Şimdi Ara

Kurutmada Hangisini Önerirsiniz ( Bosch WTWH7561TR - Bosch WTYH7760TR - Siemens WT4HY760TR ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
7.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın.
    Çok Daha uzun ömürlü bir seçim olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt
    sağ ol
    Daha iyileri sizlerin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

sağ ol
    Daha iyileri sizlerin olsun
    Sizde sağolun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol

Otomatik temizlik sistemi kapak filitrelerini temizlersen makinenin ömrü boyunca bakım gerektirmiyor.Kullanmayi bilmeyenlerin uydurdugu boş bir konu (vw arabalarının DSG şanzıman muhabbeti gibi). 1 yılı gecti benim cihazım sorunsuz ve cok kullanışlı
    Her kurutma soran kişi de bu soruyu duyuyorum mutlaka :):):)
    Fakat benim satış yaptığım kişilere yaptığım Tek uyarı sizin de söylediğiniz gibi hav filtresinin mutlaka her seferinde temizlenmesi.
    Şimdiye kadar sorun yaşadığım olmadı =) demek doğru yapıyoruz.
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Bizim milletimiz efsaneleri sever 😂 Vw alma Dsg patlar dediler alma dediler 90 bin km devirdik İstanbul trafiginde 👍🏻

• İc hazne böyle düzenli olarak temizlendigi taktirde sorun çıkarmaz . 2013 de alınmış ilk sahibi 1 ay kullanmış kaldırmış sonra letgodan satin aldim bende 750 tl ye . 1.5 senedir aktif olarak ben kullanıyorum eski maxx7 makineme göre daha az zarar veriyor çamaşıra ve daha tasarruflu 🤙🏻

Kurutmada Hangisini Önerirsiniz ( Bosch WTWH7561TR - Bosch WTYH7760TR - Siemens WT4HY760TR )
    Kurutmada Hangisini Önerirsiniz ( Bosch WTWH7561TR - Bosch WTYH7760TR - Siemens WT4HY760TR )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 10 Nisan 2019; 3:11:19 >

• Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    İşte maalesef her kurutma konusunda bu yıllık bakım ritüelini yaşıyorum :):):)
    Aynen dediğiniz gibi efsaneler daha cazibeli oluyor sanırım heheh
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Bu efsane dediğiniz olayı, bsh servisleri doğruluyor. Servisler, bakım yapılması gerekiyormuş gibi müşteriye bilgi veriyor. Üstelik de garanti kapsamında olmadığını, ücret karşılığı yapılması gerektiğini belirtiyor. Yani yazılanlar efsane değil. Ortada böyle bir durum var.
    Yıllık bakım mecburi değil ise, bsh servislerinin de müşterilerini bu şekilde yönlendirmemesi, hatta daha doğrusunu söylemek gerekirse, yolmaya çalışmaması gerekir.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuda haklısınız,
    Servis olarak 2 tip var, biri merkez servis denilen BSH Çalışanı.
    2. si de sizin benim gibi kişilerin iş olarak servis başvuru yapıp açtıkları servisler, işte bunlar yolucu tim tabiri caizse hepsi değil tabi ama çoğu öyle.

Servis bunu söyleyebilir, neden üzerinden ciddi bir kazanımı var çünkü. Bu işi arabaların yıllık bakımı gibi sürekli yapılması gerektiğini lanse ediyor bazıları. Çok saçma kendi bindiği dalı kesiyor farkında değil, sırf bu korkudan kendi hizmetini verdiği markanın kurutma satışı düşüyor, her kurulumdan ücret alıyorlar ee satılmayan makinanın kurulumundan alamadıklarını düşünemeyecek kadar minik düşünce yapıları var. Keşke geniş açı bakabilseler.. ama tabi hepsi için geçerli değil işini layıkıyla yapan da var.

Şehir efsanesi dememdeki kasıtta; kendi satışlarını yaptığım arkadaşları uyarıyorum temizlemesi gereken yerler için, böyle bir gereksinimleri bu güne kadar olmadı. Servisin her söylediği doğru diye birşey yok, satış yapanların her biri doğru söylemediği gibi servislerde söylemiyor ama bunu da düzeltmek sizce mümkün mü :)

Benim üzerine basa basa savunduğum bu rutin temizliği yaptıktan sonra kimsenin başına bunun gelmediği, kaç yıldır burada ürünler satıyorum aylık ortalama 20-25 kurutma satıyorum buradan, ben kuş mu konduruyorum benim sattıklarım farklı makinalarmı hayır, sadece temizlenmesi gereken yeri kimi satıcılar söylemiyor müşteriye. Serviste art niyetli olarak söylemezse kişi nereden bilecek ilk defa kullanıyorsa böyle bir makinanın temizliğini..

Keşke her servis her ticaret yapan doğruları söylese de öyle bir dünya yok maalesef hocam :)

----------------

Kurutma Makinesi Filtre Temizliği
    BSH Group Turkeyyoutube
    Kurutma Makinesi Filtre Temizliği
    https://www.youtube.com/watch?v=4B-ErvPXzRE

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Bu efsane dediğiniz olayı, bsh servisleri doğruluyor. Servisler, bakım yapılması gerekiyormuş gibi müşteriye bilgi veriyor. Üstelik de garanti kapsamında olmadığını, ücret karşılığı yapılması gerektiğini belirtiyor. Yani yazılanlar efsane değil. Ortada böyle bir durum var.
    Yıllık bakım mecburi değil ise, bsh servislerinin de müşterilerini bu şekilde yönlendirmemesi, hatta daha doğrusunu söylemek gerekirse, yolmaya çalışmaması gerekir.
    Cihaz normal şartlarda bakım gerektirmez zaten eger kapak filitreleri temizlenmezse makine zaten tıkanır servis müdahalesi gerekebilir.Nasil çamaşır makinesinin pompa filitresi temizlenmez tikanirsa bu durumda öyle .Kısaca rutin olarak bakım gerektirmez bu sistem

• Arçelikteki manuel sistem bana daha kullanışlı geliyor aslında. Bosch un her kurutmadan sonraki bakımı hatta çift kaset filtreli olan tüm makinelerin her kurutma işleminden sonraki bakımı daha zahmetli bence. Örneğin 5 kurutma yapınca arçelikte toplam 5 kez kaset filtre ve bir kez de alttaki iki filtre temizliğiyle toplam 7 filtre temizlenmiş oluyor. Aynı şekilde diğer bahsi geçen makinelerde 10 filtre temizliği yapılmış oluyor. Böyle olunca da kondenser kendi kendini yıkasa ne yıkamasa ne çünkü filtre temizleme zahmeti artmış oluyor.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Zaten kurutmada kaset filitreyi temizlemisin ekstra olarak alttaki sistemi temizlemene gerek olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 11 Nisan 2019; 17:54:24 >
  • Bosch ve siemenste kapağı söküp kondansatör temizlik yapan var mı ?

her kurutmada filtre temizliğini yaparım ileride tıkanma olursa da kapağı sökmeyi düşünüyorum makineyi servise verip 10 -15 gün beklemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 11 Nisan 2019; 19:31:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Arçelikteki manuel sistem bana daha kullanışlı geliyor aslında. Bosch un her kurutmadan sonraki bakımı hatta çift kaset filtreli olan tüm makinelerin her kurutma işleminden sonraki bakımı daha zahmetli bence. Örneğin 5 kurutma yapınca arçelikte toplam 5 kez kaset filtre ve bir kez de alttaki iki filtre temizliğiyle toplam 7 filtre temizlenmiş oluyor. Aynı şekilde diğer bahsi geçen makinelerde 10 filtre temizliği yapılmış oluyor. Böyle olunca da kondenser kendi kendini yıkasa ne yıkamasa ne çünkü filtre temizleme zahmeti artmış oluyor.
    Ondan en iyisi tek filtre temizliği:)

Hatta ben de anneme 6 sene önce aldığım 2 filtreli 3284 kurutma makinesine 4 sene evvel eco flow filtre ve conta alarak sistemi tek filtre haline çevirdim. Böyle çok daha iyi. Arka arkaya kurutma yaparken altı açmak ve 2 filtre temizliği yapmak bir süre sonra yoruyor insanı.

Hatta Electrolux'te bulunan filtre menteşeli yapıya sahip, BSH tiftik filtresi ise değil. Menteşeli yapı aç-kapa, aç-kapa yapmaktan çatlama riskine karşı daha güvenli.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Off çok uğraştırıcı siz sayarken ben okumaktan yoruldum en güzeli tek filtre sistemi :).

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Hocam arçelikte arka arkaya kurutma yaparken her kurutmadan sonra sadece tek parça olan hav filtresini temizlemek gerekiyor, alttaki filtreleri beş kurutmada bir temizlemek gerekiyor hatta 5 kurutmadan sonra açıp baktığınızda fazla hav birikmemişse temizlemeye bile gerek kalmıyor 7-8 kurutmaya kadar uzayabiliyor böylece alttakileri temizlemek. O yüzden arçelik bsh grubundaki gibi çift katlı hav filtreli makinelere göre daha pratik geliyor bana. Electroluxteki eco flow filtreye de baktım şimdi o da bsh grubu iki katmanlı hav filtresiymiş gördüğüm kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Hocam arçelikte arka arkaya kurutma yaparken her kurutmadan sonra sadece tek parça olan hav filtresini temizlemek gerekiyor, alttaki filtreleri beş kurutmada bir temizlemek gerekiyor hatta 5 kurutmadan sonra açıp baktığınızda fazla hav birikmemişse temizlemeye bile gerek kalmıyor 7-8 kurutmaya kadar uzayabiliyor böylece alttakileri temizlemek. O yüzden arçelik bsh grubundaki gibi çift katlı hav filtreli makinelere göre daha pratik geliyor bana. Electroluxteki eco flow filtreye de baktım şimdi o da bsh grubu iki katmanlı hav filtresiymiş gördüğüm kadarıyla.
    Birebir deneme şansın oldu mu Arçelik'i? Ben fazlasıyla hav bırakabileceğinden şüpheleniyorum, çünkü mevcut tiftik filtresi tek katlı ve filtre yuvasında conta bile yok.
  • Tamamda bosch da kapak filitresi var baska bisey yok ki cogundan pratik 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Birebir deneme şansın oldu mu Arçelik'i? Ben fazlasıyla hav bırakabileceğinden şüpheleniyorum, çünkü mevcut tiftik filtresi tek katlı ve filtre yuvasında conta bile yok.

Alıntıları Göster
    Arkadaş beko marka satın almıştı haberin yokmu abi 😀

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Öyle bi sistem yok kapalı zaten anlatamadım galiba sadece öndeki iki tane filitre her makinede temizlendigi gibi temizlencek bitti :) Gerisini o hallediyo otomatik

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.