Şimdi Ara

Kuşum Yem yemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili abilerim ablalarım forumda ilk konum eve dün bir muhabbet kuşu aldım yem yemiyor elimle vermeye çalıştım yine yemedi tam yaşını söyleyemem ama en fazla 2 aylık.Elimi kafese koyduğumda kendi gelmesede biraz karın kısmını ittirdiğimde geliyor.O ara karnını okşuyorum onla sakin bir ses tonuyla konuşuyorum.Fikret adını verdim lakin yem yememesi beni çok korkutuyor.Yardımcı olmanız dileğiyle...

• İlk gün yem yememesi normal. Sen çay bardağına yem koy kafesin içinde dursun.
  • çay bardağına niye koysun. yemliğe koy alışşın yemliğe. kuşlar balık değil. akıllı hayvanlar sen yemliğin yerini filan öğrenecekler. 1 yaşına girdiğinde eş al yanına.
  • Kardeşim İlginiz için sağolun.Bugün 6. günü oldu elimden yem yiyor omzumda kaçmadan duruyoır göğsümde uyuyor elimdeyken öpebiliyorum.Ama ötmüyor işte bi tek o kaldı.Bide omzumdayken indirmeye çalışırken ısırıyor.Ama elimden ne yaparsam yapayım ısırmıyor.
  • normal alışkın kuşlar 5 yıllık kuşlarda ısırıyor. oyun onlar için ısırmak bir şey yapma yani. ötmeside dişi ise az ötüyorlar erkek ise çok ötüyorlar. daha 1 hafta geçsin ötmeye başlicak yavaş yavaş. ve tek kuş az ötüyorlar genellikle.

yani 1-2 ay sonra konuya uplayacaksın susmuyor kuş diyeceksin.
  • Güldürdün Valla saol.Herkez öyle diyor aslında bende biliyorum fakat pskolojik birşey içimi rahatlatmam için başkalarınında onaylaması gerekiyor.Ve kuş bana öyle alıştıki üzerimde uyuyor elimden kendi omzuma tırmanıyor.Gören kıskanıyo anlıyacağın 8. gününe girdik.Ama bu kadar çabuk ısınmasıın sebebi kuş 12 saat uyanık kalıyorsa abartısız söylüyorum 12 saatini benle geçiyor yemini hepsini yanımda elimde yada omzumda yediriyorum hatta artık kendi yiyor.Acıkınca başlıyorum üzerimdekileri kemirmeye bi görsen ne kadar masum tatlı günahsız temiz ve saf.Diğer odada kardeşimin var o dişi ama dişi olan daha haraketli sanki kardeşim fazla ilgilenmiyo.Onada ben bakmak zorunda kalıyorum ayrı ayrı besleyincede sıkıntı oluyor tabi yaprak dökümündeki oğuz gibi bi ona bi ona

• Bir araya niye getir miuorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuşturucam çünkü ama çiftleşme yaşları geldiğinde birleştiricem.Yani bi 7-8 ay daha ayrı ayrı bakıcam.
  • O kadar ayrı bırakılmıyor diye biliyorum, süre uzun değil mi
  • forgot F kullanıcısına yanıt
    6 aylık olduklarında erişkin sayılmaya başlıyorlar diye biliyorum.Ben 8. aya doğru bir araya koyarım dişi yi salma kafese ordanda çiftleşmeye zaten.Sonrada güzel bir yavru 1 aylık olduğunda yeme düştüğünde onu alır eğitirim diye planlıyorum.Ama şimdi benim bir kaç sorum var acil cevaplarınızı bekliyorum:

Merhaba beyler kuşumun 8.günü iyi hoş bana alıştı gibi bende ona alıştım tabi.Size bir kaç sorum var

1:Kuşum bana alıştı yemini elimden yiyor rahatlıkla suyunu elimden içiyor iyi hoş güzelde ya sonra ? Güvenini kazandım sanırım şimdi ne yapmalıyım benimlr oyun oynasın acayip acayip haraketler yapsın istiyorum.Dediklerimi söylemese bile en azından çaldığım ıslığı taklit etsin istiyorum.
    2:Kuşun dikkatini nasıl üzerime çekerim.Kuşla ilgilenme kaçan kovalanır hesabı gibi bir ton tavsiye alıyorum bu tavsiyeler ne derece doğrudur ?
    3:Son olarak elimden yem yemesi omzumda sınırsız durabilmesi veya onun ensesini okşayabilmem yanımda rahat olması gibi davranışlar bana güvendiğinini tam olarak kanıtlarmı ? Yoksa çokmu erken sevindim ? Tüyleri mat gagasının ucu siyah ve alnındaki çizgiler burun deliklerine kadar tam olarak belirgin bu kuş kaç aylık ben 1 buçuk aylık diye biliyorum.Cinsiyetinden emindim fakat bir arkadaşım aklımı karıştırdı kuşun burun deliklerinin etrafının küçük bir kısmı beyaz gerisi pembe veya ona yakın bir renk bu kuşun cinsiyeti ne ?

Biliyorum çok fazla soru sordum ama bu tür konulara biraz takıntılıyım sonuçta ben bir can emanet aldım ve ona en iyi şekilde bakmak istiyorum.

not:Benim beslediğim yavru diğer odadaki yavrunun sesini duyuyor ve bazen oda ötüyor. Bikerede gördü onu kafesinin üzerine kondu.Bu sıkıntı olurmu

• konuşması için ıslık filan çalarsan yeteneği varsa yapar . zaten yapmsada kuş kuştur.
  • Kardeşim kuş kuşturda yani sonuçta bunlar akıllı kuş artık birşeyler yapmasını bekliyorum ben 10 gün oldu nerdeyse kuşu bi nüfüsuma almadığım kaldı.Konuşmasa bile kuş dediğin haraket eder ne bilim sağ sol yapar öter de öter yerinde durmaz ama bu çok afedersin mal gibi duruyor.Geliyo omzuma orda duruyo üzerimdeki elbiseyle kavga ediyo.Yemini suyunu hepsini tüm gün elimle veriyorum bana alıştı artık bunada yüzde yüz eminim ama civcivden farkı yok ?Napsam ki ben buna 2 aylığı geçmemiş kuşun yaşı diyorlar ondan olabilirmi ?
  • Kuş oyuncak değil sağ sol yapsın. Kuş arkadaş olarak göreceksin . Sağ sol yapınca konuşunca ne olacak. Madem böyle istiyordun oyuncak kuş alsaydın istediğini yapardı. Kuşun arkadaşı kuştur. Senin ise insandır. insanlar ile vakit geçir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.