Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
36
Favori
521.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende haftasonu sitedeki yorumlardan yola çıkarak LG 1480YD kurutmalı çamaşır makinesi aldım. Tek kelime ile özetlemek gerekirse mükemmel. Detaylı yorumlar aşağıda yer alıyor

Olumsuz tarafları :

Ayakları tam ayarlayamadığımız için sıkmada sallantı oluyor. Çok rahatsız edici değil ama daha sağlam montaj yapılması gerekiyor. Alan dar olduğu için tam ayarlayamadım.
    Kurutma 2- 2.5 saat sürüyor. Yıkama ile beraber 3-4 saat arası
    Eğer makine dar alanda muhafaza ediliyorsa koku ve sıcaklık oluşuyor
    Kırıştırma oluyor. Özellikle gömlek, kot pantolonda

Olumlu taraflar

Makineyi 2 defa kullanma imkanımız oldu. Kurutmayı tam yapıyor. Katlayıp çekmecelere yerleştirilebilir. Harika birşey
    Kurutmada eko program seçseniz bile ağırlığa göre süreyi kendi belirliyor galiba. 6 kg çamaşır 2.5 saat de kurutuluyor.
    Yıkamada ve kurutmada çok sessiz diyebilirim. Ama kapalı bir odada çalışıyor. Yanına gidincede rahatsızlık vermiyor.

bugüne kadar kendimize eziyet etmişiz. Cam balkon olmasına rağmen 3-4 günde kurumayan çamaşırlar eziyetti bizim için. Evin içinde 1 günde kuruyabiliyor çamaşırlar ama görüntü kirliğliği ve en önemlisi evin havası kokusu değişiyor.

kurutmalı çamaşır makinelerine bakışım birçok kullanmayan insanın yorumlarından dolayı hep olumsuz olmuştu. Fakat teknoloji bu alanda da çok ilerlemiş. Özellikle kullanan insanların yorumları değerlendirin lütfen. Bütün makineler aynı kaitedemidie bilemem. 750 TL ye de satıyorlar. Güvenemedim yorumlarda da LG hep ön plandaydı.

Makineyi ereyon sitesinden eve teslim 1650 tl ye aldım. Ama kargocular eve çıkarmıyor dikkatli olun.. Öncesinde kargo firmasıyla görüşmenizde fayda var. Yurtiçi kargo anlayışla yaklaşarak hiç problem çıkarmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertali

quote:

Orijinalden alıntı: Ajanabe

Merhaba arkadaşlar,

Makineyi aldığımızdan beri uzun zaman geçti.
    Bir arkadaşımız geri bildirim için rica etmiş, elimden geldiğince yazmaya çalışayım.

Bendeki model LG F1480RDS5 modeli, F1480YD ile özellikleri çok benzer. (benimkinin kapasitesi 9kg ve +1 program fazlalığı var)
    Üründen genel anlamda memnunuz, zaten bariz bir sıkıntımız olsaydı forumda mutlaka belirtirdim.

Yıkama performansı + program zenginliği + özellikleri çok güzel.
    Kurutma işine çok alışık olmadığımız için ilk başlarda bariz çok kırıştırarak kurutuyorduk, ama eşim makinenin özelliklerini yeni yeni keşfetti.
    Kuruturken dikkat edilmesi gerekenler kısaca şöyle;
    - Çok tıkıştırarak doldurmadan ve benzer cinsteki kumaşları bir arada kurutmak (gömlek ve havlu birarada olmamalı mesela)
    - Ütü yapılacak kumaş ve giysiler için kurutma sıcaklığını yüksek tutmamak (sıcaklık yükseldikçe gömlekleri çok kırıştırıyor)
    - Makinenin özelliklerini iyi bilip, ona göre program seçmek

Gece yatmadan önce bitiş saatine göre makineyi kurup yatıyoruz, ertesi günü istediğimiz saatte çamaşırlarımız hazır oluyor.
    Sessiz ve kapasitesi çok yeterli bir makine.

Yıkama + Kurutma süresi (tam kapasiteyle) 4 saat civarında.
    Sadece yıkama 1,5 - 2,5 saat arasında değişiyor.
    Süreyi tamamen otomatik hesaplıyor, sanırım yıkanacak çamaşırın ağırlığı ve seçilen program bunda etkili.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, sorusu olan arkadaşları fırsatını buldukça cevaplamaya çalışıyorum.

Hala bu şekilde memnunşyetiniz devam ediyor mu?

Evet dostum halen bu şekilde memnuniyetimiz devam ediyor. Hatta işyerinden başka bir arkadaş da benden görüp aldı. Ben çok sabit fikirli birisi değilimdir, yeniliklere açığımdır. Burada ve bir çok yerde kombo makineler için olumsuz yorumlar okuyabilirsin ama şunda samimiyim, makine gerçekten güzel ve teknolojisi çok ileri... Daha ne diyeyim, aldım kullanıyorum ve memnunum. Hiçbir markanın fanatiği falan değilim bunu da belirteyim. Kalın sağlıcakla ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Makineyi aldığımızdan beri uzun zaman geçti.
    Bir arkadaşımız geri bildirim için rica etmiş, elimden geldiğince yazmaya çalışayım.

Bendeki model LG F1480RDS5 modeli, F1480YD ile özellikleri çok benzer. (benimkinin kapasitesi 9kg ve +1 program fazlalığı var)
    Üründen genel anlamda memnunuz, zaten bariz bir sıkıntımız olsaydı forumda mutlaka belirtirdim.

Yıkama performansı + program zenginliği + özellikleri çok güzel.
    Kurutma işine çok alışık olmadığımız için ilk başlarda bariz çok kırıştırarak kurutuyorduk, ama eşim makinenin özelliklerini yeni yeni keşfetti.
    Kuruturken dikkat edilmesi gerekenler kısaca şöyle;
    - Çok tıkıştırarak doldurmadan ve benzer cinsteki kumaşları bir arada kurutmak (gömlek ve havlu birarada olmamalı mesela)
    - Ütü yapılacak kumaş ve giysiler için kurutma sıcaklığını yüksek tutmamak (sıcaklık yükseldikçe gömlekleri çok kırıştırıyor)
    - Makinenin özelliklerini iyi bilip, ona göre program seçmek

Gece yatmadan önce bitiş saatine göre makineyi kurup yatıyoruz, ertesi günü istediğimiz saatte çamaşırlarımız hazır oluyor.
    Sessiz ve kapasitesi çok yeterli bir makine.

Yıkama + Kurutma süresi (tam kapasiteyle) 4 saat civarında.
    Sadece yıkama 1,5 - 2,5 saat arasında değişiyor.
    Süreyi tamamen otomatik hesaplıyor, sanırım yıkanacak çamaşırın ağırlığı ve seçilen program bunda etkili.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, sorusu olan arkadaşları fırsatını buldukça cevaplamaya çalışıyorum.

Hala bu şekilde memnunşyetiniz devam ediyor mu?

Evet dostum halen bu şekilde memnuniyetimiz devam ediyor. Hatta işyerinden başka bir arkadaş da benden görüp aldı. Ben çok sabit fikirli birisi değilimdir, yeniliklere açığımdır. Burada ve bir çok yerde kombo makineler için olumsuz yorumlar okuyabilirsin ama şunda samimiyim, makine gerçekten güzel ve teknolojisi çok ileri... Daha ne diyeyim, aldım kullanıyorum ve memnunum. Hiçbir markanın fanatiği falan değilim bunu da belirteyim. Kalın sağlıcakla ;)

Bizde çok memnunuz ama kırıştırma olayını çözemedik.Kırıştırma olayı haricinde sorun yaşamadık.. Birde kırıştırmayı nasıl en aza indirebiliriz bir öğrensek sanırım bu makineden multi memnun olacaz. Az ıslak çıkartırsak kırışmıyor ama ıslak olduğu için sermek lazım..denemelerimiz devam ediyor..:)

• quote:

Ben Konya da olduğum için en uygun yer darty oldu diğer türlü netten alışverişi gözüm yemedi işin açıkcası...2290 a almış oldum aradaki farkıda verdiler..Aslında biraz bekleyip 2290 iken alsaydım sanırım 100 lira civarı daha indirim alabilirdim.çünkü listede 2490 iken bana 2340a sattılar..
    Neyse hayırlısı..Yanlız şu kurutmadaki kırıştıma olayını daha hanım çözemedi....O hariç makina gayet iyi..

kurutmadaki kırıştırmanın çözümü için önerilen şu: kurutma bittikten sonra kırışık olduğunu düşündüğünüz parçaları tekrar makinaya atarak tazeleme programını seçmeniz. bu program 20 dakika sürüyor ve buhar ile kırışıklıkları düzeltiyormuş.
    biz de henüz denemedik bu yöntemi ama bir deneyeceğim işe yarıyor mu diye. siz de deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: explorer1

quote:

Ben Konya da olduğum için en uygun yer darty oldu diğer türlü netten alışverişi gözüm yemedi işin açıkcası...2290 a almış oldum aradaki farkıda verdiler..Aslında biraz bekleyip 2290 iken alsaydım sanırım 100 lira civarı daha indirim alabilirdim.çünkü listede 2490 iken bana 2340a sattılar..
    Neyse hayırlısı..Yanlız şu kurutmadaki kırıştıma olayını daha hanım çözemedi....O hariç makina gayet iyi..

kurutmadaki kırıştırmanın çözümü için önerilen şu: kurutma bittikten sonra kırışık olduğunu düşündüğünüz parçaları tekrar makinaya atarak tazeleme programını seçmeniz. bu program 20 dakika sürüyor ve buhar ile kırışıklıkları düzeltiyormuş.
    biz de henüz denemedik bu yöntemi ama bir deneyeceğim işe yarıyor mu diye. siz de deneyebilirsiniz.

Evet belki bu olabilir bizde deneyelim..En çok kırıştırma olayı yıkama+kurutma programında yapılıyor sadece kurutma programında deviri 800 e düşürebildiğimiz için olmuyor diğerinde 1000 devir devam ediyor.

• işte lg kurutmalı çamaşır makinası ne kadar sessiz çalışıyor
  • Şimdiye kadar elektrikli süpürge yedek parça ve aksesuarları ile tanıdığınız SüpürgeMarket firması olarak çamaşır makinelerinizin içerisinin temizliği için harika bir kampanya başlattık... Electrolux markası altında üretilen ve son derece olumlu yorum ve geri dönüşler aldığımız çamaşır makinesi temizleyicisi kısa süre için 24 TL yerine sadece 18 TL.

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..?

• Formu okudum,alanlar memnunum demiş,almayanlar da aman ha alma demiş.Alanlar aldımı en iyisini ben alırım havasında.Almayanlar da nerden biliyorsunuz iyi olmadığını?Kafam karıştı iyice.
  • LG F1480RDS5 Yıkama=A+++/9kg. Kurutma=B/6kg. 1999 TL ye aldım bakalım yarın montajını yapıcaklar bende gerekli gördüğüm aksaklıkları yazmak isterim
  • hotpoint ariston aldım 10 kg yıkama 7 kg kurutma. alacak arkadaşlara fikir vermek amacıyla deneyimlerimi belirteyim. yer darlığı sebebi ile kombo tercih ettim. makinanın yıkaması çok iyi eşim beyazlarda özellikle çok memnun kaldığını söyledi. ses kısmına gelince evet bende sürer sessiz yazmasına dikkat ederek aldım ama sıkma anında gürültü yapıyor. kazanın sıkma anında çıkardığı ciddi bir ses var.ama yıkama ve kurutma anında ses olayının rahatsız etmediğini belirteyim. kurutma yaparken çevresine ısı veriyor bunu tüm kurutmalar yapıyormuş. ilk yıkamalarda bir kokuda veriyordu ama 3-5 yıkama ertesi bir hayli azaldı o koku. aslında genel olarak eşim makinadan memnun. ama tek ve öneli bir sorunumuz var belki kullanmayı öğrenenince çözülür yada kötüsü katlanırız. kurutma sonrası giysiler çok buruşuyor. hatta en uzun zamanlı yıkama ertesi kurutma programında bazı giydilerde çekme oldu ve bir gömleğimi atmak zorunda kaldım. kurutma ve yıkama tam bilmiyorum ama toplamda programa göre 4-6 saat arası sürüyor. tavsiye edermisin derseniz. ayrı kurutması olan arkadaşlarda da bendeki sorunları duydum. lg marka alanlarda da aynıymış yukarda okudum. buruşturmaya çzöüm bulmamız halinde kesinlikle onun dışında aldığımıza çok memnun olduğumu söyeleyebilirim.

• LG de kıvrışıklığı en aza indirmenin çözümünü aşağıdaki gibi kullanarak çözdük.İçine koydumuz çamaşırın KG mı gösterse aslında sorunumuzu daha çabuk çözeriz.Hata vermediği için fazla konabiliyor.

9-6 bir makinanız varsa.. Kesinlikle 5-6 kg çamaşırı geçmeyiniz.9kg yıkatıp 8-9kg kurutmaya kalkmayınız.

1- Kurutma ile beraber yıkayacağınız çamaşır 5-5,5 kg civarında olursa sorun olmuyor.Hafif nemli olacağı için kurutmada o çamaşırlar 6kgmı geçiyordur.Ama en az kıvrışık(hatta bazıları hiç kıvrışmamış) bu şekilde çıkıyor. Aslında ikisi beraber olan programda bir sorun var. 1000 devirden aşağı düşmüyor.dolayısıyla kurutmada 1000 devir hızlı geldiği için çok çamaışrda kıvrıştırmaya yol açıyor.Hatta program bitince çırparsanız kıvrışıksız çamaşırlara sahip oluyorsunuz.

2- İlkönce yıkatıp sonra kurutma programı seçiyoruz. 6kg civarı çamaşırı yıkatıyoruz sadece yıkama programları ile zaten en uzunu 1,5 saat sürüyor. Bitince kurutma programı seçiyoruz.Genelde eko kurutma programı ile 800deviri seçiyoruz. Bu şekilde daha düz çamaışrlar aldık.

Eşime o kadar dememe rağmen bu şekilde kullanmamıştı. Kendim el atınca bunun başka yolu yok olduğunu gördü. O makinayı doldurup kurutma ile beraber kullanınca mutlaka kıvrışık oluyordu.Dediğim gibi yapınca yaptığı hatayı gördü.Emininm çoğu hanım eşimin yaptığı gibi klulanıyordur. renkli yıkacayacaksa hepsini doldurup kurutma ile beraber kullanıyordur içindeki çamaşır kaç kg gelir dikkat etmiyordur. Sizde dikkat edin eşininizn yaptığına mutlaka eşiminkigibi sonraya kalmasın diye atıyordur birkaç parça daha sonrada kurutmada fazla yük olduğu için kıvrışıyordur.Birde yukarıdaki gibi yaparsanız çözersiniz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: samilh

LG F1480RDS5 Yıkama=A+++/9kg. Kurutma=B/6kg. 1999 TL ye aldım bakalım yarın montajını yapıcaklar bende gerekli gördüğüm aksaklıkları yazmak isterim

Acaba nerden aldınız? spot falanmı? Bir yakınımızda (konyada) alacakta ondan sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karekok

arkadaşlar günaydın ;

bende haftasonu sitedeki yorumlardan yola çıkarak LG 1480YD kurutmalı çamaşır makinesi aldım. Tek kelime ile özetlemek gerekirse mükemmel. Detaylı yorumlar aşağıda yer alıyor

Olumsuz tarafları :

Ayakları tam ayarlayamadığımız için sıkmada sallantı oluyor. Çok rahatsız edici değil ama daha sağlam montaj yapılması gerekiyor. Alan dar olduğu için tam ayarlayamadım.
    Kurutma 2- 2.5 saat sürüyor. Yıkama ile beraber 3-4 saat arası
    Eğer makine dar alanda muhafaza ediliyorsa koku ve sıcaklık oluşuyor
    Kırıştırma oluyor. Özellikle gömlek, kot pantolonda

Olumlu taraflar

Makineyi 2 defa kullanma imkanımız oldu. Kurutmayı tam yapıyor. Katlayıp çekmecelere yerleştirilebilir. Harika birşey
    Kurutmada eko program seçseniz bile ağırlığa göre süreyi kendi belirliyor galiba. 6 kg çamaşır 2.5 saat de kurutuluyor.
    Yıkamada ve kurutmada çok sessiz diyebilirim. Ama kapalı bir odada çalışıyor. Yanına gidincede rahatsızlık vermiyor.

bugüne kadar kendimize eziyet etmişiz. Cam balkon olmasına rağmen 3-4 günde kurumayan çamaşırlar eziyetti bizim için. Evin içinde 1 günde kuruyabiliyor çamaşırlar ama görüntü kirliğliği ve en önemlisi evin havası kokusu değişiyor.

kurutmalı çamaşır makinelerine bakışım birçok kullanmayan insanın yorumlarından dolayı hep olumsuz olmuştu. Fakat teknoloji bu alanda da çok ilerlemiş. Özellikle kullanan insanların yorumları değerlendirin lütfen. Bütün makineler aynı kaitedemidie bilemem. 750 TL ye de satıyorlar. Güvenemedim yorumlarda da LG hep ön plandaydı.

Makineyi ereyon sitesinden eve teslim 1650 tl ye aldım. Ama kargocular eve çıkarmıyor dikkatli olun.. Öncesinde kargo firmasıyla görüşmenizde fayda var. Yurtiçi kargo anlayışla yaklaşarak hiç problem çıkarmadı.

evet değerli aradaşlar;

makina 2 ay sonra arızalandı. kartı bozulmuş. çokda güzel çalışıyordu fakat nazara geldi galiba :). her neyse 3-5 gün içinde garantiden kartı değiştirecekler. bu arada servis falan da gayet başarılı. hızlı müdahale ediyorlar. bunu da test etmiş olduk.

bilgilerinize

• Arkadaşlar merhaba,

Acil kurutmalı çamaşır makinesi arıyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Dayanamadım dartyden 2340a(12 taksit) LG F 1480rds(9-6kg) modelini aldım. Cihaz güzel en azından benim eski makineye göre daha az sesli..sıkma vsden daha çok su alırken boşaltırken ses çıkarıyor..Bu arada acemilikmi ne yaptık bilmiyorum.ilk yıkama ve kurutmayı 6 saate çıkarttık..:)Sırf denemek için yoğun kir falan seçmiştik..Sadece kurutmayı eko kurutma seçmiştik...:)

merhaba,
    makine hakkında yorumlarınız nelerdir? hala memnun musunuz?

acil olarak combo makine almam gerekiyor..
  • Memnunuz kırıştırma olayınıda yukardaki gibi kullanınca çözülüyor. Şimdilik kulağına kurşun iyi gidiyor..Bizimkinin bir alt modelinide alabilrisiniz. antialerjik özelliğini kullanma ya fırsat olmadı daha..Güya bebeğimizin çamaşırlarını yıkayalım diye düşünmüştü ama benim bildiğim hiç kullanmadık .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertali -- 5 Şubat 2013; 14:49:45 >
  • quote:

Memnunuz kırıştırma olayınıda yukardaki gibi kullanınca çözülüyor. Şimdilik kulağına kurşun iyi gidiyor..Bizimkinin bir alt modelinide alabilrisiniz. antialerjik özelliğini kullanma ya fırsat olmadı daha..Güya bebeğimizin çamaşırlarını yıkayalım diye düşünmüştü ama benim bildiğim hiç kullanmadık .

Geri dönüşünüz için teşekkürler.

Yalnız bir noktayı anlayamadım.

Sanırım 3 adet LG modeli var;

1-) F14A8YD

2-) F1480YD

3-) F1480RDS

1. ile 2. aynı model mi?

sizin aldığınız 3. model diye düşünüyorum.

doğru mudur?
  • http://www.darty.com.tr/e_commerce/Kurutuculu-Cama-r-Makinesi/LG/F1480RDS5-p-59167-c-1.htm
    Evet bizimkisi F1480RDS modeli..
    www.lg.com
    F1480RDS5 Çamaşır Makinesi - LG Electronics Türkiye
    http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-F1480RDS5-drying-machines

Burda br arkadaşın incelemesi var okuyunuz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_64240562/tm.htm

• quote:

LG de kıvrışıklığı en aza indirmenin çözümünü aşağıdaki gibi kullanarak çözdük.İçine koydumuz çamaşırın KG mı gösterse aslında sorunumuzu daha çabuk çözeriz.Hata vermediği için fazla konabiliyor.

9-6 bir makinanız varsa.. Kesinlikle 5-6 kg çamaşırı geçmeyiniz.9kg yıkatıp 8-9kg kurutmaya kalkmayınız.

1- Kurutma ile beraber yıkayacağınız çamaşır 5-5,5 kg civarında olursa sorun olmuyor.Hafif nemli olacağı için kurutmada o çamaşırlar 6kgmı geçiyordur.Ama en az kıvrışık(hatta bazıları hiç kıvrışmamış) bu şekilde çıkıyor. Aslında ikisi beraber olan programda bir sorun var. 1000 devirden aşağı düşmüyor.dolayısıyla kurutmada 1000 devir hızlı geldiği için çok çamaışrda kıvrıştırmaya yol açıyor.Hatta program bitince çırparsanız kıvrışıksız çamaşırlara sahip oluyorsunuz.

2- İlkönce yıkatıp sonra kurutma programı seçiyoruz. 6kg civarı çamaşırı yıkatıyoruz sadece yıkama programları ile zaten en uzunu 1,5 saat sürüyor. Bitince kurutma programı seçiyoruz.Genelde eko kurutma programı ile 800deviri seçiyoruz. Bu şekilde daha düz çamaışrlar aldık.

Eşime o kadar dememe rağmen bu şekilde kullanmamıştı. Kendim el atınca bunun başka yolu yok olduğunu gördü. O makinayı doldurup kurutma ile beraber kullanınca mutlaka kıvrışık oluyordu.Dediğim gibi yapınca yaptığı hatayı gördü.Emininm çoğu hanım eşimin yaptığı gibi klulanıyordur. renkli yıkacayacaksa hepsini doldurup kurutma ile beraber kullanıyordur içindeki çamaşır kaç kg gelir dikkat etmiyordur. Sizde dikkat edin eşininizn yaptığına mutlaka eşiminkigibi sonraya kalmasın diye atıyordur birkaç parça daha sonrada kurutmada fazla yük olduğu için kıvrışıyordur.Birde yukarıdaki gibi yaparsanız çözersiniz diye düşünüyorum.

ikisi bir arada olan program 1400 devir olması lazım 1000 değil. biz de ilk aldığımızda yıkama+kurutma yapıyorduk ama devri 1000e düşürebilmek için şimdi kurutmayı ayrı yapmaya başladık.
    Benim eşim de dediğiniz gibi kolayına geldiği için yıkama+kurutma yapıyor ve çoğu zaman 6 kiloyu geçiyordu.
    Ve yine dediğniz gibi biz de yeni bebeğimizin çamaşırlarını antialerjik yıkarız diye düşünüyorduk ama hiç kullanmadık bunu henüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: explorer1

quote:

LG de kıvrışıklığı en aza indirmenin çözümünü aşağıdaki gibi kullanarak çözdük.İçine koydumuz çamaşırın KG mı gösterse aslında sorunumuzu daha çabuk çözeriz.Hata vermediği için fazla konabiliyor.

ikisi bir arada olan program 1400 devir olması lazım 1000 değil. biz de ilk aldığımızda yıkama+kurutma yapıyorduk ama devri 1000e düşürebilmek için şimdi kurutmayı ayrı yapmaya başladık.
    Benim eşim de dediğiniz gibi kolayına geldiği için yıkama+kurutma yapıyor ve çoğu zaman 6 kiloyu geçiyordu.
    Ve yine dediğniz gibi biz de yeni bebeğimizin çamaşırlarını antialerjik yıkarız diye düşünüyorduk ama hiç kullanmadık bunu henüz.

ikisi bir arada 1000ede düşüyor diye aklımda kalmış..
    İşte anti alerjik sık kullanılacak bir özellik değil sanırım..:) Hatta tazeleme özelliği falanda öyle..:) Ama işte eşleri ikna etmek zor fazla özellik olunca sanki hepsini kullanabileceklerini düşünüp alıyorlar..:)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.