edasıyla çalışıyorlar. Dükkanda gürültü yok bağrışma yok küfür yok. Çalışanlar sanki gündelik kıyafetler ile tertemiz şekilde karşılıyor, ağırlıyor ve uğurluyorlar emin olun.
fiyat konusunda ben üzülmedim hiç, servis kalitesinde ve neredeyse 3te1 fiyatına özlediğim hizmeti aldım..
Bu arada ilerleyen km ile ilgili bilgi paylaşımı da yapıldı.. Nasıl problemler ile karşılaşabileceğim belirtildi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X