Şimdi Ara

Kurulmak üzere olan bir sistem için tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar sistem toplamaya niyetlenip bir bilgisayarcıyla oturup bişeyler çıkardık ama bazı tavsiyeler çok net değişikliğe gitmem yönünde lütfen sizde yorumlarınızı esirgemeyiniz.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Anakart: GIGABYTE GA-X48-DS5 X48 / SOKET 775 ""320 USD +KDV""
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ekran Kartı: ASUS NVIDIA GeForce EXTREME N9800GX2/G/2DI/1GB 256BIT DDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0 ""775 USD +KDV""
    İşlemci: INTEL CORE 2 QUAD Q9300 2.5GHz 6MB CACHE 1333MHZ LGA775 İŞLEMCİ ""320 USD +KDV""
    Ram: 2 adet KINGSTON HYPERX 1GB 1375MHZ DDR3 CL7 RAM KHX1100D3LL/1G ""300 USD +KDV""
    HDD: Western Digital 500GB 3.5" SATA2 7200RPM 8MB ""100 USD +KDV""
    Power Supply: AOPEN AO1050-12ALN BOX Powersupply (1000 watt) ""280 USD +KDV""

Bunlar dışındaki ses kartı ve incik boncuk parçalar eski pc mden aktarıcam. Bu liste dışında birde önümüzdeki haftalarda monitor düşünüyorum 21" lik. Şimdi sorun şuki bir çok arkadaşım bu ekran kartının gereksiz oldugunu düşünüyor. Burdaki ekran kartının yerine başka birşey koyunca anakartında bu kadar pahalı olması gerekmiyormuş, ve hatta DDR3 yerine 4x1 DDR2 takıp tasarruf edebilir ve performanstanda kaybetmezmişim. HDDkonusunda ise sanırım seagate tercih edilecek,performası daha iyiymiş. Siz ne düşünüyorsunuz GX-2 ekran kartına gerek varmıdır? Yoksa GTS midir nedir oyle bi ekran kartı benim yeni nesil oyunlarımdaki gorsel tatmini saglarmı? Alnternatif sistemlerinizi memnuniyetle değerlendiririm... Teşekkürler...

• şimdi bütçe olarak pek sorunun olmadığını düşünerek;
    yeni nesil ekran kartlarının çıkması arifesinde 9800gx2 gibi bi kart almanın hele hele o fiyata almanın mantığı yok, arkadaşların doğru söylüyo
    bence bu kart yerine bu kartı her türlü geçecek gtx280 serisini tercih edebilirsin ki fiyatı da büyük ihtimalle 600 küsür dolar olacak yani daha ucuza daha performanslı bi kart alabileceksin.

anakart konusunda da bence kullanmayacağın özelliklere para vermenin bi anlamı yok,yani mesela nvidia gpu lu bi ekran kartı alıyosan crossfire desekli bi anakart almanın anlamı yok.yazdığın anakart çok başarılı ama mesela gene gigabyte ın p45 leri gelecek ki son derece yeterli anakartlar.zaten başarılı p35 lerin devamı niteliğinde.175-200$ aralığında p45 ds4 ibi bi anakart da büyük ihtimal ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

ramler bencede kesinlikle ddr2 olmalı,ddr3 için hala erken ve herhangi bi avantajı yok.düşük zamanlamalara sahip 1066mhz lik ddr2 ramler tercih edilebilir ki fiyatlarıda max 200$ olur. mesela 2x2gb team extreme 1066mhz cl5 ddr2 ramler 142$ gibi gayet uygun bi fiyata sahip.

hdd olarak seagate in 500gb lık modellerini tercih edebilirsin ki performans olarak gayet iyiler. raid0 düşünürsen 2x250gb da düşünebilirsin.

• Çok teşekkür ederim tavsiye için. Bugun birde şöyle bir deneme yaptık;

GFU:GIGABYTE NVIDIA GeForce 9800 GTX 512MB 256BIT DDR3 (DirectX 10.0) PCI-E 2.0 x16 EKRAN KARTI
    PROC:Q9300 QUAD CORE 2.5Ghz 6MB CACHE 1333FSB 45NM
    HDD: Seagate 500GB 7200RPM 32MB SATA2 NCQ PC
    RAM: 4 adet 1GB DDR2 Kingston (Model belirleyemedim. Burada yardıma ihtiyacım olucak.)
    MB: Anakartta belirleyemedim. İhtiyacım olabileceğini düşündüğüm şey; hem DDR2 hemde DDR3 desteklemesi, böylece ileriye dönük bir anakart olabilir diye düşündüm. Anakart içinde ciddi bir tavsiyeye ihtiyacım olabilir.

Ekran 650 ytl + İşlemci 450 ytl + HDD 150 ytl + Ramler 300 ytl + Anakartta yaklaşık 300 ytl olsa toplamda 1850 civarı bir maliyeti olur bana. Geri kalan parayla 21" lik bir monitor alırım ts 2ms olan diye düşündüm.

Birde daha önce baktıgım ekran kartı olan GX-2 çok fazla enerji istiyordu, bu kartlar içinde yüksek power supply e ihtiyaç duyarmıyım? 750 wattlık yeni bir power supply işimi görürmü?

• Bu yeni nesil ekran kartları tam olarak ne zaman gelecek bu arada? Yazın tadını çıkarmamı engellicekse 9800 GTX de kalmak daha mantıklı olabilir benim açımdan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.