Şimdi Ara

Kuveyt ile ilgili merak ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SıradanCanlı

Kuveyt dinarı neden 20 tl
    Resmi dil nedir
    İnsanların birbirinin kıyafetine,dövmelerine felan laf atıyor mu ?
    Hocam bildiğim kadarıyla Kuveyt para biriminin artmasını istediği için petrol satışlarını dolar üzerinden değil Kuveyt Dinar'ı üzerinden yapmış en baştan beri. Yani atıyorum Amerika bundan petrol alacaksa önce kuveyt dinarı alıp sonra o kuveyt dinarıyla petrol almak zorundaymış. O yüzden para birimi bu kadar değerli.

Bu arada hocam (konu sahibi) bilişim sektörü nasıl orada? Yani yeni mezun biri aylık kaç k kuveyt dinarı alır? Yazılımcı olarak.
  • Bilisim sektorunden kastin yazilimsa oyle bir piyasasi yok pek. Ulke olarak petrole dayali sistemleri mevcut sadece. Yeni mezun birinin tahminimce cok alacagini sanmiyorum.
  • Yakın bir arkadaşım da Dubai'ye gidecek yıl sonunda çalışmaya. Size sorayım madem. Ne zamandır oradasınız,nasıl gittiniz ( yani orada mı iş buldunuz yoksa buradan şirket vasıtasıyla mı gittiniz ), dönmeyi düşünüyor musunuz ( bir Avrupa olsa millet kalmak ister ama Arap ülkelerinde sırf maaş için zorla 2-3 sene çalışan çok insan var. Siz de onlardan mısınız diye sormaya çalıştım yoksa kalıcı mısınız).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok olmadi buraya geleli. Bu cografyalara alisigim o yuzden yadirgamiyorum pek. Turk firmasi araciligiyla geldim para icin burdayiz keza kuveytli biri bile burada uzun yasamaz sartlari varsa. Kalici degilim yani. Ama bellide olmaz iyi bir firsat gelirsede tepmeye bilirim.
  • Rus ve CIS ulkelerinde is yapiyorum burda cok arkadasimiz oldu Sembolden, Ronesansta, ve diger turk firmalrindan

bir suru yeni yemuzn arkadas is sormus ama kimse onlari ise almaz , bir suru bosta 4-5 proje bitirmis genc ve daha tecrubeli isnan ve hepsi bosta cunku Rusyadada ve CIS ulkelerindede isler iyi degil
    bu kurla hepsi kuvette, katarda, dubaide bile razi ki bu adamalr oralari hic sevmez, bende hep aklimda neden sorusu gleridi, ta ki Dubaie gidene kadar

bizim gibi aemriakda orda burda yasamiz kisiler icin bom bos ulke ve insanlar , ama turkiyede adama gibi kendini yetistirmemis,
    2 sayfa kitap bile okuyamayan,
    kalifye olmayan muhendis icin ruya ulke tabi oralar

ama edindigim tecrube, cokta ozenilecek ulkeler degil hele bir Rusya, Kazakistan, Ozbekistanla kiyaz kabul etmez

tekrar diyorum, kisiye gore degisir, KAzakistanda , katarda aldigi maasin yarisina razi olan arkadalarim budan giderken (projeleri bittigi icin) aglayip gittiler , katara, dubaiye.sudi arabistana CV lerini bile yollamiyor bu adamalr

• O bahsettigin ulkelerin insanlari ve o ulkelerin sosyal yasamiyla kiyaslanmaz tabiki. Ama Kuveyt suudi arabistandan katkat ilerlemis duzeyde sosyal hayat ve ozgurluk konusunda onuda belirtelim.
  • İşçi olarak çalışmaya gelsem ortalama kaç Dinar ile geçinebilirim?
  • O sana bagli. Yeme,kalma ulasim sirket tarafindan saglaniyor ama market alisverisi disarda gezme tozma vs dersen ortalama 100 kd harcarsin. Aslinda Kuwait kendi insanina ucuz lakin bizim para degerimizle kiyaslayinca cok pahaliya geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.