Şimdi Ara

Kuzey Kore Gezim( soru-cevap) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Hocam toplam maliyet nedir ve orada yemekler nasıl?

hocam bireysel bir başvuru yok zaten.Vize pasaporta işlenmiyor ayrı olarak veriliyor.Toplam maliyetten ziyade pekinde güven kazanmış referans bir şirket bulup gitmeniz gerekir.Yemekler tam kusmalık malesef,havayolunun özellikle yemek demeye bin şahit... uçağım zaten çok eskiydi.Pyongyangda yemek fiyatlarını soruyorsan eğer pahalı.Ama sen otelden çıkamayacağın için zaten pek fazla harcama yapmıyorsun kuzey korede.1500-2000 dolar iş görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvolord kullanıcısına yanıt
    İnternette ufak bir sörf ile doğru olduğunu gördüm Hocam. Sağolun yorumunuz için.

• Kızlar guzelmiydi hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: medizinischen Labor

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

genel ev fiyatları nedir ? 10 dolara 3 tane alabiliyoz mu

Ülkenin en elit tabakasının yaşadığı yer pyongyang.Onlar harici yerleşimler köy bile diyemeyeceğim tarzda.İnsanlar açlık ve sefalet içinde yaşıyor.Hayat zaten pahalı yani pyongyangda evler pahalıdır

ekleme:tam bir bilgim yok fakat bazı yerleşim yerini devlet sana kendisi ayarlıyor.Çocuk sayına göre metrekare hesabı ev

hocam genel ev derken karı, kız anlamında sorduydum

• Hocam şu anda orda değilsin dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Hocam şu anda orda değilsin dimi?

ordayım hocam kim jong ile birlikte yazılanları okuyoruz şuan,selamı var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: medizinischen Labor

quote:

genel ev fiyatları nedir ? 10 dolara 3 tane alabiliyoz mu

Ülkenin en elit tabakasının yaşadığı yer pyongyang.Onlar harici yerleşimler köy bile diyemeyeceğim tarzda.İnsanlar açlık ve sefalet içinde yaşıyor.Hayat zaten pahalı yani pyongyangda evler pahalıdır

ekleme:tam bir bilgim yok fakat bazı yerleşim yerini devlet sana kendisi ayarlıyor.Çocuk sayına göre metrekare hesabı ev

hocam genel ev derken karı, kız anlamında sorduydum

baştaki geneli görmemişim bile

Cem yılmaz misali: öyle bir şey yok çıkar onu aklından !

o tarz şeylerin olmasına imkan yok,cezası ölüm yada ömür boyu kamp olur sanırım

• Aslında gitmek bi nevi cesaret işi. Adamlar kendilerine yardım için güney koreden gelen bilim adamını kampa kapatıp aptal saptal bi şeyi ezberletip 20 yıl işkence etmişler adama

• quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Hocam şu anda orda değilsin dimi?

Orda intetneti geçtim tek başına bile dolaşmıyor.

Bu arada Asya da o kadar güzel ülkeler varken(kültür olarak) Tayland, Endonezya, Çin gibi neden kuzey kore ye gittiniz ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 4 Temmuz 2017; 17:56:32 >
  • kızlar normal kore kızları fakat farkı şu çoğu malesef yetersiz beslenme ve fakirlikten dolayı zayıf ve bitkin görünümlüler.

Neden kuzey kore diyorsanız sadece merak.Denenmemiş aktiviteleri yapmayı her zaman seven birisiyim.

• Hic muhalif bir harekete denk geldiniz mi ? Elestri bile mi yasak korede? Sokaklarda yazilar,muhalif posterler yada benzeri ufak olusumlarda mI yok?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caloom

Hic muhalif bir harekete denk geldiniz mi ? Elestri bile mi yasak korede? Sokaklarda yazilar,muhalif posterler yada benzeri ufak olusumlarda mI yok?

gözlemlediğim kadarıyla hiçbir muhalif hareket yok.Herkes işiyle gücüyle meşgul.Zaten muhalif ortamı oluşturacak kaynakta yok insanların ellerinde.İnternet,telefon,televizyon gibi,kanunların getirdiği sertlikler ve ihbar sistemi(yanlış harekette bulunan birisini ihbar edene devlet çeşitli ödüller veriyor) Daha çoook detaylı yazarım ama hocam durum bu yani,evet eleştiri bile yasak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 5 Temmuz 2017; 2:15:14 >
  • gezileri bende duydum ama yemedi. ayrıca fotolardan gördüğüm kadarıyla pyongyang dışında heryerin bildiğin köy olduğunu düşündüm. turistlerin gezdiği yerler belli olduğu için göz boyamak amaçlı yapılmış olabilir diyende duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Floda

gezileri bende duydum ama yemedi. ayrıca fotolardan gördüğüm kadarıyla pyongyang dışında heryerin bildiğin köy olduğunu düşündüm. turistlerin gezdiği yerler belli olduğu için göz boyamak amaçlı yapılmış olabilir diyende duydum.

Pyongyang'da gördüğün üçgen binadan tut pek çok şey sadece görsel amaçlı! Çoğu binanın içi boş kullanılmıyor,sadece görsel olsun diye yapılmış duyumlarınız doğru.Pyongyangta sadece gelir düzeyi çok üst seviye olan insanlar yaşıyor gerisi köy gibi bile değil çok berbat bir halde insanların durumu gerçekten.

• Birde kaesong var.Bu iki yerden ibaret ülke nereden baksan.

• Kuzey korede insanlara maaşlarını para yerine pirinç, erzak vs. şeklinde veriyorlarmış doğru mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakoßen

Kuzey korede insanlara maaşlarını para yerine pirinç, erzak vs. şeklinde veriyorlarmış doğru mudur?

Tam bir bilgim yok ama karne sistemi var diyorlar hocam.Atıyorum 4 kişilik bir aileye pirinç yardımı vs. maaşları ayrı veriyorlardır zaten düşük maaşlar
    para birimi won oda değersiz bir boka yaramıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 5 Temmuz 2017; 3:20:20 >
  • Belgesel izleyip gelmissin. Kuzey Koreye giderken sansa kabul edilirsiniz. Cin uzerinden havayoluyla gecilir.

Ulkede Guney Sinirina yakin yerlesim yerleri ve Baskent haricinde bina yok denecek kadar azdir.

Halk tarim ile ugrasir, cocuklar dogmadan yapacaklari meslekler belirlenir.

Baskentte sadece baskanin ailesi ve ust duzey askerler yasar. Makam araclari cin replikasi mercedestir.

Progpaganda yasak, ulke ateist. Hristiyan ulkelerine sempati icin bir kilise var.

Fakat soyle bir durum var. Demir Perde arkasinda hayali bir dunyada yasiyorlar. Kendileri aclar, fakat guneyde su bile yok zannediyorlar. Sinira yaklasamiyorlar ve kim'i babalari kurtaricilari olarak kabul ediyorlar. Suan dunyada savas oldugunu, korenin (sadece kendilerine kore diyorlar, guney koreye isgal altindaki kore olarak bakiyorlar) dunyanin en iyisi olduguna inaniyorlar.

Halk cok fakir fakat ust kesim asiri zengin. Kim ve ailesinin inanilmaz bir parasi var. Ordulari nukleer haricinde tirt. Sovyet ve Cin cikmalarini kullaniyorlar, modernize 0.

Abdye felan sallasalar da Guney Kore korkmuyor. G.Koreliler savasmak icin can atmiyor ama elleri armut tutmuyor diyebiliriz, gkye gore kknin askeri gucu sanilan kadar degil.

Fakat en onemli konu kuzey koreye akan kara para. Nukleer arastirmalar, uyusturucu gibi seyler uretilerek dunya piyasasina satiliyor. Her sene kuzey kore milyarlarca dolari kaldiriyor. Cin ve Rusyaya ihtiyaclari olmadan ayakta kalabilirler fakat ambargo var. Icerde sanilanin aksine coca cola urunleri var (dolap tshirt fln) fakat urunler cinde uretildigi icin kardeslerimiz uretiyor diyip kullaniyorlar.

Kkli bir kesim (asiri sol) cin'i abdnin fabrikasi olmakla sucluyor felan. Isler karisik.

• Kuzey Kore her ne kadar içine kapanìk olsada ben bunu gayet mantìklì buluyorum. Adamlarìn tek çaresi bu. Devletin halkına sağladığı yardım oldukça fazla.Kuzey Kore her ne kadar dünya genelinde ambargoların ve silahlanmanın getirdiği yük yüzünden bir bunalım içinde olsa da iş ve aş noktasında bütün dünya ülkelerine örnek teşkil edebilecek bir yere sahip. Çünkü ülkede hem işsizlik oranı hemde evsizlik oranı yüzde sıfır. Her yeni evlenen çift, çocuk sahibi olana kadar küçük bir daire ile düğün hediyesini devletten alıyor, çocuk sahibi olan çiftler ise daha geniş bir eve geçiyorlar. Fakat tek başınıza bir eve çıkamazsınız, zaten öyle bir şey olsa devlet ev yetiştiremezdi. Ayrıca her vasıflı veya vasıfsız yeni mezun gençte durumuna göre bir kuruma yerleştiriliyor. Zaten özel mülkiyetin olmadığı ve devlet tekelinin olduğu bütün sosyalist ülkelerde olan da budur. Çünkü sosyalizmde, vatandaşların eğitim, sağlık, iş, ev ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını devlet vermek zorundadır. Temel hakkın dışında kalanlardan ise vatandaşın kendisi ilgilenir.

http://www.stratejikortak.com/2016/09/kuzey-kore-gercekleri.html Burada yazılanları okumanızı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aha nerde kaldılar acaba diye merak ediyordum konuyu okuma zahmetine girmeyen birisi gelip baltalamış direkt.Öncelikle ülkeye giden benim arkadaşa ne oluyor çözemedim Şansa değil o vizeyi alabilme ihtimalin için güven referansı belirtmen gerekir bu 1, ağzı olan konuşuyor senelik 2500-3000 turist giriyor ülkeye.Zaten konuda yazdıklarımı okusan çin üzerinden geçildiğini görürdün.

çocuk meslek seçiminde yine sallamışsın,vatandaşlık puanı tarzı bir sistem var ülkede,onun dışında yazdığın çoğu şey doğru pxcnSry

devamınıda okudum parası yok.Çin mandası bir ülke kuzey kore.Gitseydin zaten az çok görebilirdin durumu.Erzak yardımı dileniyorlar,desteği kestikleri an halkın çoğu açlıktan ölecek.Kim jong denen herife gelince kendi zevkleri için ithal edip duruyor ve kendileri besleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 5 Temmuz 2017; 3:41:16 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.