|
Kuşum 2 haftadır bize alışmadı
-
-
Bu sabır işidir, daha çok bayram var.
Almış olduğun kuşun ilk sahibi olduğunu nereden biliyorsun? Adam alıyor, bakamıyor kuşa sonra getirip yarı fiyatına geri veriyor. Evde belki yaramaz çocuğu var, kuşa etmediğini bırakmamış...
Aklında olsun eğitmek, alıştırmak için en ideali yavru kuştur. Satıcıya itibar etmeyeceksin tabi ki, kuşu kafesin üzerine koyduracaksın kuş uçmayacak.
-
Öncelikle teşekkürler. Kuş yavru. Birkaç belirti var çünkü. Adama sormadım. Çünkü sormaya ihtiyaç duymadım. Kuşun gözleri daha siyah ve daha ceresinde siyablıklar var. Evet hafif gitmiş ama saydam yüzeyin altından gözüküyor. Ve ekleme yapıyorum kuş bu konuyu açtıktan bir gün sonra yani pzts günü 10 dk falan kafesin içinde elimde durdu. Ama aynı gün akşam yaptım bu sefer kaçtı. Anlamıyorum aynı el sonra elime yem döktm yedi. Ama niye korktu anlamıyorum. Bilmeden mi korkutuyorum. Sabır işi de biraz da panik yaptım açıkçası. Daha kuş bize bile alışmadan farklı bir ortama yolculuk fln korkutur yani. Ondan dolayı hızlı alıştırmak istiyorum. Teşekkürler -
Sana bir hikaye daha... Bizim bir polis abimiz vardı. O zamanlar bekar tabi ki. Bu bir muhabbet kuşu almış, evde ikisi yalnız. Sabah giderken kuşu odaya bırakıp akşam gelince kafese koyuyormuş. Kuşu alıştırmak için hiçbir şey yapmamış. Buna rağmen bir gün kuş bunun omuzuna konmuş. O kuşa ben de baktım. Çok akıllı bir kuştu. İnsanın omzuna konuyordu, dudaktan öpüyordu. İnsanın kafasına konup saçlarını temizliyordu... Tabi ki kuşun ona güvenip omzuna konması yaklaşık bir yıl sürmüş.
Ha bir de aklında olsun, muhabbet kuşları genelde kendine elletmez. Mesela sana anlattığım kuşun tırnağına parmak ucumla hafifce ellesem bile hemen kaçıyordu.
-
Tamam sağolun. Bayramda evde bırakacağım. Daha iyi olacak. Zaten 2 gün fln yalnız kalacak. Şuan zaten yola gitse daha stres olur. En iyisi evde kalması. Elime alışması için bazı şeyler deniyorum tabii. Bir köşeye koyup çalışmasını bekleyemeyiz. Mesela bir tane tünek aslında kafeste 3 atne tünek olmasına rağmen en yüksekte olduğu için onun üstünde duruyordu. O tüneği söktüm ve elime gelmesini bekledim. Elime biraz zorlayınca az da olsa 2 3 saniye durdu. Bende ona ödül olarak tüneği geri taktım. Günde 3 defa falan yapıyorum bu ve bunun gibi benzerlerini. Galiba biraz daha beklemek gerek.
İnsan internettekilerini görünce sabırsız davranıyor ve hemen çalışmasını istiyor ama biraz daha beklemem gerek. Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X