Şimdi Ara

Kürtler Neden Atatürk'ü Sevmez ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: orientem

quote:

Orijinalden alıntı: DarkPower14

quote:

quote:

quote:

Olaylara tarafsız bakmayı bilmiyor kimse, herkes kendini ve kendinden olanları savunma peşinde. Türklerin gözünden bakıyorlar zamanındaki mandacılar kötü ve düşünceleri mantıksız. Sonra Türk mandasına karşı gelen Kürtlere de laf ediyorlar. Mandacılığa karşı mısın değil misin bir karar ver önce. Onun dışında Kürtlerin diğer milletler teker teker ayrılırken bir tek onların kalmış olmasının sebebi din kaynaklıdır ortada din kaynaklı bir durum kalmadığında da doğal olarak ayrılmak istemişler. Ateist olan bir insanın da Kürtlere laf söylemesi kadar mantıksız bir olay yok muhafazakar olanlar yav biz din kardeşiyiz bizi bölmeye çalışanlarla bir olmayın diyor kendince de sizin olayınız ne. Bir noktadan sonra bu arkadaşlar kuramıyacaksınız işte devlet kurdurtmayacaz noktasına geliyorlar. Gücü olanın borusunu öttürmesine karşı değilseniz batının uşağı olmaktan da rahatsız olmayacaksınız Kürtlere de laf etmiyeceksiniz sorun da kalmayacak. Düşüncenizden değil de bu tarz saçma sapan çelişkili olaylar bir fikir değil sağdan soldan duymayla oluşan şeyler bunlar da burayı çöplük haline getiriyor ben de bu çöplüğü okumaktan rahatsız oluyorum.

Türk mandasiymis allahin kurtcusu gelmis burada turklere laf ediyor senin deli saidinden bizene

Bir fikrin varsa koy ortaya görelim anca boş konuşmaya varsınız ben ortaya konan sistemi eleştiriyorum ıraktaki suriyedeki türkmenler hakkında yabancılar ile görüşürken bulundukları yerlerde türkçe bilen memur isteniyor türkiye tarafından ama senin ülkende burası türkiye deyip kürtçeyi yasaklıyorsun burada otorite benim ben ne dersem o olur diyorsun sonra benim söylediğim lafa bozuluyorsun benim bunları söylerken korkacağım bir şey yok bizi birbirimize bağlayan şeyin dinimiz olduğunu düşünüyorum ona sırtımı dayıyorum çünkü ama dinsizlerin böyle bir dayanağı olmadığı için bunları açık açık konuşmaktan korkuyorlar çünkü onlara göre din bir şey ifade etmiyor dolasıyla kürtlerle onları bağlayan hiçbir şey yok toprak kaybetmeyi kendilerine yediremedikleri için de bunu saklıyorlar daha akıllı olanları ise toprağın bir şey ifade etmediğini söylüyorlar bölünmek istiyorlar ki en azından kendi içlerinde tutarlılar ve onların dünya görüşüne göre de ciddi haklılık payları var aynısını avrupa uyguladı ferahlarını ciddi attırdılar ama ben senin gibileri benimle aynı görüşte olup bölünmeye karşı olmana rağmen saygı duymuyorum çünkü bunu sadece böylesinin daha işine geleceğini düşündüğün için savunuyorsun

Her ulkenin kendi ana dili vardir
    Almanyada almanca konusulur
    Fransada fransızca
    Rusyada rusca

Burasi kendini turk olarak tanimliyanlarin cogunluk oldugu bir ulke o halde herkes turkce ogrenmek zorunda bu devletin resmi dili turkcedir

Sen şimdi bu ülkelerde ana dili farklı olan günlük hayatında ve bölgesinde o dili kullanan insanlar olmadığını mı zannediyorsun. Senin kafandaki doğruları batının ne yaptığı ettiği şekilllendiriyorsa anlatıyım istersen Rusya'nın federasyon olduğundan başlıyabiliriz mesela sonra bask bölgesine geçeriz falan ama mesele bu değil mesele senin bu ülkede zamanında asimilasyon yapılmaya çalışıldığından bihaber olman ve şartlandıklarınla bunları burda çok rahat savunabilirsin ve sonra senin gibi biri daha gelir o da farklı bir açıdan savunur sonra başkası ve başkası çünkü insanların derdi doğruyu aramak değil doğrularını öğretmek ben o yüzden sana doğruları öğretmeye çalışmıyacam ben mesajımda ne olduğunu yazdım kimin neyi neden savunduğunu yazdım seninse buna karşı verebiliceğin bir cevap yok sadece sana öğretilen bir kabulü yazıyorsun daha düşünme evresine geçmemişsin bile bütün dünya tek bir devlet olsa ve herkes ingilizce konuşcak deseler türkçeyi yasaklasalar benim bölgemde ingiliz mi var herkes türk burası türk bölgesi başlatmayın devletinize deyip isyan etmiyeceksen bu düşüncenle yaşamaya devam edebilirsin.

Bu ulkelerde birden fazla resmi dil varda benmi bilmiyorum ?

Devlet dairelerinde ve resmi yerlerde sadece o ulkelerin dili konusulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 31 Ekim 2016; 2:32:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neo Nesil N kullanıcısına yanıt
    Videodaki püf noktayi anlamamissin galiba.

Kemalistler bu adami bu yüzden sevmez.
  • Kürtlerin içindeki şeriatçılar sevmez bir tek Sevmediği yalan
  • J3englames kullanıcısına yanıt
    2 tane başlık altına toplanabilir

1-) Atatürk milliyetçiliği , bugünki sözüm ona milliyetçilerden , kafatasçılardan çok farklıdır.

Türkiye Cumhuriyetine kuran , kurtuluş savaşını veren millete Türk milletidir der.Tüm anadolu halkını dahil eder.(birçok konuşması vardır bu konuda , araştırabilirsiniz)

Esasen RTE'nin (***) yıllar önce ortaya attığı Türkiyeli kavramı tam olarak Atatürk milliyetçiliğiyle örtüşür

Ama maalesef, bir çok ilke ve înkılaplarda olduğu gibi , bu kavramda tepeden oluşturulmuş ve tabana yayılamadan Atatürk vefat etmiş , bu değerleri anlatacak mirasını taşıyacak siyasetçiler ne yazıkki olmamıştır.Zaten bugün halâ muhasır medeniyetlerden çok gerideysek , en temel nedeni tüm bu yeniliklerin halktan değil tepeden gelmiş olmasıdır.Muhasır medeniyetlere ulaşmış milletleri araştırırsanız , tüm akımlar/yenilikler tabandan/halktan gelmiştir , yönetime rağmen gelmiştir.Bu nedenle sürekliliği vardır.

2-) Şimdi ; bu milletçilik kavramının yanlış anlaşılması/uygulanması ile beraber , kürt-alevi-dinCİ kesimlerle verilen mücadele "ırkçı" ve "dine karşı" olarak reklam edildiği için , bu toplulukların Atatürkten nefret etme potansiyeli çok yüksektir.Dönemin cehaletide(okuma yazma oranı , gelir seviyesi vs. vs. ) gözönüne alınırsa bu reklam çokta zor olmamıştır.

Aleviler etmez , kürtler eder. Nedendir , uzunca tartışılabilir.Her iki kesimlede çok yakın biri olarak söyleyebilirim ki , alevilerin çoğu akılcıdır birçoğu birey olabilmenin,toplu yaşabilmenin, devlet olabilmenin gerektirdiği bakışa sahiptir , kürtler maalesef bağnazdır tıpkı birçok dindar ve türkçü kesim gibi , bu özelliklere sahip değildir.

İstisnalar kaideyi bozmaz

(***) bugüne kadar belkide aynı fikirde olduğum tek görüşüdür , her ne kadar sırf çözüm süreci için ortaya atmış olsada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 31 Ekim 2016; 11:30:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Olaylara tarafsız bakmayı bilmiyor kimse, herkes kendini ve kendinden olanları savunma peşinde. Türklerin gözünden bakıyorlar zamanındaki mandacılar kötü ve düşünceleri mantıksız. Sonra Türk mandasına karşı gelen Kürtlere de laf ediyorlar. Mandacılığa karşı mısın değil misin bir karar ver önce. Onun dışında Kürtlerin diğer milletler teker teker ayrılırken bir tek onların kalmış olmasının sebebi din kaynaklıdır ortada din kaynaklı bir durum kalmadığında da doğal olarak ayrılmak istemişler. Ateist olan bir insanın da Kürtlere laf söylemesi kadar mantıksız bir olay yok muhafazakar olanlar yav biz din kardeşiyiz bizi bölmeye çalışanlarla bir olmayın diyor kendince de sizin olayınız ne. Bir noktadan sonra bu arkadaşlar kuramıyacaksınız işte devlet kurdurtmayacaz noktasına geliyorlar. Gücü olanın borusunu öttürmesine karşı değilseniz batının uşağı olmaktan da rahatsız olmayacaksınız Kürtlere de laf etmiyeceksiniz sorun da kalmayacak. Düşüncenizden değil de bu tarz saçma sapan çelişkili olaylar bir fikir değil sağdan soldan duymayla oluşan şeyler bunlar da burayı çöplük haline getiriyor ben de bu çöplüğü okumaktan rahatsız oluyorum.

Türk mandasiymis allahin kurtcusu gelmis burada turklere laf ediyor senin deli saidinden bizene

Bir fikrin varsa koy ortaya görelim anca boş konuşmaya varsınız ben ortaya konan sistemi eleştiriyorum ıraktaki suriyedeki türkmenler hakkında yabancılar ile görüşürken bulundukları yerlerde türkçe bilen memur isteniyor türkiye tarafından ama senin ülkende burası türkiye deyip kürtçeyi yasaklıyorsun burada otorite benim ben ne dersem o olur diyorsun sonra benim söylediğim lafa bozuluyorsun benim bunları söylerken korkacağım bir şey yok bizi birbirimize bağlayan şeyin dinimiz olduğunu düşünüyorum ona sırtımı dayıyorum çünkü ama dinsizlerin böyle bir dayanağı olmadığı için bunları açık açık konuşmaktan korkuyorlar çünkü onlara göre din bir şey ifade etmiyor dolasıyla kürtlerle onları bağlayan hiçbir şey yok toprak kaybetmeyi kendilerine yediremedikleri için de bunu saklıyorlar daha akıllı olanları ise toprağın bir şey ifade etmediğini söylüyorlar bölünmek istiyorlar ki en azından kendi içlerinde tutarlılar ve onların dünya görüşüne göre de ciddi haklılık payları var aynısını avrupa uyguladı ferahlarını ciddi attırdılar ama ben senin gibileri benimle aynı görüşte olup bölünmeye karşı olmana rağmen saygı duymuyorum çünkü bunu sadece böylesinin daha işine geleceğini düşündüğün için savunuyorsun

Her ulkenin kendi ana dili vardir
    Almanyada almanca konusulur
    Fransada fransızca
    Rusyada rusca

Burasi kendini turk olarak tanimliyanlarin cogunluk oldugu bir ulke o halde herkes turkce ogrenmek zorunda bu devletin resmi dili turkcedir

Sen şimdi bu ülkelerde ana dili farklı olan günlük hayatında ve bölgesinde o dili kullanan insanlar olmadığını mı zannediyorsun. Senin kafandaki doğruları batının ne yaptığı ettiği şekilllendiriyorsa anlatıyım istersen Rusya'nın federasyon olduğundan başlıyabiliriz mesela sonra bask bölgesine geçeriz falan ama mesele bu değil mesele senin bu ülkede zamanında asimilasyon yapılmaya çalışıldığından bihaber olman ve şartlandıklarınla bunları burda çok rahat savunabilirsin ve sonra senin gibi biri daha gelir o da farklı bir açıdan savunur sonra başkası ve başkası çünkü insanların derdi doğruyu aramak değil doğrularını öğretmek ben o yüzden sana doğruları öğretmeye çalışmıyacam ben mesajımda ne olduğunu yazdım kimin neyi neden savunduğunu yazdım seninse buna karşı verebiliceğin bir cevap yok sadece sana öğretilen bir kabulü yazıyorsun daha düşünme evresine geçmemişsin bile bütün dünya tek bir devlet olsa ve herkes ingilizce konuşcak deseler türkçeyi yasaklasalar benim bölgemde ingiliz mi var herkes türk burası türk bölgesi başlatmayın devletinize deyip isyan etmiyeceksen bu düşüncenle yaşamaya devam edebilirsin.

Bu ulkelerde birden fazla resmi dil varda benmi bilmiyorum ?

Devlet dairelerinde ve resmi yerlerde sadece o ulkelerin dili konusulur

Bu ülkelerde birden fazla dil olmasının istenebilceği hangi ülke var önce ondan başlamak lazım Fransa ve Almanya zaten eski topraklarının hepsini bırakmış sadece kendi halkının bulunduğu yerlerdeler. Fransa'da bask bölgesinde basklılar yaşıyor ve kendileri bile bilmiyor dillerini buna rağmen hakları konuşuluyor ve İspanya'da kalan kısımları ise özerklik almış durumdalar. Rusya'ya gelirsek Rusya federal bir devlet ve kendi içindeki federal yapıların kendi resmi dilleri var. İngiltere'ye yine bakarsak kendi bulunduğu adada dahi böyle bir mantıkla hareket etmemiş birleşik krallık çatısı altınsa vermiş olduğu haklar ortada. Amerika'da yine tek dil diye bir şey yok ve federal bir yapı var. Çinde yine böyle bir durum yok. Niye tek dilin zorunlu olmadığını anlaman için başka yerlere bakmamız gerekiyor onu da çözebilmiş değilim.

• Vatan kurtarıldı, mission completed!

• Basarili insanlar her zaman kiskanilir sevilmez.Köken ırk fark etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Feodallerin burjuva devrimcisini sevmemesi normal.Bu soruyu sormak bile abes

Feodal olan Kürt halkı mı, yoksa aşiret sistemi mi? Türklerde farklı mı sanıyorsun bu sistemi. Ezilen ulus milliyetçiliğiyle sahneye çıkıp, ulusalcılık ile diğer halkları aynı duruma düşüren bir burjuva devrimcisi desen daha doğru olur zannımca. Yaptığı ilerici bir devrimdi ona söz yok.

• Kürtler zaten türklere düşman. Pkklı olankar tabi.

Solcu kürtler potansiyel canlı bombadırlar. Ortadoğunun çomarları hepsi.

• X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Tarihten basinizi kaldiramiyorsunuz zannederim. Daha de baglaci ve ekini bilmiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.