Şimdi Ara

Kuruyemiş dükkanı açıcam görüşleriniz ? (Hayati durum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
49.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: placebo002

quote:

Orijinalden alıntı: faho

Dükkan kirası kaç lira?Ayırdığınız bütçe nedir?Malı alacağınız yeri ayarladınız mı?Isıtmalı mı yoksa düz kuruyemiş tezgahı mı koyacaksınız?Malı en iyi fiyatlardan mı alacaksın,kar marjı ve maliyet nasıl,piyasa nasıl yaşadığın yerde? Muhakeme yaptınız mı?Kabaca özet geç de biz de fikir verelim,belki farklı alternatifler veririz.

15.000 Tl bütçemiz var. Kira en fazla 5.000 verebiliceğim dükkan kiralicam. Rafları 2. el alıcaz ve kuruyemiş rafını eğer düzgün bulursak ısıtmalı alıcaz.Isıtma ne ile oluyor onu bilmiyorum. Bu arada yeri adanada açıcaz. Sermaye az ama mecbur iş kurmam gerek. Kola dolabınıda pepsiden isticez.

5.000 aylık mı kastediyorsun anlamadım açıkçası?5000 tl bu iş ölçeği ile kira çok zor çıkarırsın.

15.000 tl kuruyemiş işi için fena bir rakam değil,zaten ana malı veresiye alırsın,peyderpey ödersin,demirbaşları da peşinat + senetle alabilirsin.

Afyon'dan bazı üretim yapan firmalarla anlaş,Afyon temalı bir stand da(kaymak,lokum,cezeriye,şekerleme,vb...) kur derim,ekmek yersin.

Buna Safranbolu'yu da ekleyebilirsin,oranın da lokumu,cezeriyesi,şekerlemeleri ünlüdür.

Alkol cironu çok yükseltir ama zor iştir,herkes maddi ve manevi uğraşamaz,alkollü adamla her zaman stabil davranış eğilimi bekleyemezsin,veresiyen çok olur.Bence de alkolü sil.

Açacağın işyerinde bayan çalışsın,direkt nezih bir intiba uyandırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 27 Eylül 2012; 18:58:40 >

• Alkol ürünleri satılan yere normal insanlar giremiyor mu ? Alkol alan insanları neden diğer insanlardan aşağılık gördüğünüzü anlamadım açıkcası. Alkol için ayrı kasa gibi bir bölüm yaparsınız alkolünü almak isteyen ordan alır çünkü kuruyemiş işinde asıl para alkolün yanında alınanlardan geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Dükkan kirası kaç lira?Ayırdığınız bütçe nedir?Malı alacağınız yeri ayarladınız mı?Isıtmalı mı yoksa düz kuruyemiş tezgahı mı koyacaksınız?Malı en iyi fiyatlardan mı alacaksın,kar marjı ve maliyet nasıl,piyasa nasıl yaşadığın yerde? Muhakeme yaptınız mı?Kabaca özet geç de biz de fikir verelim,belki farklı alternatifler veririz.

15.000 Tl bütçemiz var. Kira en fazla 5.000 verebiliceğim dükkan kiralicam. Rafları 2. el alıcaz ve kuruyemiş rafını eğer düzgün bulursak ısıtmalı alıcaz.Isıtma ne ile oluyor onu bilmiyorum. Bu arada yeri adanada açıcaz. Sermaye az ama mecbur iş kurmam gerek. Kola dolabınıda pepsiden isticez.

5.000 aylık mı kastediyorsun anlamadım açıkçası?5000 tl bu iş ölçeği ile kira çok zor çıkarırsın.

15.000 tl kuruyemiş işi için fena bir rakam değil,zaten ana malı veresiye alırsın,peyderpey ödersin,demirbaşları da peşinat + senetle alabilirsin.

Afyon'dan bazı üretim yapan firmalarla anlaş,Afyon temalı bir stand da(kaymak,lokum,cezeriye,şekerleme,vb...) kur derim,ekmek yersin.

Yıllık 5.000 tlye dükkan olucak. Cadde üzeri dükkanlar burda çok pahalı. Dediğin gibi çok çeşit katıcam dükkana. bu arada ısıtmalı tezgah nasıl oluyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yıllık 5.000 tlye dükkan olucak. Cadde üzeri dükkanlar burda çok pahalı. Dediğin gibi çok çeşit katıcam dükkana. bu arada ısıtmalı tezgah nasıl oluyor ?

Biz pastahanelerimizde 20 sene önce ısıtmalı makinalar kullanırdık,malı taze ve çıtır kıvamda sabitler,müşteri sıcacık taptaze yer.

Şimdi çok daha güzel makinalar var,gireceğin işe bilgi olarak hakim olman gerekir.

Hem makina,hem de düzgün ve uygun fiyata güvenilir mal alacağı yerleri net olarak belirlemelisin.

Bir de güzel duvar kağıdı,fayans ve renk uyumunu hoş yaparsan;buna güzel dış ışıklandırma led tabela,klümalı bir dükkan ve 1-2 kişi için bekleme yeri ile her türlü ekmek yersin.

Bayramlarda ve özel günlerde isme göre çikolata,meyva sepeti felan ekstra işler çıkarabilirsin.

• @faho
    Tecrübelerini aktardığın için çok teşekkür ederim.

• Yakınınızda Tatbak olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Yakınınızda Tatbak olmasın.

Adana'da hiç görmedim.

• Ortak bir işe girilmez, tek gireceksin ki kazanacaksın diğer türlü bu devirde dürüst ortak bulmak zorr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ice Tea

Ortak bir işe girilmez, tek gireceksin ki kazanacaksın diğer türlü bu devirde dürüst ortak bulmak zorr.

Ortağım yıllardır yanımdan ayrılmayan sağlam bir arkadaşımdır. Tek sorun ikimizin bu işten ekmek yemesi olucak mı görücez. Kuruyemiş işi fazla kar getirmiyor ama denicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Yakınınızda Tatbak olmasın.

ne var bu tatbak'da? yarın bağcılarda 68. şubeyi açıyorlarmış yeri bulabilirsem uğrayacam 5 liraya baton pasta ve kuru pasta vereceklermiş.
  • bildiğim kadarıyla çiğ alıp kavurarak satarsan kar marjın bayağı yüksek oluyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

bildiğim kadarıyla çiğ alıp kavurarak satarsan kar marjın bayağı yüksek oluyormuş.

Fazla bir fark yokmuş arada. Hazır kavrulmuş alıcaz.

• -kuruyemişle kısıtlama kendini, mini süper market tarzı olmalı.
    -tekel ürünleri satmalısın. içki, sigara vb. aile gelecek demişsin de çay bahçesi mi orası. müşteri gelecek max. 30 sn de işini halledip gidecek.
    -işlek bir yer olmalı. ayrıca pepsi çok satamazsın. coca cola satmalısın.
    -dondurma satabilirsin. algida sana dolap da verir.
    -ayrıca bi de günlük gazete satmalısın. gazete alırken sigara vs. alan çok olur.
    -yaş sebze-meyve satmaya uğraşmazsın zaten, gereksiz.
    -büyük soğuk içecek dolabın olmalı. suyu, birası, maden suyu... ayrı ayrı kısımlarda. özellikle yaz aylarında geceden bırakırsın soğusun diye.

beni bi tanıdığım işlek bir yerde 5-10 metrekare yerde dükkanı var.dükkanı büfe+tekel+iddaa-loto bayii olarak işletiyor. 10 saniye boş kalmıyor, para basıyor dükkan.
  • quote:

quote:

bildiğim kadarıyla çiğ alıp kavurarak satarsan kar marjın bayağı yüksek oluyormuş.

sana kim dedi bunu? herhangi bir kuruyemişçi mi, yoksa bir firmanın plasiyeri mi? bence yalan söylüyorlar, iyice araştır derim.
  • Alkolsuz olmaz, bufecilik yaptigimdan diyorum.

• quote:

quote:

quote:

sana kim dedi bunu? herhangi bir kuruyemişçi mi, yoksa bir firmanın plasiyeri mi? bence yalan söylüyorlar, iyice araştır derim.

Bu hafta gezdiğim 10 kuruyemişçidede kavurma yapmadan hazır alıp satıyorlardı. Yinede bu durumu dûşünûyorum. Kar majı önemli yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

-kuruyemişle kısıtlama kendini, mini süper market tarzı olmalı.
    -tekel ürünleri satmalısın. içki, sigara vb. aile gelecek demişsin de çay bahçesi mi orası. müşteri gelecek max. 30 sn de işini halledip gidecek.
    -ayrıca bi de günlük gazete satmalısın. gazete alırken sigara vs. alan çok olur.
    -büyük soğuk içecek dolabın olmalı. suyu, birası, maden suyu... ayrı ayrı kısımlarda. özellikle yaz aylarında geceden bırakırsın soğusun diye.

beni bi tanıdığım işlek bir yerde 5-10 metrekare yerde dükkanı var.dükkanı büfe+tekel+iddaa-loto bayii olarak işletiyor. 10 saniye boş kalmıyor, para basıyor dükkan.

Mini market - Kuruyemiş tarzı olucak zaten. İçki ruhsatı almak kolaymı bilmiyorum ama sadece sigara satmayı düşünüyoruz. İçki satarsak ters ve mafya vari adamlar doluşur. Adana çok ters bir şehir olay çok burda. Sadece bira satabiliriz gibi.
    Coca cola dolap verirmi ?
    Bu arada çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placebo002 -- 28 Eylül 2012; 16:06:07 >

• Biz çankırılıyız, belki duymuşsundur genellikle kuruyemişçiler çankırılı olur. İnan kuruyemişçilik bildiğin tarzda yapılınca para kazanılacak bir iş değil. Kazansan bile kendinden çok ödün verirsin(en azından tatilin olmayacak)

Ben ne yaptım, okudum çalıştım kamuda memur oldum.

Eğer yapıcaksan bu işin formatını değiştirmelisin. Mesela sadece kuruyemişe odaklanacaksın ve çiğ kuruyemişin tuzlamasını ve kavurmasını makinelerde kendin yapıcaksın. Bir nevi ürettiğini satacaksın. Müşterinin imajı şu olacak burada sadece kuruyemiş üretiliyor ve satılıyor en tazesi en güzeli bu o zaman başarılı olabilirsin

o biskevit, kola hatta kuruyemiş marketlerde var ve bunlar ucuz onlarla bir farkın olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunate

Biz çankırılıyız, belki duymuşsundur genellikle kuruyemişçiler çankırılı olur. İnan kuruyemişçilik bildiğin tarzda yapılınca para kazanılacak bir iş değil. Kazansan bile kendinden çok ödün verirsin(en azından tatilin olmayacak)

Ben ne yaptım, okudum çalıştım kamuda memur oldum.

Eğer yapıcaksan bu işin formatını değiştirmelisin. Mesela sadece kuruyemişe odaklanacaksın ve çiğ kuruyemişin tuzlamasını ve kavurmasını makinelerde kendin yapıcaksın. Bir nevi ürettiğini satacaksın. Müşterinin imajı şu olacak burada sadece kuruyemiş üretiliyor ve satılıyor en tazesi en güzeli bu o zaman başarılı olabilirsin

o biskevit, kola hatta kuruyemiş marketlerde var ve bunlar ucuz onlarla bir farkın olmalı

Kavurma işini öğrenip yapıcaz. Fikirlerim sayenizde değişiyor. Bende kpss ile uğraşıyorum. Ah be bende memur olurum işallah. İktisat mezunuyum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

-kuruyemişle kısıtlama kendini, mini süper market tarzı olmalı.

Mini market - Kuruyemiş tarzı olucak zaten. İçki ruhsatı almak kolaymı bilmiyorum ama sadece sigara satmayı düşünüyoruz. İçki satarsak ters ve mafya vari adamlar doluşur. Adana çok ters bir şehir olay çok burda. Sadece bira satabiliriz gibi.
    Coca cola dolap verirmi ?
    Bu arada çok teşekkürler.

coca cola dolabın alasını verir. adamlar trilyonluk iş yapıyorlar türkiyede.
    içki ruhsatı alırsın da tekin bi bölge değilse sadece teneke kutu ve şişe bira satabilirsin. ucuz zaten rakı, vb. ye göre.
    işlek yerdeyse gazete de satabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.