Şimdi Ara

Kuru sıkı tabanca hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben şuan 17 yaşındayım nisanda 18 olucam ve bir tane kuru sıkı tabanca almayı düşünüyorum biraz araştırma yaptım sanırsam av bayilerine adli sicil kaydı ve nüfus cüzdanıyla alabiliyormuşuz ve 1 ay içinde ilçe emniyet müdürlüğünde kayıdımızı yaptırıyormuşuz buraya kadar tamam fakat ben bu silahı oturupda evde bakmak için almıyorum bazı yerlerde kimseye göstermeden belimde montumla kamufle ederek taşımayı düşünüyorum tabi yanımda faturam ile birlikte(artık ruhsat yerinemi geçer bilmiyorum) eğerki yakalanırsam faturası olursa alcağım cezadan indirim olur mu?
    Başka bir sorum ise ilçe emniyet müdürlüğünde kayıtlamayıp yanımda taşıyıp yakalınırsam bu ceza 500 tlden daha mı fazla olur?

Şimdiden teşekkürler

• Kurusıkı silahı hiçbir şekilde belinde veya üzerinde taşıyamazsın.Sadece bir çantanın içinde silah ile şarjör farklı yerlerde (yani şarjör silaha takılı olmayacak) bir biçimde barındırabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emniyete kaydettirmeye gerek yok
    alırken kimlik fotokopi alıyorlar.gerekirse bulurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne demek kaydettirmeye gerek yok. Bilip bilmeden yorum yapmayın kurusıkı ile ilgili tüm cezalar gerçek silah muamelesi görüp ceza kesilir. Yani siz kurusıkınızı kayıt ettirmediğiniz zaman polis sizi 6-12 ay sonra bulur evinize gelir ve ruhsatsız (gerçek) silah bulundurmaktan cezai işlem yapılır.

2. olarak konuyu açan arkadaşım daha gençsin okulda mahallede arkadaşlarına belde silah göstermek çocuk oyuncağı değildir çok kesin ve esnetilemez cezaları vardır. Kurusıkı tabancayı hiçbir türlü üzerinde taşıyamazsın çünkü kurusıkı için tanınan bir taşıma ruhsatı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slxxx12 -- 30 Aralık 2015; 16:19:57 >
  • bizim arkadas aldı 2 kaydettirmedi 2 senedir giden soran olmadı
    cok sallama konu dısı degil bura

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşını doldurduysan, savcılıktan temiz kağıdı alarak kolay bir şekilde kurusıkı silah alabilirsin. fakat sana tavsiyem ikinci elcilerden uzak durman. Alacağın kurusıkı silahı, silah satış izni olan yerlerden alman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskan001 -- 18 Temmuz 2018; 15:25:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.