Arkadaşlar Epson L1800 kullanıyor ve Adestor kuşe kağıda baskı alıyorum. Bir sene içerisinde 3 kafa harcadım. Günlük baskı alıyorum ama yinede kafa tıkanmasını engelliyemiyorum. En son kafa 500 baskı sonra tıkandı açma solisyonu ile ne yaptıysam açamadım en son ultrasonik temizleyici ile denedim kafayı bozdum . Kuşe mürekkebi kullanan arkadaşlar lütfen yardım edin teşekkürler
yok mu yardım edecek kimse arkadaşlar
L1800 yerine L1300 kullanmayı deneyin L1800 fotoğraf baskısında yetkin olabilmesi için 1,5 PL kafa kullanır L1300 bunun 2 katı 3 PL kafa kullanır . kuşe mürekkebi orjinal veya orjinalle aynı tür muadil mürekkepten daha kıvamlı bir mürekkeptir nozüllerin püskürtmesi daha zordur ve kafaları yıpratır bu yüzden eninde sonunda kafa sorunlarıyla karşılaşmanız gene muhtemel ancak 3 pl nozül çaplı L1300 ile 1,5 pl nozül çaplı L1800'e nazaran kullanım süresi daha uzun olacağını düşünebiliriz eğer A3 şart değilse L310 gibi bir cihaz çok daha uygun fiyatlara hallolabilir
eğer A4 ve A3 baskılarınızda varsa her iki ebatıda tek cihazda hallediyoranız en azından A4 için başka bir epson kullanarakta makinelerin ömrünü uzatabilirsiniz.
erdem baskı m.
kullanıcısına yanıt
merhaba kuşe mürekkebi ile kullanabileceğim alternatif yazıcılar hangileridir ayrıca öğrenmek istediğim kuşe mürekkebiyle 1. hamur ve teksir kağıda çıktı alabilirmiyim