Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
34
Favori
146.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    neyseki biraz daha zamanım var, az çok çevremde var dediğiniz gibi sahibinden güzel bir ev denk gelir diye acele etmiyorum hayırlısı diye bekliyorum.

balık avı için hilton otelin ordan marinadan çıkan tekneler var, 40-50tl arası fiyatları oltanızı ve yeminizi kendiniz götürüyorsunuz, sabah saat 8 e doğru çıkıyorlar akşam 6 gibi dönüyorlar.
  • Merhaba ben yazları arkadaşımın yazlığına gittiğimizden dolayı biliyorum Kuşadası nazilliler sitesinde yazlıkları var 300 Bin tl civarı almışlardı yazlıklarını long beach felan yüryerek 15-20 dk sürüyor ama bence okadar da iyi değil yani bence biraz daha aşağılara Datça, didim tarafına yönelmenizi tavsiye ederim. Tabi benim kıstaslarım farklı siz emekli oldunuz sizin durumunuz farklı yani.
  • dndsea kullanıcısına yanıt
    Hilton un oradaki marinaya bir ara bakmıştım küçük tekneler var sanırım büyükleri de ara ara geliyordur sezon bitmeden inş bir ara giderim setur marinadaki yatlar nefis öyle bir tekneyle balığa çıkmak sanırım daha zevkli olurdu
  • eg90 kullanıcısına yanıt
    nazilli sitesine yakın bende ev aldım tabi ki yeni müstakil evlerin en ucuzu şuanda 350 bin başlıyor o kadar parayı memur birisinin biriktirmesi çok zor naçizane eskilerden alıp adam etmeye çalışıyorum tabi ki o kadar parayı bağlayıp senede birkaç gün gelmek için değil yaz kış oturmak için bu yüzden datça didim tarafı şeklinde yazdan yaza gidilecek gibi değil de çocukların okul durumu v.s sebeplerle hem tatil hem şehir arası bir yer olsun istedim...
  • pilotsak kullanıcısına yanıt
    2 günlük ada maceram bitti, araç kiralamak yaptığım en akıllı işti, sahil sitelerini baştan sona hem sahil tarafı hemde yolun üst tarafını dolaştım, sayısız sitenin güvenliği ve yöneticisi ile ayrıca sitelerin çevrelerindeki market ve bahçede oturan insanlarla görüştüm.... sonuçda öğrendiklerim;
    1) Ada da mülk sahibi insanlar bizleri resmen yolunacak kaz olarak görüyor, 600-700 gibi rakamlara (senelik kiralamada aylık olarak) gösterdikleri evler dökülüyor, eşyalar ise içler acısı, bu kadar kötü eşyalarla o evleri nasıl kiralayabiliyorlar hayretler içindeyim.
    2) Adadaki mülk sahipleri o berbat evlerini yazları günlüğü 100-150 gibi rakamlara vereceklerinden o kadar eminlerki benim "yıllık kirayı peşin öderim" dememe bile burun kıvırıp fiyatta indirim yapmadılar (zaten bende öylesine teklif ettim yoksa o berbat evleri tutacağımdan değil),
    3) İnsanları o kadar salak yerine koyuyorlarki uydu kentin orda fiyatı en fazla 50-60 bin arasındaki 1+1 eve birkaç parça güzel eşya koyduğu için bana yıllık 6000 tl peşin! paraya ancak kiraya verebileceğini ve kesinlikle indirim yapmayacağını söyleyebiliyor. Ben o değerdeki bir eve o kirayı ödemektense satın alıp 2 sene oturup 2 sene sonra aynı paraya bile satsam yinede karda olurum, bunu söylediğimde burun kıvırıp işine gelirse diyebiliyor.
    4) O bölgedeki oturulabilecek en güzel evler yolun üst kısmı ve Davutlar sahilden başlayıp güzelçamlıya kadar uzanan sahil bölgesinde, ama oralarda kışın çok sakin oluyormuş, in cin top oynuyormuş, buna rağmen orda bile 500-600 bandında istediğim özelliklerdeki evini kimse vermedi, o ayrı...

Ada maceramdan sonra deveye diken, insana ..... yakışır lafı aklıma geldi, o evleri o şartlarda kiralayan mallar olduğu müddetçe ne o evler nede o insanlardan bir halt olmaz.
    Umarım ordaki çakallar, en azından oraya tatile gelenlerin insan olduklarının idrakine bir an önce varırlarda, evlerine biraz çeki düzen vererek yaşanabilecek yerler haline dönüştürürler.
    Bunun yanında birkaç site yönetcisi ve birkaç sakini ile o kadar güzel muhabbet ettim onlar bana öyle yardımcı oldular ki onlarında hakkını vermek lazım, bu işin ticaretini yapmayan adalılar gerçekden çok dost canlısı, yardımsever ve içten insanlar... öyle insanları tanıdığımada ayrıca çok sevindim.
    Pilotsak hocam sizi aramak ve tanışmakda istiyordum ama yaşadığım hayal kırklığından sonra o keyifsiz halimde sizide arayıp rahatsız etmek istemedim. Ama dediğiniz birşeyi bizzat yaşadım, baktığım birkaç ev internettede emlakçıdan vardı ve sahibinin istediği ile emlakçının istediği arasında aylık 50tl fiyat farkı vardı.. Adamlar hem bizden emlak komisyonu alıyor hemde evi 50tl fazlasına kiralatıp ev sahibinden 400-500 artık ne koparırlarsa onu alıyorlar demekki...
    Şu şartlar altında anladımki hayellerimi süsleyen sahil sitelerindeki (500-600 bandı kiraya) huzurlu hayat şuan için bana uzak... moralim bozuk, sinirlerim harap ve oldukça yorgun bir şekilde pes ederek istanbula geri dönmüş bulunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 24 Şubat 2014; 20:39:26 >

• @p4p800se kullanıcısına yanıt
    Slm sizden gelecek cevabı merak içinde bekliyordum yazdıklarınızı bir solukta okudum, tabiî ki bu durumlara çok üzüldüm aynı benim ilk adaya geldiğim şeyleri yaşamışsınız, bende bayağı hayal kırıklığına uğrayıp Kayseriye elim boş geri dönmüştüm sonra eş durumu tayini için ikametgah istediği için acele adaya eylülde gidip mutlaka ev bulmalıydım, ikinci seferde şans işte emekli olan bir subay arkadaş evini satılığa çıkartmış bende yalvar yakar o evi kiraladım adada yaşadıkça aynen sizin gözlediğiniz şeylerin olduğunu gördüm adada yaşayan insanlar gerçekten sıcakkanlı size çok yardımcı oluyorlar gerekmedikçe emlakçılarla iş tutmayacaksın, evler dökülüyor nedeni de o kadar çok boş ev var ki sahipleri senede birkaç hafta geliyorlar ev havalanmıyor, masraf çok, günübirlik isteyenlerle dengelemeye çalışıyorlar, eşyalı ev istediğiniz için işiniz daha zor çünkü onları dediğiniz gibi günlük 100-200 arası kiraya verebiliyorlar zaten çok emlakçının olmasıda bu yüzden ev sahipleri başka şehirde yaşayıp gelen paraya bakıyor 60 gün x 150 tl olsa = 9.000 tl işte aylık 750 oldu o yüzden 500-600 aylık fiyata bulmanız zor oluyor illaki adaya yerleşeyim istiyorsanız birkaç yol izlemenizde fayda var eşyalı evlere fazla bulaşmayın onların sahipleri günübirlik parayı daha çok seviyorlar düşünceleri kendimiz biraz kalırız diğer günlerde de nasılsa tatilci bol günlük kira verince aylık 750 gibi rakama ulaşırız, mümkünse birkaç eşyayı kendiniz halledin, getirin desem 1000 tl kamyon bulur en güzeli ikinci elcilere bakmak temiz bir şeyleri ucuza olabilir belki ( sadece sizin oturacağı ailenizi getirmeyeceğinizi varsayarsak) boş evi 500-600 bulmanız daha kolay onlarda yıllık veriyorlar, aslında gönül rezidanslarda oturmak ister ben ilk geldiğimde süper gelmişti ama aylık kirası 900 tl çıkıyor keşke beni arasaydınız sıkıntı olmazdı belki ist biraz daha umutlu giderdiniz, benim oturduğum sitenin alt birinci katını 750 tl kiraya veriyorlar bende tadilat bittiğinde çıkacağım burası çatı dubleks olduğu için benim ödediğim gibi belki 900-950 artırmazlarsa burayı da kiralayabilirler haberiniz olsun denizi full gören bir yer, 4 maddede yazdığınız gibi ben o bölgedeyim nazilli pazarı falan yakınlarında öyle çok sakin bir yer sayılmaz tabiî ki çok sessiz yerleri de var yani site site değişiyor örn bizim site 70 ev var 20-25 aile yaz kış oturuyor ve siteler birbirine yakın 4-5 tane daha var yanda üstte dolayısıyla 100-150 aile yaşıyor o bölgede diyebiliriz o yüzden marketi de yaz kış açık zaten, eğer pes etmez arayışınız sürerse adada elbet bir aile içinde yer bulunur belki önce bir iki hafta tatil yapıp ısınırsanız daha inatla arayışa geçebilirsiniz sağlıcakla kalın…

• pilotsak kullanıcısına yanıt
    Alternatif arayışlarım ve gerçekten etmeyecek evlere istenen yüksek fiyatlar beni biraz daha güneye itti, önceki gün ani bir kararla Didime gidip dolaştım, Adaya göre oldukça küçük biryer, heryer (nerdeyse gördüğüm her 3 dükkandan 1i) emlakçı, ben hayatımda bukadar emlakçıyı birarada görmemiştim :), gelişmeye açık ve konuştuğum kişilerden öğrendiğim kadarıyla da günden güne gelişen şirin bir ilçe, Altın kum plajı zaten dillere destan, araştırmalarım sonucu altınkum plajının dibinde (tuntaş otelin az ilerisinde) sahile 100-150mtre mesafede önü full çam ağaçlık küçük bir orman olan sessiz sakin tam istediğim gibi bir yer buldum, gönlüm o özelliklerde villadan yanaydı ama villa olması harici, aradığım diğer tüm özelliklere sahip bir yer olduğu için ve Adadaki villaların halinin gördükten sonra Villa hayatının sandığım gibi olmayacağını anladığım için burayı tuttum... Üstelik Adada oturulamayacak 2+1 villaya 600-700 isterlerken eşyaları yepyeni olan klimalı (ada baktıklarımın hiçbirinde klima yoktu), full+full eşyalı (sadece kıyafetlerimi götüreceğim, diğer herşey evde var) bir evi 6 aylığı peşin 2000 tl ye tuttum (normalde aylık 400), böylece aylığı bana 333 tl ye geldi :).. bundan iyisi şamda kayısı diyorum....
    Plotsak hocam yardımların için tekrar teşekkür ederim, demekki benimde kısmetimde Didim varmış...

• Kuşadasına 10 dakika uzaklıkta bir yerde yaşıyorum, kuşadası dediğimiz yer malesef yılların etkisiyle özellikle doğudan göç aldı, haraç, rant, almış başını gitmiş bir yer haline geldi.Gezmelik bir yer benim için
  • Didim e yaklaşık 15 yıl önce akrabamızın yazlığına tatile gitmiştim. Gayrimenkul ve arsa fiyatları gayet uygundu. Pek bişey değişmemiş anlaşılan:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @p4p800se kullanıcısına yanıt
    birtakım girişimlerde bulunabildiğinize sevindim en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir nitekim bulunduğunuz ortam size her geçen gün çekinmez bir hal aldırıyorsa çevre değiştirmekte fayda var hayırlı uğurlu olsun didim yazları gittiğim bir yer kışı nasıl olur bilmiyorum ama yazın eğlenceli genelde yerli halk görüyordum evler anlattığınız kadarıyla gerçekten ucuzmuş bana bir arkadaşım geçmiş tarihte orda arsaların ucuz olduğundan bahsetmişti artık orada yaşamaya başladıkça en sağlıklı yorumlar sizden olacaktır yazarsan çok sevinirim hayırlı uğurlu olsun umarım herşey istediğin gibi olur arasıra yine kuşadasına bekleriz hava değişikliği olur bizde bodrum ve didime geliriz nede olsa yurdumuzun güzel yemyeşil yerleri....
  • maalesef yurdun çoğu yeri bozuluyor eskilere baktığımızda çok güzel yerlerden şimdilerde kaçmaya başlıyor eşim mersinli belki yıllar önce olsa oraya yerleşebilirdik ama şuan durumu malum ben şuan merkezdeyim ama aldığım evin tadilatı biterse nazilli pazarı ilerisinde 7 km kuşadasına uzak olacağım...
  • sesveren S kullanıcısına yanıt
    25-30 sene sonra şehirler çekilmez hal aldıkça çocuklarımız baba buralardan bir arsa alsaydın diye bize sitem ederler mi acaba ???
  • Bende taşınma aşamasındayım. Ama tersine Tokat tan Ankara ya. Malum öncelik doyduğun yer oluyor. Memlekette babadan kalma bir tarlayla içinde ev falan var. Satıpta gidecektim Ankara ya ama sizinde dediğiniz gibi çocuklar bir gün gidip görmek ister diye vazgeçtim. Emekli olunca bende ege ye yerleşmeyi düşünüyorum. Hatta bazen karavan da yaşamayı bile düşünüyorum. Ege akdeniz gezerim diyorum hayırlısı hakkımızda. :)

• Güzel mi kuşadası bende ev almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim315 -- 1 Mart 2014; 21:33:59 >
  • sesveren S kullanıcısına yanıt
    taşınmak memleket değiştirmek, yeni çevre gerçekten zor şeyler, birde ailen olunca herşey ikiye katlıyor ben görev icabı 5 şehir değiştirdim memleketlerimiz yakın tokat-Niğde iç anadoluda doğmama nazaran nedense ege daha cazip geldi belki izmirde falan görev yapmasam bu kuşadasına da böyle sıcak bakmaz ve emeklilikte memlekete yerleşirdim, belli birsüre için herşey güzel olsada 20 gün izinlerde bile son günler hep sıkıcı oluyor her ne kadar anne baba dayı amca olsa da sanki seni süreli izleyen bir göz var gibi hareketlerin kısıtlı oluyor, bence düşüncen güzel memleketle bağı kopartmayıp seni bekleyen bir ev olsun bende öyle yaptım bakarsın ortam hoşuna gitmez biraz orda biraz burda kalırsın ben adadan bu yüzden ev aldım yaşlanınca memlekete dönersem en azından çocukların bir tatil yeri olur ama şimdilik yaz kış yıllarca otururum gibi çok güzel bir ortam var gelecek ne gösterir bilinmez sizin içinde hayırlı olması dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim315

Güzel mi kuşadası bende ev almayı düşünüyorum

valla ne bu kuşadası için ne söylesem tatmin edici olur mu bilinmez ama klişe bir söz vardır anlatılmaz yaşanır deniz doğa eğlence sakinlik özgürlük v.s şeyler arıyor olmak burada olmanın doğru adresidir derim...
  • caractare C kullanıcısına yanıt
    Ben bazı konularda, ne iş yaparsın diyenlere " köpek eğitmeniyim" derim. Bir eğitime ihtiyacı olanın yazdıklarına verdiğim cevabı, onun yazdıkları yönetim tarafından silindiği için bende verdiğim cevabı editliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 3 Mart 2014; 23:28:10 >
  • Herkese selam, bende kuşadası takipçisiyım sadece takip icraata nasıl geçeceğim ne yapmam gerekiyor hep korkuyorum
    10 yıldır Rusya'da yaşıyorum ama bıktım artık gurbetten kaçmak istiyorum evli ve 3 yaşında bir çocuğum var istiyorum ki çocuk orada büyüsün orada okula başlasın ama nasıl olacak bir fikrim yok

Sizlerin tecrübelerınden yararlanmak isterim
    Mayıs ayı gibi gelip bir araştırmak istiyorum
    Nereler aile için uygun evi kiralama ilk başta düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skörpe -- 9 Mart 2014; 17:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be :)

• Abi adada iken çok sağlıklıydım.
    Nisan Ekim arası her gün denize giderdim.
    Havası yiyeceği tertemiz zaten, trafik yok, insanı rahat.
    Çok özledim bee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.