Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
706
Cevap
36
Favori
521.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eceutnat

Iyi gunler. Makineden hala memnun olup olmadiginizi ve modelini sorabilir miyim.tesekkurler

cok memnunum.. ve hor kullanıyorum. bana mısın demiyor.
    WVH28440TR BOSCH
    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/kurutmalı-çamaşır-makineleri/WVH28440TR.html?source=browse

• Bu forumda yazılanlara istinaden lg F14A8RDS5 modelini almış bulunuyorum. n11.com'dan 14.12.2014 akşam saat 21.00 gibi sipariş verdim 16.12.2014 saat 10.30'da elimdeydi.2150 tl'ye aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AEG L87695WD modelini kliksadan 2399 TL ye aldim ve ertesi gun kargo urunu teslim etti. servisin gelip kurulum yapmasini bekliyoruz. birkac yikama sonra goruslerimizi paylasirim. iyi gunler.

• Bosch markasının en iyi modeli almak istiyorum. En pahalısı en iyisi kuralı her zaman geçerli değildir. WTY88740TR NAsıldır? Hangi modelini tavsiye edersiniz?
  • Tamtamamca T kullanıcısına yanıt
    ben kullanıyorum mükemmel bir makine tavsiye ederim
  • Sessiz ve sorunsuz çalışacak bir makine arıyorum arkadaşlar. Sadece çamaşır makinesi olacak. Servisi falan yardımcı olan türden. Sanırım genelde bosh, aeg, siemens alınıyor forumda.
  • Öncelikle hem kendi tecrübemi paylaşmak, hem de sorunumu çözmek adıma yazıyorum. 2 yıla yakın zamandır Bosch WVH28440TR (Logixx 4/7) Tam kurutmalı makineyi kullanıyoruz. Önceki makinemiz Arçelik’ in normal modellerinden biriydi ve yaklaşık 9 sene kullanmıştık.

Yıkama performansı: Yeni teknoloji makine ile eski teknoloji makinemiz arasında normal yıkama performansı arasında bir fark yok. Fakat eşim eski makinedeki bazı özelliklerin yeni makinede olmamasından dolayı bu makineye bir türlü alışamadı ve şuan makineyi değiştirmek istiyor. Kıyafetlerin çoğunu fazla kirlenmeden çok sık yıkadığından, yıpranmamaları için eski makinedeki elde yıkama programını kullanıyormuş. Bu programda çamaşırlar fazla hırpalanmadan yıkanıyordu. Yeni makinede de bu özellikte olduğu söylenen programda birkaç defa yıkama yaptıktan sonra sonuç malesef hüsran... Programın sonunda çamaşırları durulamak için su aldıktan sonra 800 devir ile çevirme yapmasından dolayı sözde elde yıkama programı tüm hassas kıyafetlerimizi öldürdü. Yırtılanlar, tüylenenler, vs. Tabi bunu görünce hanım bu kıyafetleri yıkamak için makine başında bekleyip bu işleme geçince manuel müdahale edip programı durdurarak işini görmeye başladı, yani artık makinemiz otomatik değil :) Böyle olunca da evde çamaşırlar birikmeye ve belirli günlerde başında bekleyerek topluca yıkanmaya başladılar. Artık sabır taştı ve yeni bir makine almaya karar verildi.

Kurutma performansı: Almadan önce herkes gibi ben de normal kurutma makinesi gibi kurutmaz yorumlarını görmüştüm. Başlarda birkaç kez kullanmamıza rağmen daha sonra eşimin kurutma özelliğini de hiç kullanmadığını gördüm. Anladığım kadarıyla tam kurutmak isterse çok uzun sürüyor ve çamaşırlara zarar verebiliyor. Kısa süreli kurutmada ise yetersi kurutuyor gibi bir durum var. Yani kurutma özelliğini de şuanda kullanmıyoruz.

Servis: Arçelik makinemizde birkaç kez kart hatasından dolayı servis çağırmak zorunda kalmıştık. Ancak Arçelik servisi hiçbir zaman bizi üzmedi. Hem farklı Bosch ürünlerinde hem de bu makinedeki problem nedeniyle Bosch servisini eve getirebilmek için defalarca Çağrı merkezini aramak, her aramada kayıtlarındaki hatalı adresi değiştirmelerini istemek, randevu verilmesine rağmen evde boşboş bekleyip servisin gelmediğine tanık olmak, servisin gelip probleme baktıktan sonra size dönüş yapılacak deyip 1 ay boyunca kimseden ses çıkmadığı görmek, tekrar merkezi arayınca olayın üzerinden çok vakit geçmiş tekrar servis gelsin şeklinde cevap almak, servisi yine defalarca boşa beklemek, servis geldikten sonra da yine müşteri hizmetleri tarafından konu ile ilgili hiçbir geri dönüş almamak gibi temel sıkıntılar yaşadım. Bu sıkıntıları defalarca çağrı merkezine ilettim, şikayet sitelerinde yazdım ama malesef Bosch servis hizmeti tecrübem 10 üzerinden sıfırbuçuk puan. Allah kimseyi düşürmesin diyorum.

Benim problemim servisin anlattığı kadarıyla çözümsüz, makinedeki programın değiştirilmesini talep ettim ancak bunu yapmaya yetkili olmadıklarını söylediler. Bu nedenle yeni makine bakıyorum. Aradığım tek özellik elde yıkama programının çamaşırlara zarar vermeden ve başında beklemeye gerek olmadan işi bitirmesi. Kurutmalı makine almayı düşünmüyorum, hanımın böyle bir ihtiyacı yokmuş anladığım kadarıyla. İleride olursa da ev geniş, alıp bir köşeye de kurutma makinesi koyarız diyorum. Mümkünse Arçelik olacak şekilde tavsiyelere açığım... Ayrıca elimdeki makineyi de satacağım, Boschun sitesine baktım, ufak bir isim farkıyla aynı makine hala satışta (http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/kurutmalı-çamaşır-makineleri/WVH28440TR.html ) Yenisi 3000TL civarı. Ben elimdekini 2000TL verene bırakacağım yeni makine gelir gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

AEG L87695WD modelini kliksadan 2399 TL ye aldim ve ertesi gun kargo urunu teslim etti. servisin gelip kurulum yapmasini bekliyoruz. birkac yikama sonra goruslerimizi paylasirim. iyi gunler.

selamlar. almış olduğunuz AEG çamaşır makinasını öncelikle güle güle kullanmanızı diliyorum. ben de aynı modeli almayı düşünüyorum. (her ne kadar ayrı kurutma makinası için yerimiz olsa da 2 makinayla uğraşmak daha zor bence.) yorumlarınızı paylaşırsanız memnun oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transglobal

quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

AEG L87695WD modelini kliksadan 2399 TL ye aldim ve ertesi gun kargo urunu teslim etti. servisin gelip kurulum yapmasini bekliyoruz. birkac yikama sonra goruslerimizi paylasirim. iyi gunler.

selamlar. almış olduğunuz AEG çamaşır makinasını öncelikle güle güle kullanmanızı diliyorum. ben de aynı modeli almayı düşünüyorum. (her ne kadar ayrı kurutma makinası için yerimiz olsa da 2 makinayla uğraşmak daha zor bence.) yorumlarınızı paylaşırsanız memnun oluruz.

merhaba

makinayi yogun sekilde kullaniyoruz ve bir sorunla karsilasmadik. yikama tarafi sorunsuz ve cok sessiz. kullanimi oldukca kolay ve esnek, programlarin surelerini 2 kademeli azaltabiliyorsunuz ve ayriyeten 5 kademe sikma ve durulama ekleyebiliyorsunuz. 15 ve 20 dk programlari cok kullanisli. yaklasik 1 saat 15 dk da hizli program ve kurutma ile kupkuru camasirlar elde edilebiliyor. bastaki birkac deneysel kurutma calismamizda umutsuzluga kapilmistik ama kurutmaya nevresimleri vs az az 45 dk atinca kirismadan 5 dk havalandirip dolaba kaldirabiliyoruz ama sure uzadiginda kirisabiliyorlar. kurutmada pamuklular biraz cekiyor ama nevresimler ve havlular icin bicilmis kaftan. havlular onceden nem kokabiliyordu, hatta kullanilmadan bile nem kokusu olabiliyordu. simdi havluda eser miktarda bile nem kokusu olusmuyor. biz memnunuz ve oneririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: agust

Öncelikle hem kendi tecrübemi paylaşmak, hem de sorunumu çözmek adıma yazıyorum. 2 yıla yakın zamandır Bosch WVH28440TR (Logixx 4/7) Tam kurutmalı makineyi kullanıyoruz. Önceki makinemiz Arçelik’ in normal modellerinden biriydi ve yaklaşık 9 sene kullanmıştık.

Yıkama performansı: Yeni teknoloji makine ile eski teknoloji makinemiz arasında normal yıkama performansı arasında bir fark yok. Fakat eşim eski makinedeki bazı özelliklerin yeni makinede olmamasından dolayı bu makineye bir türlü alışamadı ve şuan makineyi değiştirmek istiyor. Kıyafetlerin çoğunu fazla kirlenmeden çok sık yıkadığından, yıpranmamaları için eski makinedeki elde yıkama programını kullanıyormuş. Bu programda çamaşırlar fazla hırpalanmadan yıkanıyordu. Yeni makinede de bu özellikte olduğu söylenen programda birkaç defa yıkama yaptıktan sonra sonuç malesef hüsran... Programın sonunda çamaşırları durulamak için su aldıktan sonra 800 devir ile çevirme yapmasından dolayı sözde elde yıkama programı tüm hassas kıyafetlerimizi öldürdü. Yırtılanlar, tüylenenler, vs. Tabi bunu görünce hanım bu kıyafetleri yıkamak için makine başında bekleyip bu işleme geçince manuel müdahale edip programı durdurarak işini görmeye başladı, yani artık makinemiz otomatik değil :) Böyle olunca da evde çamaşırlar birikmeye ve belirli günlerde başında bekleyerek topluca yıkanmaya başladılar. Artık sabır taştı ve yeni bir makine almaya karar verildi.

Kurutma performansı: Almadan önce herkes gibi ben de normal kurutma makinesi gibi kurutmaz yorumlarını görmüştüm. Başlarda birkaç kez kullanmamıza rağmen daha sonra eşimin kurutma özelliğini de hiç kullanmadığını gördüm. Anladığım kadarıyla tam kurutmak isterse çok uzun sürüyor ve çamaşırlara zarar verebiliyor. Kısa süreli kurutmada ise yetersi kurutuyor gibi bir durum var. Yani kurutma özelliğini de şuanda kullanmıyoruz.

Servis: Arçelik makinemizde birkaç kez kart hatasından dolayı servis çağırmak zorunda kalmıştık. Ancak Arçelik servisi hiçbir zaman bizi üzmedi. Hem farklı Bosch ürünlerinde hem de bu makinedeki problem nedeniyle Bosch servisini eve getirebilmek için defalarca Çağrı merkezini aramak, her aramada kayıtlarındaki hatalı adresi değiştirmelerini istemek, randevu verilmesine rağmen evde boşboş bekleyip servisin gelmediğine tanık olmak, servisin gelip probleme baktıktan sonra size dönüş yapılacak deyip 1 ay boyunca kimseden ses çıkmadığı görmek, tekrar merkezi arayınca olayın üzerinden çok vakit geçmiş tekrar servis gelsin şeklinde cevap almak, servisi yine defalarca boşa beklemek, servis geldikten sonra da yine müşteri hizmetleri tarafından konu ile ilgili hiçbir geri dönüş almamak gibi temel sıkıntılar yaşadım. Bu sıkıntıları defalarca çağrı merkezine ilettim, şikayet sitelerinde yazdım ama malesef Bosch servis hizmeti tecrübem 10 üzerinden sıfırbuçuk puan. Allah kimseyi düşürmesin diyorum.

Benim problemim servisin anlattığı kadarıyla çözümsüz, makinedeki programın değiştirilmesini talep ettim ancak bunu yapmaya yetkili olmadıklarını söylediler. Bu nedenle yeni makine bakıyorum. Aradığım tek özellik elde yıkama programının çamaşırlara zarar vermeden ve başında beklemeye gerek olmadan işi bitirmesi. Kurutmalı makine almayı düşünmüyorum, hanımın böyle bir ihtiyacı yokmuş anladığım kadarıyla. İleride olursa da ev geniş, alıp bir köşeye de kurutma makinesi koyarız diyorum. Mümkünse Arçelik olacak şekilde tavsiyelere açığım... Ayrıca elimdeki makineyi de satacağım, Boschun sitesine baktım, ufak bir isim farkıyla aynı makine hala satışta (http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/kurutmalı-çamaşır-makineleri/WVH28440TR.html ) Yenisi 3000TL civarı. Ben elimdekini 2000TL verene bırakacağım yeni makine gelir gelmez.

Eşiniz bence makinede birkaç deneme daha yaparsa doğru programı bulabilir. Mesela 800 önerilen devirdir, bu devri düşürebilirsiniz. Daha hassas durulama için senseplus tuşunu kullanabilirsiniz. Makineye manuel müdahale etmenize gerek yoktur.
    Normal bir makinede 1600 devirle sıkma yapsanız dahi yırtılma meydana gelmez. Yırtılma söz konusu ise makinenizin tamburu veya körük lastiğinde fabrikasyon bir hata vardır. Bence Bosch çağrı merkezini arayıp servise yırtılmış kıyafetlerinizi göstererek birlikte yıkama yapmanızı veya atölyede test edilmesini isteyin. Hata durumunda değişim veya iade için baskı yapma şansınız olacaktır.

• S.a

Arkadaşlar kardeşime almak istediğimiz combo makine için güncel tavsiye verebilirmisiniz...

@candogan62
  • quote:

Orijinalden alıntı: TektusKOR

S.a

Arkadaşlar kardeşime almak istediğimiz combo makine için güncel tavsiye verebilirmisiniz...

@candogan62

aynı şekilde bende bir tavsiye rica ediyorum...
  • Arkadaşlar kurutmalı çamaşır makinesi almayı düşünüyordum ve forumdaki yorumları okuyup fiyat seviyelerine baktığım zaman Hotpoint AQD1071F 49 TK modelinde karar kılmıştım ama youtube üzerinde bulduğum bir video kurutmalı çamaşır makinesi alım kararımı tümüyle gözden geçirmeme neden oldu

ilyas kayayoutube
    Hotpoint AQD1070F 49 Süper Sessiz Çamaşır Makinesi (!)
    https://www.youtube.com/watch?v=eEj97eijOp0

Sizlerin makinelerinde de bu derece bir gürültü oluşuyor mu yoksa bu videoyu çeken arkadaşın şanssızlığından kaynaklanan bir durum mu?

Bilginizi rica ederim.

• gittigidiyor indirimi world poan avantajix vs birleştirip Samsung WD906U4SAGD model makineyi kabaca 1800 liraya almış oldum umarım memnun kalırım. Kurulum ağustosda olacak, şimdilik ambalajında bekleyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 14 Mart 2015; 1:49:11 >
  • Lg 17 kg yikama 9 kg kurutma kapasiteli kurutmali camasir makinesi guzel bir tercih olur. Yorgan yikayabilmek guzul bir sey. Su an esyali studyo dairede kaliyorum. 1 yil sonra bos eve ciktigimda bundan alabilirim. Yine teknosada lgnin bir tvsini gordum 6 bin tl civari ama goruntu kalitesi acayip (her ne kadar ozel video olsa da). Su an kaldigum studyo dairede de 82ekran eskibir lg lcdvar number one tvde cok iyi ses verdigi anlasiliyor. Buzdolabina da bakacagiz artik. Miele olabilir.

• Bir de philips, sony lerin standart ses kalitesine bakmanızı öneririm. LG'nin sesi teneke gibi gelecektir.
  • @immortal @ kullanıcısına yanıt
    Ama burdaki eski 2011 model dandik bir lcd. 2015 model harika goruntu kalitesi olan 4k lg tvnin sesinin de cok daha iyi oldugunu dusunuyorum. Samsung ve sonynin en iyi tvlerinden bile daha iyi goruntu kalitesi var gibi (20-30 binlik tvleri) Seste sony tartisilmaz tabi de goruntu kalitesi onceligim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 26 Mart 2015; 1:49:13 >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Bence urunlerden memnuniyetsizlik ve urunlerin arizalanmasi cogu zaman kullanicilardan kaynaklaniyor. Buyuk paralar verip elektronik cihazlar aliyoruz ancak ben cogu kisinin kullanim kilavuzunu okumadigini dusunuyorum.

• hoover 11 kg kurutmalı çamaşır makinası yorum almak istiyorumm.lütfen
  • arkadaşlar bugun bir arcelik bayinden 9146 icin 2000 tl nakit fiyat aldım nerdeyse siparisini verecektim fakat yine bir arastirayim dedim kendi kendime.
    2000 tl ye kadar satın alabilecegim 9/6 bir makine öneriniz var mıdır ? teşekkkürler . saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.