Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
36
Favori
521.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Isı pompasını bilmiyorum. Hava ile kurutma yapıyor o yüzden su harcaması 4 lt. Oda bu su ile havı atıyor. Kapak lastiğinde bir miktar kalıyor ama oda kolayca temizleniyor zaten. Nem sensörü var, 1400 devirden çıkan çamaşırın kurutmasını 1 saat kısaltıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Isı pompasını bilmiyorum. Hava ile kurutma yapıyor o yüzden su harcaması 4 lt. Oda bu su ile havı atıyor. Kapak lastiğinde bir miktar kalıyor ama oda kolayca temizleniyor zaten. Nem sensörü var, 1400 devirden çıkan çamaşırın kurutmasını 1 saat kısaltıyor.

Bu ürün ne zaman çıktı? Web sitesinden 1 tane ürün var. Arçelik'in ilk kombo makinesi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvardar

quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Bu ürün ne zaman çıktı? Web sitesinden 1 tane ürün var. Arçelik'in ilk kombo makinesi mi?

AEG kadar olmasa da iyi makine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alvardar kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ürün bu makine. Sanırım 2013 senesinde çıktı çok mazisi yok. Sanırım ilk kombo makinesidir, Kullanıyorum ama çok detay bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 2 Ocak 2014; 14:37:42 >
  • quote:

Arçelik 9146 yk modelinde ısı pompası, nem sensörü, hav temizleme özellikleri var mı?

Arçelik sadece yoğuşturucusundaki havları temizler, çamaşırdan tiftik ayıklamaz. Isı pompalı kurutmalı çamaşır makinesi henüz piyasada yok. AEG tanıtımını yapmış ama piyasaya çıkması birkaç ayı bulur sanırım. Nem sensörü ise şu an piyasadaki kurutmalı çamaşır makinelerinin tamamında vardır.
  • Arçelik ile Lg'yi kıyaslarsak hangisi daha iyi? Lg'de koku var diyorlar. Onda da hav temizlemek gerekiyor mu? Arçelik'in servisi çok. Lg'nin servisi nasıl acaba?

• Arçelik candogan beyin dedigi gibi hava yogusturmalı tip bir cihaz+camasır mak. seklinde dizayn edilmiş bir kombo.

Arcelik alacaklar tezgah altı yada banyo dalbı icinde kullanacaklarsa kesinlikle kapaklı kullanamayacaklarını bilsinler ayrıca sag ve sol duvarlarına hava deligi (15x20cm gibi) acılması gerektigi kılavuzda belirtiliyor.

Su sogutmalı LG,AEG yada diger modellerde boyle bisi soz konusu degil, kapalı dolaba daha uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailon

Arçelik candogan beyin dedigi gibi hava yogusturmalı tip bir cihaz+camasır mak. seklinde dizayn edilmiş bir kombo.

Arcelik alacaklar tezgah altı yada banyo dalbı icinde kullanacaklarsa kesinlikle kapaklı kullanamayacaklarını bilsinler ayrıca sag ve sol duvarlarına hava deligi (15x20cm gibi) acılması gerektigi kılavuzda belirtiliyor.

Su sogutmalı LG,AEG yada diger modellerde boyle bisi soz konusu degil, kapalı dolaba daha uygun.

Hava yoğuşmalı kurumalı makineler su soğutmalı makinelere göre daha mı fazla ısı yayıyor? Ya da ısı yayma durumu nedir?
  • quote:

Arçelik ile Lg'yi kıyaslarsak hangisi daha iyi? Lg'de koku var diyorlar. Onda da hav temizlemek gerekiyor mu? Arçelik'in servisi çok. Lg'nin servisi nasıl acaba?

LG donanımsal olarak Arçelik'ten daha iyi. Servisi ise vasattır. Ben olsam ne LG'yi ne de Arçelik'i alırım kurutmalı makinede.

Kurutmalı makinelerin tamamında kazan ve ön lastik kıvrımları arasındaki havları temizlemeniz gerekir. Hiçbir kurutmalı çamaşır makinesi çamaşırdaki havları ayıklamaz.

Hava yoğuşmalı makineler bahsettiğiniz gibi ortama daha fazla ısı yayarlar. Tezgah altı kullanım için ideal değildirler. Arkalarında 5cm pay bırakmak ve yanlara delikler açmak gerekiyor. Mutfak/banyo tezgahlarının 60cm olduğu varsayılırsa bu durum makinenizin önde kalması demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 3 Ocak 2014; 20:16:58 >

• bende arçelik beko vestel vb firmalara pek güvenemiyorum ,
  • Vestele laf edenler,adam National geographice konu oldu,Mega Yapılarda fabrikası yayınlandı.Gurur duydum ve bir Türk olarak elimden geldiği kadar yerli üretime destek olmaya çalışıyorum.Evimde Vestel klimalar,annemde çamaşır makinesi ve eskiden de tüplü televizyonu vardı.Hiçbirine daha servis çağırmış değilim.Eşimin çeyizinden ne geldiyse Beko marka ve onlarında 8 yıldır maşallahı var.Şu yabancı hayranlığını bırakın.Şimdi de gittim Vestel'in kurutmalı makinesini aldım...bakalım bu sefer ki performansı ne olacak.
  • lg, samsung tan kurutmalı çamaşır makinesi alınmaz. vestel alırkende bikaç defa düşünün derim.

bu işin kralını siemens yapıyor ama ciddi fiyatı var.

arçelik beko alırsanız kurutmak için hava kullandığından oldukça su tasarrufu edersiniz.. çünkü diğer cihazlar 120-130 lt harcarken (yıkama+kurutmada)

beko 60-62 lt harcıyor ayrıca ortamı ısıtmak içinde birebir.

şahsım adına aristonuda beğeniyorum ama servisleri ömür törpüsü..

beko fiyatına burdan bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perfectte

lg, samsung tan kurutmalı çamaşır makinesi alınmaz. vestel alırkende bikaç defa düşünün derim.

bu işin kralını siemens yapıyor ama ciddi fiyatı var.

arçelik beko alırsanız kurutmak için hava kullandığından oldukça su tasarrufu edersiniz.. çünkü diğer cihazlar 120-130 lt harcarken (yıkama+kurutmada)

beko 60-62 lt harcıyor ayrıca ortamı ısıtmak içinde birebir.

şahsım adına aristonuda beğeniyorum ama servisleri ömür törpüsü..

beko fiyatına burdan bakabilirsiniz.

ortamı ısıtacaz da ne olacak? saunaya mı çevirecez banyoyu yazın? ne kadar ısı yayıyor hava yoğuşmalı cihazlar?

• arkadaşlar merhaba

6 aylık inceleme ve pusuya yatma sonunda LG F14A8RDS5 çok iyi fiyata aldım. N11 geçen ay bana özel %15 indirim çeki vermiş. fiyatı 2089 tl den aldım, 1789 tl kartımdan çekildi, 111 tl de worldpuan gelecek. çok iyi bir alış gerçekleştirdim düşüncesindeyim:)

makineyi bir kaç ay önce kuzenim forumdaki yorumlara istinaden aldı, forumda kim fake kim dürüst anlayamadım, emin olamadım ama ona güvenip aldım. şimdilik memnunuz. yalnız bir sıkıntım var yardım bekliyorum, gerçek kullanıcılardan:

hafif nemli, kuru, eko vs modlarını denedik ama her modda çamaşırlar aşırı kırışık çıkıyor. eşime inanmadım bir gömlek ütüledim, gerçekten feci kırışık.. siz bunu nasıl giderdiniz? daha önce forumda hafif nemlide çıkarıyorum, ütüye bile gerek kalmıyor yorumları vardı (hangi marka model hatırlamıyorum) buna istinaden hafif nemliyide denedim ama kesinlikle dolaba konacak şekilde değil, yine asmak gerekiyor. tecrübeli arkadaşlardan ayrdım bekliyorum.

kurutma olayı süper bir şey, makineden çamaşır çok kuru çıkıyor. ses olayına gelince önceki makinem zanussi idi. bunu banyo kapısı kapalıyken dışardan duymak imkansız gibi sıkma esnasında bile. en korktuğum şeyde koku idi, koku işii eşimede sordum, kendimde çok baktım. öyle rahatsız edecek bir koku yok. en azından bana gelen makinede yok. isteyen evimede gelip makineyi inceleyebilir, pendikte oturuyorum :) alacak olana her halukarda tavsiye ederim, 2+1 Amerikan mutfaklı evde, çamaşır asmak gerçekten büyük problem idi.

• candogan62 oncelikle bize yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim.

2.5 sene once burdan tavsiyenizi okuyup samsung rt59 buzdolabi almistik. Cok memnunuz. Onun icin de ayriyeten tesekkurler.

kardesime camasir mak ve kurutma mak ayri ayri alacagiz.

camasir makinesi icin: profilo cm1201dtr ve aeg L75280fl onerdiginizi okudum.

acaba kurutma makinesi icin ne tavsiye edersiniz. Forumda aradim ama bulamadim. (maximum 1000tl veya 1500 tl)

cok tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meltemgezli -- 14 Ocak 2014; 21:21:34 >
  • Merhaba Arakadaşlar,

Bende Bosch marka çamaşır makinemin üstüne yine aynı marka kurutma makinası aldım. Oldukça memnunum.

Ayrıca aşağıdaki, kurutma makinalarında yumuşatıcı olarak kullanılan dryer sheets (çamaşır kurutma makinası kağıdını) da satın aldım. Hem yumşatıyor hemde ferah bir koku veriyor.

Türkiye'de daha önce satılmıyordu. Yeni satılmaya başlamış.

Fiyatı da fena da sayılmaz.
    Paylaş

• Hiç kimsenin bahsetmediği bir konuyu dile getirmişsin,tebrik ederim.Dünyada yaygın olarak kullanılıyormuş ama ülkemde kimsenin haberi yok işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Arçelik ile Lg'yi kıyaslarsak hangisi daha iyi? Lg'de koku var diyorlar. Onda da hav temizlemek gerekiyor mu? Arçelik'in servisi çok. Lg'nin servisi nasıl acaba?

LG donanımsal olarak Arçelik'ten daha iyi. Servisi ise vasattır. Ben olsam ne LG'yi ne de Arçelik'i alırım kurutmalı makinede.

Kurutmalı makinelerin tamamında kazan ve ön lastik kıvrımları arasındaki havları temizlemeniz gerekir. Hiçbir kurutmalı çamaşır makinesi çamaşırdaki havları ayıklamaz.

Hava yoğuşmalı makineler bahsettiğiniz gibi ortama daha fazla ısı yayarlar. Tezgah altı kullanım için ideal değildirler. Arkalarında 5cm pay bırakmak ve yanlara delikler açmak gerekiyor. Mutfak/banyo tezgahlarının 60cm olduğu varsayılırsa bu durum makinenizin önde kalması demek.

Candoğan Bey,

mesajşarınızı arattım ancak sadece kurutma makinesi olarak tavsiyenizi göremedim

acaba fiyat gruplarında tavsiye yapabilir misiniz ?

ELECTROLUX EDH3897SDW yazdığınızı gördüm ancak sadece Darty'de ve fiyatı 2699 lira

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Kurutma-Makinesi/ELECTROLUX/EDH3897SDW-p-104221-c-83.htm

acaba en iyisinden başlayarak aşağılara göre tavsiye de yapar mısınız ?

sizce bu electrolux'ün alınablir fiyatı ne olmalıdır ?

• Yıllardır, Elektrolux İron aid kullanıcısıyım ve şu aralar yenileyeceğimden bende araştırma yapıyorum. Undefined arkadasimizin da işine yarar düşüncesiyle , görüşleirimi paylaşmak isterim. Elektrolux ya da Arçelik cihazlarını inceliyorum. Sizin belirttiginiz elektrolux cihaz en ust seviye cihazlardan biri ama bence fiyatı biraz pahalı, aşagıda belirttigim cihazlardan kullanımda çok farkını gormezsiniz, emin olun. A-%30 olan cihaz (1297HDW) biraz daha ucuz, ancak A-%40 olan 3386GDW yada 3498 cihazlar sizin için oldukça uygun. Bende bu cihazlarla ilgileniyorum. Şu an Miele cihazlarında da indirim var ve 2800 TL ye 8164 modelini veriyorlar, onunla bu cihazlar arasında kararsızım. Ama biliyorum ki şu yazdııgm cihazlar sorunsuz cihazlar, 1800-2800 fiyat aralığında bütçenize göre seçim yapılabilir. Filtreleme sisteminde 2 adet filtre mevcut bu modellerde, ancak gidip yakından inceleyin, 3 markanında filtresine bakın.
    Isı Pompalı Kurutma Makinesi
    Arçelik 3885 Kırmızı 1839 TL (bayi liste fiyatı)
    Elektrolux Ewf1297HDW 1599 TL (mediamarkt online)
    Elektrolux EDH3386GDW 1799 (mediamarkt online), 1899 TL (100TL puan hediye, hepsiburada)
    Elektrolux 3498 Full dokunmatik 2162 TL
    (http://www.bizimev.com.tr/ELECTROLUX-KURUTMA-MAK-EDH3498RDL,PR-1357.html)
    Umarım yardımcı olabilmişimdir...
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailon -- 25 Ocak 2014; 9:11:20 >

• Herkese merhaba

Ben de ogluma bakan anneme kurutmali camasir makinasi almak istiyorum. Dun bircok teknoloji market ve bayi gezip saticilarla gorustum. Aklimda olan ve annemin kullaniminin kolay olacagini dusundugum 2 model var:

LG f14a8yd/rd
    Arcelik 9746

Kendime alacak olsam electrolux ya da miele alirdim fakat enerji sarfiyatini dusurebilmek icin yikama sureleri programlarda epey uzun ve her seferinde manuel mudahale etme isi validemi zorlayabilir:)

LG ve arcelikte favori tusu olmasini sevdim zira en sık kullandigi ayari kaydedip gerisini bosver anacim diyebiliriz:)

Kullanim kolayligi tabi ki beyaz esya alirken tek secenek degil bu nedenle daha once bircok urunde destek aldigim sizlerin fikrini almak istedim

Simdiden tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.