Merhaba arkadaşlar, Ben bir kaç gün önce kuşlara merak saldım,kuş almayı düşünüyorum fakat konuşan bir kuş istiyorum papağana para bakımından gücüm yetmez bu durumda galiba muhabbet kuşu kalıyor ama muhabbet kuşu ilk alındığında neler yapılmalıdır ilk alınıp eve getirilince ona nasıl yaklaşılmalıdır nasıl beslenir hangi saatlerde beslenir onla aramızdaki yakınlık ilişkisi nasıl güçlendirilir nasıl konuşması sağlanır bu sorulara cevap gelirse sevinirim kuş alıcağım için ön bilgi almak istedim saygılar...
Hangi saatlerde beslenir diye birşey yok hocam. Yemini suyunu koyacaksın, istediği zaman yiyecek. Sana tavsiye vitakraft gibi kaliteli markaların yemlerinden al. Hayvana güzel yem ver ki mutlu olsun. Aynı şekilde kötü bir kafese de koyma. Eve getirince kuş ürkekse 1-2 hafta kesinlikle kuşun üzerine gitme kendi haline bırak. Elinden yem vererek zamanla kendine alıştırırsın da, konuşturursun da. Ayrıca haftada birer kez elma, yumurta ve yeşillik(marul,ıspanak yaprağı) vermeyi unutma.
teşekkür ederim konuşmayı nasıl öğretcem peki bunada bir yorum getirirseniz
Bende şuan muhabbet kuşu besliyorum.İlk 1 hafta falan kafesi açma yanına git konuş falan.1 hafta sonra kafesini aç muhtemelen senden korkar korkarsa zorlama eline yem al biraz yaklaştır yesin.Böyle sana alışır.Konuşturmak için aynı ses tonuyla her gün aynı kelimeyi tekrarla.Ç ve ş leri daha rahat söylediği için bence ilk cicikuş derdirtebilirsin.Unutmadan 3 aylıktan küçük ve erkek al konuşması ve alışması daha kolay olur.Gaga taşı al 2 lira bişey.Ayrıca kafesinide temiz tutmalısın.Kuşu eline sakın alma çok korkar.Eline alma derken avucunun içine alma ve arkasından elini götürme buda onu korkutur.Ayrıca kendini üstünden sevdirmez sadece boynundan sevdiri.Alırsan foto koyarsın artık :)
meraba arkadaşlar benımde bır heybetlı muhabbet kuşm var 3 gundur isal yem yemıo sadece su ıcıo ılaçta kullanıorum ve ayrı zamanda kuş çok hareketlı igleşmesi için ne yapabılırım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme